Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

Bonding δοντιων για καλυψη μικρων κενων εχει κανει κανεις?? Γνωριζετε μηπως κοστος?? Αξιζει σαν διαδικασια?

καλημέρα το λεγόμενο bonding έχει να κάνει με την ομορφία αισθητική .

Έτσι λοιπόν το θέμα είναι καθαρά δικό σου είτε κοστίζει 1 ευρώ είτε 1,000 είσαι διατεθειμένος να το κάνεις??

αν είσαι τότε το δεύτερο ερώτημα είναι :έχεις εμπιστοσύνη στον οδοντίατρο σου?

αν έχεις τότε κάνε το εκεί

διότι όσο και να κοστίσει θα ξέρεις ότι έχεις κάνει καλή δουλειά .

και αυτό δεν πληρώνεται;)

Xiaomi Redmi Note 4X (snapdragon) 4/64

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)

HTC hd2

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση σου, αλλά αυτό το "είτε κοστίζει 1 ευρώ είτε 1,000 είσαι διατεθειμένος να το κάνεις??" δεν το έπιασα.

Για να ρωτάω προφανώς και είμαι διατεθειμένος να το κάνω αλλά θα ήθελα να ξέρω και το κόστος στο περίπου. Το ίδιο είναι να σου πει 80 ευρώ και το ίδιο να ζητήσει 600;;

δεν υπάρχει στανταρ τιμη.

εξαρταται απο το ποσο κοστολογει ο κάθε συνάδελφος την δουλεια του, ποσα δοντια θα κάνεις(αλλη τιμη θα σου πει για 2 οψεις, αλλη για 6), κτλ.

600 ευρω για οψη ρητινης δε νομιζω να σου ζητησει καποιος.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Παιδιά αυτά που κυκλοφορούν στο τηλεμαρκετινγκ κάτι μασελακια με τζελ που λένε λεύκανση δοντιών στο σπίτι είναι ασφαλής?κάνουν δουλεια η τίποτα?έχουν πολύ μικρό κόστος και μου κινεί τη περιεργεια

οι οδοντοκρεμες του εμποριου δεν ειναι οτι καλυτερο για τον οργανισμο μας ενω δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να βοηθανε σαν σαπουνι το ξεπλυμα των δοντιων μας.δεν ειναι απαραιτητη για την υγιεινη του στοματος εκτος μιας ανασας με καποιο αρωμα.ολοι οι σωστοι οδοντιατροι αυτοι που ορκιστηκαν να βοηθουν και να υπηρετουν τον ανθρωπο εχουν αλλαξει αποψη για τις οδοντοκρεμες και ενημερωνουν τους συναθρωπους τους.αν δεν καταφερουν να τους αλλαξουν γνωμη το λιγοτερο τους λενε να μην καταπιουν καθολου απο την κρεμα και να διαλεγουν μια με ποιο ηπια υλικα παραγωγης.οπως κορρε,απιβιτα,φισερμανς κ.α.

εγω εδω και χρονια απλα τα βουρτσιζω σιγουρα βραδυ και καμμια φορα το πρωι με σκετο νερακι.1-2 φορες την εβδομαδα βαζω και νημα αναλογα την διατροφη μου.και ειμαι μια χαρα με εναν καθαρισμο τον χρονο.

οι οδοντοκρεμες του εμποριου δεν ειναι οτι καλυτερο για τον οργανισμο μας ενω δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να βοηθανε σαν σαπουνι το ξεπλυμα των δοντιων μας.δεν ειναι απαραιτητη για την υγιεινη του στοματος εκτος μιας ανασας με καποιο αρωμα.ολοι οι σωστοι οδοντιατροι αυτοι που ορκιστηκαν να βοηθουν και να υπηρετουν τον ανθρωπο εχουν αλλαξει αποψη για τις οδοντοκρεμες και ενημερωνουν τους συναθρωπους τους.αν δεν καταφερουν να τους αλλαξουν γνωμη το λιγοτερο τους λενε να μην καταπιουν καθολου απο την κρεμα και να διαλεγουν μια με ποιο ηπια υλικα παραγωγης.οπως κορρε,απιβιτα,φισερμανς κ.α.

εγω εδω και χρονια απλα τα βουρτσιζω σιγουρα βραδυ και καμμια φορα το πρωι με σκετο νερακι.1-2 φορες την εβδομαδα βαζω και νημα αναλογα την διατροφη μου.και ειμαι μια χαρα με εναν καθαρισμο τον χρονο.

Ακόμα και αν είναι αλήθεια όλα αυτά, κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος, για την κακή αναπνοή τί κάνεις;

Ακόμα δηλαδή και εντελώς άχρηστες να είναι οι οδοντόκρεμες, τουλάχιστον αφήνουν καθαρή αναπνοή και μια άλλη

γεύση στο στόμα που δεν γίνεται με σκέτο νερό. Εσύ τί κάνεις; Βουρτσίζεις λίγο με νερό και μετά μασάς μια τσίχλα το πρωί;

Και το φθοριο ποιος σου το δινει φιλε;

μπορεί να είναι απο αυτους που ισχυριζονται πως το φθοριο ειναι δηλητηριο...ειναι της μοδας τωρα τελευταια.

