Jump to content

Coolpad 7236


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους. Μετα απο πολύ αναζήτηση και μετα απο παρατεταμένη αφραγκία και ενω ήθελα ενα κινητό γιατι έχω μια μπακατέλα, αποφάσισα να αγοράσω το κινητό που λεει και στο θέμα που άνοιξα, με μόνο 56 ευρώ απο το vickmall (υπαρχει και σε άλλα μαγαζιά).

Τα στοιχεία του είναι αυτά (Αντεγραμμένα απο το site του vickmall) -->

 

Coolpad 7236 smartphone Quad Core 1.2GHz 4.5" IPS 3MP 3G DUAL SIM WIFI GPS

Basic Information

 

 

2G:GSM 900/1800/1900MHz

 

3G:900/2100MHz;

Sim Card Dual SIM Card Dual Standby

Service Provide Unlocked

Style Bar

Color Black

Shell Material Plastic

 

System

OS Android 4.3

CPU

 

MSM 8212 Quad Core 1.2GHz;

ROM 4GB

RAM 512M

 

Screen

Display Size 4.5 Inch

Type IPS screen,

Resolution 854 x 480 pixels

Screen Color 16000K Colors

 

Support Format

Ringtones Type Polyphonic/MP3

Audio File Format MP3/WAV/AMR/AWB

Video File Format 3GP/MPEG4

Image File Format JPEG/BMP/GIF/PNG/GIF

E-book Format TXT/CHM/DOC/HTML

FM Radio Yes, earphone needed

Earphone Port 3.5mm

Card Extend Support TF card up to 32GB extended

 

Data Transfer & Connectivity

Data transfer USB/Bluetooth

Mobile internet WAP/WIFI

 

General

Camera/Picture Resolution One Cameras,3.0MP back camera

Language Afrikaans, Amharic, Burmese, Catalan, Czech, Danish, Indonesian, Malay, German, English, Spanish, French, Latvian, Lithuanian, Hungarian, Hebrew, Italian, Dutch, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Slovenian, Slovak, Croatian, Finnish, Swedish, Swahili, Tagalog, Vietnamese, Turkish, Zulu, Greek, Bulgarian, Russian, Serbian, Arabian, Ukrainian, Arabic, Persian, Thai, Hindi, Bengali, Urdu, Korean, Japanese, Simple Chinese and Traditional Chinese

Phonebook 500

Message SMS/MMS

Input Handwrite/Keypad

TV No

GPS Yes, built in, also support A-GPS

With EPO assistance to speed up postioning

JAVA No

WIFI Yes, 802.11 b/g/n,

Bluetooth yes

Gravity Sensor Yes

Multi-Touch Yes, 5 point touch

Dimensions 130*65.8*9.8mm

Net Weight(Including battery) 157g

Standby Time About 2~3 days

Other Feature 3G, WIFI, GPS, FM, Bluetooth, Ebook, Email, Messaging, wallpapers,

calendar, calculator, clock, camera, tethering & portable hotspot,

Google Play, fast charge, etc

 

 

Κοιταγα για να πω την αληθεια στην αρχη το coolpad f1 έπειτα το coolpad 7320 αλλά όπως είπα ελλείψη χρημάτων κατέληξα εδώ. Με χαλαει η 1500αρα μπαταρία και η 512 μνημη, αλλα κανω απλη χρηση το πολυ 1-2 παιχνιδια , τηλεφωνα και ιντερνετ οπότε φαντάζομαι θα τα βγάλει τα λεφτά του:p:p

 

Εδω το κινητό --> coolpad 7236 - site vickmall

 

Απλα ανοιγω το θεμα γιατι είδα ότι δεν υπάρχει και για να μαζευτούμε εδω όσοι το πηραμε (Εκτός και είμαι ο μόνος :X)

Link to comment
Share on other sites

Καλοριζικο.Καλα εκανες και ανοιξες θεμα γιατι ειναι πολυ vfm συσκευη.

Σχετικα με την μπαταρια,σιγουρα θα μπορουσε να ηταν μεγαλυτερη αλλα θεωρω οτι παιζει σημαντικο ρολο η ποιοτητα της.Θεωρω δηλαδη οτι επειδη η εταιρεια ειναι κορυφαια,θα εχει πολυ καλη αποδοση και οχι αποδοση 1500αρας της Cubot,HTM,Star,Doogee κτλ.

Για να καταλαβεις η 2500αρα του 7320 ειναι πολυ πιο λεπτη και ελαφρια απο τις περισσοτερες 2000αρες που εχω δει απο μικροτερες μαρκες.

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Απλα να πω οτι το vickmall μου εστειλε μετα απο λιγοτερο απο 24 ωρες το tracking number Που εμφανιζεται στην singapore post και επειδη στο πρωτο μηνυμα του δεν μου εστειλε φωτο απο το κινητο, συσκευασια κτλ, μου ζητησαν συγνωμη λιγη ωρα μετα στελνοντας μου τις φωτο. Επαγγελματιες και σοβαροι φαινονται. Οταν ερθει (21-07-2014 η παραγγελια έγινε), θα ξαναγραψω εντυπωσεις κτλ.
Link to comment
Share on other sites

Aπλα να ενημερωσω οτι το κινητο εφυγε ήδη για ελλάδα!!! οπότε σε 10 μέρες το πολύ πιστεύω να το έχω, οποτε αν το θέλει κανεις για αγορά να περιμένει το review μου.. Τώρα όσο αφορα την μπαταρία, αν λέω αν δεν αντέχει, έχω σκεφτει και αυτή την λύση --> http://www.aliexpress.com/item/Middle-East-50000mAh-solar-power-bank-New-products-listing-Solar-battery-for-Apple-iPhone-5-4s/1392761209.html βεβαια κάνει 23 ευρώ αλλα πιστευω θα κάνει δουλεια. Βασικά ήθελα να ρωτησω για power bank και τα σχετικά αλλά δεν βρήκα που να γράψω, αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα, ας μετακινηθεί αυτό το ποστ και ζητώ συγνώμη. Ευχαριστώ.

 

 

Υ.Γ : Ειμαι διατεθειμένος αν κάποιος απο τους mod , admin κτλ εδω στο site αυτο , αν θελει μετα απο επικοινωνια να του στειλω το κινητο οταν ερθει για ενα "επισημο" review. Γιατι εγω είμαι λίγο μουρλός :) :) και μπορει να μην τα γράφω σωστά!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και πάλι. Παιδες παρέλαβα σήμερα το κινητο, ήρθε στην γυναικα μου το πρωί και το απογευμα που γύρισα το περιεργάστηκα λιγάκι. Αναλυτικά και εκτενέστερα θα γράψω αυριο - μεθαύριο για να το δω λιγακι καλύτερα. Εκ πρωτης όψεως να πω ενα μεγάλο ευχαριστω στο vickmall.com το κινητο ειναι όπως μου το περιγραφανε, τα δωράκια ολα μεσα και επίσης διπλα αμπαλαρισμένο, με φυσαλίδες, κουτακι και τα σχετικά + το κουτι το δικό του.

 

Οσο αφορά το κινητό τώρα, να πω οτι δεν εβαλα σιμ, γιατι εχει θεση για 2 κανονικές σιμ, μια για wcdma και μια για gsm, αλλα δεν εχω κανονικη σιμ, οποτε αυριο θα παω σε κανα μαγαζί να αλλαξω την καρτα μου για να δοκιμάσω κλήσεις, ηχείο, μικρόφωνο, δεδομενα και τα σχετικά. Αυτο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι ειναι ποιοτικότατο, πολύ καλή κατασκεύη, δεν κάνω πλάκα, ουτε το λεω επειδή το αγόρασα εγω να κάνω τον έξυπνο και καλά. Εχω φέρει και άλλα κινητα απο κινα, εχω εμπειρία και με τις εδω επίσημες μάρκες για αυτό το γράφω. Πχ απο τις γυναικας μου, ενα thl t5s , ενα lenovo a820 του αδερφου μου ειναι καλυτερο ποιοτικα και απο κατι zopo zp1000 kai zp780 που εχω φερει σε φιλους είναι καλύτερο, δείχνει καλύτερα στο χέρι, πιο στιβαρό θα έλεγα δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς , αλλά δείχνει "ποιοτικότερο". Η μπαταρία του ήταν μέσα στην συσκευή, αλλά με ενα αυτοκολλητάκι για να μην κουμπώνει στις επαφες, ηταν πολυ χαμηλα σε ποσοστο, το φορτίζω τώρα, αλλά είναι 1500αρα. Κάτι φυλλαδιακια που έχει, εγγυηση κτλ είναι στα κινέζικα οπότε άχρηστα. H οθόνη του είναι πολύ καλή και φωτεινή αν και με χαμηλή ανάλυση, αλλά δεν φαίνεται κάτι αρνητικό σε χρηση. Η κάμερα είναι 3 Mp μην περιμενετε πολλά, δεν την εψαξα γιατι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Για όποιον ενδιαφέρεται έτρεξα ένα antutu x με σκορ 15366, ηθελα βασικα να δω τι καρτα γραφικών φοράει, γιατι στο ίντερνετ διάβαζα διάφορα, μου έδειξε adreno 305 και την καμερα 3.1 mp (ενδεικτικά). Android 4.3 κανονικά, ρουταρισμένο όπως είχα ζητήσει. WIFI τουμπανο, καλύτερα απο το λαπτοπ μου :). Οσο αφορά το πιο σημαντικό την ram που ειναι 512, να σας πω οτι οση ωρα το εψαχνα, ιντερνετ και γενικά σκάλισμα, δεν φανηκε πουθενα ότι είναι 512, δουλεύει σαν να έχει 1gb.

 

Αυτά τα ολίγα για αρχή. Σχετικά με κλησεις κτλ που σχετίζονται με την σιμ, απο αύριο βράδυ. Συγνώμη αν σας κούρασα, ότι θέλετε ρωτήστε με.

 

Απλά να ρωτήσω κάτι μηπως ξέρετε, την πρωτη-ες φορτίσεις πόση ωρα το αφήνω το κινητο? Αν ξέρει κανεις ας μου πει ευχαριστώ.

Edited by kseftilas1
Link to comment
Share on other sites

Σου είναι εύκολο, όταν βρεις λίγο χρόνο να γράψεις και 2 πράγματα για το GPS;

Ευχαριστούμε και περιμένουμε την αναλυτική ενημέρωση ;) :)

Link to comment
Share on other sites

Σου είναι εύκολο, όταν βρεις λίγο χρόνο να γράψεις και 2 πράγματα για το GPS;

Ευχαριστούμε και περιμένουμε την αναλυτική ενημέρωση ;) :)

 

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Πες μου, τι προγραμμα κατεβαζω και θα το τεσταρω και αυτό αύριο. Καλο βράδυ, εις αύριον τα σπουδαία...:D

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Πες μου, τι προγραμμα κατεβαζω και θα το τεσταρω και αυτό αύριο. Καλο βράδυ, εις αύριον τα σπουδαία...:D

 

Χρησιμοποιώ το GPS Test για να δω αν πιάνει καλό σήμα και αν "κλειδώνει" γρήγορα σε δορυφόρους. Για πραγματική χρήση και navigation, αυτές τις μέρες δοκιμάζω το Mapfactor GPS Navigation, για να δω αν το στίγμα μου είναι στο σωστό μέρος ή με βγάζει αλλού γι' αλλού! Και τα δύο είναι δωρεάν.

 

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και το χρόνο σου ;)

Link to comment
Share on other sites

συνηθως πρεπει να ειναι ρουταρισμενο το τηλεφωνο,μετα εγκαθιστας το faster gps εκει επιλεγεις ηπειρο και χωρα για να συντονιστει με τους δορυφορους μας,μετα το gps test και οταν το ανοιξεις βλεπεις ποσο γρηγορα κλειδωνει,αν ειναι οπως το Coolpad 7320 θα ειναι πολυ καλο
Link to comment
Share on other sites

Φθηνη προταση το 7236 και το σκεφτομουν για την κορη μου αλλα εχει ορισμένες βασικες ελειψεις,ελειψη μπροστινης καμερας,φλας(που είναι απαραιτητο σαν φακος!),πολύ μικρη ram για την σημερινη εποχη και πολύ μικρη μπαταρια,τελικα περιμενω την Δευτερα που θα αρχισει η πωληση του thl T6S για να της παρω ενα,με 11 ευρω παραπανω πολύ καλυτερα specs!
Link to comment
Share on other sites

Φθηνη προταση το 7236 και το σκεφτομουν για την κορη μου αλλα εχει ορισμένες βασικες ελειψεις,ελειψη μπροστινης καμερας,φλας(που είναι απαραιτητο σαν φακος!),πολύ μικρη ram για την σημερινη εποχη και πολύ μικρη μπαταρια,τελικα περιμενω την Δευτερα που θα αρχισει η πωληση του thl T6S για να της παρω ενα,με 11 ευρω παραπανω πολύ καλυτερα specs!

 

Κοιτα φίλε μου, ,αν δεν πειραζει η ελλειψη μπροστινης κάμερας πιστεύω ότι ειιναι καλή επιλογή διότι ως τωρα με ψάξιμο κτλ δεν εχω καταλάβει την μνήμη να κολλάει κτλ, ειλικρινέστατα αυτό που λέω. Η πισω κάμερα είναι 3.1 mp αλλά μην περιμένεις και πολλά (δεν εχει πολλές επιλογές, αν υπάρχει κάτι επιπρόσθετο απο playstore σε επιπεδο λογισμικού πειτε μου). Τωρα για το thl t6s δεν ξερω, αλλα εχω για την γυναίκα μου το thl t5s απο τον γενάρη και δεν κολλάει πουθενά, μονο αρνητικό ότι έχει χαμηλή εγγραφή σε ήχο όταν τραβας βίντεο, φαντάζομαι να έχει διορθωθεί.

 

Μετα απο αυτα που μου γράψανε οι yyyy kai daydream κατεβασα το fastergps ρυθμισα ηπειρο, χωρα κτλ και gpstest. Οταν το ανοιξα εκανε καμια 20αρια δευτερολεπτα να βρει δορυφορους, λεει πχ in view --> 21 και in use --> 9 , αλλά είμαι εντος σπιτιου, δεν ξερω αν παιζει ρόλο, έξω απο το σπιτι δεν το δοκιμασα. Την δευτερη και τριτη φορα που το άνοιξα, κλειδωσε σε 2-3 δευτερα τα αποτελεσματα αυτα, gps status πρασινο, κανονικα όλα μου φαίνονται σε μένα που δεν ξέρω. Όσο αφορα τις κλησεις, βρηκα μια κανονικη σιμ σημερα και εκανα κληση σε cosmote και wind, με ακογανε και τους ακουγα πεντακαθαρα. Η μπαταρία με 4 ώρες χρήση απο το πρωι, αρκετη ωρα ιντερνετ 3g και τωρα wifi, λιγα λεπτα ομιλια και γενικα σκάλισμα, ειναι απο το 100% στο 66%, αλλά είναι αρχη ακομα, δεν μπορω να πω ποσο θα αντέχει.

 

Δεν εχω να πω κατι άλλο, ρωτηστε με ότι θέλετε. Αποψή μου είναι ότι αξίζει το κινητό.

 

Υ.Γ : Αν καποιος απο τους mod, που τεσταρουν συσκευες θέλει το κινητο για ενα review (αν ασχοληστε με τοσο φτηνα κινητά :p:p - αστειευομαι), να επικοινωνησει μαζι μου, θα επικοινωνησω και εγω με καποιον, να του το στειλω να κανει τα τεστ του και μου το ξαναστελνει μετα, ειμαι μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες για το GPS είναι πολύ καλή επίδοση!

Μετά από λίγες μέρες χρήσης, πες μας πώς πάει και η μπαταρία. Η οποία στη θεωρία είναι μικρή, 1500mAh, αλλά μπορεί στην πράξη να είναι επαρκής. Και ότι άλλο καλό ή κακό παρατηρήσεις. Εγώ έχω κάνει την παραγγελία μου και περιμένω. Απλά να έχω λιγότερη αγωνία :)

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την προθυμία!

Link to comment
Share on other sites

Να πω επισης 2 πραγματάκια που παρατήρησα, δεν εχει φωτιζομενα πληκτρα (χαθηκε να βαζανε 2 ευρω πανω την τιμή και να είχε? δεν με καίει αλλα λεμε) και δυστυχως οταν ειναι κλειστο και φορτιζει δεν δειχνει κατι οτι φορτίζει. Το κανει μια χαρα βεβαια ο φορτιστης του, αλλα δεν εχεις "εικονα" του ποσο έχει φορτισει. Λεπτομερειες θα μου πειτε, αλλα το γράφω γιατι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και μπορεί κάποιους να τους πειραζει αυτό. Επισης να πω οτι αργουσε λιγακι να ανοιξει, μου εκανε εντυπωση, αλλά μετα ψάχνοντας βρήκα στα ενδότερα του συστήματος ενα κουτακι που έλεγε fast boot, το κλίκαρα και ανοιγει και κλείνει πολύ γρήγρα πλέον :) :)

Δεν εχω sd card να μεταφέρω τις εφαρμογές μου εκει, οποτε το παω λαου λαου :).

 

Ξεχασα να πω οτι το πηρα ρουταρισμενο, απο το vickmall. Oτι αλλο ειναι ρωτηστε με, γιατι "χάνω" και λίγο και μπορεί να ξεχνάω τίποτα βασικό να κοιτάξω.

 

Y.Γ : Το εβαλα να φορτίζει μετά απο 7 ωρες χρήσης , κοιταξα στατιστικά μπαταρίας με πολύ wifi, ήταν στο 11% αλλά το έβαλα εγώ :) Αρχη ειναι ομως, απο αυριο θα το τεσταρω καλυτερα και μετα απο λιγες μερες θα μπορω να γράψω για την μπαταρία.

Edited by kseftilas1
Link to comment
Share on other sites

δυστυχως οταν ειναι κλειστο και φορτιζει δεν δειχνει κατι οτι φορτίζει. Το κανει μια χαρα βεβαια ο φορτιστης του, αλλα δεν εχεις "εικονα" του ποσο έχει φορτισει.

 

Δοκίμασε, από περιέργεια και μόνο, όταν το φορτίζεις κλειστό να πατήσεις το power button.

Σε ενα άλλο τηλέφωνο το ίδιο μου έκανε αλλά όταν πάταγα ένα κουμπί μου έδειχνε το ποσοστό φόρτισης.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε, από περιέργεια και μόνο, όταν το φορτίζεις κλειστό να πατήσεις το power button.

Σε ενα άλλο τηλέφωνο το ίδιο μου έκανε αλλά όταν πάταγα ένα κουμπί μου έδειχνε το ποσοστό φόρτισης.

 

Ωπα εχεις δικιο, δεν δειχνει ομως ποσοστο μπαταριας, απλα ανοιγει!!! δλαδη εμφανιζεται η κεντρικη οθονη!!!!! Σαν να ανοιγει απο αδρανοποιηση ας πουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Μετα απο τοσες μερες χρησης εχει βγαλει ή εχεις προσεξει τιποτα προβληματα στην συσκευη ?
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην καλησπερα σε ολους. Ημουν ετοιμος να γραψω εμπειριες απο την χρηση του κινητου, ειδα και το μηνυμα του φιλου και θα γραψω οσο πιο αντικειμενικα μπορω τα συν και τα πλην της συσκευης. Ξεκιναμε. Θετικα : 1. Κορυφαια ποιοτητα κατασκευης, δεν υπερβαλλω πιστεψτε με. 2. Δεν του φαινεται οτι εχει 512 ραμ. Δεν κολλαει πουθενα, δεν ξερω πως.γινεται αυτο αλλα δεν κολλαει. 3. Πολυ χαμηλη τιμη. 4. Πολυ καλο σε WiFi and δεδοδμενα κινητης. 5. Πολυ καλο GPS που κλειδωνει γρηγορα. 6. Καλη η οθονη του, αν και θα την ηθελα λιγο πιο φωτεινη, ενα τακ που λενε. Αρνητικα : 1. Η μπαταρια δεν κραταει τελικα αρκετα, με ανοιχτα δεδομενα που το εχω συνεχεια. 2. Η καμερα απλα ικανοποιητικη για φωτο την μερα, την νυχτα χωριςφλας δεν!!! 3. Δεν εχει led notification για οποιον ενδιαφερεται. Antutu. Καπου 16 χιλιαρικα ειχα βγαλει αν θυμαμαι καλα, λιγο πιο κατω νομιζω, αν ενδιαφερει κανεναν. Για μενα τιμια επιλογη, αξιζει τα.λεφτα.του.
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα (οπως και πολλου αλλους) για την χρηση που κανω με καλυπτουν τα 512ΜΒ (και αν δεν φαινεται οτι ειναι 512 οπως γραφει ο φιλος ακομα καλυτερα).

Αλλα αυτη η 1500αρα μπαταρια δεν παλευεται.Βαλε ρε Coolpad 2000mah να τους παρεις τα σωβρακα...

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Kοιτα φιλε.μου, τωρα που χα ρεπο και ημουν σπιτι μου, με WiFi κρατουσε το κινητο, ισως μια φορα την μερα το φορτιζα. Με. 3g 4-5 ωρεα και off. Αν ειχε 2000αρη μπαταρι θα ηταν οκ. Αναλογα την χρηση παιδια που κανετε. Εγω το πηρα ρουταρισμενο απο vickmall.
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Έφτασε και το δικό μου Ελλάδα και περιμένω να το παραλάβω. Φαίνεται τίμια πρόταση για απλή χρήση. Μόλις το πάρω, θα γράψω και εγώ εντυπώσεις ;)
Link to comment
Share on other sites

Απο που το πηρεςyyyy? Εσυ το πηρες ρουταρισμενο? Περιμενω με αγωνια να δω πως θα σου φανει, αν και πιστευω θα το ευχαριστηθεις.
Link to comment
Share on other sites

Από vickmall. Τους είπα να είναι routed και είπαν εντάξει. Πιστεύω ότι για το άτομο και τη χρήση που προορίζεται, θα είναι μια χαρά :)

Το πήρα με προστατευτικό οθόνης, θήκη σιλικόνης, handsfree, με 74$. Άψογοι στο vickmall!

Edited by yyyy
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...