Jump to content

UPGRADE MOBO AND CPU

DON
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σοφοί του forum χρειάζομαι τη γνώμη σας!

Θέλω να αλλάξω την μητρική και την CPU στο PC μου. Τα υπόλοιπα θέλω να τα κρατήσω, δηλ. διάφορες καρτες, σκληρούς, drives κλπ.

Πώς θα έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη σας? Πείτε μου γνώμες! Να τονίσω τέλος ότι δεν θέλω να διαθέσω παραπάνω από 300-400 € γι' αυτό το upgrade.

:)

Αρχικό Μήνυμα από τον william blake

βοηθα λιγο... :)

τι μητρικη; amd η intel;

με onboard καρτα γραφικων/ηχου;

Μητρική intel. Κάρτα γραφικών και ήχου υπάρχουν ήδη. :happy:

Θα σου πρότεινα Pentium 4 με Hyperthreading (ξεκινάει από 2.4 GHz, αν και δεν υπάρχει παντού) και μία motherboard βασισμένη στο i865PE chipset. Το RAM Σεπτεμβρίου έχει σύγκριση μητρικών και επεξεργαστών και άλλες πληροφορίες. Βρες το συνδιασμό ανάλογα με την τσέπη σου.

ΒΤW, έλεος με αυτό το mobo :) Μόνο στο PC Magazine το έχω δει να το χρησιμοποιούν και δεν νομίζω να είναι μέρος "της γλώσσας των ειδικών" (ή κάτι τέτοιο) που έγραφαν σε κάποιο τεύχος. Κάποιο άλλο περιοδικό, πάλι, (νομίζω το CΓΟ) θέλει να τις λέει mainboards... Τι πειράζει το motherboard που το ξέρει όλος ο κόσμος;

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

Θα σου πρότεινα Pentium 4 με Hyperthreading (ξεκινάει από 2.4 GHz, αν και δεν υπάρχει παντού) και μία motherboard βασισμένη στο i865PE chipset. Το RAM Σεπτεμβρίου έχει σύγκριση μητρικών και επεξεργαστών και άλλες πληροφορίες. Βρες το συνδιασμό ανάλογα με την τσέπη σου.

Ευχαριστώ! Αγοράζω λοιπόν μία "motherboard" :D και εναν 2,4 ας πούμε! Μετά?..Πρακτικά δηλαδή πως θα κάνω-μαστορέψω την αλλαγή? Τί θα χρειαστώ?...Τί πρέπει να προσέξω?

Γενικά το να αλλάξεις μητρική δεν είναι τίποτα πολύ δύσκολο. Απλά χρειάζεται λίγο χρόνο. Το μηχάνημα που είχες πριν (cpu, μητρική) τι ήταν;

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Γενικά το να αλλάξεις μητρική δεν είναι τίποτα πολύ δύσκολο. Απλά χρειάζεται λίγο χρόνο. Το μηχάνημα που είχες πριν (cpu, μητρική) τι ήταν;

Μητρική Gigabyte με chipchet 845

και CPU P4 1.9

δεν ειναι ιδιατερα δυσκολο,

λοιπον

ανοιγεις το κουτι,

αφαιρεις καρτες pci/agp και καλωδια

ξεβιδωνεις και αφαιρεις την m/b

περνας απο πανω την καινουρια, και μετα τις καρτες, καλωδια μπορεις να βαλεις τα καινουρια της νεας μητρικης,

μονο προσεχε στην τοποθετηση του επεξεργαστη, μην στραβωσει κατα λαθος καμια ακιδα

sorry αν σε μπερδεψα, θα δεις οτι στην πραξη ειναιπολυ πιο ευκολα :D

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

λοιπον

ανοιγεις το κουτι,

περνας απο πανω την καινουρια, και μετα τις καρτες, καλωδια μπορεις να βαλεις τα καινουρια της νεας μητρικης,

μονο προσεχε στην τοποθετηση του επεξεργαστη, μην στραβωσει κατα λαθος καμια ακιδα

sorry αν σε μπερδεψα, θα δεις οτι στην πραξη ειναιπολυ πιο ευκολα :D

Ωραία! Και μετά ανάβω τον υπολογιστή?...Εγκαθιστώ drivers για όλες τις κάρτες και είμαι οκ?...Τόσο απλό είναι? :blink:

Υπάρχει και κάτι άλλο. Θα πρέπει να συνδέσεις τη μητρική με το κουτί, δηλαδή τα κουμπιά on και reset, τα δύο λαμπάκια για την λειτουργία του υπολογιστή και του δίσκου αλλά και το μικρό ηχείο που υπάρχει εκεί. Είναι απλό αρκεί να κοιτάξεις το manual της μητρικής να δεις που πρέπει να συνδέσεις τι.

μονο τους drivers της motherboard

αφου δεν αλλαζεις δισκο, οι υπολοιποι drivers παραμενουν ως εχουν

αν θελεις να γινεις πιο τυπικος πριν την ολη διαδικασια αφαιρεσε τους drivers της παλιας m/b

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Υπάρχει και κάτι άλλο. Θα πρέπει να συνδέσεις τη μητρική με το κουτί, δηλαδή τα κουμπιά on και reset, τα δύο λαμπάκια για την λειτουργία του υπολογιστή και του δίσκου αλλά και το μικρό ηχείο που υπάρχει εκεί. Είναι απλό αρκεί να κοιτάξεις το manual της μητρικής να δεις που πρέπει να συνδέσεις τι.

Πρέπει όμως να αγοράσω και νέα μνήμη...Έτσι δεν είναι?

:confused:

καλο θα ηταν, αν και οχι απαραιτητο

(εκτος αν εχεις sdram,αλλα χλωμο το βλεπω)

choose wisely

msi

asus

ενα benchmark

σε τί τιμές παίζουν αυτές? Από ποιό κατάστημα μπορώ να τις βρω?

Προτείνω asus. Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και καλές επιδόσεις.

λοιπον

ανοιγεις το κουτι,

Κατά την αλλαγή/τοποθέτηση μην ξεχνάς όμως ότι έχεις να κάνεις με ηλεκτρονικά, υπάρχει ο... καταραμένος στατικός ηλεκτρισμός και γενικά χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις! Να πιάνεις τις πλακέτες από τις άκρες, να προσέχεις που ακουμπάει το κατσαβίδι σου για να μη βραχυκυκλώσεις τίποτα και όταν βλέπεις ότι κάτι δεν μπαίνει/βγαίνει εύκολα και χρειάζεται δύναμη, να θυμάσαι ότι η υπερβολική δύναμη δεν ενδείκνυται και τη λύση μάλλον θα δώσει κάποια καλύτερη τεχνική!!! (έχω ακούσει να σπάνε μητρική πιέζοντας τη VGA που δεν έλεγε να καθίσει καλά στην AGP!!!)

Επίσης όταν αρχίσει το ξήλωμα και αφαιρείς καλώδια, καλωδιοταινίες κλπ καλό είναι μερικές φορές να βάλεις σημάδια για το που πάει τι κλπ... Π.χ. τα καλώδια που φεύγουν απ'το κουτί (HDD led, Power led, Reset κ.λ.π) μπορεί να μην έχουν πάνω τους ενδείξεις και μετά να ψάχνεσαι...

Εννοείται βέβαια ότι όλα τα κάνεις έχοντας βγάλει την πρίζα... Καλή επιτυχία! :cool:

Προτείνω ανεπιφύλακτα την Abit IC7 φίλε μου, μαζί με τον όποιο πέντιουμ πάρεις. Και φυσικά όταν βάλεις την m/b (η συντομογραφία που γνώριζα ως τώρα, το mo-bo και μένα με ξένισε λολ) να κάνεις οπωσδήποτε φορμάτ, μην κρατήσεις τα ίδια γουίντοουζ με τίποτα ;)

Για τιμές τσέκαρε εδώ

http://www.infoshop.gr

http://www.mgmanager.gr/index.asp

Αρχικό Μήνυμα από τον sallax

Προτείνω ανεπιφύλακτα την Abit IC7 φίλε μου, μαζί με τον όποιο πέντιουμ πάρεις. Και φυσικά όταν βάλεις την m/b (η συντομογραφία που γνώριζα ως τώρα, το mo-bo και μένα με ξένισε λολ) να κάνεις οπωσδήποτε φορμάτ, μην κρατήσεις τα ίδια γουίντοουζ με τίποτα ;)

Για τιμές τσέκαρε εδώ

http://www.infoshop.gr

http://www.mgmanager.gr/index.asp

Format?!! Είναι άκρως απαραίτητο?...Γιατί?... :blink:

Γιατί αλλάζεις μητρική κι όχι μια απλή κάρτα ήχου. Δεν είναι απαραίτητο αλλά εγώ στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, θα γίνει γερό μπουρδούκλωμα στο ντιβάης μάνατζερ... :blink:

Μα θα αλλάξει τα πιο βασικά τμήματα του υπολογιστή! Είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος να το στήσει από την αρχή.

Format με δύο σκληρούς?!...Πολυ μεγάλος κόπος!

Αν πρέπει να γίνει οπωσδήποτε....πώς να το κάνω χωρίς να χάσω τίποτα?

Σε μπελάδες με βάλατε!! :D

Wirelessly posted (Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό μήνυμα από τον/την DON

Otan kaneis format xaneis ta panta! Prepei na krathseis back-up!

Wirelessly posted (Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό μήνυμα από τον/την DON

Otan kaneis format xaneis ta panta! Prepei na krathseis back-up!