dentist_GATE7 Δημ. March 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Απο τη λεξη λευκανση συμπεραινω κατι οχι καλο αλλα εκανα λαθος! Μαλλον μοιαζει περισσοτερο σαν ζελες διαφανο-ροζ αν θυμαμαι καλα...μου το εβαζε οταν ημουνα πιο μικρος και δεν θυμαμαι αλλα νομιζω πως ηταν για φθοριωση. :) Απλα σκεφτηκα μηπως ειναι καλο να το ξαναζητησω. :O Είναι εντελώς διαφορετικές διαδικασίες η φθορίωση και η λεύκανση. Με τη φθορίωση, καταφέρνουμε να ''ενισχύσουμε'' τους οδοντικούς ιστούς απέναντι στην απειλητική τερηδόνα. Το χρώμα των δοντιών ΔΕΝ αλλάζει, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί, συμβαίνουν όμως μικροδιεργασίες που καθιστούν το δόντι πιο ανθεκτικό στην τερηδονική προσβολή. Ο σκοπός της λεύκανσης είναι γνωστός, η συμπεριφορά της όμως είναι αμφιλεγόμενη, όχι μόνο όσον αφορά τις εφηβικές ηλικίες (όπως είπε η FREAK), αλλά και στους ενήλικες ερευνάται το γεγονός να προκαλεί βλάβες στα μόρια του υδροξυαπατίτη της αδαμαντίνης (το κοινώς λεγόμενο ''σμάλτο''). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 γαυρε οδοντιατρε μην νομιζεις οτι θα βγουμε ποτε στην φορα τα αποτελεσματα των ερευνων...θα χασεις τοτε ενα σημαντικο τμημα ασθενων.. απλα συνιστας στους ασθενεις σου να μην κανουν την λευκανση πολυ συχνα(αναλογα και την μεθοδο που θα προτιμησουν βεβαια) και φυσικα προσπαθεις να προστατεψεις οσο το δυνατον καλυτερα τα ουλα. το να κανεις λευκανση δεν ειναι κακο,ουτε θα σου καταστρεψει τα δοντια(αν εισαι ανω των 18-20 οπως ειπα).το ζητημα ειναι να γινει προσεκτικα,απο οδοντιατρο που εχει ασχοληθει με το αντικειμενο και δεν την επαναλαμβανεις τακτικα. αναλογα την κατασταση του στοματος φυσικα... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 σημερα πηγα στον οδοντιατρο της μοναδας μου και μου την ειπε ασχημα :mad: ανακαινηση λεει πρεπει να κανω....και μου την ειπε ακομα οτι κανω λαθος χρηση οδοντοβουρτσας! σ'αυτο του δινω λιγο δικιο...διοτι πιεζω την βουρτσα στο δοντι και χαλαει το...σμαλτο?? τελος παντων επαθα μια φλεγμονη και μου εδωσε αντιβιωση. οντως ο οδοντογιατρος πρεπει να ειναι φιλος μας και να μας προσεχει γιατι αλλιως........:kill: Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 σε οποιον οδοντιατρο και να πας θα σε προσεξει μπιλακο...αλλιως θα σε χασει απο ασθενη. το ζητημα ειναι μονοι μας να ενδιαφερομαστε και να φροντιζουμε τα δοντια μας και οχι να περιμενουμε σε 1-2 επισκεψεις να αποκτησουμε την τελεια οδοντοστοιχεια,καταλευκη χωρις τερηδονες και ουλιτιδα;) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cosmakos88 Δημ. March 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2008 ρε παιδια να ρωτησω κατι. καποιος ειπε ποιο πανω (ή σε προηγουμενες σελιδες) οτι πολλες φορες η κακοσμια μπορει να ξεκιναει απο το στομαχι και οτι υπαρχουν καποια χαπακια ή κατι τετοιο που βοηθάει στο προβλημα. ξερει κανεις αν αυτα θελουν συνταγή γιατρου και κανενα ονομα σε περιπτωση που δεν θελουν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Kατ αχρην για να καταπολεμισεις ενα "φαινομενο" θα πρεπει να ξερεις τα αιτια του. η κακοσμια του στοματος οφειλεται ειτε σε κακη στοματικη υγιεινη,ειτε σε καποιο χαλασμενο δοντι΄(ή σε παθολογια ουλων) ειτε σε στομαχικο προβλημα. τα χαπακια που αναφερεις ειναι για την καταπολεμηση της κακοσμιας οταν αυτη οφειλεται σε στομαχικο προβλημα.αποψη μου ειναι οτι πριν παρεις κατι τετοιο θα πρεπει να συμβουλευετεις ειδικο,για να αντιμετωπισεις το προβλημα με σωστη και πληρη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και οχι απλα να το κουκουλωσεις με τα χαπακια (τα οποια δεν χρειαζονται συνταγη γιατρου) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Ρε παιδιά αγόρασα ένα στοματικό διάλυμα της aim και δεν πήρα το listerine αυτήν την φορά. Το λίστεριν μου δημιουργούσε κάψιμο και τρομερή αίσθηση φρεσκάδας,αλλά αυτό της aim είναι πολύ soft. Να επαναλαμβάνω μήπως 2 φορές την διαδικασία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentist_GATE7 Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Τα στοματοπλύματα δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα σε σχέση με τις ενδεικνυόμενες μεθόδους στοματικής υγιεινής (βούρτισμα και νήμα), εκτός βέβαια από μία δροσερή κι ευχάριστη αναπνοή. Κι αυτό το λέω γιατί οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν καθημερινά!! Μέγα σφάλμα. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το κάθε πότε θα τα χρησιμοποιείτε, γιατί έχει φανεί ότι η παρατεταμμένη χρήση προκαλεί βλάβες στο βλεννογόνο. Πάρε Listerine αφού δε σε καλύπτει αυτό, αλλά με μέτρο;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos16 Δημ. March 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2008 Ρε παιδιά αγόρασα ένα στοματικό διάλυμα της aim και δεν πήρα το listerine αυτήν την φορά. Το λίστεριν μου δημιουργούσε κάψιμο και τρομερή αίσθηση φρεσκάδας,αλλά αυτό της aim είναι πολύ soft. Να επαναλαμβάνω μήπως 2 φορές την διαδικασία? Το λίστεριν απλώς περιέχει 123459834 ουσίες για να σε κάνει να νομίζεις οτι λειτουργεί καλύτερα. Απλή τεχνική μάρκετινγκ, δεν είανι τυχαίο οτι είναι πρώτο σε πωλήσεις. Αν το ψάξεις λίγο θα δείς οτι τα ακριβά εως πανάκριβα διαλύματα είναι άγευστα η έχουν περίεργη (εως ενοχλητική καμια φορά) γεύση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2008 δεν ειναι σωστο να χρησιμοποιεις διαρκως το lιsterine..υπαρχουν 1002 σκευασματα που ειναι καλα και αποτελεσματικα..ρωτησε τον οδοντιατρο σου. επισης γαυρε συναδελφε,το διαλυμα το χρησιμοποιουμε 1-2 φορες την μερα Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. April 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2008 Παιδια θελω τα φωτα σας! σημερα μετα απο 2 μερες ενοχλησεων πονου και αρκετου πρηξιμου, πηγα στον οδοντιατρο κυριακατικα λογο του φρονιμίτη μου... μου εδωσε 2 αντιφλεγμονωδοι και αντιβιωση και μου ειπε οτι ειναι ημιέγκλειστος(εχει βγει ακριβως ο μισος)... και οτι μολις περασει η φλεγμονη πρεπει να το ξανακοιταξω, για να ειμαι προετοιμασμενος, παω για εξαγωγη ή μπορει και να τη γλυτωσω με μια μικρη τομη πανω απο το κομματι ουλου που εμποδιζει?? να πω οτι ο φρονιμιτης μου ειναι ισιος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2008 Παιδια θελω τα φωτα σας! σημερα μετα απο 2 μερες ενοχλησεων πονου και αρκετου πρηξιμου, πηγα στον οδοντιατρο κυριακατικα λογο του φρονιμίτη μου... μου εδωσε 2 αντιφλεγμονωδοι και αντιβιωση και μου ειπε οτι ειναι ημιέγκλειστος(εχει βγει ακριβως ο μισος)... και οτι μολις περασει η φλεγμονη πρεπει να το ξανακοιταξω, για να ειμαι προετοιμασμενος, παω για εξαγωγη ή μπορει και να τη γλυτωσω με μια μικρη τομη πανω απο το κομματι ουλου που εμποδιζει?? να πω οτι ο φρονιμιτης μου ειναι ισιος... δεν μπορουμε να σου πουμε..