Jump to content

Σεισμός

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τουλάχιστον δεν ήταν ιδέα μου :lol:

Στην αρχή νόμισα ότι με κούναγε η καρδιά μου αλλά όταν άλλαξα θέση κουνιώμουν πάλι :lol:

Καλού-κακού πήγα μια βόλτα μέχρι την πόρτα, όπου εκεί έγινε το μεγάλο γλέντι!

Πάντως ήταν όντως περίεργος. Ούτε δεξιά-αριστερά, ούτε πάνω κάτω, ένα μπέρδεμα ήταν, μία προς τα εδώ μία προς τα εκεί... Και αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μπόρεσε κάποιος να το υπολογίσει (γιατί εμένα και 3 λεπτά να μου πείτε, και 7 δεύτερα, θα τα πιστέψω :p);

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βασικά δεν ήταν ίδιας έντασης με τον προηγούμενο, αλλα είχε αρκετή διάρκεια, και αυτό είναι (ψυχολογικά) χειρότερο, γιατί είσαι στο άγχος μήπως και δυναμώσει και τα μαμήσει όλα!!! :cry:

εμενα μου φανηκε για 30-40sec ,τουλαχιστον απο τη στιγμη που καταλαβα οτι κουνιοταν η καρεκλα,και οχι το κεφαλι μου...

ML 6.1 Region SOUTHERN GREECE

Date time 2008-02-14 at 10:09:22.4 UTC Location 36.54 N ; 21.65 E Depth 60 km Distances 189 km S Pátrai (pop 163,360 ; local time 12:09 2008-02-14)

69 km SW Kalamáta (pop 51,108 ; local time 12:09 2008-02-14)

31 km S Methóni (pop 1,165 ; local time 12:09 2008-02-14)

Οι γκαντέμηδες οι Ιταλοί φταίνε! Λέγανε 8 μέρες πριν ότι έχει καιρό να δώσει μεγάλο σεισμό δυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου. Ικανοποιήθηκαν τώρα; :lol:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάλι πωπωφάρδοι είμαστε....

6.5 δίνουν εδώ.

6.1 δίνει το ευρωπαικό σεισμικό κέντρο.

55χλμ βάθος ευτυχώς...

εξω απο Μεθώνη το επίκεντρο.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

απο in.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μεγάλης διάρκειας, σημειώθηκε στις 12.09 το μεσημέρι της Πέμπτης, με επίκεντρο 30 χλμ. νότια της Μεθώνης, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

συγγνώμη πάνε καλά???τι λένε να βγει ο κόσμος στισ πλατείες???με πήρε η μάνα μου πανικόβλητη να φύγω απο το σπίτι.:rolleyes:

iN seArch of a brAin...

http://img215.imageshack.us/img215/9290/maltesedogsmallyr6.jpg

συγγνώμη πάνε καλά???τι λένε να βγει ο κόσμος στισ πλατείες???με πήρε η μάνα μου πανικόβλητη να φύγω απο το σπίτι.:rolleyes:

poios to leei ayto?

Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3

στη νετ το είπαν...και οτι έχουν πανικοβληθεί οι κάτοικοι της πελοποννήσου που οι περισσότεροι δε τον κατάλαβαν καν.

iN seArch of a brAin...

http://img215.imageshack.us/img215/9290/maltesedogsmallyr6.jpg

τα 55χλμ ΔΕΝ είναι επιφανειακός σεισμός....

55 χλμ είναι αρκετά βαθύς,τώρα σε συνδυασμό με την θάλασσα,η εκτόνωση είναι εξαιρετική.

με 6.5 επιφανειακό,θα διαλύονταν αυτή την στιγμή η Μεθώνη,η Κορώνη και η Καλαμάτα...

σιχτίρ με τους βιαστικούς πάλι που πανικοβάλλουν τον κόσμο.... :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

εκ νέου στοιχεία απο το μεσογειακό ινστιτούτο.

προσοχή, τα στοιχεία για τις επόμενες 2 ώρες περίπου διασταυρώνονται. για να προκύψει ακριβές μέγεθος,συλλέγονται απο διάφορους σεισμογράφους τα στοιχεία και δίνετε εν τέλει τελική μέση τιμή.

σύμφωνα λοιπόν με νεότερο.

Magnitude Mw 6.7

Region SOUTHERN GREECE

Date time 2008-02-14 at 10:09:23.0 UTC

Location 36.64 N ; 21.64 E

Depth 40 km

Distances 178 km S Pátrai (pop 163,360 ; local time 12:09 2008-02-14)

61 km SW Kalamáta (pop 51,108 ; local time 12:09 2008-02-14)

21 km S Methóni (pop 1,165 ; local time 12:09 2008-02-14)

δείνει κάπως ποιό ρηχός, αλλά και πάλι είναι βαθύς.

φανταστείτε οτι τα 5.9 της αθήνας ήταν σε 5.5 χλμ βάθος...

Μάλλον δείχνει να καταλήγει εν τέλει στα 6.7 τελικό μέγεθος.

δυνατός αλλά ευτυχώς βαθύς....

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008nkan.php

30km εστιακό βάθος εδώ.

Το μείνετε μακριά απο τα σπίτια όσοι είστε κοντά στο επίκεντρο το λένε γιατί οι μεγάλοι σεισμοί έχουν και μεγάλους μετασεισμούς...

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει την ημέρα που ένας τέτοιος σεισμός θα είναι σε μικρό βάθος... :cry:

Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει την ημέρα που ένας τέτοιος σεισμός θα είναι σε μικρό βάθος... :cry:

βλέπε Κεφαλλονιά....Ζακυνθο,Σοφάδες,Καλαμάτα,Αθήνα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

τετοιος σεισμος εχει να γινει απο την λευκαδα...τρελος σεισμος εκεινος...αυτος δεν ηταν παρα πολυ δυνατος αλλα εχει παρα μα παρα πολυ μεγαλη διαρκεια...να δουμε ποσο θα ειναι οι μετασεισμοι γιατι οτι κ να λενε θα γινουν,πιστευω κανα 5.8 θα χτυπησει ανετα...
http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

O καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο ΑΠΕ ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είναι πιθανόν να σημειωθούν μετασεισμοί της τάξεως των 6 και κάτι βαθμών Ρίχτερ.

«Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία αν ο σεισμός ήταν 6,5 ή 6,7 ή 6,8 Ρίχτερ. Σημασία έχει το εστιακό του βάθος. Αν ο σεισμός ήταν στα 10χλμ, θα είχαμε μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Το εστιακό βάθος στα 30 χιλιόμετρα απέτρεψε μεν τις μεγάλες ζημιές στην επιφάνεια, αλλά προκάλεσε μεγάλη διασπορά δόνησης, αφού έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη.

» Ο σεισμός έγινε πάνω στο γνωστό τόξο δυτικά της Πελοποννήσου και εξαιτίας της μορφής του ρήγματος η μεγαλύτερη ένταση έφυγε δυτικά και ανατολικά και δεν πήγε προς τη στεριά, για αυτό δεν είχαμε σοβαρότερα προβλήματα.»

Newsroom ΔΟΛ

από in.gr

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?