καποτε μιλουσα σαν εσας.εβαζα οδοντοκρεμα και υγρο καθαρισμου μετα.αλλα καποια μερα με διαφορες συζητησεις οπως αυτες που γινονται εδω και με γιατρους που εξεταζουν δυσκολα πραγματα,προσπαθω να προσεχω τι μπαινει στον οργανισμο μου.ετσι απλως αλλαξα οπτικη στο θεμα υγεια και δεν ειμαι επιπολαιος.

μετα αρχισα να βαζω τις οδοντοκρεμες που σας εγραψα σαν πιο ηπιες.και μετα περασα στο χωρις.

η ανασα μου ειναι μια χαρα το πρωι γιατι βουρτσιζω τα δοντια μου το βραδυ και διωχνω τις βρωμιες.τα υπολοιπα τα αναλαμβανει το σαλιο,το φυσικοτερο αντισηπτικο στην φυση.η καθαρη ανασα δεν ειναι θεμα οδοντοκρεμας,ειναι θεμα καθαριοτητας(βουρτσισματος) και οργανισμου.αν εσυ εχεις απο τον οργανισμο σου βρωμικη ανασα η οδοντοκρεμα δεν κανει τιποτα παρα μονο για λιγη ωρα.θα σου πω ενα παραδειγμα.ειμαι σιγουρος οτι αν φας σκορδο το βραδυ,ακομα και αν πλυνεις το πρωι τα δοντια σου παλι θα βρωμας.ακομα και αν μασησεις τσιχλα δεν φευγει.αν ομως πριν πας στην δουλεια μετα το πρωινο σου μασησεις λιγο μαιντανο σαν τσιχλα δεν θα μυριζεις μετα.η φυση ρε παιδια εχει προβλεψει τα παντα τα αλλα ειναι για καταναλωση και μονο.ψευτικες καταναλωτικες αναγκες.

ποιος σας ειπε οτι χρειαζεται φθοριο για στοματικη υγιεινη?μυθος ειναι οτι ειναι απαραιτητο.δουλεια κανει αλλα μπορουμε και χωρις αυτο.μονο βουρτσισμα και νημα,τιποτε αλλο.

επισης μοδα ειναι αυτους που υποστηριζουν κατι νεο(που ειναι παλιο) και φυσικο να τους βαζουν σε αντιπαλη κατηγορια.λες και υπαρχουν οπαδοι και στη υγεια.αν ειναι δυνατον.πλυση εγκεφαλου μας εχουν κανει οι εταιρειες και τα προιοντα τους.το οτι το φθοριο ειναι χημικη ουσια που κανει κακο σε ορισμενες ποσοτητες οταν λαμβανεται αθροιστικα ανα τα χρονια και ειδικα αν ξεφευγει και καταπινεται ειναι γνωστο.το γραφει και στις οδηγιες χρησης.αν δεν ηταν επικινδυνο δεν θα το εγραφαν.

αν θελετε ρωτηστε εναν αριθμο οδοντοτιατρων ,οχι μονο ενα, και θα καταλαβετε.εγω δεν ειμαι οπαδος κανενος αλλου περα απο την δικια μου υγεια.και αυτο δεν μπορει να κατηγοροποιηθει σε μοδα .

οι οδοντιατροι(αλλαξα 2-3 φορες) στις επισκεψεις μου μου το ελεγαν αυτοι χωρις να ρωτησω.κιαυτο μαλλον της μοδας θαναι.και εγω απορησα .αποφασισα ομως να κανω οτι μου ειπαν.ετσι κρινω αν καποιος εχει λαθος.το δοκιμαζω και αν βλεπω οτι εχει αποτελεσμα το υιοθετω.τωρα εδω και χρονια δοκιμαζω αυτην την αποψη γιατι ενδιαφερομαι για την υγεια μου.εκτος αν αυτο ειναι εκτος της μοδας.και βλεπω θετικα αποτελσματα και δεν εχω και την εννοια τι χημικα καταπινω.

επιλογες ειναι αυτες .

μου κανει εντυπωση ομως που δεν διαβασατε οτι αν ειναι να χρησιμοποιησετε ,καλο ειναι να ειναι απο τις εταιρειες που ειπα,κορρε,απιβιτα,φισερμαν κ .α που εχουν βιοδιασπωμενα υλικα και περισοτερα φυσικα προιοντα για την παραγωγη τους.και υπαρχουν και με (για τους φανατικους οπαδους)και με χωρις φθοριο για τους "μοδατους".

Παιδιά αυτά που κυκλοφορούν στο τηλεμαρκετινγκ κάτι μασελακια με τζελ που λένε λεύκανση δοντιών στο σπίτι είναι ασφαλής?κάνουν δουλεια η τίποτα?έχουν πολύ μικρό κόστος και μου κινεί τη περιεργεια

Ο οδοντίατρος πάντως σου παίρνει μέτρα και στέλνει ναρθηκάκια να σου φτιάξουν...

Μαζί με το gel είσαι κανά 300€. Μιας βδομάδας "θεραπεία"

καποτε μιλουσα σαν εσας.εβαζα οδοντοκρεμα και υγρο καθαρισμου μετα.αλλα καποια μερα με διαφορες συζητησεις οπως αυτες που γινονται εδω και με γιατρους που εξεταζουν δυσκολα πραγματα,προσπαθω να προσεχω τι μπαινει στον οργανισμο μου.ετσι απλως αλλαξα οπτικη στο θεμα υγεια και δεν ειμαι επιπολαιος.

μετα αρχισα να βαζω τις οδοντοκρεμες που σας εγραψα σαν πιο ηπιες.και μετα περασα στο χωρις.

η ανασα μου ειναι μια χαρα το πρωι γιατι βουρτσιζω τα δοντια μου το βραδυ και διωχνω τις βρωμιες.τα υπολοιπα τα αναλαμβανει το σαλιο,το φυσικοτερο αντισηπτικο στην φυση.η καθαρη ανασα δεν ειναι θεμα οδοντοκρεμας,ειναι θεμα καθαριοτητας(βουρτσισματος) και οργανισμου.αν εσυ εχεις απο τον οργανισμο σου βρωμικη ανασα η οδοντοκρεμα δεν κανει τιποτα παρα μονο για λιγη ωρα.θα σου πω ενα παραδειγμα.ειμαι σιγουρος οτι αν φας σκορδο το βραδυ,ακομα και αν πλυνεις το πρωι τα δοντια σου παλι θα βρωμας.ακομα και αν μασησεις τσιχλα δεν φευγει.αν ομως πριν πας στην δουλεια μετα το πρωινο σου μασησεις λιγο μαιντανο σαν τσιχλα δεν θα μυριζεις μετα.η φυση ρε παιδια εχει προβλεψει τα παντα τα αλλα ειναι για καταναλωση και μονο.ψευτικες καταναλωτικες αναγκες.

ποιος σας ειπε οτι χρειαζεται φθοριο για στοματικη υγιεινη?μυθος ειναι οτι ειναι απαραιτητο.δουλεια κανει αλλα μπορουμε και χωρις αυτο.μονο βουρτσισμα και νημα,τιποτε αλλο.

επισης μοδα ειναι αυτους που υποστηριζουν κατι νεο(που ειναι παλιο) και φυσικο να τους βαζουν σε αντιπαλη κατηγορια.λες και υπαρχουν οπαδοι και στη υγεια.αν ειναι δυνατον.πλυση εγκεφαλου μας εχουν κανει οι εταιρειες και τα προιοντα τους.το οτι το φθοριο ειναι χημικη ουσια που κανει κακο σε ορισμενες ποσοτητες οταν λαμβανεται αθροιστικα ανα τα χρονια και ειδικα αν ξεφευγει και καταπινεται ειναι γνωστο.το γραφει και στις οδηγιες χρησης.αν δεν ηταν επικινδυνο δεν θα το εγραφαν.

αν θελετε ρωτηστε εναν αριθμο οδοντοτιατρων ,οχι μονο ενα, και θα καταλαβετε.εγω δεν ειμαι οπαδος κανενος αλλου περα απο την δικια μου υγεια.και αυτο δεν μπορει να κατηγοροποιηθει σε μοδα .

οι οδοντιατροι(αλλαξα 2-3 φορες) στις επισκεψεις μου μου το ελεγαν αυτοι χωρις να ρωτησω.κιαυτο μαλλον της μοδας θαναι.και εγω απορησα .αποφασισα ομως να κανω οτι μου ειπαν.ετσι κρινω αν καποιος εχει λαθος.το δοκιμαζω και αν βλεπω οτι εχει αποτελεσμα το υιοθετω.τωρα εδω και χρονια δοκιμαζω αυτην την αποψη γιατι ενδιαφερομαι για την υγεια μου.εκτος αν αυτο ειναι εκτος της μοδας.και βλεπω θετικα αποτελσματα και δεν εχω και την εννοια τι χημικα καταπινω.

επιλογες ειναι αυτες .

μου κανει εντυπωση ομως που δεν διαβασατε οτι αν ειναι να χρησιμοποιησετε ,καλο ειναι να ειναι απο τις εταιρειες που ειπα,κορρε,απιβιτα,φισερμαν κ .α που εχουν βιοδιασπωμενα υλικα και περισοτερα φυσικα προιοντα για την παραγωγη τους.και υπαρχουν και με (για τους φανατικους οπαδους)και με χωρις φθοριο για τους "μοδατους".

