Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το HTC One (M8)

gnt
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν καταλαβαίνω τι δείχνει η εικόνα. Η πάνω είναι η εσωτερική και η κάτω 16άρα κάρτα μνήμης; Αναφέρομαι σε αυτό το νέο feature:
Το πρόβλημα με αυτό το feature είναι ότι η κάρτα μνήμης δεν θα διαβάζεται σε καμία άλλη συσκευή εκτός του κινητού. Οπότε αν για κάποιο λόγο χαλάσει το κινητό ή γίνει factory reset, αχρηστεύονται και τα περιεχόμενα της κάρτα μνήμης αφού θα έχει encryption. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν γίνεται να έχω δύο partition στην κάρτα μνήμης ώστε να μετατρέψω μόνο το ένα ως internal. Σε αυτό θα μπαίνουν οι μεγάλες εφαρμογές και στο δεύτερο που θα είναι χωρίς encryption, θα έχω φωτογραφίες και βίντεο και θα λειτουργεί ως τυπική κάρτα μνήμης όπως μέχρι και εποχή Lollipop. Μπορεί όμως να γίνει σε κάρτα μνήμης με 2 partition; Μπορεί να γίνει μόνο στο ένα από τα 2 partition;

ωραια να γινω και εγω πιο σαφης μολις φλασαρα την πρωτη android 6 διμιουργηθηκαν τα 2 part, στο 0 εχει ολα τα αρχεια του συστηματος και προσθετεις οτι θελεις εσυ , στο part 2 ασ το πουμε ετσι εχω το nandroid μου τις εφαρμογες μου τη μουσικη και τα λοιπα , ειδα το video οντως αυτες οι λειτουργιες υπαρχουν αλλα δεν καταλαβα για ποιο λογο να κανουμε encryption .

Eγω προσωπικα δεν θα το κανω ,η καρτα μου οντως ειναι 16 αρα ,φανταζομαι δεν βοηθησα αρκετα :) ελπιζω ο ανδρεας να μας κατατοπιση καλυτερα Νεκταριος.

hell was full so i came back. Forza scuderia ferrari forza valentino rossi

htc 3470 htc trophy htc desire x htc sensation HTC ONE m7 m8 m9 nougat ICE rom

htc mini hd ROM EΚΔΟΣΗ 3.50. ΒΥ ΝSOURM with cookiehome tab

htc u ultra custom rom lineageOS Android 12 by tarkzim

• Απαντήσεις 731
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είπα μήπως γνώριζε κάποιος που έχει marshmallow εδώ και καιρό, αν και λίγο απίθανο σενάριο. Για να αρχίσω να ετοιμάζω την κάρτα μνήμης. Αν δεν γίνεται με δύο partition, μάλλον δεν θα το κάνω. Από ότι βλέπω σε βίντεο και διαβάζω σε σελίδες, το encryption γίνεται υποχρεωτικά, δεν ρωτάει καν.

Είπα μήπως γνώριζε κάποιος που έχει marshmallow εδώ και καιρό, αν και λίγο απίθανο σενάριο. Για να αρχίσω να ετοιμάζω την κάρτα μνήμης. Αν δεν γίνεται με δύο partition, μάλλον δεν θα το κάνω. Από ότι βλέπω σε βίντεο και διαβάζω σε σελίδες, το encryption γίνεται υποχρεωτικά, δεν ρωτάει καν.

Φανταζομαι μολις δει τα post μας ο ανδρεας :help: να μας δωσει τα φωτα του .

Με 2 partition δεν γίνεται σίγουρα μιας και θα θέλει links και κώδικα για να δει το τηλέφωνο σωστά και τα 2. Στην πράξη αυτό που προσφέρει το MM είναι ότι αν κάποιος έχει τηλέφωνο με λίγη εσωτερική μνήμη τότε μπορεί να μετατρέψει την εξωτερική του σε εσωτερική κι έτσι να αποκτήσει περισσότερο χώρο.

υπόψιν όμως ότι αυτό δεν δουλεύει αθροιστικά, δηλαδή αν κάποιος έχει 8gb internal και 32Gb external δεν θα αποκτήσει 40, αλλά θα μείνει με 32Gb. Επίσης μιας και υπάρχουν θέματα ασφαλείας η μνήμη θα πρέπει να κρυπτογραφηθεί για να δουλέψει σωστά πράγμα που σημαίνει ότι τα περιεχόμενά της δεν θα είναι προσπελάσιμα παρά μόνο από το τηλέφωνο κι αυτό την ώρα που θα τρέχει το android, από recovery δηλαδή δε νομίζω να μπορεί να διαβαστεί..

