Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

ποναω :cry:

στο ιντερνετ λενε οτι το λαδι γαρίφαλου ή γαριφαλέλαιο ή οπως λεγετε βοηθαει.πουλανε τετοια στα φαρμακια?

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

στο ιντερνετ λενε οτι το λαδι γαρίφαλου ή γαριφαλέλαιο ή οπως λεγετε βοηθαει.πουλανε τετοια στα φαρμακια?

Ναι πουλανε! τα 5ml γυρω στα 1.5 ευρο κοστιζει.

προσεχε μην σου πεσει στο λαιμο γιατι θα "καεις" με μια μπατονετα να το βαλεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

πηγα στο φαρμακειο και ευτυχως ειχε!τωρα το βαζω ελπιζω να κανει δουλεια και απο αυριο αναζητηση οδοντιατρου που εχει γυρισει απο διακοπες..ευχαριστω raver:)

Και κάτι ακόμα, ποιά οδοντόκρεμα μου προτείνεις; Επειδή άκουσα ότι παίζει ρόλο η ηλικία, είμαι 17.

Sent from my iPhone using Tapatalk

δεν μπορω να σου προτεινω αφου δε ξερω τι "αναγκες" εχει το στομα σου..

αλλη θα προτεινουμε σε καποιον με πολλες τερηδονες,αλλη σε καποιον με ουλιτιδα κοκ

^ Δεν είμαι οδοντίατρος, έχω όμως 11 σφραγίσματα. Μερικά από τα σφραγίσματα μου, τα πιο εκτεταμένα, δεν έχουν την ίδια αίσθηση με ένα δόντι χωρίς τερηδόνα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από ένα δόντι σάπιο, με τρύπες. Το δόντι και το σφράγισμα είναι δύο διαφορετικά υλικά και είναι πιθανό η έκθεση του "συστήματος" σε πολύ θερμό ή πολύ ψυχρό ερέθισμα να προκαλέσει δυσφορία ή και πόνο. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αισθάνομαι. Οι σκληρές τροφές δεν είναι πρόβλημα, θα σου πρότεινα όμως να μην σπας φυστίκια με κέλυφος ή άλλα τέτοια σκληρά πράγματα με τα δόντια σου, σφραγισμενα ή μη.

Όσο για το βούρτσιμα των δοντιών, δώσε προσοχή στην τεχνική του βουρτσίσματος, ο σκοπός είναι να καθαρίζουν σωστά όλα τα δόντια από όλες τις πλευρές και όχι απλά να κουνάμε "στα κουτουρού" πάνω κάτω την οδοντόβουρτσα για x λεπτά και να λέμε "οκ, τα 'πλυνα"! Η freak μπορεί να σου προτείνει κάτι συγκεκριμένο σε οδοντόκρεμα, ως ντοκτορ που είναι, εγώ θα σου πω απλώς να βάζεις λίγη οδοντόκρεμα και να μην έχεις στο στόμα σου πολύ αφρό ώστε να βλέπεις και να καταλαβαίνεις αν καθάρισες σωστά τα δόντια σου. Προσωπικά, επίσης, δεν χρησιμοποιώ καυτερές (μεντόλ και γενικώς με "αίσθηση δροσιάς") οδοντόκρεμες γιατί η αίσθηση του καψίματος με κάνει να πλένω τα δόντια μου βιαστικά για να φτύσω όσο πιο γρήγορα μπορώ τον αφρό και έτσι δεν κάνω καλή δουλειά. Αντίθετα, παίρνω διάφορες μάρκες οδοντόκρεμα, απλές και από φαρμακείο, τις εναλλάσσω επίτηδες, αλλά πάντα μη καυτερές γεύσεις και πλένω αργά και σχολαστικά όλα τα δοντάκια!:D

Πήγαινε στον οδοντίατρο και μη ντραπείς να ρωτήσεις ό,τι απορία έχεις. Και αν βαριέται και δεν σου δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις, να επιμένεις και αν δεν συνεργάζεται μπορείς και να αλλάξεις οδοντίατρο!

συμφωνω με οσα λες..

η ποσοτητα οδοντοπαστας που βαζουμε δεν θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερη απο αυτη του ενος μπιζελιου...και να προσθεσω οτι ποτε δε τα βρεχουμε πριν τα βαλουμε στο στομα...

πηγα στο φαρμακειο και ευτυχως ειχε!τωρα το βαζω ελπιζω να κανει δουλεια και απο αυριο αναζητηση οδοντιατρου που εχει γυρισει απο διακοπες..ευχαριστω raver:)
βοηθαει καμια φορα αλλα δε λυνει το προβλημα.

ο κοσμος θα πρεπει να μαθει πως θα γλιτωσει απο πολυ πονο ,πολλα χρηματα και μεγαλη ταλαιπωρια αν ενταξει τον κλινικο ελεγχο των δοντιων του στο ετησιο προγραμμα...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Τι γνώμη έχετε για τα μαύρα σφραγίσματα; Έχω διαβάσει ότι κάνουν κακό στην υγεία λόγω του υλικού τους και ότι καλύτερα είναι τα λευκά.

ειναι κραμα μεταλλων.

περιεχουν υδραργυρο.

Παλια ήταν πιο γερα(οσον αφορα την αντοχη τους σε δυναμεις μασησης) απο τα λευκα.

εχουν ενδειξεις ακομα και σημερα,αλλα οπου μπορουμε καλο ειναι να τα αποφευγουμε.

αα!και κοστιζουν λιγοτερο σε μας:)

Έχω κάνει μόνο ένα μαύρο γιατί ο γιατρός μου είπε ότι στο σημείο εκείνο που έπρεπε να γίνει δεν θα κρατούσε το λευκό.

Αν θέλω κάποια στιγμή μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα το μαύρο με λευκο;

Γεια σας...

Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω:

α) Αν ένα δόντι είναι κάπως πιο μπροστά από ένα άλλο πρέπει να μπουν οπωσδήποτε σιδεράκια για να μπει μέσα ;; και

β) Έχω μια σαν λακούβα είναι μεταξύ δυο δοντιών και δεν ξέρω από που προήλθε (την έχω από μικρός). Αυτό μόνο με σφράγισμα κλείνεται ;; Απ'ότι βλέπω με τον καιρό τα δόντια κάπως έρχονται μεταξύ τους και κλείνει η λακούβα. :blink:

Επίσης, παλιά θυμόμουν ότι με πονούσε τόσο, που γινόταν τούμπανο το ούλο. :p

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

Γεια σας...

Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω:

α) Αν ένα δόντι είναι κάπως πιο μπροστά από ένα άλλο πρέπει να μπουν οπωσδήποτε σιδεράκια για να μπει μέσα ;; και

β) Έχω μια σαν λακούβα είναι μεταξύ δυο δοντιών και δεν ξέρω από που προήλθε (την έχω από μικρός). Αυτό μόνο με σφράγισμα κλείνεται ;; Απ'ότι βλέπω με τον καιρό τα δόντια κάπως έρχονται μεταξύ τους και κλείνει η λακούβα. :blink:

Επίσης, παλιά θυμόμουν ότι με πονούσε τόσο, που γινόταν τούμπανο το ούλο. :p

γεια σου.

α) οχι. αν θες την γνωμη μου η σωστη θεραπεια ειναι η ορθοδοντικη αλλα επειδη υπαρχουν καποια θεματα(απο πλευρας ασθενη-οπως ψυχολογια<ορισμενοι δεν θελουν να φαινονται τα σιδερακια αν και πλεον υπαρχουν και μη ορατα>,οικονομικο κτλ) υπαρχει και η λυση των οψεων ειτε ρητινης ειτε πορσελανης,στεφανης κτλ

ετσι οπως λες το προβλημα σου,η λυση των οψεων θα ειναι ειτε αδυνατη ειτε εξαιρετικα δαπανηρη.μια επισκεψη στον οδοντιατρο θα σου λυση την απορια.

β)δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.με το "λακουβα" εγω καταλαβαινω πως προκειται για τερηδονα αναμεσα στα 2 δοντια.

Σε γενικές γραμμές, οι οδηγίες αυτές ειναι σωστές?

Πάνω σ'αυτές εχω δύο απορίες:

1) η κάθετη κίνηση της οδοντόβουρτσας (κατακόρυφα δηλαδή, όχι οριζόνια) είναι υποχρεωτική? Μου είναι σχεδόν αδύνατον να βουρτσίσω την πίσω πλευρά με αυτή την κίνηση.

2) το Listerine μπορούμε να το χρησιμοποιούμε επιτόπου μετά το βούρτσισμα, ή καλύτερα κάποια άλλη στιγμή?

μμμμμ....ναι

η κατακορυφη κινηση ειναι υποχρεωτικη οταν δεν μπορεις να κανεις κυκλικες.απαγορευμενη ειναι η οριζοντια(γνωστη μπρος πισω)

αν δε μπορεις να κανεις καμια απο τις 2,παρε μια ηλεκτρικη.

το λιστεριν (και οποιοδηποτε στομ. διαλυμα) καλο ειναι να το εφαρμοζεις μιση ωριτσα μετα το βουρτσισμα.

Αρα η κυκλική είναι καλυτερη, ε? Μάλιστα.

Καλα, θα (ξανα)πάρω μια ηλεκτρική. Έχεις να προτείνεις καμιά "καλή" (δηλαδή κυρίως αξιόπιστη) γιατί η τελευταία που είχα (ΑΙΜ νομίζω... δεν θυμάμαι) έκανε πολύ θόρυβο και κάποια στιγμή τα έπαιξε.

ηλεκτρικη να παρεις αλλα οχι με μπαταριες,να παρεις επαναφορτιζομενη με βαση.

οι κορυφαιες κατ εμε ειναι οι oral b.

δεν ειναι αναγκη να παρεις το σουπερ ντουπερ μοντελο που κανει μασαζ με φυσαλιδες και χαζα.

το πιο απλο μοντελο ειναι πολυ καλο,με τιμη 25-30 ευρω

...

1) η κάθετη κίνηση της οδοντόβουρτσας (κατακόρυφα δηλαδή, όχι οριζόνια) είναι υποχρεωτική? Μου είναι σχεδόν αδύνατον να βουρτσίσω την πίσω πλευρά με αυτή την κίνηση.

...

^ Να συμμετέχω κι εγώ; :p

Εννοείτε εκείνο το σημείο "τυφλό" πίσω από τον δεύτερο πάνω γομφίο; (Φρονιμήτες δεν έχω, εγώ)

Κι εγώ δυσκολεύομαι να το καθαρίσω και κάθε φορά κάνω διάφορα... ακροβατικά για να το φτάσω με την βούρτσα... Ή το "ξύνω" με το μεταλλικό εργαλειάκι που έχω για την αφαίρεση της πλάκας. Πάντως οι οδοντόβουρτσες με μικρή κεφαλή βοηθάνε περισσότερο από τις κανονικές. Αλλά ομολογώ ότι είναι το μόνο σημείο που το ψιλοαμελώ στο βούρτσισμα, και έχω και σύνθετο σφράγισμα εκεί στην δεξιά μεριά...

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά, δεν με βολεύει, μου φαίνεται ότι τα δόντια δεν καθαρίζουν καλά και με γαργαλάει και με εκνευρίζει η δόνηση. Λέτε να την χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για το σηεμίο αυτό; Νομίζω όμως ότι και πάλι δεν φτάνει καλά στο σημείο εκείνο, λόγω γεωμετρίας του στόματος...

Edited by tseapis

Εγώ πάντως θα (ξανα)δοκιμάσω ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και ελπίζω να μην καταλήξει αυτή τη φορά εκεί που κατέληξε η προηγούμενη (στα σκουπίδια).

^ οφ τόπικ, αλλά ότι δεν χρειάζεσαι πλέον αλλά δεν είναι χαλασμένο, μπορείς να το χαρίζεις στα διάφορα χαριστικά σάιτ, freecycle, xariseto, dwsepare, ίσως να υπάρχουν κι άλλα. google it!

^ Να συμμετέχω κι εγώ; :p

Εννοείτε εκείνο το σημείο "τυφλό" πίσω από τον δεύτερο πάνω γομφίο; (Φρονιμήτες δεν έχω, εγώ)

Κι εγώ δυσκολεύομαι να το καθαρίσω και κάθε φορά κάνω διάφορα... ακροβατικά για να το φτάσω με την βούρτσα... Ή το "ξύνω" με το μεταλλικό εργαλειάκι που έχω για την αφαίρεση της πλάκας. Πάντως οι οδοντόβουρτσες με μικρή κεφαλή βοηθάνε περισσότερο από τις κανονικές. Αλλά ομολογώ ότι είναι το μόνο σημείο που το ψιλοαμελώ στο βούρτσισμα, και έχω και σύνθετο σφράγισμα εκεί στην δεξιά μεριά...

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά, δεν με βολεύει, μου φαίνεται ότι τα δόντια δεν καθαρίζουν καλά και με γαργαλάει και με εκνευρίζει η δόνηση. Λέτε να την χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για το σηεμίο αυτό; Νομίζω όμως ότι και πάλι δεν φτάνει καλά στο σημείο εκείνο, λόγω γεωμετρίας του στόματος...

η αληθεια αυτη ειναι.ακομα και μενα με ζοριζει ορισμενες φορες(οταν ειμαι με την τσιμπλα στο ματι) το σημειο αυτο.

και ειναι ισως το νουμερο 1 δοντι που στανταρ εχει καποιος χαλασμενο:p

το οτι η ηλεκτρικη δινει την αισθηση μη καθαροτητας στο στομα μου το αναφερουν συχνα οι ασθενεις μου.

αυτο πιστευω οτι οφειλεται στο γεγονος πως δεν ελεγχουν οι ιδιοι τις κινησεις και δεν ασκουν δυναμη,οπως με τις κλασικες οδοντοβουρτσες.

κανα 2 μαλιστα μου εχουν πει πως κανουν με την ηλεκτρικη και μετα κανουν ενα περασματακι με την αλλη.

προσωπικα χρησιμοποιω την κλασικη.εχω και ηλεκτρικη αλλα κατι δε μου αρεσει σε αυτην(απροσδιοριστο τι)

Τελικά λέω να πάρω μια τέτοια: http://www.pharmshop.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=602&cat=59

Ελπίζω να μην καταλήξει στα αζήτητα και αυτή. :rolleyes:

καλη ειναι.το prowhite μονο μη σε μπερδεψει...δεν ασπριζει τα δοντια!

Προφανώς. :lol::lol:

εντιτ: θα το ρωτήσω και την στιγμή της αγοράς βέβαια, αλλά ξέρεις αν θα βρίσκω εύκολα ανταλλακτικά (κεφαλές) στο σουπερμαρκετ, εκεί που έχουν τις οδοντόβουρτσες?

συνηθως ναι.

το καλο με τις οραλ μπι ειναι οτι ολες οι κεφαλες κανουν για ολα τα μοντελα(με ελαχιστες εξαιρεσεις)

Εγώ χρησιμοποιώ Elgydium 7/100. Είναι μικρή και μαλακή. Edited by siciliano

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...