To να μην χρησημοποιουμε καθολου οδοντοπαστα σιγουρα δεν ειναι λυση.Εξαλου δεν προκειται να την καταπιεις για να εχεις ενοια τι χυμικα θα βαλεις μεσα στο σωμα σου.Με στεγνο βουρτσισμα χωρις οδοντοπαστα φευγουν απλως τα μεγαλα κομματια τροφης αναμεσα στα δοντια,ενω το ph παραμενει πεσμενο και τα οξεα συνεχιζουν να επιτιθονται.Με την ιδια λογικη αμα ειναι πρεπει να σταματησουμε να χρησημοποιουμε σαμπουαν και σαπουνια και να πλενομαστε μονο με νερο,να πλενουμε τα ρουχα χωρις απορρυπαντικο,να ξεπλενουμε απλως τα πιατα χωρις υγρο πιατων κ.τ.λ.Το αλλο που λες να χρησημοποιουμε φυσικες οδοντοπαστες οντως ειναι μια καλη λυση για να αποφυγουμε τα χυμικα.

φιλε netsurfer καταρχην σε συγχαιρω για το επιπεδο της απαντησης σου.διαλογο κανουμε και ειδικα σε τετοια θεματα ολοι μιλαμε για την βελτιωση της υγειας μας.

καταρχην εγω δεν ειπα οτι θα την καταπιουμε επιτηδες,αλλα παντα υπολειματα μαζι με το σαλιο καταπινονται χωρις την θεληση μας.τωρα για το στεγνο βουρτσισμα και εγω ειχα τις αμφιβολιες μου οταν το δοκιμασα.πριν απο αυτο χρησιμοποιουσα τις φυτικες οδοντοκρεμες που σας ελεγα,οι οποιες υποψιν εκαναν πολυ λιγο αφρο.μετα ομως δοκιμασα αυτο που μου ειπαν 2 γιατροι.λεω για να το λενε κατι ξερουν.αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα υπολειματα δεν τα εδιωχνε η κρεμα αλλα το σωστο βουρτσισμα και η χρηση νηματος για αναμεσα στα δοντια.οσο για τα οξεα,σημασια εχει να κανεις καλο καθαρισμο.αν δεν βουρτσισεις καλα ειτε βαλεις κρεμα ειτε οχι τα οξεα θα μαυζευτουν ετσι κιαλιως.δεν ειναι πανακεια η κρεμα .η κρεμα απλως προσφερει μια συντομη δροσιστικη αναπνοη.μετα τα οξεα επανερχονται.τα οξεα καταπολεμουνται απο το σαλιο,μεγαλο αντισηπτικο.τα ζωα το ιδιο οπλο εχουν.

δεν ειναι σωστη η συγκριση που κανεις με το δερμα.εκεινο λερωνεται εξωτερικα και ιδρωνει αλλα δεν εχει φυσικη προστασια οπως το στομα(σαλιο),οποτε χρειαζεται κατι να το καθαρισει.κοιταξτε εγω την γνωμη μου ειπα και ξερω οτι φαινεται πολυ προχωρημενη αλλα εχω 2 χρονια τωρα χωρις κρεμα και ειμαι οκ.οποιος θελει ξαναλεω ας ρωτησει 2-3 γιατρους να του πουνε την γνωμη τους.

κοιταξτε εγω την γνωμη μου ειπα και ξερω οτι φαινεται πολυ προχωρημενη αλλα εχω 2 χρονια τωρα χωρις κρεμα και ειμαι οκ.

Και εγω ειχα 9 χρονια που ημουν "οκ" αλλα τελικα κατεληξα να κανω δυο απονευρωσεις μεσα σε ενα χρονο:rolleyes:

Παρ'οτι ημουν σχετικα επιμελης στο βουρτσισμα με οδοντοκρεμα φυσικα.

Δεν θελω να σχολιασω τη μεθοδο που χρησιμοποιεις γιατι διαφωνω εντελως.Το μονο που ηθελα να σχολιασω ειναι οτι στα δοντια το κακο αργει να γινει οποτε αν πιστευεις οτι εισαι καλα επειδη δεν ειχες προβλημα μεσα σε δυο χρονια απεχεις πολυ απο τη πραγματικοτητα..

σωστος. τωρα η μεθοδος που χρησιμοποιεις πρωτη φορα την ακουω και μου φαινεται περιεργη. στην προτεινε καποιος οδοντιατρος?
iphone xs max ipad 6th gen

2 οδοντιατροι και χωρις να τους ρωτησω.δεν μου την προτειναν,απλα μου ειπαν οτι η οδοντιατρικη τα τελευταια χρονια εχει καταληξει στο συμπερασμα οτι η χρηση κρεμας δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα σαπουνι κιοτι οποιος θελει μπορει και να μην την χρησιμοποιησει αλλα αν κανεις χρηση να μην αφηνεις καταλοιπα που μπορουν να αποροφηθουν γιατι ειναι πολυ κακο για τον οργανισμο.

και εδω θελω να απαντησω στον φιλο πιο πανω οτι μακροχρονια και η χρηση κρεμας μπορει να εχει δυσμενη αποτελεσματα οχι στα δοντια αλλα στον οργανισμο απο μικροποσοτητες καταποσης.και αυτοαναιρεις αυτο που λες μονος σου και απεχεις και εσυ μαζι μου απο την πραγματικοτητα εξισου.γιατι αφου το κακο οπως λες αργει να γινει ειτε οπως εσυ που βουρτσιζες, ειτε οπως εγω που δεν βουρτσιζω τοτε ποια η διαφορα?εγω απλα θαμαι ησυχος οτι δεν κανω και αλλου κακο.

ΧΜ...για να παθεις κατι απο καταποση οδοντοπαστας,πρεπει να φας τα 2/3 του σωληναριου ΜΟΝΟΜΙΑΣ.

Protoporos ότι και να λες δεν πείθεις.

Αν ρωτήσεις 100 οδοντιάτρους, αμφιβάλλω ότι η πλειοψηφία θα σου πει να μην

χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα γιατί βλάπτεις την υγεία και τα δόντια σου.

Εσύ προτίμησες να ακούσεις αυτούς τους 1-2 που το λένε.

Κλασική περίπτωση ανθρώπου που γουστάρει θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύει πως ανακάλυψε

την αλήθεια που μας κρύβουν οι κακές πολυεθνικές ώστε να μας παίρνουν τα λεφτά.

Αν οι οδοντόκρεμες έβλαπταν, θα το ήξερε όλος ο κόσμος, δεν θα ήταν μυστικό που το γνωρίζουν οι λίγοι.

Μιλάμε για ένα προιόν που το χρησιμοποιεί καθημερινά, αρκετές φορές κιόλας, σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης.

Αν εσύ πιστεύεις τώρα ότι ανακάλυψες την αλήθεια που μας κρύβουν επιμελλώς, καλά κάνεις και δεν χρησιμοποιείς οδοντόκρεμες. Εγώ θα το έψαχνα λίγο παραπάνω το θέμα και κυρίως δεν θα πίστευα τον 1 γιατρό που λέει κάτι τέτοιο αλλά τους 99 που θα γελούσαν αν τους έλεγα αυτή την θεωρία.

προφανως και έχεις δίκιο protoporos όταν αναφερεις οτι μπορεις με την χρήση σκετης οδοντοβουρτσας να απομακρυνεις καποια υπολείμματα.Αυτο λεγεται μηχανικός καθαρισμός.

Η οδοντοπαστα συμβάλει σε αυτο που λεμε χημικο καθαρισμό, δλδ τη χημική απομάκρυνση βλαβερων ουσιών.Το σκέτο νεράκι δεν περιέχει χλωρεξιδίνη που δρα κατά της μικροβιακής πλάκας, ουτε έχει κάποια συστατικά για την μείωση της οδοντικής ευαισθησίας.Ασε που οι οδοντόπαστες περιέχουν φθόριο ,αλλά κάτι μου λέει πως είσαι ενάντια σε αυτο.

Συνεπώς θεωρητικά μπορεις να επιτύχεις ένα καθαρό στόμα απο πλευράς τροφικών υπολειμμάτων,να μασήσεις και λίγο δυόσμο για ευχάριστη αναπνοη.Πρακτικά όμως δεν θα έχεις απομακρύνει μικρόβια.

Μήπως κάνεις ομοιοπαθητική?

ΧΜ...για να παθεις κατι απο καταποση οδοντοπαστας,πρεπει να φας τα 2/3 του σωληναριου ΜΟΝΟΜΙΑΣ.

δεν ειπα ποτε οτι θα παθεις κατι η' οτι κιαν παθεις θα γινει αυριο.ειναι το ιδιο με το αποσμητικο,τα αθωα αφτερ σειβ,τα αρωματα,τις κρεμες και οτι αλλο χημικο γεμιζουμε το σωμα μας και τον οργανισμο μας.επισης οτι θα ''παθεις'' δεν σημαινει μονο το χειροτερο,μπορει ναναι και μια αλλεργεια η' εκζυμα κ.λ.π. μιλαμε για προληψη και χρησιμοποιηση ολων και λιγοτερων χημικων.βαζω αρωμα,δεν βαζω αφτερ σειβ .

Protoporos ότι και να λες δεν πείθεις.

πρωτον δεν θελω να πεισω κανεναν. γιατι δεν χρειαζεται,δεν πουλαω κατι.εκθετω την αποψη μου οπως ολοι και χωρις υφακι οπως καποιοι σαν εσενα.σου απαντω λοιπον στο αναλογο υφακι γιατι εχω και απο αυτο αμα γουσταρεις.

Αν ρωτήσεις 100 οδοντιάτρους, αμφιβάλλω ότι η πλειοψηφία θα σου πει να μην

χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα γιατί βλάπτεις την υγεία και τα δόντια σου.

Εσύ προτίμησες να ακούσεις αυτούς τους 1-2 που το λένε.

εγω λοιπον ρωτησα 3.εσυ ρωτησες 100?

