Jump to content

Xiaomi Redmi / Hongmi 1s

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας!!!! Από σήμερα είμαι πλέον κάτοχος του περιβόητου 1s.

Παραγγελία 9/5 από spemall.com με Άγγλο κινεζική ρομ, χωρίς play store και root. Σήμερα στα χέρια μου και οι πρώτες δοκιμές ξεκινησαν.

Το τηλ με αγγλική γλώσσα δεν μου άρεσε μιας και δεν ήταν πλήρως μεταφρασμένη. Το play store το εγκατέστησα γρήγορα.

Όταν συνδέθηκε στο ίντερνετ μου έβγαλε αναβάθμιση, την οποία δεν έκανα. Κατέβασα την ελληνική ρομ από miui.gr, την πέρασα στην εσωτερική μνήμη τηλ και πηγαίνοντας στον updater από τις ρυθμίσεις, βρήκα την ρομ και απλά επιλέγοντας την, μέσα σε 25δευτερα reboot και όλο το μενού στα ελληνικά.

Τρομερή η δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά στο miui.gr.

Το τηλ δεν το έχω ρουταρει ακόμα. Αν και στη ρομ υπάρχει το SuperSu, πατώντας το μου εμφανίζει ότι πρέπει να κάνω χειροκίνητα το Root πρωτα. (εντός τον ημερών).

Το play store δουλεύει άψογα και γενικά όλες οι εφαρμογές χωρίς κάποιο πρόβλημα. Εγκατεστημενο στην ελλ. ρομ βρήκα και το SwiftKey.

Υπάρχουν βέβαια και κινεζικες εφαρμογές, τις οποίες για την ώρα τις έβαλα σε ένα φάκελο. Όταν το ροοταρω θα αρχίσω να σβήνω, να παγωνω...

GPS, χρησιμοποιώ το sygic, το οποίο κλείδωσε στην τοποθεσία μου, μέσα από το σπίτι (κοντά σε παράθυρο) σε 35", με κλειστό το ίντερνετ.

Antutu, έχω δύο διαφορετικά αποτελέσματα :

Άγγλο κινεζική ρομ 18+

Ελληνική ρομ 19+

Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλή η κατασκευή του, η οθόνη του σου αφήνει πολύ καλή εντύπωση, πολύ καλές γωνίες θέασης. Το touch είναι ακριβεστατο.

Ένα πολλά υποσχόμενο τηλέφωνο!!!

Θα επανέλθω όταν δοκιμάσω 3g, προγράμματα, εφαρμογές και την μπαταρία του.

Edited by nassosp

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλορίζικο και καλά τηλεφωνήματα! έβαλες την ROM με superUser.apk για το root ή αυτή με το miui patch;

το αρχείο της ROM το έβαλες ως έχει σαν .zip αρχείο έτσι; η το αποσυμπίεσες;

καλορίζικο και καλά τηλεφωνήματα! έβαλες την ROM με superUser.apk για το root ή αυτή με το miui patch;

To αρχείο δεν το αποσυμπιέζεις, το περνάς ως έχει στο downloaded rom ή κάπως έτσι, και κάνεις update επιλέγοντας αυτό το αρχείο.

Ευχαριστώ!

Προσωπικά έβαλα την ROM με superUser.apk

To αρχείο δεν το αποσυμπιέζεις, το περνάς ως έχει στο downloaded rom ή κάπως έτσι, και κάνεις update επιλέγοντας αυτό το αρχείο.

Ακριβώς έτσι. Το περνάς στον φάκελο download της εσωτερικής μνήμης.

Την ερχομενη βδομαδα (αν δεν κανω λαθος,την Παρακευη) στα 149$ στο Happy Hour του Pandawill για 5 κομματια.Για οποιον ενδιαφερομενο θεωρει οτι μπορει να προλαβει ενα...

αυτο εννοεις? 5 κομματια λεει μονο... θα προλαβεις?:cool:

Κώστας

Πριν 2 ώρες παρέλαβα απευθείας από το Κ.Δ της πόλης μου, πολύ πριν έρθει ειδοποίηση από τον ταχυδρόμο......σε γενικές γραμμές καλό φαίνεται, Ελληνικά ωραία έχει και είναι root....συσκευασία πολύ καλή, ικανοποιημένος γενικά από την 1η παραγγελία στο Minideal....:cool:

To screen film δώρο είναι χάλι μαύρο...... μόλις έβαλα την (επίσης δώρο) διάφανη θήκη σκληρής σιλικόνης, απλά καλή.....θα κοιτάξω για αγορά νέας...