δεν εχουμε κλινικη εικονα,ουτε καν ακτινογραφια..:) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. April 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2008 Εχεις δικιο... και μου ετυχε πριν το πασχα, μολις ξεπρηστω θα ξαναπαω για να δουμε τι θα γινει, να προλαβω να κανω και γιορτες με την ησυχια μου, ισως και μ' ενα δοντι λιγοτερο! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2008 εμ..οποιος δεν παει με συνεπεια στον οδοντιατρο αυτα τραβαει.:p Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Απλή απορία.. Μου είχε πει παλιότερα η οδοντίατρος ότι το χρώμα των δοντιών μας είναι και θέμα δικό μας πέρα από όλα αυτά που μπορεί να "βάφουν" τα δόντια (βλέπε καφέ, τσάι κτλ)....Και εξηγώ λίγο καλύτερα..Αν ας πούμε το δόντι μας έχει από φυσικού του μια πιο μπεζ απόχρωση όσο και να το βουρτσίζουμε με λευκαντικές ή γυαλιστικές οδοντόκρεμες αυτό δεν θα αλλάξει...Ισχύει αυτό? Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν είχα πρόβλημα με τα δόντια μου. Μια χαρά και λευκά και γερά είναι. Τις προάλλες πήγα με το φίλο μου στον οδοντίατρο για να κάνει κάποιο σφράγισμα και του έκανε και καθαρισμό. Είδα άσπρα-άσπρα δόντια ζήλεψα και γω(λίγο λευκότερα δόντια να είχα δε θα με χαλούσε). Του ζήτησα λοιπόν να μου κάνει και μένα καθαρισμό και μου είπε ότι δε χρειάζομαι. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: Ο καθαρισμός γίνεται αν χρειαστεί ή είναι κάτι απαραίτητο ανά τακτά διαστήματα??? Και χαρίζει κάπως λευκότερο χαμόγελο ή ήταν απλά ιδέα μου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Απλή απορία.. Μου είχε πει παλιότερα η οδοντίατρος ότι το χρώμα των δοντιών μας είναι και θέμα δικό μας πέρα από όλα αυτά που μπορεί να "βάφουν" τα δόντια (βλέπε καφέ, τσάι κτλ)....Και εξηγώ λίγο καλύτερα..Αν ας πούμε το δόντι μας έχει από φυσικού του μια πιο μπεζ απόχρωση όσο και να το βουρτσίζουμε με λευκαντικές ή γυαλιστικές οδοντόκρεμες αυτό δεν θα αλλάξει...Ισχύει αυτό?το χρωμα του δοντιου εξαρταται κατ αρχην απο παραγοντες οπως το χρωμα της επιδερμιδας σου.οπως εχω αναφερει και σε πλαιοτερο ποστ,βορειοι λαοι-σκανδιναβοι- εχουν λευκοτερα δοντια απο τους μεσογειακους. απο εκει και περα το λευκο του δοντιου δεν θα πρεπει σε καμια περιπτωση να συγκρινεται με το λευκο μιας μπλουζας,αλλα με το λευκο του ματιου! καφεδες,καπνισμα,τροφες ειναι παραγοντες που "επιβαρυνουν" το λευκο χρωμα του δοντιου σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να επιτυχεις λευκανση με καποιο απλο προιον του εμποριου. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: Ο καθαρισμός γίνεται αν χρειαστεί ή είναι κάτι απαραίτητο ανά τακτά διαστήματα??? Και χαρίζει κάπως λευκότερο χαμόγελο ή ήταν απλά ιδέα μου?ο καθαρισμος γινεται ανα 6 μηνες ή ενα χρονο το αργοτερο.ειναι μια απλη διαδικασια που κραταει 20 περιπου λεπτα,εντελως ανωδυνη(γινεται επιπλεον τοπικη αναισθησια οχι με ενεση αλλα με σπρευ ή τζελ). στα συγχρονα οδοντιατρεια χρησιμοποιειται αποτρυγωτικη μηχανη υπερηχων,ενω μπορει να χρειαστει και "χειροκινητη" επεμβαση απο τον οδοντιατρο. με τον καθαρισμο απομακρυνεται η πετρα και η οδοντικη πλακα,ενω καλο θα ειναι μετα τον καθαρισμο να γινεται στιλβωση-με ειδικα βουρτσακια και λαστιχακια και στιλβωτικη παστα,αφαιρεται αφενος η εναπομεινουσα οδοντικη πλακα και λειενεται η επιφανεια των αποτρυγωμενων δοντιων- ο καθαρισμος απο μονος του δεν προσφερει λευκαντικα αποτελεσματα.ουτε και η στιλβωση,η οποια ομως εχει αποτελεσμα" γυαλαδας" ενδεχομενως να μπερδευτηκες απο το φως στο ιατρειο :) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Δηλαδή αν έχεις πλάκα κτλ κάνεις καθαρισμό? Αν δεν υπάρχει πρόβλημα δεν κάνεις, ή μόνο σε ετήσια βάση? Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει ούτε μία φορά, λόγω του ότι δε μου το είχε συστήσει κανένας γιατρός που είχα ρωτήσει. Ευχαριστώ πολύ για την κατατόπιση πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 νομιζω πως τα εχεις μπερδεψει λιγο.. λοιπον. καθε πρωι και βραδυ βουρτσιζουμε τα δοντια μας(αν μπορουμε και μετα απο καθε γευμα ακομα καλυτερα καθως μετα απο καθε γευμα στις οδοντικες επιφανειες σχηματίζεται μια αμορφη μαζα-μικροβιακη πλακα.αυτη αρχικα ειναι μαλακη και μπορει να αφαιρεθει με σωστο βουρτσισμα... αν μεινει εκει ,αυξανεται ,σκληραινει και σε λιγο καιρο σχηματιζεται η πετρα επισης στα κατω σου δοντια,τα μπροστινα απο την μεσα πλευρα(της γλωσσας) και στα πανω δοντια σου στην περιοχη των 2ων γομφιων(εσυ υπολογισε 2-3 δοντια πριν το τελευταιο) ειναι τα σημεια που δημιουργειται περισσοτερη πετρα(λογω του σαλιου) η πετρα διακρινεται σε υπο- και υπερουλικη αλλα αυτο νομιζω δεν σε αφορα ιδιαιτερα ε?? αυτα τα σημεια καθαριζει ο γιατρος με τον καθαρισμο.. ο καθαρισμος πρεπει να γινεται σε ετησια βαση(και αν κριθει αναγκαιο καθε 6 μηνες) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Ontos ta eixa mperdepsei! Tora ksekatharise to topio! Kai pali eyxaristo para poly!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Να ρωτήσω και εγώ? Πως καταλαβαίνουμε ότι τα ούλα έχουν υποχωρήσει? Υπάρχει τρόπος ή μόνο οδοντίατρος μπορεί να το δει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Ontos ta eixa mperdepsei! Tora ksekatharise to topio! Kai pali eyxaristo para poly!!!Παρακαλω:) Να ρωτήσω και εγώ? Πως καταλαβαίνουμε ότι τα ούλα έχουν υποχωρήσει? Υπάρχει τρόπος ή μόνο οδοντίατρος μπορεί να το δει? να ρωτησεις... οτι βλεπεις εσυ,βλεπουμε κι εμεις.απλα το θεμα ειναι να ξερεις πως ειναι το φυσιολογικο και πως οχι. κι επειδη δεν νομιζω να ξερεις,η υφιζηση (υποχωρηση) εχει ως αποτελεσμα την απογυμνωση των ριζων και αποκαλυψη τους.αυτο εχει σαν αποτελεσμα την υπερευαισθησια του δοντιου(σε κρυο,ζεστο) και τον ευκολο τερηδονισμο του. Η υφιζηση με την παροδο της ηλικιας ειναι κατι το φυσιολογικο αλλα δεν θα πρεπει να το αφησουμε ετσι. να και μια φωτο(προχωρημενο σταδιο βεβαια) http://www.smile.gr/images/perio1.jpg Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Ευχαριστώ! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Μπλιαχ... :wacko: Αηδιαστικό θα έλεγα.. (για την φωτογραφία) Θα καθαρίζω τα δόντια μου πρωί, μεσημέρι, απόγευμα βράδυ!! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 χαχα.μολις εφυγε ενα παραπλησιο περιστατικο...κλαλα navi55 μην φτασεις και στο αλλο ακρο...συνεση θελει Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts