Lux Δημ. May 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2010 Εχω κατι μαυρακια αναμεσα στα δοντια και στα ουλα μου. Ειναι σε 10 δοντια περιπου. Πετρα ειναι; Εχω να παω σε οδοντιατρο πανω απο 10 χρονια!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2010 πετρα τερηδονα χρωματισμοι ενα απο αυτα ή ολα μαζι. πανε στον οδοντιατρο :) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 Εχετε δοκιμάσει την οδοντόπαστα της Forever "BRIGHT"; Πολύ καλή οδοντόπαστα και χωρίς φθόριο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 Εχετε δοκιμάσει την οδοντόπαστα της Forever "BRIGHT"; Πολύ καλή οδοντόπαστα και χωρίς φθόριο. Το ότι χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. το διάλλειμα φθορίο που δημιουργείται στο στόμα κατά το πλήσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο για την καλή υγειϊνη τους, αφού το φθόριο παίρνει τη θέση του ασβεστίου ό στους κρυστάλλους της αδαμαντίνης, σχηματίζοντας φθοριουδροξυαπατίτη προστατεύοντάς τα καλύτερα. Οι φθοριούχες οδοντόκρεμες έχουν αντιτερηδογόνο δράση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 Το ότι χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. το διάλλειμα φθορίο που δημιουργείται στο στόμα κατά το πλήσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο για την καλή υγειϊνη τους, αφού το φθόριο παίρνει τη θέση του ασβεστίου ό στους κρυστάλλους της αδαμαντίνης, σχηματίζοντας φθοριουδροξυαπατίτη προστατεύοντάς τα καλύτερα. Οι φθοριούχες οδοντόκρεμες έχουν αντιτερηδογόνο δράση. Οδοντίατρος μου την έχει προτίνει. Προφανώς ξέρει καλύτερα από εσένα. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 Οδοντίατρος μου την έχει προτίνει. Προφανώς ξέρει καλύτερα από εσένα. ;) Δεν γνωρίζω να σου πω για τη συγκεκριμένη οδοντόκρεμα, αλλά γιατί τονίζεις τόσο πού ότι δεν έχει φθόριο? Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό στη δράση του , 'ισα ίσα που η χρήση του τις τελευταίες δεκαετίες έχει μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τερηδόνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 Μου 'χε πει οτι δημιουργεί κάποιες παρενέργεις, δε θυμάμαι ακριβώς να σου πω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Μου 'χε πει οτι δημιουργεί κάποιες παρενέργεις, δε θυμάμαι ακριβώς να σου πω. αν στο ειπε αυτο οδοντιατρος,τοτε προσεχε! υπαρχουν πολλοι μυθοι για το φθοριο. στην ουσια τιποτα απο αυτα δεν ισχυει. το να καταπιει καποιος λιγη οδοντοπαστα με φθοριο ειναι κατι που συμβαινει σχεδον καθημερινα και δεν επαθε κανεις τιποτα. αλλωστε ΒΑΣΗ ΕΡΕΥΝΩΝ εχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ οτι για να παθει κανεις το παραμικρο καταπινοντας οδοντοπαστα πρεπει να φαει 1,5 σωληναριο. το να λεμε πως μια οδοντοπαστα δεν εχει φθοριο δεν ειναι διαφημιση. εδω ολες τονιζουν στα διαφημιστικα τους και οταν περνανε να μας ενημερωσουν για το ποσα Ppm φθοριου εχει. ενδεχομενως ο οδοντιατρος σου να μη σου μιλησε για φθοριο αλλα για αποτριπτικους παραγοντες. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Η αντίθετη άποψη για το φθόριο στις οδοντόκρεμες... με τα σχετικά προϊόντα 1 , 2 :rolleyes: Υπάρχει και ξεχωριστό θέμα στο Μάϊ Φόουν :D ...