Το 1ο θέμα που έχω είναι ότι δεν βρίσκει τις επαφές από την κάρτα μνήμης (τις έκανα εκεί backup από το παλαιό Lenovo S650, σε μορφή .vcf) για εισαγωγή.....θα το ξαναδοκιμάσω όμως.....:wacko:

Το 2ο είναι ότι δεν βρίσκει επίσης στην κάρτα μνήμης έναν ήχο κλήσης που δεν θυμάμαι σε τι μορφή είναι (όχι .mp3) για να τον ορίσω για τα μηνύματα, μικρό το κακό.....θα το βρω ξανά στον Η/Υ και θα το μετατρέψω σε .mp3 και θα το περάσω στην κάρτα μετά.....:p

Το έχω για φόρτιση τώρα, πέρασα το 90% των παλαιών εφαρμογών (και το Sygic GPS) και θα το παίξω το απόγευμα πάλι.....

Αυτά....

Συνεχίζω την ενημέρωση, μετά από λίγο παίξιμο....τονίζω πως οι συγκρίσεις που κάνω είναι με το υπάρχον κινητό μου, αυτό της υπογραφής....

Το αρχειάκι των επαφών .vcf δεν το βρίσκει με τίποτα, δεν ξέρω εάν το έχει παρουσιάσει και σε άλλον το θέμα αυτό. Οπότε, ανέβασα όλες τις επαφές στον λογαριασμό μου στο Gmail και μετά τις πέρασα στο κινητό με τον συγχρονισμό......κρίμα πάντως...

Για τις επαφές επίσης, δεν υπάρχει επιλογή εμφάνισης επαφών μόνο τηλεφώνου αλλά λογαριασμών ή SIM.....

Έχει ένα θέμα με το ζέσταμα του πίσω μέρους του, είναι αρκετά ζεστό μετά από λίγη χρήση.....

Η μπαταρία του δεν με ικανοποίησε, τελειώνει σχετικά αρκετά γρήγορα, χωρίς πολλά ζορίσματα και μετά από λίγες ώρες χρήσης.....ενδεικτικά το Lenovo S650 με ίδια σχεδόν μπαταρία, διαρκούσε +50% περισσότερο με την ίδια χρήση (για 1η μέρα χρήσης λέω.....). Σε αντίθεση όμως με το Lenovo S650, η μπαταρία του 1S φορτίζει στον μισό χρόνο (σε 45' πήγε από το 15% στο 100%)....

Το GPS μέσω του Sygic θα το δοκιμάσω αύριο......

H φωτεινότητα της οθόνης με απογοήτευσε, αρκετά δυσανάγνωστη υπό το άμεσο ηλιακό φως και σχεδόν αδύνατη η ανάγνωση με γυαλιά ηλίου (μην γελάτε, έτσι κοίταγα και το Lenovo και το προηγούμενο Alcatel και είχαν ρύθμιση για περισσότερο φως στην οθόνη...)

Τέλος, το βάρος του είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το S650, οριακά ανεκτό θα έλεγα για το μέγεθός του (είναι μεταλλικό το πλαίσιο του από ότι είδα και όχι πλαστικό όπως του Lenovo).

Για τα μηνύματα SMS, χρησιμοποιώ την stock εφαρμογή, δεν δείχνει όμως υπόλοιπο χαρακτήρων όταν γράφω, ελπίζω να μην στέλνει μόνο 60 χαρακτήρες αλλά 160.....δεν βρήκα και ρυθμίσεις γιαυτό βέβαια (δεν έβαλα το αγαπημένο μου Handcent SMS ακόμα....)....

Αυτά τα ολίγα......αναμένω να βελτιστοποιηθεί το θέμα διάρκειας της μπαταρίας γιατί.....:wacko:

Κάπου εχει αναφερθεί ότι την Κυριακή (νομίζω) το έχει κάποιο κατάστημα προσφορά.

Θυμάται κάποιος, για να προβώ σε αγορά?

