dimangelid Δημοσιεύτηκε September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 26, 2004 Ποια είναι η γνώμη σας για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ( λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ ) ; Την καλύτερη γνώμη την έχω για το μετρό. Δεν αργεί ποτέ, το προσωπικό του είναι πολύ ευγενικό-για εμένα τουλάχιστον μετράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η συμπεριφορά του προσωπικού στα Μ.Μ.Μ. αλλά και γενικότερα σε καταστήματα κ.λ.π.- ( όχι σαν ορισμένους οδηγούς και σταθμάρχες λεωφορείων που είναι αγενέστατοι ) . Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά αλλά τις 3-4 φορές που τον χρησιμοποίησα το καλοκαίρι σχημάτισα καλή γνώμη. Τρόλεϊ δεν χρησιμοποιώ συχνά μιας και δεν μένω στο κέντρο της Αθήνας ή στον Πειραιά. Τώρα πάμε στα λεωφορεία... Λόγω του ότι δεν έχω αυτοκίνητο και είμαι σχεδόν κάθε μέρα στον δρόμο τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά ( για αυτό τον λόγο έχω μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών ). Δυστυχώς όμως άμα χρησιμοποιείς λεωφορεία στο 70% των περιπτώσεων δεν μπορείς να προγραμματίσεις με ευκολία κάποιο ραντεβού. Αυτό γιατί: άλλες φορές καθηστερούν οι οδηγοί να κάνουν το προγραμματισμένο δρομολόγιο, άλλοτε έχει κίνηση και δεν μπορεί να κάνει το λεωφορείο το δρομολόγιό του στην ώρα που πρέπει ( αυτό είναι σίγουρο γιατί το έχω δει με τα μάτια μου. Το καλοκαίρι μια φορά έτυχε να πάω Κυριακή στην Βάρκιζα. Τι το ήθελα όμως... Στην επιστροφή είχε τρομερή κίνηση και το λεωοφορείο στο οποίο ήμουν κάθε 5 λεπτά έκανε και 5 μέτρα... Αναγκάστηκα να κατέβω και πήγα παραπάνω για να πάρω άλλο. Εκεί όμως έφριξα πραγματικά... Ήταν στην σειρά 3 λεωφορεία που έκανα το ίδιο δρομολόγιο!!!!!! Προχώρησα ποιο πέρα και βρήκα το λεωοφορείο που ήθελα αλλά δεν ήταν στην στάση. Έκανα νόημα στον οδηγό να ανοίξει και άνοιξε. Προφανώς δεν ήταν γαϊδούρι σαν ορισμένους άλλους και κατάλαβε την ταλαιπωρία μας... ), άλλες φορές δεν πηγαίνουν οι οδηγοί για το δρομολόγιό τους κ.λ.π. Για αυτό όταν κανονίζω κάτι λέω στον άλλο μισή ώρα μετά από αυτήν που πραγματικά θα είμαι εκεί για να μην τον στήσω. Αλλά δεν γίνεται να παίρνουμε συνέχεια ταξί, και ειδικά όταν πηγαίνω Πειραιά, Μαρούσι κ.λ.π. Περιμένω και άλλες γνώμες :D EDIT Δεν είπα γνώμη για το τραμ :p Παρόλο που ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις δεν με ικανοποιεί σχεδόν καθόλου όπως είναι τώρα. 1) πηγαίνει ΠΟΛΥ αργά. Αυτό το καταλαβαίνω περισσότερο όταν πηγαίνω ή γυρνάω από τον Πειραιά με το λεωφορείο και βλέπω ταυτόχρονα το τραμ. Ενώ το λεωφορείο έχει προχωρήσει ΠΟΛΥ μπροστά το τραμ μένει πίσω. Και όταν φτάνω με το λεωφορείο στην Γλυφάδα το τραμ δεν έχει φτάσει ακόμα... Και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει και να μην το δω γιατί το Α1 και το τραμ κάνουν την ίδια διαδρομή ( με μόνη διαφορά ότι το τραμ δεν πάει στον Πειραιά αλλά φτάνει ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας )... Αλλά αν θέλεις να κάνεις βόλτα στην παραλιακή και είναι μέρα το τραμ είναι καλύτερο από το λεωφορείο. 2) μερικοί στόκοι ( τονίζω την λέξη γιατί πραγματικά έτσι είναι ) σταματάνε ή ( ακόμα χειρότερα παρκάρουν ) πάνω στις γραμμές του τραμ. Έτσι με αυτούς τους τρόμπες καθυστερούν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το τραμ. 3) έχει μεγάλη σχέση με το 2 . Πολλές φορές υπάρχει τρομερό πρόβλημα με την συχνότητα των δρομολογίων. Ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να περνάει κάθε 8 λεπτά από κάθε στάση οι πληροφοριακές πινακίδες μόλις περάσει γράφουν ότι το επόμενο έρχεται σε 15 λεπτά. Βέβαια πολλές φορές τα 15 λεπτά γίνονται μισή ώρα για άγνωστους λόγους τις περισσότερες φορές ( εκτός αν υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος ή ισχύουν αυτά που γράφω στο 2 ) 4) κάποιες πληροφοριακές πινακίδες δεν λειτουργούν ( παράδειγμα αυτή που βρίσκεται στην στάση στην Πλατεία Κατράκη στην Γλυφάδα στην κατεύθυνση προς το κολυμβητήριο ). Αυτό είναι πραγματικά απαράδεκτο την στιγμή που υπάρχουν τόσες κάμερες σε κάθε στάση και ειδικά που περνάνε οι οδηγοί του τραμ και τα βλέπουν... Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menelia Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 λεωφορεία=χάλια τρόλεϊ=χάλια μετρό=τέλειο τραμ=αργό Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο=καλό αυτή είναι η γνώμη μου Παράθεση ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ... ΠΙΝΩ... ...ΚΑΠΝΙΖΩ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Από το μετρό είμαι κανοποιημένος 100%. Από τον ΗΣΑΠ είμαι σχετικά ικανοποιημένος μετά τους Ολυμπιακούς, μέχρι πέρυσι δε με ικανοποιούσε καθόλου. Από τα λεοφωρεία είμαι ικανοποιημένος 60% και από τα τρόλλει 50%. Από το τραμ είμαι απογοητευμένος. Και εξηγούμαι: η ικανοποίηση δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλό είναι κάτι αλλά και από το πόσο καλό είναι σε σχέση με τις προσδοκίες σου. Όταν έχεις ένα μέσο σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ) και βλέπεις να γίνονται καθυστερήσεις (έστω μικρές), να κόβονται δρομολόγια, να πηγαίνει ενίοτε ανεξήγητα αργά, να περιμένει στο σταθμό να ανάψει πράσινο κλπ υπάρχει πρόβλημα. Άσε το ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στα παλιά βαγόνια που δεν έχουν καν εξαερισμό, ειδικά το χειμώνα που κλείνουν και τα παράθυρα κάτι γριούλες που κρυώνουν (πότε θα τα στείλουμε στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε καινούρια; :alien: ). Από την άλλη από τα λεοφωρεία τι προσδοκίες να έχεις; Ίσα ίσα πάντα ξεκινάνε στην ώρα τους όλα τα δρομολόγια βάση του προγράμματος. Επίσης το εσωτερικό τους είναι πολύ καλύτερο από τον ΗΣΑΠ. Όσο για τις καθυστερήσεις, μόνο η διοίκηση της ΕΘΕΛ και των ΗΛΠΑΠ δε φταίει, φταίνε αυτοί που φταίνει για την τραγική κατάσταση των δρόμων της Αθήνας, δηλαδή οι ευθύνες πάνε αρκετές δεκαετίες πίσω. Τέλος στα τρόλει έβαλα πιο χαμηλό βαθμό από τα λεοφωρεία για το λόγο ότι μερικές φορές αποσυνδέονται οι κεραίες τους και χάνεις ώρα μέχρι να τις φτιάξει ο οδηγός. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tax_opari91 Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Εγω Χρησιμοποιω πολυ συχνα τον ΗΣΑΠ....