και μια προσωπική εμπειρία: όσες φορές έχω βουρτσίσει τα δόντια μου με οδοντόκρεμα από το lidl το βράδυ πριν πέσω για ύπνο, ξυπνούσα στη μέση της νύχτας με φριχτό πονοκέφαλο.:ooch: Τροποποίηση 4 μέρες μετά...:blink: Ορίστε και μια συνταγή :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigo2637 Δημ. December 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2010 εχω μια ελαφρια ενοχληση στο δοντι το οποιο εχει μεγαλο σφραγισμα, ειναι τραπεζιτης δεν με πονα στη μασιση,δεν κουνιεται, δεν ειναι μονιμη ενοχληση,βρισκεται κατω δεξια και αναρωτιεμαι μηπως ειναι απο το φρονημιτη που βρισκεται πανω δεξια (αντανκλαστικος πονος),ο φρονημιτης εχει βγει ολος αλλαστραβα προς τα εξω.ξεχασα να αναφερω κανω μια ορθοδοντικη θεραπεια για καποιο στραβο δοντι στα κατω μπροστινα δοντια,την προηγουμενη εβδομαδα αλλαξα μασελακι και ειχα για 2 μερες πονοκεφαλο μετα αρχισε η ελαφρια ενοχληση στον τραπεζιτη.ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2010 μπορεί να είναι οτιδήποτε. μπορεις να επισκεφτεις τον οδοντιατρο σου. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigo2637 Δημ. December 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2010 αν εξωτερικα το δοντι δε δειχνει να εχει καποιο προβλημα, μπορει να εχει τερηδονα εσωτερικα και να μη φαινεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. December 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2010 αν εξωτερικα το δοντι δε δειχνει να εχει καποιο προβλημα, μπορει να εχει τερηδονα εσωτερικα και να μη φαινεται; εφοσον εχεις ενοχληση,καλο ειναι να πας στον γιατρο.αυτος θα στην δωσει την λυση..:whistle: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigo2637 Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παρω μια απαντηση,κι οτι ο γιατρος ειναι η λυση,ομως πληροφιοριακα ρωτω, πιστευω οτι δεν ειναι κακο να παιρνεις πολλες αποψεις. τελικα μπορει να μου πει καποιος οδοντιατρος αν το χαλασμενο δοντι(σφραγισμενο) φαινεται εξωτερικα η απο καποιου ειδους εξετασεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παρω μια απαντηση,κι οτι ο γιατρος ειναι η λυση,ομως πληροφιοριακα ρωτω, πιστευω οτι δεν ειναι κακο να παιρνεις πολλες αποψεις. τελικα μπορει να μου πει καποιος οδοντιατρος αν το χαλασμενο δοντι(σφραγισμενο) φαινεται εξωτερικα η απο καποιου ειδους εξετασεις;OXI.δε φαινεται. μπορει να ειναι υγιες εξωτερικα και να σαπιζει απο μεσα-η λεγομενη κουφαλα- μπορει να ειναι σφραγισμενο και να εχει χαλασει στα ορια δοντιου-σφραγισματος. οποτε η απαντηση ειναι οχι.για να καταλαβεις αν εχεις χαλασμενο δοντι πρεπει να πας στον οδοντιατρο.αυτος θα σε εξετασει, αν χρειαστει θα κανει καποια τεστς και μετα θα σου πει με βεβαιοτητα. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasgr86 Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παρω μια απαντηση,κι οτι ο γιατρος ειναι η λυση,ομως πληροφιοριακα ρωτω, πιστευω οτι δεν ειναι κακο να παιρνεις πολλες αποψεις. τελικα μπορει να μου πει καποιος οδοντιατρος αν το χαλασμενο δοντι(σφραγισμενο) φαινεται εξωτερικα η απο καποιου ειδους εξετασεις; Εγω δεν ειμαι οδοντιατρος, αλλα και εγω ειχα ενα δοντι που εξωτερικα φαινοταν μια χαρα αλλα απο μεσα αστα να πανε.Και κατεληξε σε απονευρωση.Δε φανταζε τη τραβηξα.Καλυτερα πηγαινε στον οδοντιατρο.