Jump to content

xiaomi mi3 vs iocean x8

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μέχρι πριν λίγο είχα κολλήσει να αγοράσω το iocean x8 ... τώρα και μετά από μια μικρή αναζήτηση είδα και τις αναφορές στο xiaomi mi3 και τώρα δε μπορώ να πώ ότι έχω αποφασίσει ... πείτε μου τη γνώμη σας ... ποιο από αυτά τα δύο προτείνεται ... και σαν τρίτη επιλογή το one plus one ...

xiaomi βέβαια η το one (πάρε έκδοση με 64gb όμως να μην μετανιώσεις αργότερα)

Ποιο one εννοείς? Ελπίζω όχι το HTC πάντως γιατί μιλάμε "πολλά τα λεφτά Άρη" ... Ποια η γνώμη σας για το iocean x8 και ποια για το xiaomi mi3. Για πιο λόγο προτείνεις το δεύτερο σε αντίθεση με το πρώτο. Ταβάνι στα λεφτά είναι τα 300€ πολύ βαριά ... Το xiaomi mi3 από τι υλικό είναι? Ξέρω πως το iocean είναι gorilla glass 3 μπρος πίσω και αλουμίνιο στο πλαίσιο. Το xiaomi mi3 πως είναι?

Edited by DonPitbull

Ποιο one εννοείς? Ελπίζω όχι το HTC πάντως γιατί μιλάμε "πολλά τα λεφτά Άρη" ... Ποια η γνώμη σας για το iocean x8 και ποια για το xiaomi mi3. Για πιο λόγο προτείνεις το δεύτερο σε αντίθεση με το πρώτο. Ταβάνι στα λεφτά είναι τα 300€ πολύ βαριά ... Το xiaomi mi3 από τι υλικό είναι? Ξέρω πως το iocean είναι gorilla glass 3 μπρος πίσω και αλουμίνιο στο πλαίσιο. Το xiaomi mi3 πως είναι?

όχι το άλλο one :p

xiaomi είναι από gorilla glass μπροστά και σώμα από μαγνησίο (κράμα αλουμινίου)

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/58421fac

Βρήκα αυτό το συγκριτικό και τώρα έχω μπερδευτεί ακόμα περισσότερο. Εκεί που νόμιζα ότι με το iocean έχω καταλήξει στο επόμενο κινητό μου τώρα βρήκα μπροστά μου το Xiaomi Mi3 και έχω χάσει τη μπάλα ... παιδιά τα φώτα και τις γνώμες σας ...

Xiaomi Mi3 φυσικά και εγώ. Ανάλογα με τον χώρο που θέλεις μπορείς να διαλέξεις το 16άρι που πάει στα 200κάτι ευρώ ή το 64άρι που πάει στα 280€. Το κινητό είναι ότι το καλύτερο υπάρχει. Δες στο φόρουμ εδώ το σχετικό θέμα να διαβάσεις απόψεις μας για το εν λόγω κινητό!

Με 16GB μνήμης είμαι καλυμμένος γιατί δε παίζω παιχνίδια ούτε βλέπω ταινίες από το κινητό. Ιντερνετ και μουσική ως επί το πλείστον και θέλω να χειρίζομαι το λαπτοπ ή τον επιτραπέζιο με το κινητό απομακρυσμένα με το teamviewer. Δε ξέρω σε ποιο θέμα του φόρουμ αναφέρεσαι μπορεί να το έχω διαβάσει μπορεί και όχι αν μπορείς δώσε μου το λινκ. Θα ήθελα αν δε σας κάνει κόπο να μου πείτε προσωπική γνώμη από προσωπική εμπειρία αλλά και για πιο λόγο το προτείνεται σε σχέση με το iocean. Επίσης η iocean έχει αντιπροσωπεία για να το αγοράσω από Ελλάδα το Xiaomi Mi3 πως το αγοράζω από κάπου με ασφάλεια?

Σε αυτό το βίντεο στο 3:40 περίπου λέει πως είναι από πλαστικό το πλαϊνό και το πίσω μέρος του κινητού.

Edited by DonPitbull

Με 16GB μνήμης είμαι καλυμμένος γιατί δε παίζω παιχνίδια ούτε βλέπω ταινίες από το κινητό. Ιντερνετ και μουσική ως επί το πλείστον και θέλω να χειρίζομαι το λαπτοπ ή τον επιτραπέζιο με το κινητό απομακρυσμένα με το teamviewer. Δε ξέρω σε ποιο θέμα του φόρουμ αναφέρεσαι μπορεί να το έχω διαβάσει μπορεί και όχι αν μπορείς δώσε μου το λινκ. Θα ήθελα αν δε σας κάνει κόπο να μου πείτε προσωπική γνώμη από προσωπική εμπειρία αλλά και για πιο λόγο το προτείνεται σε σχέση με το iocean. Επίσης η iocean έχει αντιπροσωπεία για να το αγοράσω από Ελλάδα το Xiaomi Mi3 πως το αγοράζω από κάπου με ασφάλεια?

Το θέμα εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=372330&page=55

Teamviewer εγώ το δουλεύω μια χαρά και μέσω wifi του νοσοκομείου, αλλά και σε 3G. To Xiaomi το αγοράζεις μόνο μέσω internet. Παραπάνω σου έδωσα ένα μαγαζί για να δεις, υπάρχουν και άλλα. Στην υπογραφή μου έχω ένα εξελάκι που θέλει office 2013, για να δεις αυτόματα τις τιμές σε όλα τα καλά μαγαζιά. Ρίξε μια ματιά στο θέμα και αποφάσισε. Εγώ πάντως δεν μετάνιωσα με την αγορά του εν λόγω κινητού.

Στο 3:40 λέει ότι το πλαϊνό και το πίσω μέρος είναι πλαστικό. Ένας φίλος παραπάνω μου είπε ότι είναι κράμα αλουμινίου. Τι ισχύει τελικά? Είναι η ιδέα μου ή έχει μεγαλύτερα bezels σε σχέση με το iocean x8?

Ααα και κάτι ακόμα ... τί είναι το SAR που βλέπω σε αρκετά θέματα και το θεωρούν σημαντικό?

Κανείς δε μιλάει όμως να πεί τι γνώμη του και για το one plus one, πιο ακριβό δεκτό αλλά τα specs του τουλάχιστον στα χαρτιά είναι κορυφή...

Edited by DonPitbull

Στο 3:40 λέει ότι το πλαϊνό και το πίσω μέρος είναι πλαστικό. Ένας φίλος παραπάνω μου είπε ότι είναι κράμα αλουμινίου. Τι ισχύει τελικά? Είναι η ιδέα μου ή έχει μεγαλύτερα bezels σε σχέση με το iocean x8?

Ααα και κάτι ακόμα ... τί είναι το SAR που βλέπω σε αρκετά θέματα και το θεωρούν σημαντικό?

Κανείς δε μιλάει όμως να πεί τι γνώμη του και για το one plus one, πιο ακριβό δεκτό αλλά τα specs του τουλάχιστον στα χαρτιά είναι κορυφή...

ο εσωτερικός σκελετός είναι από αλουμίνιο_ μαγνησίο το εξωτερικό είναι από ένα είδους πλαστικού υψηλής ποιότητας (σαν αυτά που έχει η nokia)

ο εσωτερικός σκελετός είναι από αλουμίνιο_ μαγνησίο το εξωτερικό είναι από ένα είδους πλαστικού υψηλής ποιότητας (σαν αυτά που έχει η nokia)

Οπότε σε αυτό το σημείο υπερτερεί το iocean χ8 που είναι μπρος πίσω gorilla glass 3 και στο πλαίσιο έχει αλουμίνιο σωστά?

Οπότε σε αυτό το σημείο υπερτερεί το iocean χ8 που είναι μπρος πίσω gorilla glass 3 και στο πλαίσιο έχει αλουμίνιο σωστά?

Από μια μικρή έρευνα που έκανα το αποτέλεσμα είναι ότι το Snapdragon υπερτερεί μόνο στο gaming ενώ σε όλα τα άλλα ο Mediatek είναι καλύτερος και πιο δυνατός. Αυτό λόγω του ότι ο Snapdragon έχει GPU Adreno 330 που είναι πολύ πιο ισχυρή από τη Mali 450 του Mediatek. Σε αυτό το τομέα οπότε εμένα που δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια στο κινητό το iocean μου ταιριάζει πιο πολύ.

Όπως επίσης και λόγω οθόνης που είναι 5,7" σε αντίθεση με το Xiaomi που έχει μόλις 5" αλλά κι εκεί το Xiaomi υπερτερεί στα pixel density λογικά όμως εξαιτίας του μικρότερου μεγέθους οθόνης.

Στον αντίποδα όμως το Xiaomi έχει στη κάμερα αισθητήρα Sony IMS 35 Exmor RS πολύ ανώτερο από το iocean που δε ξέρω καν τι έχει.

Μικρό μείον είναι η δευτερεύουσα κάμερα του Xiaomi που είναι 2MP έναντι 5MP που έχει το iocean.

Στα πολύ μεγάλα προτερήματα του Xiaomi όμως είναι η πιο δυνατή μπαταρία των 3050mAh έναντι των 2650mAh του iocean x8.

Επίσης η Ram του Xiaomi είναι μακράν η πιο γρήγορη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε σύγκριση και με άλλες "ναυαρχίδες".

Εν κατακλείδι για μένα και τα θέλω μου από ένα κινητό και τα δύο μου ταιριάζουν το κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους.

Εξαιτίας όμως των πολλών θετικών εντυπώσεων από πολλούς και στο φόρουμ εδώ αλλά και σε άλλα ελληνικά και μή φόρα το αποτέλεσμα δείχνει ότι η επόμενη αγορά μου θα είναι το Xiaomi Mi3 μαζί με τα ακουστικά που προτείνει σε ένα άλλο θέμα ο φίλος maddoctor αν και έχω τα Sony Ericsson MH1 Stereo Headset black . Δε ξέρω αν θα είναι πλήρως συμβατά και επίσης αυτά που πρότεινε ο maddoctor είναι πολύ "μουράτα" και σε απόδοση μετά από έρευνα και σε αυτά πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Βέβαια αν δε τα ακούσουν τα αυτάκια μου δε θα μπορώ να σας πώ τη προσωπική μου γνώμη.

Ελπίζω να βοήθησα κι εγώ όπως με βοηθήσατε με τις απαντήσεις σας. Πολύ ευχαρίστως θα ακούσω και οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε, κριτικές, ιδέες, προσωπικές εμπειρίες κτλ.

το ποιο σημαντικό το παρέλειψες

το iocean έχει μηδενικό software support σε αντίθεση με την xiaomi που έχει άψογο, οπός και το λογισμικό του iocean είναι μέτριο

και όχι δεν υπερτερεί παντού το mediatek πχ στο θέμα gps είναι άθλιο

Από μια μικρή έρευνα που έκανα το αποτέλεσμα είναι ότι το Snapdragon υπερτερεί μόνο στο gaming ενώ σε όλα τα άλλα ο Mediatek είναι καλύτερος και πιο δυνατός. Αυτό λόγω του ότι ο Snapdragon έχει GPU Adreno 330 που είναι πολύ πιο ισχυρή από τη Mali 450 του Mediatek. Σε αυτό το τομέα οπότε εμένα που δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια στο κινητό το iocean μου ταιριάζει πιο πολύ.

Στο gaming και στο GPS φαίνονται όμως οι επεξεργαστές.Στα υπόλοιπα όλοι γρήγοροι είναι πλέον.

Στο gaming και στο GPS φαίνονται όμως οι επεξεργαστές.Στα υπόλοιπα όλοι γρήγοροι είναι πλέον.

διαφορά αυτών των δυο συσκευών είναι

gaming

gps

software

ολα υπέρ του xiaomi

Για το θέμα του GPS δεν αναφέρθηκα διότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν έχω και ιδέα να πω την αλήθεια τι παίζει. Ούτε πως λειτουργούν δε ξέρω. Δεν έχω αυτοκίνητο και δε μου χρειάστηκε ποτέ αλλά για να το λέτε εσείς ότι ο επεξεργαστής κι εκεί κάνει διαφορά όπως και στο gaming τότε κάτι θα ξέρετε παραπάνω από μένα. Έχω καταλήξει πάντως ήδη στην αγορά του Xiaomi Mi3 γι'αυτό και το έχω και σαν Avatar. Περιμένω να πληρωθώ και να κάνω ένα δώρο σε μένα και τη γυναίκα μου. Αν και η γυναίκα μου έχει φάει κόλλημα με το Sony xperia M που κοστίζει 150€ και προσπαθώ να τη πείσω πως αυτά τα λεφτά γι'αυτή τη συσκευή είναι κάτι παραπάνω από πεταμένα και να πάρει κάποιο άλλο όπως αυτό που θα πάρω κι εγώ. Εκτός κι αν έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο. Η γυναίκα μου μόνο FB μπαίνει από το κινητό, βγάζει φωτό τα παιδιά μας και ακούει μουσική και ράδιο.

Για το θέμα του GPS δεν αναφέρθηκα διότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν έχω και ιδέα να πω την αλήθεια τι παίζει. Ούτε πως λειτουργούν δε ξέρω. Δεν έχω αυτοκίνητο και δε μου χρειάστηκε ποτέ αλλά για να το λέτε εσείς ότι ο επεξεργαστής κι εκεί κάνει διαφορά όπως και στο gaming τότε κάτι θα ξέρετε παραπάνω από μένα. Έχω καταλήξει πάντως ήδη στην αγορά του Xiaomi Mi3 γι'αυτό και το έχω και σαν Avatar. Περιμένω να πληρωθώ και να κάνω ένα δώρο σε μένα και τη γυναίκα μου. Αν και η γυναίκα μου έχει φάει κόλλημα με το Sony xperia M που κοστίζει 150€ και προσπαθώ να τη πείσω πως αυτά τα λεφτά γι'αυτή τη συσκευή είναι κάτι παραπάνω από πεταμένα και να πάρει κάποιο άλλο όπως αυτό που θα πάρω κι εγώ. Εκτός κι αν έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο. Η γυναίκα μου μόνο FB μπαίνει από το κινητό, βγάζει φωτό τα παιδιά μας και ακούει μουσική και ράδιο.

για σένα καλορίζικο το mi3

αλλα μια συμβουλή την γυναίκα μιν προσπαθείς να την μεταπισεις........... γιατί μετά σαν αρνητικό αποτέλεσμα θα έχει γκρίνια......... και δεν νομίζω καποιος άνδρας μπορεί να το αντέξει :lol::lol::lol:

για σένα καλορίζικο το mi3

αλλα μια συμβουλή την γυναίκα μιν προσπαθείς να την μεταπισεις........... γιατί μετά σαν αρνητικό αποτέλεσμα θα έχει γκρίνια......... και δεν νομίζω καποιος άνδρας μπορεί να το αντέξει :lol::lol::lol:

Δε προτείνεις καλύτερα να της πάρω ένα φτηνό να κάνει αυτά που αναφέρω παραπάνω και να είναι και καλύτερο του Xperia M? Τη γκρίνια ούτως η άλλως δε θα τη γλιτώσω ... ας γλιτώσω τα 150€ που θα πάνε πεταμένα.

Δε προτείνεις καλύτερα να της πάρω ένα φτηνό να κάνει αυτά που αναφέρω παραπάνω και να είναι και καλύτερο του Xperia M? Τη γκρίνια ούτως η άλλως δε θα τη γλιτώσω ... ας γλιτώσω τα 150€ που θα πάνε πεταμένα.

της αγοράζεις ένα lumia 520 στα 75 ευρώ και είσαι άρχοντας

της αγοράζεις ένα lumia 520 στα 75 ευρώ και είσαι άρχοντας

Δε θέλω windows phone γιατί δε ξέρει να τα χειριστεί. Προτιμά android γιατί της έχω δώσει το Samsung S3 mini που είχα και έχω πάρει εγώ ένα παλιό Sony Ericsson W995 γιατί στη δουλειά με βολεύει. Απλά το S3 έσπασε η οθόνη και μετά από πολλά πεσίματα έχει αρχίσει και ανοιγοκλείνει όποτε θέλει εκείνο πέρα από το ότι χωρίς να έχει συνδεδεμένα ακουστικά αυτό βγάζει πως έχει και δε λειτουργεί όταν πραγματικά του βάζει ακουστικά. Τες πα έχει χαλάσει και είναι για το κουβά. Καλά τα 75€ αλλά το λογισμικό δε μας κάνει.

Δε θέλω windows phone γιατί δε ξέρει να τα χειριστεί. Προτιμά android γιατί της έχω δώσει το Samsung S3 mini που είχα και έχω πάρει εγώ ένα παλιό Sony Ericsson W995 γιατί στη δουλειά με βολεύει. Απλά το S3 έσπασε η οθόνη και μετά από πολλά πεσίματα έχει αρχίσει και ανοιγοκλείνει όποτε θέλει εκείνο πέρα από το ότι χωρίς να έχει συνδεδεμένα ακουστικά αυτό βγάζει πως έχει και δε λειτουργεί όταν πραγματικά του βάζει ακουστικά. Τες πα έχει χαλάσει και είναι για το κουβά. Καλά τα 75€ αλλά το λογισμικό δε μας κάνει.

τα WP ειναι εξαιρετικά απλα (ακόμη και χιμπατζήδες το χειρίζονται ........ χωρίς παρεξήγηση πάντα) δεν θα υπάρχει κανένα θέμα ειδικά για αυτήν που έχει τοσο χαμηλές απαιτισεις

εγώ πάντως θα της έπαιρνα το M μόνο και μόνο να γλιτώσω την γκρίνια :lol::lol:

δες και αυτα τα δυο παντος

Lenovo S820 100 ευρω

http://www.to2c.com/lenovo-s820-smartphone-android4-2-quad-core-1-2ghz-with-4-7-inch-hd-3g-wcdma-13-0mp.html

Jiayu G2F 75 euro

http://www.to2c.com/jiayu-g2f-basic.html

τα WP ειναι εξαιρετικά απλα (ακόμη και χιμπατζήδες το χειρίζονται ........ χωρίς παρεξήγηση πάντα) δεν θα υπάρχει κανένα θέμα ειδικά για αυτήν που έχει τοσο χαμηλές απαιτισεις

εγώ πάντως θα της έπαιρνα το M μόνο και μόνο να γλιτώσω την γκρίνια :lol::lol:

δες και αυτα τα δυο παντος

Lenovo S820 100 ευρω

http://www.to2c.com/lenovo-s820-smartphone-android4-2-quad-core-1-2ghz-with-4-7-inch-hd-3g-wcdma-13-0mp.html

Jiayu G2F 75 euro

http://www.to2c.com/jiayu-g2f-basic.html

Φάγαμε άκυρο ... δε της αρέσει κανένα από αυτά ... ούτε το Νοκια

Της έδειξα δε ξέρω κι εγώ πόσα κινητά τελικά το μόνο που της αρέσει είναι αυτό ... http://www.to2c.com/elephone-p10-basic-3590.html

Τι άποψη έχετε? Ελπίζω να έχετε καλή άποψη γιατί αλλιώς δε το γλιτώνω το Xperia M...

Edited by DonPitbull

Φάγαμε άκυρο ... δε της αρέσει κανένα από αυτά ... ούτε το Νοκια

Της έδειξα δε ξέρω κι εγώ πόσα κινητά τελικά το μόνο που της αρέσει είναι αυτό ... http://www.to2c.com/elephone-p10-basic-3590.html

Τι άποψη έχετε? Ελπίζω να έχετε καλή άποψη γιατί αλλιώς δε το γλιτώνω το Xperia M...

εμφανισιακά και στα χαρτια οκ φαινετε τάρα στην πράξη............ δεν εχω ιδέα δεν το δούλεψα ποτέ.......... άντε αφου τοσο πολύ θέλει καντην πειραματοζωο:p

Κι εκεί που είχα καταλήξει να αγοράσω το Xiaomi Mi3 έρχεται εδώ Νίκος Παπανικολόπουλος · Mythozz με αυτή τη παρουσίαση και μου κάνει τη τρίτη επιλογή, όπου σχεδόν κανένας μας δεν ασχολήθηκε, πρώτη. Έτσι αλλάζω ξανά και το avatar σε ερωτηματικό. Το 1 plus one είναι το πρώτο κινέζικο που ασχολήθηκα και έψαξα έτσι βρήκα και το φόρουμ και τις λοιπές συσκευές από την Κινέζική αγορά. Η διαφορά στη τιμή είναι μόλις 57,67€. Αναλυτικά το Xiaomi Mi3 και το 1 plus one . Όπως καταλαβαίνετε τώρα το δίλημμα αλλάζει και η ερώτηση γίνετε Xiaomi Mi3 ή 1 plus one? Edited by DonPitbull