Jump to content

Samsung Galaxy Tab S (Super Amoled Display) 8,4"-10,5"

aeroporos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οποιος θελει, 6.9€ εχει crazy sunday αυτη τη θηκη το eshop.gr

http://i92.photobucket.com/albums/l15/sosimpleGR/Mobile%20Uploads/ForForum/20150512_215020_zps0j7zp2xj.jpg

Για 7 ιντσες λεει, αλλα στο 8.4 tab s ταιριάζει γαντι.. Μονο που μεχρι στιγμης δεν εχω καταφερει να αναγνωρίσει το πληκτρολόγιο.. Ισως φταίει η custom rom που χρησιμοποιω γιατι το galaxy s5 το βλεπει κανονικα.. Και εκει custom εχω αλλα άλλη..

Link? . . . . .

• Απαντήσεις 2,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Link? . . . . .

Οταν το ποσταρα το ειχε σε προσφορά, τωρα περασε η εβδομάδα και πηγε στην κανονικη του τιμη 15€, οποτε δεν ξερω αν αξιζει πλεον.. Το εχει και μεταχειρισμενο ελαφρος φθηνότερα παντως..

Στα 6.9€ που ηταν, ηταν απίστευτη τιμη..

http://www.e-shop.gr/natec-nek-0535-scalar-with-touch-pen-keycase-for-7-tablet-mid-p-PER.572276

Έχω μια φροντιστηριακού τύπου ερώτηση. Διαβάζω ότι το καινούργιο tablet της samsung έχει αναλογία οθόνης 4:3. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό και ποια η διαφορά από το 16:9;

για καντε ενα τσεκ ρε παιδια λιγο στην οθονη σας.

π.χ στο μενου αγαπημενα απο τις επαφες,που ειναι αδειο,εχετε μαυρο ομοιομορφο σε ολη την επιφανεια?

γιατι σε εμενα,η μιση διαγωνιος εχει ενα πρασινο ξεθωριασμα.το ιδιο παραμενει οταν γυριζω την οθονη.δηλαδη δεν μεταφερεται η πρασινιλα,αλλα μενει στο ιδο σημειο.

για ριξτε μια ματια.θα σας ειμαι υποχρεος.

Έχω μια φροντιστηριακού τύπου ερώτηση. Διαβάζω ότι το καινούργιο tablet της samsung έχει αναλογία οθόνης 4:3. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό και ποια η διαφορά από το 16:9;

Η αναλυση 4:3 θεωρειτα καλυτερη για ιντερνετ και διαβασμα. Η 10.1 περισσοτερο για βιντεο, καθοτι ειναι wide.

Προσωπικα προτιμω τη 10.5 . Αλλα μαλλον ειμαι μειψηφια.

Η αναλυση 4:3 θεωρειτα καλυτερη για ιντερνετ και διαβασμα. Η 10.1 περισσοτερο για βιντεο, καθοτι ειναι wide.

Προσωπικα προτιμω τη 10.5 . Αλλα μαλλον ειμαι μειψηφια.

Καταρχή μια διόρθωση: τα tablet της Samsung έχουν αναλογία οθόνης είτε 4:3 (τα καινούρια) είτε 16:10 (όχι 16:9) που είναι τα περισσότερα ως τώρα. Επίσης ο φίλος από πάνω προφανώς εννοεί 16:10, τα 10.1 και 10.5 είναι η διαγώνιος της οθόνης, όχι η αναλογία της.

Τώρα οι διαφορές: το 16:10 είναι όντως καλύτερο για video. To 4:3, όπως λέει κι ο yansta, θεωρείται καλύτερο για browsing και διάβασμα (δε σημαίνει ότι είναι κιόλας βέβαια). Εγώ προτιμώ το 16:10 γιατί το θέλω κυρίως για ταινίες αλλά και σε διάβασμα ebooks μ' αρέσει καλύτερα αυτό το format. Εδώ που τα λέμε και σε browsing δε με χαλάει καθόλου - ίσως είναι πιο βολικό το 4:3 αλλά συνολικά προτιμώ το 16:10.

Γενικά πάντως το 4:3 θεωρείται πιο βολικό "all around" (τα iPad είναι 4:3 εξ' αρχής, τώρα στρέφεται εκεί και η Samsung, επίσης το Nexus 9 είναι σε 4:3). Εγώ ψηφίζω 16:10 πάντως, αν και δε βλέπω να συνεχίζει για πολύ... Αν γυρίσουν όλοι σε 4:3 πιθανόν να υπάρχει και καλύτερο optimization των apps γι' αυτό το format (αυτό εντελώς υποθετικά).

Edited by TimDeLAY

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το φροντιστήριο. Απλά για να το καταλάβω, από την αναλογία εξαρτάται το πόσο καλύπτεται η οθόνη από αυτό που βλέπεις; Δηλαδή, στην 4:3 δεν θα καλύπτει ολόκληρη την οθόνη. Η διαφορά που ακριβώς είναι και την κάνει καλύτερη για διάβασμα, όπως ειπώθηκε.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το φροντιστήριο. Απλά για να το καταλάβω, από την αναλογία εξαρτάται το πόσο καλύπτεται η οθόνη από αυτό που βλέπεις; Δηλαδή, στην 4:3 δεν θα καλύπτει ολόκληρη την οθόνη. Η διαφορά που ακριβώς είναι και την κάνει καλύτερη για διάβασμα, όπως ειπώθηκε.

Το πρόβλημα (ας το πούμε έτσι ..) ειναι κυρίως στις ταινίες..στα .video... (δεν φτιάχνονται πλέον σε 4:3 !!..αυτα τον περασμένο αιώνα) ..θα εχεις πάνω και κατω μαύρο....(θα μπορείς να βλέπεις σε full ...χωρίς μαύρο αλλά η εικόνα θα ειναι λιγο "τραβηγμένη " ..μακρόστενη...)

Σωστά το λες για την αναλογία, σε 4:3 θα καλύπτεται πολύ λιγότερο ποσοστό της οθόνης απ' ό,τι σε 16:10, αν βλέπεις την ταινία σε native ανάλυση. Προσοχή και σε 16:10 θα έχει μαύρες μπάρες, αλλά επειδή η αναλογία αυτή είναι πολύ πιο κοντά σ' αυτή της ταινίας οι μπάρες θα είναι μικρότερες σε σχέση με 4:3. Αντίστοιχα, αν επιλέξεις να κάνεις stretch την εικόνα ώστε να πιάνει όλη την οθόνη, σε 4:3 θα έχεις μεγαλύτερη παραμόρφωση απ' ό,τι σε 16:10 (επειδή σε 4:3 κάνεις μεγαλύτερο stretch).

Τώρα για το διάβασμα, αν μιλήσουμε απλά για ebook reading νομίζω είναι θέμα προσωπικό, δηλ. αν σε βολεύει καλύτερα το μακρόστενο format (16:10) αντί για το πιο "τετράγωνο". Από 'κει και πέρα όμως νομίζω ότι υπάρχουν κάποια apps για reading (π.χ. κόμικς κτλ.) που είναι βελτιστοποιημένα για 4:3. Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τέτοια apps οπότε στο λέω με κάθε επιφύλαξη - ας απαντήσει κάποιος πιο σχετικός. Σε απλή σελίδα βιβλίου όμως που δεν υπάρχει και κανένα ιδιαίτερο formatting option είναι ό,τι σε βολεύει (εγώ π.χ. προτιμώ το 16:10 - εννοείται γυρισμένο σε portrait για διάβασμα).

Α επίσης έχε υπόψη σου ότι το default mode για 16:10 είναι συνήθως landscape (βλέπε και τα Samsung tablets που έχουν το home button στη μεγάλη πλευρά) ενώ στα 4:3 είναι συνήθως το portrait (αντίστοιχα τα iPad έχουν το home button στη μικρότερη πλευρά), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το γυρνάς όπως θες και στις δυο περιπτώσεις (γυρνάει όλη η οθόνη, icons κτλ.). Απλά καταλαβαίνεις πώς θα το χρησιμοποιείς συνήθως.

για καντε ενα τσεκ ρε παιδια λιγο στην οθονη σας.

π.χ στο μενου αγαπημενα απο τις επαφες,που ειναι αδειο,εχετε μαυρο ομοιομορφο σε ολη την επιφανεια?

γιατι σε εμενα,η μιση διαγωνιος εχει ενα πρασινο ξεθωριασμα.το ιδιο παραμενει οταν γυριζω την οθονη.δηλαδη δεν μεταφερεται η πρασινιλα,αλλα μενει στο ιδο σημειο.