Προσωπικά θεωρώ ότι στις δικές μας συσκευές δεν αξίζει να κάνει κάποιος όλη αυτή τη διαδικασία, συν ότι μετά θα υπάρχουν και θέματα ταχύτητας, μιας και η εσωτερική μνήμη είναι πολύ πιο γρήγορη από τις κάρτες που κυκλοφορούν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Καλημερα να υποθεσω πως η παραπανω προταση του φιλου gms πως δεν σε ρωταει και γινεται αυτοματα δεν υσχει

Νεκ.

http://s24.postimg.org/9wglhvr5h/Screenshot_20160118_105422.png

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Δεν είναι έτσι όπως τα φανταζόμουν, αλλά τι να κάνουμε ¯\_(ツ)_/¯

Για την κρυπτογράφηση είμαι αρκετά βέβαιος γιατί το είδα σε δύο βίντεο review της marshmallow. Αν αποφασίσεις να κάνεις την μετατροπή, η κρυπτογράφηση μπαίνει χωρίς να σε ρωτήσει. Έχω διαβάσει στο xda κάποιος να ρωτάει αν έχει βρεθεί τρόπος να μην γίνει κρυπτογράφηση. Δεν έχει πέσει όμως το μάτι μου σε κανένα mod που να την παρακάμπτει.

Sense (Android 6.0 Marshmallow)

ElementalX-m8-6.03-Sense

http://elementalx.org/devices/htc-one-m8/

Έχω φλασαρει την venom, την Έχω λίγες ώρες,και μέχρι στιγμής άψογη! Ίδωμεν

Καλησπερα την φλασαρα και εγω θα την κρατησω λιγες μερες , το NFC οταν το ενεργοποιεις σου εμφανιζεται στην status bar σε μενα οχι.

Καλησπερα την φλασαρα και εγω θα την κρατησω λιγες μερες , το NFC οταν το ενεργοποιεις σου εμφανιζεται στην status bar σε μενα οχι.

Αν και δεν χρησιμοποιώ NFC, τώρα που το δοκίμασα δεν εμφανίζει το κλασικό Ν στην status bar!

Proud HTC User!

Αν και δεν χρησιμοποιώ NFC, τώρα που το δοκίμασα δεν εμφανίζει το κλασικό Ν στην status bar!

ουτε εγω απλα υπαρχει ενα mod απο τον pacattack και το φλασαρα και δεν το ειδα καν να βγαινει

σε ευχαριστω :)

Καλησπέρα, προσπαθώ να γυρίσω σε στοκ κατάσταση για να περάσω το official Android 6.0. Είμαι s-on με στοκ ρομ και TWRP.

Ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό από xda

http://forum.xda-developers.com/htc-one-m8/general/guide-restore-european-htc-one-m8-to-t3072235

Εκτέλεσα από adb τις εντολές

fastboot flash boot boot.img

fastboot flash recovery recovery.img

fastboot oem lock

Οι δύο πρώτες εκτελέστηκαν κανονικά, αλλά η τρίτη απέτυχε. Το κινητό λειτουργεί κανονικά, αλλά προφανώς είμαι πλέον με στοκ recovery και λόγω του ότι έχω software status unofficial δεν μπορώ να κάνω official OTA. Καμιά ιδέα τι κάνω λάθος; Μήπως αν τρέξω το RUU.exe θα λειτουργήσει και θα φλασάρει τη στοκ ρομ;

Edited by tsakou

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό: http://forum.xda-developers.com/htc-one-m8/help/tutorial-how-to-stock-stock-twrp-t3086860 Αν και πάλι βρεις δυσκολία, πόσταρε. Όλο και κάποιος θα βοηθήσει. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να κάνεις relock τον bootloader για ΟΤΑ, εκτός αν είναι διαφορετικά τα πράγματα στα major updates. Από ότι διαβάζω, το ΟΤΑ θέλει απείραχτο στοκ system και στοκ recovery.