Pandawill

Edited by topmar
προσθήκη κειμένου

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Πρόσεξε λίγο τη φόρτιση, εγώ μετά από 2-3 φορτίσματα κλειστό αφού το άφηνα να κλείσει μόνο του, έχει ψιλοστρώσει (μία μέρα με αρκετό παιχνίδι και ξεψάχνισμα). Αλλά έχεις δίκιο για το ζέσταμα, ιδίως σε παιχνίδια κ εμένα μου ζεσταίνεται αρκετά:(.

Έχει περάσει κανείς την superuser rom???

Συνεχίζω την ενημέρωση, μετά από λίγο παίξιμο....τονίζω πως οι συγκρίσεις που κάνω είναι με το υπάρχον κινητό μου, αυτό της υπογραφής....

Το αρχειάκι των επαφών .vcf δεν το βρίσκει με τίποτα, δεν ξέρω εάν το έχει παρουσιάσει και σε άλλον το θέμα αυτό. Οπότε, ανέβασα όλες τις επαφές στον λογαριασμό μου στο Gmail και μετά τις πέρασα στο κινητό με τον συγχρονισμό......κρίμα πάντως...

Για τις επαφές επίσης, δεν υπάρχει επιλογή εμφάνισης επαφών μόνο τηλεφώνου αλλά λογαριασμών ή SIM.....

Έχει ένα θέμα με το ζέσταμα του πίσω μέρους του, είναι αρκετά ζεστό μετά από λίγη χρήση.....

Η μπαταρία του δεν με ικανοποίησε, τελειώνει σχετικά αρκετά γρήγορα, χωρίς πολλά ζορίσματα και μετά από λίγες ώρες χρήσης.....ενδεικτικά το Lenovo S650 με ίδια σχεδόν μπαταρία, διαρκούσε +50% περισσότερο με την ίδια χρήση (για 1η μέρα χρήσης λέω.....). Σε αντίθεση όμως με το Lenovo S650, η μπαταρία του 1S φορτίζει στον μισό χρόνο (σε 45' πήγε από το 15% στο 100%)....

Το GPS μέσω του Sygic θα το δοκιμάσω αύριο......

Τέλος, το βάρος του είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το S650, οριακά ανεκτό θα έλεγα για το μέγεθός του (είναι μεταλλικό το πλαίσιο του από ότι είδα και όχι πλαστικό όπως του Lenovo).

Αυτά τα ολίγα......αναμένω να βελτιστοποιηθεί το θέμα διάρκειας της μπαταρίας γιατί.....:wacko:

Pandawill

Αν δεν σου κάνει κόπο ποιο από τα 2 που έχεις στα χέρια σου πιστεύεις ότι είναι ποιο ολοκληρωμένη λύση?

καλύτερα να κοιτάξω σε S660 με 3000 μπαταρία?

Αν δεν σου κάνει κόπο ποιο από τα 2 που έχεις στα χέρια σου πιστεύεις ότι είναι ποιο ολοκληρωμένη λύση?

καλύτερα να κοιτάξω σε S660 με 3000 μπαταρία?

Δες το συγκριτικό τους εδώ για τα επιμέρους χαρακτηριστικά....γενικώς μια από τα ίδια το βλέπω, εκτός από τον επεξεργαστή.....

Το θέμα με την μπαταρία με χάλασε ομολογώ......εάν ήταν 3000 θα ήταν ΤΕΛΕΙΟ!!

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Την έχω δει την αντιπαράθεση τους.

Απλά σε ρωτάω σαν χρήστη. γιατί στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ευχαριστώ!

Προσωπικά έβαλα την ROM με superUser.apk

Τελικά ξέρουμε τι διαφορές έχουν αυτές οι 2 ? supersuser και miui patch ?

- Κωνσταντίνος -

αυτο εννοεις? 5 κομματια λεει μονο... θα προλαβεις?:cool:

ασε που να ρισκαρεις και να μπλεξεις με ενα καταστημα που δεν εχει και τη καλυτερη φημη για 10 δολαρια ... sorry αλλα δεν αξιζει...

Xiaomi 13 Lite 8/256, Xiaomi Mi11 Lite 8/128, Xiaomi Mi11 8/256, Xiaomi Mi11i, Xiaomi Mi10T 8/128, Xiaomi Note 10 Lite, Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Xiaomi Mi8 lite, Xiaomi Mi6 6/64, Xiaomi Mi4 3/16, Xiaomi Redmi 4A, Xiaomi Mi MAX 3/32, Xiaomi Mi2A 16gb, Xiaomi Mi2S 32gb,

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Την έχω δει την αντιπαράθεση τους.

Απλά σε ρωτάω σαν χρήστη. γιατί στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Υπομονή κανά 2-3 μέρες να το δουλέψω λίγο αγαπητέ.....έγραψα τα κυριότερα (έκανα edit το κείμενο και πρόσθεσα μερικά ακόμα).....το βάρος, η ζέστη του και η μπαταρία είναι τα σημαντικότερα προς το παρόν....

Έχει περάσει κανείς την superuser rom???

Ναι, εγώ.

Πάντως εμένα, η πρώτη φόρτιση κράτησε κάνα 2ωρο με ανοικτό το κινητό, χωρίς να το λειτουργό βέβαια. Ας περιμένουμε όμως να κάνουμε μερικές φορτίσεις πρώτα.

Και εμένα ζεσταθηκε πίσω το καπάκι, με συνεχόμενη χρήση, συγκριτικά όμως με το Samsung galaxy core που είχα, μου φάνηκε ότι είχα την ίδια "ζεστασιά". Όσον αφορά την φωτεινότητα, δεν το δοκίμασα έξω ακόμα αλλά μέσα στο σπίτι το έχω στο μισό διότι είναι δυνατό το μέγιστο. Τώρα τι να πω, πάντα ο καθένας συγκρίνει σύμφωνα με τι είχε πριν.

Δύο ερωτήσεις.

Σε αυτόν τον οδηγό μας λέει ότι "Flashing a newer version of MIUI ROM doesn’t need to wipe data, but flashing an older one does"

Κάνουμε wipe all data ; Και τι χάνεται ακριβώς ;

- Κωνσταντίνος -

Δύο ερωτήσεις.

Σε αυτόν τον οδηγό μας λέει ότι "Flashing a newer version of MIUI ROM doesn’t need to wipe data, but flashing an older one does"

Κάνουμε wipe all data ; Και τι χάνεται ακριβώς ;

Σίγουρα ρυθμίσεις κλπ και νομίζω κ προγράμματα αν κ δεν είμαι σίγουρη γιατί πέρασα αμέσως την καινούρια rom όταν το έκανα.

Τώρα που έκανα wipe data χάθηκε ο φάκελος downloaded_rom ή κάπως έτσι.

Την rom που κατέβασα που την περνάω τώρα ; Πρέπει να φτιάξω φάκελο με ίδιο όνομα ;

- Κωνσταντίνος -

Την πρώτη rom που πέρασα την έβαλα στο internal storage και την αναγνώρισε, αφού την περάσεις θα σου εμφανίσει πάλι τον φάκελο downloaded rom, την δεύτερη, δηλ την ελληνική την πέρασα εκεί.

Την πρώτη rom που πέρασα την έβαλα στο internal storage και την αναγνώρισε, αφού την περάσεις θα σου εμφανίσει πάλι τον φάκελο downloaded rom, την δεύτερη, δηλ την ελληνική την πέρασα εκεί.

Oκ, πέρασα την rom (superuser, αφού πέρασες εσύ την άλλη να δούμε ποια είναι πιο σόι). Δείχνει οκ μέχρι τώρα. Το google play εντάξει μέχρι στιγμής.

- Κωνσταντίνος -

Τώρα που έκανα wipe data χάθηκε ο φάκελος downloaded_rom ή κάπως έτσι.

Την rom που κατέβασα που την περνάω τώρα ; Πρέπει να φτιάξω φάκελο με ίδιο όνομα ;

Όχι δεν έχει σημασία.

Απλά όταν πας στο update, πάτα το πλήκτρο του menu και θα σου ζητήσει να δώσεις το αρχείο με το οποίο θα γίνει η αναβάθμιση.

Και θα προχωρήσει κανονικά στην αναβάθμιση.

Παναγιώτης

Xiaomi Redmi Note 3 Pro <- LG G2 (D802) <- Xiaomi Mi2s

Εμένα από 21600+ τώρα μου βγάζει 20500

Το έχεις κάνει root?

Πριν λίγο γύρισα από μια σύντομη βόλτα. Το sygic δούλεψε τελεια!