Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

OTAN LES ASVESTOPOIH8EI?

endexomenos meta apo xronia na allaksei elafros xroma pros to kitrinokafe....

alla eksartatai kai apo allous paragontes

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

freak, εδω και 2 χρόνια χρησιμοποιώ πολύ τα διαλύματα και κυρίως τώρα τελευταία (8 μήνες) το LISTERINE. Που παρεπιπτώντως, στην Γερμανία έκανε 3.55 ενώ εδώ πάνω απο 6!!! Μιλάω για το μεγάλο μπουκάλι. Τέλος πάντων. Το χρησιμοποιώ τακτικά, 2 φορές την μέρα και ενδιάμεσα όταν βιάζωμαι να παω κάπου η όταν βαριέμαι το βούρτσισμα. Τι λές;

Η FREAK είναι δηλαδή στο παρόν τόπικ η επιστημονικός μας σύμβουλος; :p

Προφανώς θα εννοεί FREAK το Λίστεριν κάνει ως υποκατάστατο του βουρτσίσματος; Σάκη εγώ θα έλεγα όχι πάντως... Τον λόγο βέβαια έχει η ειδικός. :p

oxi,den eipa kati tetoio..to listerin xrhsimopoihtai proi kai bradu meta to bourtsisma

os upokatastato den mporei na 8eorh8ei..apla eksisoropei kapos to ph tou stomatos...

leukorose mou de me 8es sto thread mhpos?

oxi,den eipa kati tetoio..to listerin xrhsimopoihtai proi kai bradu meta to bourtsisma

os upokatastato den mporei na 8eorh8ei..apla eksisoropei kapos to ph tou stomatos...

leukorose mou de me 8es sto thread mhpos?

Μια επιστημονική συμβουλή από μια οδοντίατρο είναι πάντα ευπρόσδεκτη. :rolleyes:

Α και πού είστε; Το LISTERINE το παίρνουμε από τα φαρμακεία έτσι; Να βγάζουμε κι εμείς κανά φράγκο. :p :D

Η FREAK είναι δηλαδή στο παρόν τόπικ η επιστημονικός μας σύμβουλος; :p

Προφανώς θα εννοεί FREAK το Λίστεριν κάνει ως υποκατάστατο του βουρτσίσματος; Σάκη εγώ θα έλεγα όχι πάντως... Τον λόγο βέβαια έχει η ειδικός. :p

Aκριβώς. Αυτό εννοώ.

Σήμερα για παράδειγμα φεύγωντας για το γραφείο, είχα αργήσει. Βουτάω λοιπόν το listerin και απο το μπάνιο έως την εξώπορτα έκανα γαργάρα. Το "πετάω" στην αυλή και δρόμο για την δουλειά. Τσάκα τσάκα δηλαδή.:O

Εμένα πάντως η οδοντίατρος μου είπε να μην πολυχρησιμοποιώ listerine γιατί καταστρέφει (απολυμαίνει, καίει) όλα τα μικρόβια του στόματος, με την πολυχρησία δεν μένει τίποτα ζωντανό και έτσι γίνεται το δόντι πιο εύκολος στόχος σε τερηδόνες κτλ (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Εμένα πάντως η οδοντίατρος μου είπε να μην πολυχρησιμοποιώ listerine γιατί καταστρέφει (απολυμαίνει, καίει) όλα τα μικρόβια του στόματος, με την πολυχρησία δεν μένει τίποτα ζωντανό και έτσι γίνεται το δόντιο πιο εύκολος στόχος σε τερηδόνες κτλ (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Σωστό αυτό που λες. Μικρόβιο δε σημαίνει κατ'ανάγκη και ενοχλητικός οργανισμός που πρέπει να εκδιωχθεί. Υπάρχει και μικροβιακή χλωρίδα στον ανθρώπινο οργανισμό που είναι απαραίτητη να υπάρχει σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως το στόμα μεταξύ άλλων.

Nαι, σωστά. Για να μην δημιουργήσουμε λοιπόν καταστροφή "θετικών" μικροβίων, κάθε πότε να χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα; Ποσες φορές ημερησίως η εβδομαδιαίως;

Nαι, σωστά. Για να μην δημιουργήσουμε λοιπόν καταστροφή "θετικών" μικροβίων, κάθε πότε να χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα; Ποσες φορές ημερησίως η εβδομαδιαίως;

Νομίζω μια φορά ημερησίως είναι απολύτως επιτρεπτό. Θα μας πει και η FREAK βέβαια. :p

eos 2 fores th mera exei 8etikh epidrash...

osoi de mporoun epeidh tous "kaiei",einai akribo,den exdoun xrono ktl as to xrhsimopoioun to bradu...

kalo epishs 8a einai na xrhsimopoieite stomatiko dialuma katallhlo gia ta dika sas oula...de mporei as poume kapoios pou exei periodontitida na xrhsimopoiei listerine.kai fusika allazoume to stomatiko dialuma ana takta xronika diastymata

Aκριβώς. Αυτό εννοώ.

Σήμερα για παράδειγμα φεύγωντας για το γραφείο, είχα αργήσει. Βουτάω λοιπόν το listerin και απο το μπάνιο έως την εξώπορτα έκανα γαργάρα. Το "πετάω" στην αυλή και δρόμο για την δουλειά. Τσάκα τσάκα δηλαδή.:O

ayto me poia logikh to kaneis?gia droserh anapnoh?fae kalutera mia tsixla

gia na skotoseis mikroorganismous?am de pou skoto8hkan..oi pio polloi krubontai sthn odontikh plaka pou feygei mono me to bourtsisma...

gia na prostatepseis ta dontia sou?mono to stomatiko dialuma den arkei...

opote se sumbouleuo na shkonesai 5 leptakia noritera :)

Ερώτηση, να επιμένουμε να χρησιμοποιούμε την ίδια οδοντόκρεμα ή κατά καιρούς να αλλάζουμε μάρκα;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Ερώτηση, να επιμένουμε να χρησιμοποιούμε την ίδια οδοντόκρεμα ή κατά καιρούς να αλλάζουμε μάρκα;

Το καλύτερο ειναι να χρησιμοποιεις μεχρι και 5 διαφορετικές οδοντοκρεμες εναλλάξ.... Ετσι διαφυλάσσεται το pH του στόματος και δε συνηθίζει το στόμα ...

:X

• 2 weeks later...

α.Αν δεν υπάρχει λόγος που να χρείαζεται στο στόμα σας η μη ειδική δράση αντιμικροβιακών όπως το listerine καλό θα είναι να μην τα χρησιμοποιείτε.

β.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την σωστή υγιεινή(βούτσισμα και νήμα)

γ.Σε οτι αφορα στις οδοντόκρεμες διαλέξτε μία απλή (όχι λευκαντική) οπωσδηποτε με φθοριο που να σας αρέσει η γεύση και να μην είναι το βουρτσισμα δυσάρεστη εμπειρία και ...........βουρτσίστε!!!!

Αν σας πω οτι και χωρίς οδοντοκρεμα αλλά με τέλεια βουρτσα και αψογη τεχνική δεν θα πάθετε κάτι πως θα σας φανεί?

Αφηστε τις εταιριες να κανουν την δουλειά τους. Πως θα βγάλουν άλλωστε χρήματα?

keep up the good work!

Αν σας πω οτι και χωρίς οδοντοκρεμα αλλά με τέλεια βουρτσα και αψογη τεχνική δεν θα πάθετε κάτι πως θα σας φανεί?

8a mas fanei kalo alla edo de mporoume na tous kanoume apla na vourtsisoun ta dontia tous,oxi na apokthsoun kai teleia texnikh!!!

• 3 weeks later...

Επαναφέρω το θέμα για να μην δημιουργήσω νεο μιας και η ερώτηση μου σχετίζεται.

΄Ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει βάλει σιδεράκια στα δόντια πόσο του κόστισε,

ας μου απαντήσουν κάποιοι που τα έχουν βάλει τώρα τελευταία για να δω που κυμαίνονται οι τιμές.

Υ.Γ. Το ξέρω ότι οι τιμές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες ,τουλάχιστον θα πάρω μια ιδέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

nai alla pes mas ti eidous siderakia 8eleis..kai pano kato to problhma sou giati uparxei endexomeno na xreiastei na baleis kati epipleon (px maselaki)

έχω μιλήσει με ορθοδοντικό και μου είπε ότι το κόστος θα είναι 3.000 -3,500 ευρώ.

Είναι λογική τιμή για τα δημερινά δεδομένα ;

Το πρόβλημα του συνωστισμού είναι έντονο και στις δυο οδοντοστοιχίες αλλά δεν μου είπε για μασελάκι.

Του ζήτησα να βάλει τα διακριτικά σιδεράκια (δεν θυμαμαι από τι υλικό είναι).

egw ebala siderakia prin 6 xronia peripou kai sunolika phge 800.000drx peripou...eixa megalo problhma giati pipilaga to daxtylo mikros kai sunhthiza na katapinw opws katapinoun ta mwra,dhladh esprwxna th glwssa mprosta kai oxi pros ta panw. me apotelesma h glwssa na sprwxnei ta mprosta dontia. twra einai mia xara ta dontia kai foraw mono otan koimamai ena maselaki pou bgainei kai mpainei poly eukola. to foraw mono kai mono gia na diathrhthei to apotelesma...mexri ta 18 mou pe o giatros na to foraw oso mporw... a!ematha kai na katapinw:pp

παιδιά, έλεος!

τα δόντια μου είναι μια χαρα, κάτασπρα, με 3 σφραφίσματα, ο γιατρός πριν μια βδομάδα που εκανα check-up ειπε ολα οκ. τον ρωτησα ομως, επειδη τα 2 μπροστινα μου δοντια ειναι αραια, βλεπε madonna, ρουλα κορομηλα, κτλ, πέτρος φιλιπίδης, αν μπορω να τα κλεισω με ρητινη πχ...

και μου λεει πως κοστιζει 3,000ευρω!!!! και αν θελω να κανω ενα πλατυ χαμογελο σαν αυτα των σταρς θελω γυρω στα 20,000ευρω!!! επαθα σοκ! 20,000ευρω δεν ξερω και εγω τι αγοραζω... μηπως εκανε λαθος!!!?