Δεν ειναι και το καλυτερο αλλα οσο νωριτερα πας τοσο καλυτερα θα περασεις!!!! Sent from my GT-I9000 using Tapatalk Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taketrance Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 Αυτο με τα μηλα και τα αχλαδια ισχυει για να σφιγγει τα ουλα ? Γιατι τελευταια φορα που πηγα σε οδοντιατρο μου ειπε οτι σαν να εχω μια μικρη ουλιτιδα, αλλο που εγω δε καταλαβαινω τιποτα :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 Η θεραπεία της ουλιτιδας συνισταται σε καθαρισμο απο τον οδοντιατρο και σχολαστικη σωστη υγιεινη απο τον ασθενη. ουτε μηλα ,ουτε αχλαδια σαν θεραπευτικα μεσα. απο εκει και περα,κακο δε κανουν... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill971 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 Μου εχει πει οδοντιατρος οτι μετα απο 10 χρονια τα σφραγισματα πρεπει να ανοιγονται για να τσεκαρονται τα δοντια κ να ξαναγινεται το σφραγισμα. Ξερει κατι γι αυτο καποιος η το εχει κανει καποιος αυτο? Παράθεση Samsung S8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Street Δημ. December 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2010 Να κανω μια ερώτηση. Σε δύο δόντια (όχι μπροστινά, προς τα πίσω) έχω απο μια τρύπα στο καθένα, και η τρύπα στο βάθος είναι μάυρη. Προφανώς είναι σάπια, και θέλουν σφράγισμα, αλλα δεν θελω να κάνω σφράγισμα επειδή έχω ήδη ένα απο την άλλη πλευρά, και λόγο σφραγίσματος μασάω την τροφή μονο απο απο την αλλη (αυτήν με τα δύο δόντια, τα χαλασμένα). Άμα δεν τα κάνω σφραγισμα θα επιδυνωθεί η κατάσταση; Επειδη τα πλένω και τα προσέχω γενικα τα δοντια. Κάτι ακόμη, όταν τρώω σοκολάτα, με πονάνε κάποια δόντια, μετά από λιγα λεπτά, περνάει ο πόνος, είναι φυσιολογικό; Γιατι μου φένονται υγειη. Και οταν πίνω κάτι κρύο, είναι λογικό να με πονάει και γενικά να εσθάνομαι περίεργα το σφράγισμα; Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2010 Να κανω μια ερώτηση. Σε δύο δόντια (όχι μπροστινά, προς τα πίσω) έχω απο μια τρύπα στο καθένα, και η τρύπα στο βάθος είναι μάυρη. Προφανώς είναι σάπια, και θέλουν σφράγισμα, αλλα δεν θελω να κάνω σφράγισμα επειδή έχω ήδη ένα απο την άλλη πλευρά, και λόγο σφραγίσματος μασάω την τροφή μονο απο απο την αλλη (αυτήν με τα δύο δόντια, τα χαλασμένα). Άμα δεν τα κάνω σφραγισμα θα επιδυνωθεί η κατάσταση; Επειδη τα πλένω και τα προσέχω γενικα τα δοντια. Κάτι ακόμη, όταν τρώω σοκολάτα, με πονάνε κάποια δόντια, μετά από λιγα λεπτά, περνάει ο πόνος, είναι φυσιολογικό; Γιατι μου φένονται υγειη. Και οταν πίνω κάτι κρύο, είναι λογικό να με πονάει και γενικά να εσθάνομαι περίεργα το σφράγισμα; Sent from my iPhone using Tapatalk το να λες πως δε θελεις να κανεις σφραγισμα επειδη ηδη εχεις ενα,καταλαβαινεις πως ειναι λιγο παραλογο ετσι? απο την στιγμη που το σφραγισμα σου εχει γινει σωστα,μπορεις να μασας σε αυτο,δεν εχει κανενα απολυτως κινδυνο. αν δεν κανεις το σφραγισμα ,η τερηδονα θα συνεχισει το εργο της και αργα η γρηγορα θα πας για απονευρωση. ο πονος στο γλυκο ειναι μια απο τις ενδειξεις για υπαρξη τερηδονας. ο πονος στο κρυο ειναι ενδειξη για ευαισθησια, λαθος τεχνικη βουρτσισματος, υπαρξη καταγματος στην εμφραξη κα δεν εχει σημασια πως φαινονται σε εμας τα δοντια μας,αλλα τι λεει ο γιατρος σου. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Street Δημ. December 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2010 το να λες πως δε θελεις να κανεις σφραγισμα επειδη ηδη εχεις ενα,καταλαβαινεις πως ειναι λιγο παραλογο ετσι? απο την στιγμη που το σφραγισμα σου εχει γινει σωστα,μπορεις να μασας σε αυτο,δεν εχει κανενα απολυτως κινδυνο. αν δεν κανεις το σφραγισμα ,η τερηδονα θα συνεχισει το εργο της και αργα η γρηγορα θα πας για απονευρωση. ο πονος στο γλυκο ειναι μια απο τις ενδειξεις για υπαρξη τερηδονας. ο πονος στο κρυο ειναι ενδειξη για ευαισθησια, λαθος τεχνικη βουρτσισματος, υπαρξη καταγματος στην εμφραξη κα δεν εχει σημασια πως φαινονται σε εμας τα δοντια μας,αλλα τι λεει ο γιατρος σου. Σε ευχαριστώ που απάντησες. Σχετικά με αυτό που είπες για το σφράγισμα, κάποιες τροφές είναι σκληρές, εώς πολύ σκληρές, δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το σφράγισμα τρόγωντας μία απο αυτές; Είναι τόσο ανθεκτικό; Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2010 ναι.ειναι αρκετα δυνατό υλικό Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Street Δημ. December 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2010 ναι.ειναι αρκετα δυνατό υλικό Και κάτι ακόμα, ποιά οδοντόκρεμα μου προτείνεις; Επειδή άκουσα ότι παίζει ρόλο η ηλικία, είμαι 17. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. December 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2010 ^ Δεν είμαι οδοντίατρος, έχω όμως 11 σφραγίσματα. Μερικά από τα σφραγίσματα μου, τα πιο εκτεταμένα, δεν έχουν την ίδια αίσθηση με ένα δόντι χωρίς τερηδόνα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από ένα δόντι σάπιο, με τρύπες. Το δόντι και το σφράγισμα είναι δύο διαφορετικά υλικά και είναι πιθανό η έκθεση του "συστήματος" σε πολύ θερμό ή πολύ ψυχρό ερέθισμα να προκαλέσει δυσφορία ή και πόνο. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αισθάνομαι. Οι σκληρές τροφές δεν είναι πρόβλημα, θα σου πρότεινα όμως να μην σπας φυστίκια με κέλυφος ή άλλα τέτοια σκληρά πράγματα με τα δόντια σου, σφραγισμενα ή μη. Όσο για το βούρτσιμα των δοντιών, δώσε προσοχή στην τεχνική του βουρτσίσματος, ο σκοπός είναι να καθαρίζουν σωστά όλα τα δόντια από όλες τις πλευρές και όχι απλά να κουνάμε "στα κουτουρού" πάνω κάτω την οδοντόβουρτσα για x λεπτά και να λέμε "οκ, τα 'πλυνα"! Η freak μπορεί να σου προτείνει κάτι συγκεκριμένο σε οδοντόκρεμα, ως ντοκτορ που είναι, εγώ θα σου πω απλώς να βάζεις λίγη οδοντόκρεμα και να μην έχεις στο στόμα σου πολύ αφρό ώστε να βλέπεις και να καταλαβαίνεις αν καθάρισες σωστά τα δόντια σου. Προσωπικά, επίσης, δεν χρησιμοποιώ καυτερές (μεντόλ και γενικώς με "αίσθηση δροσιάς") οδοντόκρεμες γιατί η αίσθηση του καψίματος με κάνει να πλένω τα δόντια μου βιαστικά για να φτύσω όσο πιο γρήγορα μπορώ τον αφρό και έτσι δεν κάνω καλή δουλειά. Αντίθετα, παίρνω διάφορες μάρκες οδοντόκρεμα, απλές και από φαρμακείο, τις εναλλάσσω επίτηδες, αλλά πάντα μη καυτερές γεύσεις και πλένω αργά και σχολαστικά όλα τα δοντάκια!:D Πήγαινε στον οδοντίατρο και μη ντραπείς να ρωτήσεις ό,τι απορία έχεις. Και αν βαριέται και δεν σου δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις, να επιμένεις και αν δεν συνεργάζεται μπορείς και να αλλάξεις οδοντίατρο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts