Jump to content

Prodigy

panos23
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάποιοι που βάζετε 5 και 7/10 στο Experience καταλαβαίνετε ότι προσβαλετε και αμφισβητείτε τις ρίζες και την ιστορία των Prodigy;

Δεν είναι κακό να σας αρέσει η εξέλιξη, αλλά αν θάβεις το παρελθόν, τότε δεν ξέρεις από πού προέρχεται αυτό που ακούς.

Respect λοιπόν στο album που όταν παίζονται κομμάτια του τα άτομα που ακούνε τους Prodigy από το 1991 απλά ανατριχιάζουν από τα ακούσματα εκείνης της εποχής.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 168
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είναι σαν να λες σε κάποιον γιατί βάζει 7 στο kill'em all (που εγώ βάζω χαμηλότερα), στο bleach, στο Lonesome Crow κτλ

Πρώτος δίσκος != καλός δίσκος, και ας μοιάζει τρομερά με όλες τις επόμενες δουλειές του καλλιτέχνη...

Γιατί πολύ απλά, υπάρχει μια συνεχής βελτίωση ;)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Είναι σαν να λες σε κάποιον γιατί βάζει 7 στο kill'em all (που εγώ βάζω χαμηλότερα)

Λίγο μέσα μου πέθανα όταν το διάβασα. In my face πες το μου αυτό μωρή:lol:

Πρώτος δίσκος != καλός δίσκος, και ας μοιάζει τρομερά με όλες τις επόμενες δουλειές του καλλιτέχνη...

Υποκειμενικό καθαρά. Το ομώνυμο ας πούμε είναι το αγαπημένο μου Maiden album. Όπως και για αρκετό κόσμο τρελαμένο με την καθαρόαιμη Thrash το "Kill Em All". Αν δεν βαριόμουνα θα έγραφα για τα bay area albums στο δικό μου thread (Metallica).

Δεν είναι ο κανόνας φυσικά αλλά πολλές φορές τα debut albums είναι από τα κορυφαία μιας μπάντας. Γενικά μιλάω δεν αναφέρομαι σε Prodigy.

Γιατί πολύ απλά, υπάρχει μια συνεχής βελτίωση ;)

Αυτό σπανιότατα ισχύει. Συνεχή βελτίωση σπανίως βλέπουμε. Πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα ενός καλλιτέχνη από δίσκο σε δίσκο. Συνεχή βελτίωση δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα ένα παράδειγμα.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν είπα ότι ο πρώτος δίσκος είναι κακός, απλά δεν είναι απαραίτητα καλός "Επειδή είναι οι ρίζες"

Πχ Scorpions που ανέφερα είχαν σταθερό ήχο αλλά δε βελτιώθηκαν από το 72 μέχρι το 90? Ακόμα και ο τελευταίος δίσκος έχει ωραία κομμάτια!

Έχει σχέση το Bleach με Nevermind/In Utero? Ίδια μουσική, πολλά κοινά στο ύφος αλλά εντελώς άλλη ποιότητα! ΞΕΚΆΘΑΡΗ βελτίωση

Οι Rammstein δε βελτιώνονται συνεχώς; Από ένα πρώτο δίσκο απλά ενδιαφέρον για αρχή και ένα δεύτερο δίσκο με λίγα"δυνατά" κομμάτια, πας σε έναν τρίτο και τέταρτο που σου πέφτει το σαγόνι

Όπως Και Blind Guardian, εκτός από γενική βελτίωση στην ποιότητα των δίσκων στο σύνολο τους, η φωνή του τύπου ήταν απαράδεκτη το 90 (υπερβολικά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ λεπτή), ενώ τώρα.... ;)

Και κάτι ακόμα... Σου αρέσει περισσότερο ο μοναδικός δίσκος που οι ίδιοι οι Maiden έχουν πει ότι η ποιότητα του είναι αρκετά χαμηλή; :p

Και κάτι ακόμα... Σου αρέσει περισσότερο ο μοναδικός δίσκος που οι ίδιοι οι Maiden έχουν πει ότι η ποιότητα του είναι αρκετά χαμηλή; :p

Μικρό μου... μικρό μου αγόρι...

Ξέρεις πως μίλαγαν για την ποιότητα μίξης, έτσι; Επίσης ότι δεν έχει Bruce στα φωνητικά πλέον γι αυτούς είναι παλιακό.

Αλλά το πρώτο αλμπουμ είναι ένα αριστούργημα.

"Remember Tomorrow" ίσως το καλύτερο τραγούδι που έχω ακούσει στην ζωή μου.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Είπε ο επίσης αγέννητος το 80.... :p

Δεν ξέρεις μπορεί να το παίζω τζόβενο και να είμαι ακόμα μεγαλύτερος ; )

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν είναι θέμα dis ή θαψίματος. Η πρώτη δουλειά έδειξε το potential που είχαν αλλά και τα περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση. Κάποια κομμάτια είναι για 9, άλλα για 5 και άλλα για 3. Aν πάρει το Εxperience 9 ή 10, αδικούμε την μετέπειτα εξέλιξη των Prodigy (το MFTJG πρέπει να πάρει 12/10) αλλά και καλύτερο ήχο από άλλα συγκροτήματα/παραγωγούς της ίδιας περιόδου.

Οι αρχές των '90 ήταν μια εποχή έντονης δραστηριότητας για την EDM. Oι Acid House/Techno και Detroit Techno σκλήρυναν ως ήχος και μετεξελίχθηκαν σε Hardcore μορφές (Bleep n' Bass, Hardcore Techno), η Industrial καταβολών EBM σε συνδυασμό με την Acid House είχαν ήδη εξελιχθεί σε Νew Beat, η οποία εξελίχθηκε σε oldschool Hardcore, η Εlectro έχασε το funk που έχει και σε συνδυασμό με καταιγιστικά breaks και πρώτο-step και φυσικά την Tζαμαϊκανή επηρροή της Ragga, εξελίχθηκαν στην Jungle και ως παράλληλος βίος και αρχικά λιγότερο σκληρός έχουμε την oldskool Breakbeat Hardcore. Kάπου κόλλησαν και post-Punk στοιχεία και φυσικά η παράλληλη εξέλιξη της Trance όπου ήδη είχαν αρχίσει να επικρατούν τα psychedelic στοιχεία.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το χωνευτήρι που λέγεται Rave ή Hardcore (σκέτο) ή oldskool Hardcore και μέσα σε μια πενταετία (τέλη '89 - μέσα '95) άλλαξαν για πάντα την EDM, από την αφάνεια έφτασαν στο απόγειο της δόξας τους και ύστερα κατακερματίστηκε σε σημείο που πλέον το κάθε είδος να ακολουθήσει πορεία σταθερής απόκλισης. Οι τάσεις που επικράτησαν ήταν από τη μία η breakbeat και από την άλλη η 4/4. Υπήρξε όμως εποχή που ακόμα και σε σκληροπυρηνικά sound systems όπως η Spiral Tribe/Network 23 μπορούσε να ακούσει ήχο από όλες τις παραπάνω τάσεις στα ανεπανάληπτα free parties που διοργάνωσαν.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Κάποιοι που βάζετε 5 και 7/10 στο Experience καταλαβαίνετε ότι προσβαλετε και αμφισβητείτε τις ρίζες και την ιστορία των Prodigy;

Δεν είναι κακό να σας αρέσει η εξέλιξη, αλλά αν θάβεις το παρελθόν, τότε δεν ξέρεις από πού προέρχεται αυτό που ακούς.

Respect λοιπόν στο album που όταν παίζονται κομμάτια του τα άτομα που ακούνε τους Prodigy από το 1991 απλά ανατριχιάζουν από τα ακούσματα εκείνης της εποχής.

Προφανώς και δεν ακούω Prodigy από το 1991, αφού τότε δεν υπήρχα καν!

Δεν προσβάλλω ούτε αμφισβητώ κανένα, απλά είπα ότι το συγκεκριμένο δίδκο τον θεωρώ κατώτερο από τους υπόλοιπους, δεν είναι για το δικό μου αυτί, αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να υποβαθμίσω και να θάψω τις πρώτες τους προσπάθειες, ούτε αμφισβητώ της ρίζες τους όπως λες

Άλλωστε γούστα είναι αυτά, αυτό που για σένα είναι πολύτιμο για μένα μπορεί να είναι αδιάφορο.. Φιλικά πάντα :)

Επιπλέον, δεν μπορώ να βρω κάτι διαφορετικό στα κομμάτια του Experience, they all sound the same to me...! Μόνη εξαίρεση ίσως το Hyperspeed.

Εσύ ας πούμε ποιο ξεχωρίζεις;

Οπότε ακούω Weather Experience, Out of Space και Everybody in the Place νιώθω ετσι όπως λες ρε συ junglist

: )

Edit: σου την πέσαμε ταυτόχρονα. Τηλεπάθεια omg

Ναι, quote στο ίδιο άτομο στο ίδιο post την ίδια στιγμή.

Τσιρτσίρισα τώρα

Ποτέ δεν σε δουλευω

Μολις

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Οπότε ακούω Weather Experience, Out of Space και Everybody in the Place νιώθω ετσι όπως λες ρε συ junglist

: )

Edit: σου την πέσαμε ταυτόχρονα. Τηλεπάθεια omg

την ίδια στιγμή όμως ε... 17:35

Μάλιστα, ελπίζω να μη με δουλεύεις..:Ρ

Τσιρτσίρισες :lol:

Σου πέρασε το τσιρτσίρισμα; :Ρ :)

Edited by Belle

Προφανώς και δεν ακούω Prodigy από το 1991, αφού τότε δεν υπήρχα καν!

Δεν προσβάλλω ούτε αμφισβητώ κανένα, απλά είπα ότι το συγκεκριμένο δίδκο τον θεωρώ κατώτερο από τους υπόλοιπους, δεν είναι για το δικό μου αυτί, αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να υποβαθμίσω και να θάψω τις πρώτες τους προσπάθειες, ούτε αμφισβητώ της ρίζες τους όπως λες

Άλλωστε γούστα είναι αυτά, αυτό που για σένα είναι πολύτιμο για μένα μπορεί να είναι αδιάφορο.. Φιλικά πάντα :)

Επιπλέον, δεν μπορώ να βρω κάτι διαφορετικό στα κομμάτια του Experience, they all sound the same to me...! Μόνη εξαίρεση ίσως το Hyperspeed.

Εσύ ας πούμε ποιο ξεχωρίζεις;

Οκ πάσο αν δεν είναι της εποχής σου και το καταλαβαίνω αυτό που λες, αφού ο ήχος λογικά να ακούγεται αρχαίος αφού είσαι νεώτερος.

Για μένα όλα αυτά τα κομμάτια ξεχωρίζουν για τον δικό τους λόγο.

Το κοινό στοιχείο τους είναι το βρωμομπιτο που γουσταρα από τότε μέχρι σήμερα. Άγριο, χορευτικό, rave, hardcore ή όπως αλλιώς θέλεις πες το.

Γενικά ανήκω στο hard break ως κατεύθυνση και τρελαίνομαι από oldskool hardcore, μέχρι jungle (και ragga που ειπώθηκε πριν), μέχρι gabba και core.

Από πιο χαλαρά, μόνο dubstep λίγο ακούω.

Amazon Fire stick 4k max

Έχεις δίκιο σχετικά με το πως μπορεί να ακούγεται ο ήχος σε κάποιον που δεν έχει ζήσει το ρεύμα της εποχής. Ομοίως και εμείς δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε κάποια πράγματα για τη rock σκηνή, που για τους πατεράδες μας ήταν αυτονόητα καθώς έζησαν στην ανάλογη εποχή.

Από εκεί και πέρα, πολύ θα ήθελα να υπάρχει ο ευρύς, πολυεπίπεδος ήχος που υπήρξε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι όποιες προσπάθειες είναι sub-par, καθώς το fragmentation έχει ξεπεράσει αυτό του παλιού Android, ίσως ακόμα και της Αριστεράς - τροτσκιστές ρεβιοζιονιστές οπορτουνιστές (ναι, υπάρχουν) ένα πράγμα :lol:

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Οκ πάσο αν δεν είναι της εποχής σου και το καταλαβαίνω αυτό που λες, αφού ο ήχος λογικά να ακούγεται αρχαίος αφού είσαι νεώτερος.

Για μένα όλα αυτά τα κομμάτια ξεχωρίζουν για τον δικό τους λόγο.

Το κοινό στοιχείο τους είναι το βρωμομπιτο που γουσταρα από τότε μέχρι σήμερα. Άγριο, χορευτικό, rave, hardcore ή όπως αλλιώς θέλεις πες το.

Ω ναι σίγουρα παίζει ρόλο και η εποχή την οποία μεγάλωσε κάποιος..

Άλλα τα ρεύματα παλιότερα, άλλα τώρα...(Δυστυχώς)

Ο ήχος σ' αυτό το άλμπουμ τώρα, όχι, δεν μου φαίνεται αρχαίος, αλλά ρηχός και ανούσιος...

Και μάλλον μόλις κέρδισα την αντιπάθειά σου :p

*Είμαι νεότερη!

Ω ναι σίγουρα παίζει ρόλο και η εποχή την οποία μεγάλωσε κάποιος..

Άλλα τα ρεύματα παλιότερα, άλλα τώρα...(Δυστυχώς)

Ο ήχος σ' αυτό το άλμπουμ τώρα, όχι, δεν μου φαίνεται αρχαίος, αλλά ρηχός και ανούσιος...

Και μάλλον μόλις κέρδισα την αντιπάθειά σου :p

*Είμαι νεότερη!

Αντιπάθεια φυσικά και δεν υπάρχει.

Είναι λογικό διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά Μουσικά ερεθίσματα να βλέπουν τα πράγματα με άλλο μάτι.

Σημασία έχει να σε εκφράζει η μουσική που ακούς.

Amazon Fire stick 4k max

Αντιπάθεια φυσικά και δεν υπάρχει.

Είναι λογικό διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά Μουσικά ερεθίσματα να βλέπουν τα πράγματα με άλλο μάτι.

Σημασία έχει να σε εκφράζει η μουσική που ακούς.

Πάντως κρίμα για τα νέα παιδιά σήμερα, έχουμε καταντήσει να ακούνε όλοι Πάολα- Παντελίδη και κάθε άλλου είδους σκυλάδικα.

Δεν ξέρω, προσωπικά αυτόυς τους ανθρώπους τους θεωρώ κατώτερους.

Κακία ναι, αλλά έτσι μου συμβαίνει...

Τελικά ποια είναι η "ποιοτική" μουσική;

Της πάολας και του παντελίδη ή των Prodigy και των Massive Attack (τυχαία παραδείγματα)

Υπάρχει πραγματικά ποιοτική μουσική; Ή ποιοτικό είναι ό,τι μας αρέσει;

Πείτε καμιά γνώμη...:)

Στην τέχνη δεν υπάρχει ως απόλυτη έννοια η ποιότητα

Για κάποιους η ηλεκτρονική μουσική είναι απλά ένας επαναλαμβανόμενος ήχος χωρίς νόημα ;)

Στην τέχνη δεν υπάρχει ως απόλυτη έννοια η ποιότητα

Για κάποιους η ηλεκτρονική μουσική είναι απλά ένας επαναλαμβανόμενος ήχος χωρίς νόημα ;)

Με αυτή τη σειρά έλυσες όλο το μπέρδεμα στο μυαλό μου!

• 4 weeks later...