Κλασική περίπτωση ανθρώπου που γουστάρει θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύει πως ανακάλυψε

την αλήθεια που μας κρύβουν οι κακές πολυεθνικές ώστε να μας παίρνουν τα λεφτά.

αφου λοιπον ειμαι κλασσικη περιπτωση οπως σαν ξερολας λες,αυτο σημαινει οτι ειναι κιαλλοι ,πολλοι σαν εμενα.αυτο σημαινει κλασσικο.αρα για να υπαρχει μια τετοια αποψη, καποια δοση αληθειας υπαρχει.δυστυχως για σενα τα χημικα ξερεις κανουν κακο.εκτος αν δεν το ξερεις ακομα,οποτε για να μην σε κατηγορησουν οτι ανηκεις στην ''κλασσικη'' περιπτωση βααααλε πραμα χημικο εσυ και μην σε νοιαζει.

το περι συνομωσιας στο επιστρεφω γιατι ειναι πολυ γελοιο και ανωριμο.

Αν οι οδοντόκρεμες έβλαπταν, θα το ήξερε όλος ο κόσμος, δεν θα ήταν μυστικό που το γνωρίζουν οι λίγοι.

Μιλάμε για ένα προιόν που το χρησιμοποιεί καθημερινά, αρκετές φορές κιόλας, σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτη

δεν ξερω αν το γνωριζεις υπαρχουν πολλα πραγματα που βλαπτουν ,αλλα επειδη δεν θελουμε να τα αποχωριστουμε για την ευκολια μας η' μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου οτι μας ειναι αναγκαια δεν δινουμε σημασια .γιατι?γιατι ετσι κιαλλιως δεν φαινεται οτι θα σε βλαψουν αφου δεν εχει αμμεσες επιπτωσεις.και λες ε καλα μωρε σε 10-20 χρονια τι με νοιαζει τι θα παθω?επισης επειδη δεν ειμαστε ολοι ιδιοι οργανισμοι και οι επιπλοκες παιζουν με τις πιθανοτητες και την ματαιοδοξια του ανθρωπινου νου ,λες...κοιτα ο ταδε γερασε και δεν επαθε τιποτα και καπνιζε καθε μερα!!φοβερη λογικη!!

οπως ολα τα χημικα κανουν καλο γιαυτο και μας συνιστουν να βαζουμε κιαλλα:rolleyes:που ζεις?:worry:

Αν εσύ πιστεύεις τώρα ότι ανακάλυψες την αλήθεια που μας κρύβουν επιμελλώς, καλά κάνεις και δεν χρησιμοποιείς οδοντόκρεμες. Εγώ θα το έψαχνα λίγο παραπάνω το θέμα και κυρίως δεν θα πίστευα τον 1 γιατρό που λέει κάτι τέτοιο αλλά τους 99 που θα γελούσαν αν τους έλεγα αυτή την θεωρία.

γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος.κατι τετοια θελουν να ακουνε καποιοι γιατροι και να στα παιρνουν.η' μηπως στον τελειο κοσμο σου δεν ξερεις οτι σου προτεινουν και ορισμενη οδοντοκρεμα-μες της εταιρειας που παιρνουν μιζα για να την πλασαρουν?μπα και αυτο αστειο ειναι:rolleyes::whistle:

προφανως και έχεις δίκιο protoporos όταν αναφερεις οτι μπορεις με την χρήση σκετης οδοντοβουρτσας να απομακρυνεις καποια υπολείμματα.Αυτο λεγεται μηχανικός καθαρισμός.

Η οδοντοπαστα συμβάλει σε αυτο που λεμε χημικο καθαρισμό, δλδ τη χημική απομάκρυνση βλαβερων ουσιών.Το σκέτο νεράκι δεν περιέχει χλωρεξιδίνη που δρα κατά της μικροβιακής πλάκας, ουτε έχει κάποια συστατικά για την μείωση της οδοντικής ευαισθησίας.Ασε που οι οδοντόπαστες περιέχουν φθόριο ,αλλά κάτι μου λέει πως είσαι ενάντια σε αυτο.

Συνεπώς θεωρητικά μπορεις να επιτύχεις ένα καθαρό στόμα απο πλευράς τροφικών υπολειμμάτων,να μασήσεις και λίγο δυόσμο για ευχάριστη αναπνοη.Πρακτικά όμως δεν θα έχεις απομακρύνει μικρόβια.

Μήπως κάνεις ομοιοπαθητική?

πολυ καλη η αναλυση σου.αν ειναι αληθεια αυτο που λες δεν το ξερω.αλλα ειναι μια αποψη.αν ειναι ετσι τοτε εγω καλα κανω και προτιμω την απολυμανση με το σαλιο και οχι χημικα.παντως τα μικροβια προσωρινα σκοτωνονται και ξαναδημιουργουνται το βραδυ κατα τον υπνο..για την ημερα μετα το πρωινο βουρτσισμα ειναι λογικο να ξαναδημιουργουνται αφου κατι θα φας.οποτε η δραση της κρεμας ειναι για λιγη ωρα.δεν γλυτωνεις και πολλα.φιλε για την μικροβιακη πλακα ενα θα σου πω.απο μικρος μεχρι πριν λιγο δλδ 20 χρονια τωρα εβαζα παστα.ποια μικροβιακη πλακα και πετρα φυγανε?νομιζεις οτι γιαυτα το φαρμακο ,η προληψη ,ειναι η παστα?λαθος που κανουν πολλοι.το σωστο βουρτσισμα ειναι και μαλιστα και των ουλων και ο καθαρισμος απο τον γιατρο.ποσοι αληθεια βουρτσιζουν ελαφρα ουλα και γλωσσα?ελαχιστοι.δλδ τωρα που πλασαρουν κρεμες που κανουν ασπρα τα δοντια πηγατε ολοι και πηρατε? και κανατε ασπρα δοντια ξεξασπρα?αυτο δεν ειναι απατη?δεν ειναι ενα διαφημιστικο τρικ για να δημιουργησουν μια ακομα ψευτικη αναγκη και να οικονομησουν ολοι?πρωτα ηταν η μικροβιακη πλακα ταχαμου,μετα η διαρκεια ολη την μερα,μετα το ασπρισμα... και ακολουθουν ολοι την ''μοδα'' και γραφουν εδω μεσα για το ποια να διαλεξουν.λες και εχει διαφορα.σε λιγο θα βγαλουν και ενα προιον που καταργει τον οδοντιατρο...δεν ξερουν τι να βγαλουν για να μας τα παρουν και μετα ερχεστε εσεις και γινεστε και οπαδοι τους αφου τους πληρωνετε πρωτα.δικαιωμα σας.εγω απλα την ψαχνω με οτιδηποτε εχει σχεση με την υγεια μου.

ρε φιλε ποσες φορες θα το πω?γιατι συνεχεια βαζεις σε κατηγοριες τους ανθρωπους?δεν εχω τιποτα με το φθοριο και χρησιμοποιω και χλωρινη σπιτι μου και βαζω και αρωματακια και αζαξ και ολα.ευχαριστημενος?

οχι δεν κανω ομοιοπαθητικη.περασα απο αυτην οταν για 2 προβληματα δερματικα που ειχα παιρνοντας ''αθωα'' φαρμακα της κλασικης χημικης ιατρικης εχασα την γευση μου.τιποτα σπουδαιο απλα ειτε μπριζολα ετρωγα ειτε σοκολατα το ιδιο ηταν.ελα μωρε τι θα παθαινα σιγα τωρα.πιες τα κουτια που σου εδωσε ο δερματολογος να κανεις καταναλωση ,να παει αυτος το δωρεαν μπονους ταξιδακι του και εσυ γ...μα τον οργανισμο σου.μπα συνομωσια κιαυτο,δεν γινονται αυτα στις μερες μας.αλλα την απεριψα την ομοιοπαθητικη αργοτερα γιατι ειναι πολυ ακριβη,πολυ περιοριστικη σε ορισμενες απολαυσεις(καφε κ.α) και γιατι υπαρχουν πολλοι ασχετοι ιατροι.α ουτε οικολογος ειμαι.νομιζω οτι καθενας ενδιαφερεται περισοτερο για το περιβαλλον απο αυτους.και τωρα που δεν ειμαι σε καποια κατηγορια ειμαι πιο πειστικος και πιο συμπαθης?

ρε παιδες γιατι καποιος που εχει διαφορετικη αποψη πρεπει να ειναι και απεναντι μας?γιατι δρουμε κατηγοριοποιωντας ανθρωπους?

με την ιδια λογικη θαπρεπε και εγω να σας αντιστρεψω το ερωτημα.

εσεις ΔΟΥΛΕΥΤΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ?

εγώ πάλι θα πω, συνεχίστε σε αυτό το στυλάκι και σε λίγο έρχεται η hoover..:) με μόνο ένα κλικ...

Δηλαδή protoporos, οι 3 οδοντίατροι που ρώτησες και σου είπαν να μην χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα, το έκαναν επειδή ήθελαν να προστατέψουν την υγεία σου ή αποσκοπούσαν στην φθορά των δοντιών σου, για να τους επισκεφτείς ξανά; ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Τα στοματικά διαλύματα κάνουν δουλειά ή τσάμπα τα αγοράζουμε και αυτά τόσα χρόνια;

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΔΩ. ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΗΜΟΥΝ ΟΚ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΟΥΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΨΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ. ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 34 ΕΤΩΝ.ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ?

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΔΩ. ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΗΜΟΥΝ ΟΚ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΟΥΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΨΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ. ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 34 ΕΤΩΝ.ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ?

αν εισαι στα πρωτα σταδια και πηγαινεις κανονικα για τις αποξεσεις,τηρεις κανονες στοματικης υγεινης σε καλά επίπεδα,οχι δε θα τα χάσεις.