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό: http://forum.xda-developers.com/htc-one-m8/help/tutorial-how-to-stock-stock-twrp-t3086860 Αν και πάλι βρεις δυσκολία, πόσταρε. Όλο και κάποιος θα βοηθήσει. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να κάνεις relock τον bootloader για ΟΤΑ, εκτός αν είναι διαφορετικά τα πράγματα στα major updates. Από ότι διαβάζω, το ΟΤΑ θέλει απείραχτο στοκ system και στοκ recovery.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν νομίζω να μπορώ να φλασάρω twrp ξανά γιατί έχω bootloader status: relocked (παρόλο που δεν έγινε factory reset). Μόνο το software είναι modified. Το τηλέφωνο με την ευκαιρία ήθελα να το γυρίσω σε στοκ κατάσταση να ξεμπερδεύω.

Επειδή είπες ότι η τελευταία εντολή απέτυχε, θεώρησα πως θα εξακολουθούσε να είναι ξεκλείδωτος. Από ότι λες όμως είναι relocked άρα η εντολή δούλεψε. Δεν έχω ακολουθήσει ποτέ αυτόν τον οδηγό που χρησιμοποίησες. Αν πεις σε ποιο σημείο κόλλησε η διαδικασία και με τι error ίσως είναι πιο εύκολο να σε βοηθήσει κάποιος.

το αποτέλεσμα της εντολής είναι το παρακάτω:

C:\adb>fastboot oem lock

...

(bootloader) [PGFS] partition_update_pgfs: pg1fs_security

(bootloader) TZ_HTC_SVC_ENC ret = 0

(bootloader) [PGFS] partition_update_pgfs: pg2fs_sec_recovery

(bootloader) Lock successfully...

(bootloader) deinit_lcd

(bootloader) mipi display off

(bootloader) mdp_clock_off

(bootloader) turn off fd8c2308 failed 1 times. Try again...

(bootloader) disable_mmss_clk done

(bootloader) pll1_disable done

(bootloader) TZ_HTC_SVC_DISABLE ret = -1610744452 (0x9FFDFD7C)

(bootloader) [CRITICAL] SPMI write command failure: cmd_id = 0, error

(bootloader) = 4

(bootloader) [CRITICAL] SPMI write command failure: cmd_id = 0, error

(bootloader) = 4

(bootloader) [ERR] Cannot halt SPMI arbiter!!

(bootloader) [iNFO] Rebooting device

FAILED (status read failed (No such file or directory))

finished. total time: 1.373s

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτή!

Κλείδωσε ο boot loader κανονικά

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Ruu flash!

OK όλα καλά πέτυχε!

Bootloader: Relocked

Software status: official

Έκανα τη μικρή αναβάθμιση για το Stagefright κανονικά. Άρα και ο οδηγός που χρησιμοποίησα για να το επαναφέρω είναι σωστός

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Μολις φλασαρα την rom του Α9 που εχει γινει port για το m8 6.0.1 εκδοση

finn φλασαρα την ρομ σου:):)

http://s24.postimg.org/7keca2uqt/Screenshot_20160122_131220.png

Αυτή η ρομ είναι απίστευτη! Το Μ8 έχει απογειωθεί, κρίμα που δε το συνοδεύει μια κορυφαία κάμερα και θα κοιτούσε στα μάτια s6,g4

Μολις φλασαρα την rom του Α9 που εχει γινει port για το m8 6.0.1 εκδοση

finn φλασαρα την ρομ σου:):)

http://s24.postimg.org/7keca2uqt/Screenshot_20160122_131220.png

Τι λέει η συγκεκριμένη; έχει bugs?

Proud HTC User!

Φιλε @apathya στο xda την εδωσαν status beta, οκ φαινεται ακομα στηνω την συσκευη.

καλησπερα σε ολους.εδω και λιγη ωρα εχω φλασαρει μια μιουι ρομ.4.4.4 με μιουι 7.ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.μονο που ειναι μισο αγγλικα μεσα.εχει κανεις να προτεινει καποια μιουι ρομ με ελληνικα;ευχαριστω

Στην Lollipop δεν θυμάμαι να μου εμφάνιζε το μήνυμα Welcome to Vodafone όταν ξεκινούσε το λειτουργικό. Ξέρετε κανένα τρόπο να το βγάλω; Επίσης γίνεται να βγάλω από την lock screen το κείμενο Vodafone GR;