για ριξτε μια ματια.θα σας ειμαι υποχρεος.

μπορει να το κοιταξει καποιος για να ξερω τι θα κανω?:rolleyes:

μπορει να το κοιταξει καποιος για να ξερω τι θα κανω?:rolleyes:

Κοιταξε, στο δικο μου 10,5", δειχνει τις επαφες μου στα αγαπημενα, επανω στην οθονη εχει μια πρασινη μπαρα, οπυ εχει Ομαδες, Αγαπημενα, Επαφες.

Κατα τα αλλα η υπολοιπη οθονη ειναι ασπρη.

Ελπιζω να βοηθησα, εαν εχεις αλλη ερωτηση εδω ειμαστε.

Αντωνης

Εσυ πρεπει να εχεις λολιποπ ενω το αλλο παιδι κιτκατ οπως κι εγω.

Οσο κι αν προσπαθω παντως δεν βλεπω καποια πρασινιλα.

1.Ανεβασε μια φωτο, αν διακρινεται ευκολα αυτο που λες.

2. Δοκιμασες σε αλλες μαυρες οθονες του μενου αν κανει το ιδιο?

Ενημερωση προς ολους

Αγορασα μια mico sd της Samsung "EVO 128gb" απο το e-shop http://www.e-shop.gr/samsung-mb-mp128da-eu-evo-128gb-micro-sdxc-class-10-adapter-p-PER.576939 αλλα μου βγηκε ελλατωματικη (δεν μπορουσα να την φορμαρω και δεν την αναγνωριζε το ταμπλετ)

Η καρτουλα ειχε DOA 7 ημερων, αμεσης αντικαταστασης

Ε μεχρι να την "δουνε", λες και θα τους μιλουσε, και να πιστωθουνε τα χρηματα....στη N.A.S.A. πιο γρηγορα στελνουνε επανδρωμενο στον Αρη.

Απο την Παρασκευη με φλομωσανε στα ψεμματα οτι θα το δουνε και θα πιστωθει αμεσως, και με γραψανε στα παλια τους τα παπουτσια.

Οταν σημερα ζητησα να μιλησω με εναν προισταμενο, αμεσως λυθηκανε ΟΛΑ τα προβληματα.

Τι να πω...ΝΤΡΟΠΗ !!!

Για όσους έχουν τοποθετήσει tempered glass: έχετε χρησιμοποιήσει το Samsung keyboard; Κουμπώνει κανονικά; Θέλω να πω λόγω του πάχους του glass μήπως επηρεάζει το κούμπωμα.

Για όσους έχουν τοποθετήσει tempered glass: έχετε χρησιμοποιήσει το Samsung keyboard; Κουμπώνει κανονικά; Θέλω να πω λόγω του πάχους του glass μήπως επηρεάζει το κούμπωμα.

κανενα προβλημα απολυτως.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Κοιταξε, στο δικο μου 10,5", δειχνει τις επαφες μου στα αγαπημενα, επανω στην οθονη εχει μια πρασινη μπαρα, οπυ εχει Ομαδες, Αγαπημενα, Επαφες.

Κατα τα αλλα η υπολοιπη οθονη ειναι ασπρη.

Ελπιζω να βοηθησα, εαν εχεις αλλη ερωτηση εδω ειμαστε.

Αντωνης

εσυ εχεις lollipop.εγω κιτκατ και εχω σκουρο περιβαλλον.ευχαριστω

Εσυ πρεπει να εχεις λολιποπ ενω το αλλο παιδι κιτκατ οπως κι εγω.

Οσο κι αν προσπαθω παντως δεν βλεπω καποια πρασινιλα.

1.Ανεβασε μια φωτο, αν διακρινεται ευκολα αυτο που λες.

2. Δοκιμασες σε αλλες μαυρες οθονες του μενου αν κανει το ιδιο?

με ενα display test που κατεβασα,το μαυρο ειναι κατραμι και το γκρι εχει μια ελαχιστη αποκλιση απο την μια πλευρα.τιποτε το ιδιαιτερο.

σε μαυρο ομως του μενου της κιτκατ,εχει μια διαφορα.ενα σαν ξεθωριασμα που εχει μια ταση προς το πρασινο.

το θεμα ειναι οτι και rotate να κανω,δεν μετατοπιζεται,κατι που σημαινει οτι δεν ειναι του μενου αλλα του πανελ.

εαν μπορεσω και βγαλω φωτο που διακρινεται η διαφορα θα την ανεβασω.

με samsung που μιλησα,μου ειπαν οτι εαν υπαρχει θεμα,το πιο πιθανο ειναι να αλλαχτει η οθονη και οχι ολο το ταμπλετ.κατι που θελω να αποφυγω σε μια συσκευη 20 ημερων.το απογευμα θα δω και του αδερφου μου και θα σας πω εαν υπαρχει διαφορα.

Για οποίον ενδιαφέρεται, βρέθηκε τρόπος για exposed στην lollipop έκδοση της Samsung . Μόλις το δοκίμασα . Δουλεύει..

http://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-s/development/rom-twdetox-v1-01-knox-free-odex-free-t3099627/page78

Για οποίον ενδιαφέρεται, βρέθηκε τρόπος για exposed στην lollipop έκδοση της Samsung . Μόλις το δοκίμασα . Δουλεύει..

http://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-s/development/rom-twdetox-v1-01-knox-free-odex-free-t3099627/page78

Η συσκευή πρέπει να είναι ρουταρισμένη ή δεν έχει σημασία..??

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Σκέφτομαι πολύ σύντομα να το αγοράσω το 10.5. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θυμάστε αρχική τιμή πόσο είχε όταν βγήκε; εννοώ παίζει να πέσει πολύ η τιμή του και άλλο; Επίσης τι χρώμα το πείρατε και αν μετανιώσατε για την επιλογή. Και κάτι τελευταίο οι σειρές στα 10.5 φαίνονται fullscreen; ή έχει πάνω κάτω μαύρο. Επίσης πρέπει να κοιτάξω τι παρτίδα είναι πάνω στη συσκευασία; Edited by badiroula

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Σκέφτομαι πολύ σύντομα να το αγοράσω το 10.5. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θυμάστε αρχική τιμή πόσο είχε όταν βγήκε;...

Στα 549€ η απλή έκδοση και 100€ παραπάνω η LTE.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Σκέφτομαι πολύ σύντομα να το αγοράσω το 10.5. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θυμάστε αρχική τιμή πόσο είχε όταν βγήκε; εννοώ παίζει να πέσει πολύ η τιμή του και άλλο; Επίσης τι χρώμα το πείρατε και αν μετανιώσατε για την επιλογή. Και κάτι τελευταίο οι σειρές στα 10.5 φαίνονται fullscreen; ή έχει πάνω κάτω μαύρο. Επίσης πρέπει να κοιτάξω τι παρτίδα είναι πάνω στη συσκευασία;

Σχετικά με το fullscreen: το tablet έχει form factor 16:10, οι σειρές συνήθως είτε 16:9, είτε 2.35:1 που είναι πιο "μακρόστενο" απ' το 16:10. Άρα θα έχεις μαύρες μπάρες, αν βλέπεις σε native ανάλυση. Αν όμως το κάνεις stretch θα πιάνει όλη την οθόνη, αλλά θα βλέπεις τα πρόσωπα λίγο παραμορφωμένα. Αλλιώς μπορείς να κάνεις crop όπου θα πιάνει όλη την οθόνη αλλά θα έχει κόψει στα πλάγια.

Έχε πάντως υπόψη σου ότι επειδή το 16:10 είναι πολύ πιο κοντά στο 16:9 ή το 2.35:1 απ' το 4:3 (που έχει πχ. το iPad) οι μπάρες θα είναι μικρότερες σε σχέση με iPad (το παράδειγμα τυχαίο, βάλε στη θέση του οποιοδήποτε tablet με form factor 4:3). Επίσης αν σε tablet 4:3 κάνεις stretch η παραμόρφωση θα είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι σε 16:10.

Άρα τις μαύρες μπάρες δεν τις γλυτώνεις (για native ανάλυση) απλά τις περιορίζεις (έχεις μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια).

Για το αν παίζει να πέσει η τιμή δε νομίζω ότι μπορεί να σου το πει κάποιος που δεν έχει inside info από τη Samsung (δηλαδή οι περισσότεροι). Επειδή πάντως θα βγει σύντομα το Tab S2 (απ' ό,τι λένε οι φήμες σε 4:3 form factor) ίσως πέσει τότε, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να σου πω.

Edited by TimDeLAY

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab S (Super Amoled Display) 8,4"-10,5"