αν ειναι ετσι τοτε εγω καλα κανω και προτιμω την απολυμανση με το σαλιο και οχι χημικα.

μα το σάλιο δεν απολυμαίνει...

φιλε για την μικροβιακη πλακα ενα θα σου πω.απο μικρος μεχρι πριν λιγο δλδ 20 χρονια τωρα εβαζα παστα.ποια μικροβιακη πλακα και πετρα φυγανε?νομιζεις οτι γιαυτα το φαρμακο ,η προληψη ,ειναι η παστα?λαθος που κανουν πολλοι.το σωστο βουρτσισμα ειναι και μαλιστα και των ουλων και ο καθαρισμος απο τον γιατρο.ποσοι αληθεια βουρτσιζουν ελαφρα ουλα και γλωσσα?ελαχιστοι.δλδ τωρα που πλασαρουν κρεμες που κανουν ασπρα τα δοντια πηγατε ολοι και πηρατε? και κανατε ασπρα δοντια ξεξασπρα?αυτο δεν ειναι απατη?δεν ειναι ενα διαφημιστικο τρικ για να δημιουργησουν μια ακομα ψευτικη αναγκη και να οικονομησουν ολοι?πρωτα ηταν η μικροβιακη πλακα ταχαμου,μετα η διαρκεια ολη την μερα,μετα το ασπρισμα... και ακολουθουν ολοι την ''μοδα'' και γραφουν εδω μεσα για το ποια να διαλεξουν.λες και εχει διαφορα.σε λιγο θα βγαλουν και ενα προιον που καταργει τον οδοντιατρο...δεν ξερουν τι να βγαλουν για να μας τα παρουν και μετα ερχεστε εσεις και γινεστε και οπαδοι τους αφου τους πληρωνετε πρωτα.δικαιωμα σας.εγω απλα την ψαχνω με οτιδηποτε εχει σχεση με την υγεια μου.

ρε φιλε ποσες φορες θα το πω?γιατι συνεχεια βαζεις σε κατηγοριες τους ανθρωπους?δεν εχω τιποτα με το φθοριο και χρησιμοποιω και χλωρινη σπιτι μου και βαζω και αρωματακια και αζαξ και ολα.ευχαριστημενος?

οχι δεν κανω ομοιοπαθητικη.περασα απο αυτην οταν για 2 προβληματα δερματικα που ειχα παιρνοντας ''αθωα'' φαρμακα της κλασικης χημικης ιατρικης εχασα την γευση μου.τιποτα σπουδαιο απλα ειτε μπριζολα ετρωγα ειτε σοκολατα το ιδιο ηταν.ελα μωρε τι θα παθαινα σιγα τωρα.πιες τα κουτια που σου εδωσε ο δερματολογος να κανεις καταναλωση ,να παει αυτος το δωρεαν μπονους ταξιδακι του και εσυ γ...μα τον οργανισμο σου.μπα συνομωσια κιαυτο,δεν γινονται αυτα στις μερες μας.αλλα την απεριψα την ομοιοπαθητικη αργοτερα γιατι ειναι πολυ ακριβη,πολυ περιοριστικη σε ορισμενες απολαυσεις(καφε κ.α) και γιατι υπαρχουν πολλοι ασχετοι ιατροι.α ουτε οικολογος ειμαι.νομιζω οτι καθενας ενδιαφερεται περισοτερο για το περιβαλλον απο αυτους.και τωρα που δεν ειμαι σε καποια κατηγορια ειμαι πιο πειστικος και πιο συμπαθης?

ρε παιδες γιατι καποιος που εχει διαφορετικη αποψη πρεπει να ειναι και απεναντι μας?γιατι δρουμε κατηγοριοποιωντας ανθρωπους?

με την ιδια λογικη θαπρεπε και εγω να σας αντιστρεψω το ερωτημα.

εσεις ΔΟΥΛΕΥΤΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ?

μα η πλάκα δεν είναι πάθηση.μπορεί να είναι αίτιο δημιουργίας καταστάσεων,αλλα σε καμια περίπτωση η οδοντική πλάκα δεν ειναι πάθηση!!

αναφορικα με τις λευκαντικές οδοντόπαστες,δε νομιζω να βρεθεί οδοντίατρος που να σε προτρεψει να πάρεις μια για να δεις αποτέλεσμα.όλοι σχεδον θα σου μιλησουν για placebo effect και θα σου πουνε "αν θελεις λευκά δοντια σωνει και ντε, κανε λευκανση"

Edited by Nikos_s3

αν εισαι στα πρωτα σταδια και πηγαινεις κανονικα για τις αποξεσεις,τηρεις κανονες στοματικης υγεινης σε καλά επίπεδα,οχι δε θα τα χάσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΠΛΑ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΝΑ 3ΜΗΝΟ.ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΞΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ. ΠΗΓΑ ΔΗΛΑΔΗ 5 ΦΟΡΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΟ? ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.