(5-6 διαδρομες την εβδομαδα) ποτε δεν ειχα προβληματα , το τραμ μια φορα το χρησιμοποιησα, μπορω να πω οτι πιο γρηγορα παω με τα ποδια... τπολλευ δε χρησιμοποιω , αφου δε μενω στο κεντο. Τα λεωφορεια , τα οποια κ χρησιμοποιω αρκετα συχνα με αφηνουν αρκετα ικανοποιημενων αν και η συμπεριφορα οπισμενων οδηγων δεν ειναι η πρεπουσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Michelle Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Έχουμε και λέμε: 1. Απο το μετρό είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αν και πιστεύω ότι θα πρεπε να έχουν κυλιόμενες σκάλες σε όλες τις εξόδους/εισόδους αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε πάρα πολύ... 2. Απο τον ηλεκτρικό είμαι αρκετά ικανοποιημένη τώρα που έγινε καινούριος. Μόνο που θα πρεπε να περνάει συχνότερα 3. Τα λεωφορεία περνάνε πολύ σπάνια (σε σχέση με τη Θεσ/νίκη). Επίσης οι οδηγοί είναι συνήθως αγενέστατοι αλλά το καλό είναι ότι υπάρχουν παντού. 4. Στο τραμ δεν έχω μπει αλλά έχω ακούσει απο φίλους μου τα χειρότερα 5. Για τον προαστιακό δεν ανέφερε κανεις τιποτα! Παιδιά, είναι τέλειος, γρηγορος, πολυ ωραίο περιβάλλον, έχει κλιματισμό (όχι σαν το τρένο και το μετρό που το καλοκαίρι σκας!) μόνο που είναι πανάκριβος 6. Τρόλλευ δεν παίρνω συχνα άλλα όσες φορές έχω πάρει δεν διαπίστωσα καμιά ουσιαστική διαφορά με τα λεωφορεία! Παράθεση http://www.e-steki.gr/banners/freshideas2.png Φρέσκιες ιδέες - Φρέσκο e-steki Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. September 26, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (26 Σεπ. 2004 , 13:07) Από το μετρό είμαι κανοποιημένος 100%. Από τον ΗΣΑΠ είμαι σχετικά ικανοποιημένος μετά τους Ολυμπιακούς, μέχρι πέρυσι δε με ικανοποιούσε καθόλου. Από τα λεοφωρεία είμαι ικανοποιημένος 60% και από τα τρόλλει 50%. Από το τραμ είμαι απογοητευμένος. Και εξηγούμαι: η ικανοποίηση δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλό είναι κάτι αλλά και από το πόσο καλό είναι σε σχέση με τις προσδοκίες σου. Όταν έχεις ένα μέσο σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ) και βλέπεις να γίνονται καθυστερήσεις (έστω μικρές), να κόβονται δρομολόγια, να πηγαίνει ενίοτε ανεξήγητα αργά, να περιμένει στο σταθμό να ανάψει πράσινο κλπ υπάρχει πρόβλημα. Άσε το ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στα παλιά βαγόνια που δεν έχουν καν εξαερισμό, ειδικά το χειμώνα που κλείνουν και τα παράθυρα κάτι γριούλες που κρυώνουν (πότε θα τα στείλουμε στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε καινούρια; :alien: ). Από την άλλη από τα λεοφωρεία τι προσδοκίες να έχεις; Ίσα ίσα πάντα ξεκινάνε στην ώρα τους όλα τα δρομολόγια βάση του προγράμματος. Επίσης το εσωτερικό τους είναι πολύ καλύτερο από τον ΗΣΑΠ. Όσο για τις καθυστερήσεις, μόνο η διοίκηση της ΕΘΕΛ και των ΗΛΠΑΠ δε φταίει, φταίνε αυτοί που φταίνει για την τραγική κατάσταση των δρόμων της Αθήνας, δηλαδή οι ευθύνες πάνε αρκετές δεκαετίες πίσω. Τέλος στα τρόλει έβαλα πιο χαμηλό βαθμό από τα λεοφωρεία για το λόγο ότι μερικές φορές αποσυνδέονται οι κεραίες τους και χάνεις ώρα μέχρι να τις φτιάξει ο οδηγός. Συμφωνώ απόλυτα για αυτό που γράφεις για τα λεωφορεία. Είναι μερικοί καραγκιόζηδες που παρκάρουν στις στροφές των λεωφορείων ή διπλοπαρκάρουν και δεν χωράει το λεωφορείο. Αν γίνεται αυτό το πράγμα πως να στρίψει το λεωφορείο ( ειδικά αν είναι διπλό ) ή πως να περάσει αν ο άλλος έχει διπλοπαρκάρει σε στενό δρόμο;;; Παράδειγμα αυτό που γίνεται μόνιμα στην Γλυφάδα στην οδό Λαμπράκη. Ορισμένοι ηλίθιοι διπλοπαρκάρουν στην άκρη του δρόμου και δεν χωράνε τα λεωφορεία να περάσουν. Το αποτέλεσμα; Κολάνε τουλάχιστον 6 λεωφορεία το ένα πίσω από το άλλο και τα αυτοκίνητα που είναι στον ίδιο δρόμο σχηματίζουν μια πολλή μεγάλη ουρά... Και μέχρι να μπορέσει να φύγει το αυτοκίνητο που εμποδίζει περνάει κανένα μισάωρο. Και νομίζω καταλαβαίνετε τι συνέπειες έχει αυτό... Βέβαια μια φορά πέρσι μου βγήκε σε καλό που είχαν κολήσει τα λεωφορεία γιατί δεν μπορούσε να έρθει ο πατέρας μου στο φροντιστήριο να με πάρει και όπως προχώραγα για να πάω εκεί που ήταν βρήκα 400 ευρώ πεταμένα κάτω από μια καρέκλα σουβλατζίδικου :D Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (26 Σεπ. 2004 , 13:07) Όταν έχεις ένα μέσο σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ) και βλέπεις να γίνονται καθυστερήσεις (έστω μικρές), να κόβονται δρομολόγια, να πηγαίνει ενίοτε ανεξήγητα αργά, να περιμένει στο σταθμό να ανάψει πράσινο κλπ υπάρχει πρόβλημα. Άσε το ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στα παλιά βαγόνια που δεν έχουν καν εξαερισμό, ειδικά το χειμώνα που κλείνουν και τα παράθυρα κάτι γριούλες που κρυώνουν (πότε θα τα στείλουμε στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε καινούρια; :alien: ). Είσαι κακός. :p Δυστυχώς όμως δεν έχει ηλεκτρικό η Θεσσαλονίκη. :wacko: :blink: :eek: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Oυπς, ξέχασα όντως τον προαστιακό! Είναι πολύ καλός, ένα μόνο μειονέκτημα έχει: περνάει πολύ αραιά. Ελπίζω καθώς θα ολοκληρώνονται οι νέοι σταθμοί να γίνουν πιο συχνά τα δρομολόγια, για την ώρα όταν τον χρησιμοποιώ αισθάνομαι beta-tester. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2004 μετρό=πολύ καλό, ειδικά μετά την επέκταση του ωραρίουμέχρι τις 2 το βράδυ ΗΣΑΠ= σχετικά καλό αλλά αργό Λεωφορεία = μέτρια... μακάρι να υπήρχαν δρομολόγια και το βράδυ γιατί σχεδόν πάντα χάνω το τελευταίο και καταφεύγω σε ταξί. Επίσης η οδηγοί θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ευγενικοί... και μετά λένε για τους ταρίφες... ΤΡΑΜ=άθλιο... το πήρα μια φορά από Σύνταγμα για να κατέβω παραλιακή ένα σαββατόβραδο και έκανε γύρω στην ώρα... (κάποιος ήθελε να γλιτώσει τα πληρώσει ταξί και το μετάνιωσε) προαστιακός= δεν έχω μπει ποτέ αλλά έχω ακούσει ότι έχει σπάνια δρομολόγια Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. October 2, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αν θέλετε να κάνετε παράπονα στον ΟΑΣΑ στείλτε e-mail στην διεύθυνση oasa@oasa.gr . Αργούν μερικές μέρες ( 3-4 ) να απαντήσουν αλλά ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ!! Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sculper Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 metro - proastiakos (eidika tora pou einai ka8e 15lepta) - hlektrikos teleia! o logos einai oti uparxei sta8erothta sta dromologia..... ta alla mesa an leitourgousan opos stous olumpiakous ana 10 me 15 lepta den 8a ksanaperna amaksi! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Εσεις εχετε να διαλεξετε..... Παραπονιεστε κι'ολας ;) (Πολυ κλισε φραση) ΑΑΑΑαααχ, ατιμα βροχερα πρωϊνα στη Θεσσαλονικη, 1 ωρα διαδρομη για το πολυ 10 χιλιομετρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis ( 2 Οκτ. 2004 , 11:47) Εσεις εχετε να διαλεξετε..... Παραπονιεστε κι'ολας ;) (Πολυ κλισε φραση) ΑΑΑΑαααχ, ατιμα βροχερα πρωϊνα στη Θεσσαλονικη, 1 ωρα διαδρομη για το πολυ 10 χιλιομετρα... :whistle: πληγες ξυνεις :o Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Σαν επισκεπτης μονο της Αθηνας θα αναφερθω στον ΟΑΣΑ και στον ηλεκτρικο μιας και αυτα χρησιμοποιω μονο. Ο Ηλεκτρικος ειναι πολυ καλος κατα τη γνωμη μου.Φτανω σε στανταρ χρονο στην Ομονοια απ το λιμάνι. Απ τον ΟΑΣΑ εχω μονο ενα μεγαλο παραπονο.Δεν εχουν εκδοτηριο εισητιριριων μεσα στα λεοφωρεια.Κι εγω που φτανω στις 6 το πρωι στην Ομονοια ερχομενος απο Κρητη δε μπορω να περνω σβαρνα ολα τα περίπτερα για να βρω εισητηριο οποτε και μπαινω τσαμπε για να παω στον Κηφισο. Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Finn ( 2 Οκτ. 2004 , 11:56) Σαν επισκεπτης μονο της Αθηνας θα αναφερθω στον ΟΑΣΑ και στον ηλεκτρικο μιας και αυτα χρησιμοποιω μονο. Ο Ηλεκτρικος ειναι πολυ καλος κατα τη γνωμη μου.Φτανω σε στανταρ χρονο στην Ομονοια απ το λιμάνι. Απ τον ΟΑΣΑ εχω μονο ενα μεγαλο παραπονο.Δεν εχουν εκδοτηριο εισητιριριων μεσα στα λεοφωρεια.Κι εγω που φτανω στις 6 το πρωι στην Ομονοια ερχομενος απο Κρητη δε μπορω να περνω σβαρνα ολα τα περίπτερα για να βρω εισητηριο οποτε και μπαινω τσαμπε για να παω στον Κηφισο. Eπέτρεψέ μου φίλε μια επισήμανση: ο ΟΑΣΑ είναι ο οργανισμός όλων των αστικών συγκοινωνιών, αν θες να αναφερθείς στα λεοφωρεία ο σωστός όρος είναι ΕΘΕΛ και για τα τρόλλεϊ ΗΛΠΑΠ. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Finn ( 2 Οκτ. 2004 , 11:56) Σαν επισκεπτης μονο της Αθηνας θα αναφερθω στον ΟΑΣΑ και στον ηλεκτρικο μιας και αυτα χρησιμοποιω μονο. Ο Ηλεκτρικος ειναι πολυ καλος κατα τη γνωμη μου.Φτανω σε στανταρ χρονο στην Ομονοια απ το λιμάνι. Απ τον ΟΑΣΑ εχω μονο ενα μεγαλο παραπονο.Δεν εχουν εκδοτηριο εισητιριριων μεσα στα λεοφωρεια.Κι εγω που φτανω στις 6 το πρωι στην Ομονοια ερχομενος απο Κρητη δε μπορω να περνω σβαρνα ολα τα περίπτερα για να βρω εισητηριο οποτε και μπαινω τσαμπε για να παω στον Κηφισο. Έ πάρε 2-3 όσο είσαι Αθήνα και την επόμενη που θα ανέβεις, δε θα χρειαστείι να τρέχεις να αγοράσεις. ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Μα στην Αθηνα ειμαι μονο για λιγα λεπτα.Κατεβαινω απ το καραβι παιρνω ηλεκτρικο απο Πειραια (εκει τουλαχιστον εχει εκδοτηρια) και μετα απο Ομονοια παιρνω αστικο.Χρονο δεν εχω να ψαχνω για εισητηρια αφου τα γυρω περιπτερα δεν εχουν Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Εννοώ όταν κατεβαίνεις προς Χανιά και είσαι Κηφισό, αντί να πάρεις 1 εισητήριο για να πας Ομόνοιο, πάρε 5-6 να 'χεις Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Οταν κατεβαινω προς Χανια παιρνω Ηλεκτρικο απο Πατησια προς Πειραια :) Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid ( 2 Οκτ. 2004 , 08:34) Αν θέλετε να κάνετε παράπονα στον ΟΑΣΑ στείλτε e-mail στην διεύθυνση oasa@oasa.gr . Αργούν μερικές μέρες ( 3-4 ) να απαντήσουν αλλά ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ!! και που απαντάνε κάνουν τίποτα μετά για να διορθώσουν τον λόγο που έκανες παράπονα? Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Finn ( 2 Οκτ. 2004 , 20:37) Οταν κατεβαινω προς Χανια παιρνω Ηλεκτρικο απο Πατησια προς Πειραια :) Ε κι εσύ, λες και δεν υπάρχουν περίπτερα στα Πατήσια :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. October 3, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx ( 2 Οκτ. 2004 , 22:52) και που απαντάνε κάνουν τίποτα μετά για να διορθώσουν τον λόγο που έκανες παράπονα? Αυτό θα το δω τώρα που έκανα κάποια πολύ συγκεκριμένα παράπονα πριν από μια εβδομάδα. Την άλλη φορά που είχα στείλει e-mail ( τον Μάιο που μας πέρασε ) ήταν καταγγελία για την συμπεριφορά των οδηγών, την συχνότητα και τις καθυστερήσεις για κάποια δρομολόγια. Νομίζω πάντως ότι μετά από το e-mail που έστειλα τον Μάϊο βελτιώθηκε πολύ το θέμα με τις καθυστερήσεις ( συγκεκριμένα για την γραμμή 171 έκανα παράπονα) . Ένα πάρα πολύ χρήσιμο τηλέφωνο είναι το 2104916965. Είναι το τηλέφωνο του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας. Αν βλέπετε ότι καθυστερεί πολύ το λεωφορείο που περιμένετε πάρτε σε αυτό το νούμερο και αναφέρετε τα παρακάτω σε αυτόν που θα απαντήσει: το λεωφορείο που περιμένετε, την ονομασία της στάσης που βρίσκεστε, σε ποια περιοχή βρίσκεται η στάση, προς πια κατεύθυνση πάτε καθώς και πόση ώρα έχει καθυστερήσει το λεωφορείο. Όποτε έχω πάρει εκεί είχε αποτέλεσμα. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. October 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2004 Το τραμ ΔΥΣΤΥΧΩΣ παει να παρει τον τιτλο του πιο αποτυχημενου μεγαλου εργου που εγινε τα τελευταια χρονια.Τσαμπα πηγαν η ταλαιπωρια που φαγαμε και τα λεφτα που πηγαν στραφι.Οι συρμοι πανε και ερχονται αδειοι,ο κοσμος δεν το εμπιστευεται και δεν βλεπω πως μπορει να αντιστραφει το κλιμα. Τα λεωφορεια αν εξαιρεσεις αρκετους αγενεις οδηγους+ελεγκτες κανουν οτι μπορουν μεσα στο χαος του λεκανοπεδιου.Οι λεωφορειοδρομοι ασχετα για το αν φωναζουν οι αυτοκινητιστες,βοηθουν πολυ στην καλυτερη κυκλοφορια των λεωφορειων.Καλο θα ειναι να επεκταθουν και σε αλλους δρομους.Α και μιας που λεμε για λεωφορεια..η Ολυμπιαδα περασε,ας επαναφερουν τα καινουργια και ας παρουν τα σαραβαλα που μας ειχαν βαλει στον Πειραια... Για τον ηλεκτρικο μετα και την ανακαινιση των σταθμων,το μονο παραπονο που υπαρχει ειναι ο κλιματισμος στα βαγονια. Για το μετρο τι να πουμε,ολα αψογα! Για τον προαστιακο δεν εχω γνωμη μιας και δεν το εχω δοκιμασει ακομα. Αυτα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. October 5, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης ( 3 Οκτ. 2004 , 17:16) Το τραμ ΔΥΣΤΥΧΩΣ παει να παρει τον τιτλο του πιο αποτυχημενου μεγαλου εργου που εγινε τα τελευταια χρονια.Τσαμπα πηγαν η ταλαιπωρια που φαγαμε και τα λεφτα που πηγαν στραφι.Οι συρμοι πανε και ερχονται αδειοι,ο κοσμος δεν το εμπιστευεται και δεν βλεπω πως μπορει να αντιστραφει το κλιμα. Τα λεωφορεια αν εξαιρεσεις αρκετους αγενεις οδηγους+ελεγκτες κανουν οτι μπορουν μεσα στο χαος του λεκανοπεδιου.Οι λεωφορειοδρομοι ασχετα για το αν φωναζουν οι αυτοκινητιστες,βοηθουν πολυ στην καλυτερη κυκλοφορια των λεωφορειων.Καλο θα ειναι να επεκταθουν και σε αλλους δρομους.Α και μιας που λεμε για λεωφορεια..η Ολυμπιαδα περασε,ας επαναφερουν τα καινουργια και ας παρουν τα σαραβαλα που μας ειχαν βαλει στον Πειραια... Για τον ηλεκτρικο μετα και την ανακαινιση των σταθμων,το μονο παραπονο που υπαρχει ειναι ο κλιματισμος στα βαγονια. Για το μετρο τι να πουμε,ολα αψογα! Για τον προαστιακο δεν εχω γνωμη μιας και δεν το εχω δοκιμασει ακομα. Αυτα :) Αγενή ελεγκτή δεν έχω πετύχει ποτέ. Τις 4-5 φορές που έχω πετύχει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα ήταν ευγενικότατος/ευγενικότατη . Μάλιστα την πρώτη φορά που πέτυχα τον Ιούνιο ( είχα να πετύχω ελεγκτή 10 χρόνια περίπου... ) ήταν μια πολύ ευγενική κοπέλα. Εκείνη την φορά δεν είχα κανονικό εισητήριο αλλά μειωμένο ( δεν είχα καθόλου και μου έδωσε ένας φίλος μου ) . Θα μου έκοβε πρόστιμο επειδή δεν είχα πάσο αλλά της είπα ότι και καλά μου κλέψανε πριν από λίγο το πορτοφόλι και είχα μέσα ταυτότητα, το πάσο, πιστωτική κ.λ.π. :p Τώρα έχω κάρτα απεριορίστων διαδρομών και είμαι μια χαρά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο/η ελεγκτής δεν έχει κρεμασμένη την ειδική κάρτα ελεγκτή ( για όσους δεν ξέρουν είναι μια μπλε πλαστικοποιημένη κάρτα που λέει τα στοιχεία του/της ελεγκτή και, νομίζω, ότι έχει και φωτογραφία του/της ) ή δεν την φοράει και δεν σας την δείξει όταν του/της την ζητήσετε μην δεχτείτε έλεγχο. Αυτό το λέει επίσημα και η ΕΘΕΛ. Να ξέρετε επίσης ότι έχει και ο οδηγός δικαίωμα να σας κάνει έλεγχο για εισητήριο/μηνιαία κάρτα. Απλά ανοίγει μόνο την πόρτα του και σας ρωτάει αν έχετε εισητήριο ή κάρτα. Το έχω πετύχει αυτό 2-3 φορές. Μια και λέμε για μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών: αν χτυπάτε καθημερινά 2 κανονικά εισητήρια λεωφορείου ( των 0,45 ευρώ δηλαδή ) τότε σας συμφέρει πολύ η μηνιαία κάρτα των 17,50 ευρώ που είναι για τρόλεϊ και λεωφορεία. Με τα 2 εισητήρια/μέρα βγαίνει 27 ευρώ/μήνα ενώ με την κάρτα μόνο 17,5!! Και επίσης για όσους δικαιούστε μειωμένο εισητήριο/κάρτα και χτυπάτε 2 μειωμένα εισητήρια λεωφορείου καθημερινά ( των 0,20 ευρώ ) σας συμφέρει η μειωμένη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία και τρόλεϊ ( με την κάρτα είναι 8,8 ευρώ τον μήνα ενώ με τα εισητήρια 12 ευρώ ). Τώρα για την μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτήν σας γράφω κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει: αν χτυπάτε καθημερινά 2 κανονικά εισητήρια λεωφορείου ) των 0,45 ευρώ )και 2 κανονικά εισητήρια μετρό ( των 0,70 ευρώ ) τότε σας συμφέρει η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα. Η κάρτα κοστίζει 35 ευρώ τον μήνα ενώ με τα εισητήρια σας κοστίζει 69 ευρώ τον μήνα. Αν χτυπάτε καθημερινά 2 μειωμένα εισητήρια λεωφορείου ( των 0,20 ευρώ ) και 2 μειωμένα εισητήρια μετρό ( των 0,40 ευρώ ) τότε σας συμφέρει η μειωμένη κάρτα για όλα τα μέσα. Η κάρτα κοστίζει 17,5 ευρώ τον μήνα ενώ με τα εισητήρια σας κοστίζει 36 ευρώ τον μήνα. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. October 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2004 αν δεν κάνω λάθος η μειωμένη κάρτα των 17,5Ε δεν έχει μέσα τραμ (μεγάλη απώλεια)... για να έχει και τραμ πάει στα 19ε... Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts