Jump to content

i_o_n_g_o_r

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by i_o_n_g_o_r

  1. Παράκληση προς τους Moderators να ανοιχθεί ένα νεο θέμα με τιτλο π.χ ( Nokia 5230 Firmware - Νεα & Βελτιώσεις ). Είναι περιττό πιστεύω για κάποιον που θελει να γράψει η να διαβάσει για θέματα που αφορούν τις αλλαγές των νέων Firmware, να αναγκάζεται να διαβάζει ολόκληρες σελίδες, όπου το θεμα που κυριαρχεί ειναι το χρώμα απο τα καπάκια του 5230. Κατι τέτοιο θα ηταν χρήσιμο και για όλα τα άλλα Κινητά. Ευχαριστώ.
  2. Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε το νεο Firmware για το Nokia 5230. Οι αλλαγές που εχει είναι οι εξής. 1.Improved Music Player 2.Adding OviSync application 3.Also Kinetic Scrolling on Main Menu 4.Faster GPS Satellite in the Fix 5.Overall speed of the system and Opening/Closing application speed also increased Κατεβάστε το απο την επίσημη σελίδα της NOKIA http://www.nokia.gr/support/software/phone-software-update Προσοχη. Είναι μόνο για όσους έχουν συσκευή με Ελληνικό Product Code. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν την αλλαγή σε κάποιο Επίσημο Service.
  3. Τροποι εισαγωγής & χειρισμού των POI μέσα στο Nokia Maps - OVI Maps (Smart2go) Επειδή βλέπω ότι αρκετοί χρήστες αναρωτιούνται πως μπορούνε να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα POI (σημεία ενδιαφέροντος) που υπάρχουν στο INTERNET και επειδή δεν υπάρχουν αποκλειστικά για χρήση σε Nokia. Αποφάσισα να κάνω ενα μίνι οδηγό για το πως μπορούμε να εισάγουμε η απλά να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς καν εισαγωγή. 1. Πάμε προς αναζήτηση των POI που μας ενδιαφέρουν σε μια μια Βάση που είναι για Pocket PC στο http://index.pois.gr/ 2. Αφού διαλέξουμε τα ΡΟΙ που μας ενδιαφέρουν (πχ ) τα κατεβάζουμε κατά προτίμηση σε μορφή Garmin (En) csv πατωντας το αντιστοιχο κουμπι. 3. Τώρα θα πρέπει να τα μετατρέψουμε σε μορφή που είναι κατανοητή από το Nokia Maps (.lmx). Πάμε λοιπόν στο http://www.poieditor.com/poi_convert/garmin-csv-to-lmx/ και στο πεδίο Αναζήτηση πάμε να βρούμε το .csv αρχείο που κατεβάσαμε πριν στο βημα 2. Πατάμε το κουμπί Convert to LMΧ και αμεσως θα ανοιξει το παραθυρο για να κατεβασουμε το αρχειο μας σε μορφη πλεον που καταλαβαινει το Nokia Maps. 4. Τώρα πλέον που έχουμε τα ΡΟΙ που μας ενδιαφέρουν υπάρχουν 2 τρόποι χρήσης τους από το πρόγραμμα μας. Ο 1ος τρόπος είναι να Δημιουργήσουμε ένα Φάκελο στην κάρτα μνήμης πχ Ε:\Nokia POIs και εκει μετφερουμε το/τα αρχειο μας. Τωρα με οποιονδηποτε File Manager ανοιγωντας το συγκεκριμενο αρχειο θα βρεθούμε μπροστά σε ενα κατάλογο απο σημεία. Αν τώρα πατήσουμε Επιλογες - Άνοιγμα θα δούμε πληροφορίες για κάποιο σημείο. Αν πατήσουμε Επιλογες - Εμφάνιση στο Χαρτη τοτε θα ανοιξει το Προγραμμα Πλοηγησης για δουμε το σημειο στον Χαρτη. Ο 2ος Τρόπος έχει σαν αποτέλεσμα την μόνιμη αποθήκευση των σημείων στα Αγαπημένα πράγμα το οποίο μπορεί να επιφέρει κάποια επιβράδυνση στο Πρόγραμμα αν είναι πολλά τα Σημεία Ενδιαφέροντος. Η επιλογή είναι δική σας. Για να γίνει μόνιμη η Αποθήκευση θα πρεπει να πατησουμε Αν πατήσουμε Επιλογές - Αποθήκευση - Όλα η Επιλεγμενα αναλόγως τι θέλουμε. Αυτά για την Ώρα. Θα ακολουθήσουν και άλλες οδηγίες γιατί υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος με το Nokia Maps. Πιστέψτε με !!!
  4. Ναι αν το συνδεσεις με το Nokia PC Suite θα το βρεις σαν επιλογη "Συνδεση στο Internet"
  5. Tο τελευταιο μου Nokia πριν απο 5 Χρονια ηταν το ΦΟΒΕΡΟ 6319i (με 14 μερες Μπαταρια. Το εχω ακομα και λειτουργει) Καποια στιγμη εκανα το λαθος να αλλαξω και να παω σε Windows Mobile. Μετα απο 5 χρονια περιηγησης σε ολα τα Windows Mobile και αφου εφαγα μερικες χιλιαδες Ευρω αγοραζωντας τα παντα οπως, 2 Μιο - 1 Empus - 2 Eten - 3 HTC - 1 Omnia 900. Κατεληξα να δοκιμασω να ξαναγυρισω σε Nokia, με ενα ταπεινο και φτηνο 5230 των 149 Ευρω και ναι ΕΧΩ επιτελους τηλεφωνο. Να την βρασω την Εξελιξη της τεχνολογειας οταν πληρωνω 600 με 700 Ευρω σε καθε καινουργιο τηλεφωνο και το μονο καινουργιο που μου προσφερει ειναι καποια Megapixel και εναν υποτιθεται πιο γρηγορο επεξεργαστη. Πραγματικα με το 5230 εχω τηλεφωνο χωρις να χρειαζεται πλεον να τα χωσω και για αλλα προγραμματα οπως GPS κλπ
  6. Πολύ ωραίος οδηγός, μπράβο. Και για όσους κάνουν πολλές δοκιμές βαριούνται την μετονομασία κάθε φορά με τα ονόματα S60snr.ttf, S60ssb.ttf, S60tsb.ttf και S60ZDIGI.ttf. εχω κανει ενα Bat (εκτελέσιμο) αρχείο που μετονομάζει αυτόματα την Γραμματοσειρά που θέλουμε να δοκιμάσουμε. Αποσυμπιέζουμε το MakeTTF4s60.bat στο PC μας μέσα σε ενα φάκελο πχ στην επιφάνεια εργασίας Στον ιδιο φάκελο βάζουμε μονο την Γραμματοσειρά που μας ενδιαφέρει με το όνομα new.ttf και εκτελούμε το MakeTTF4s60.bat Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία των 4 αρχείων (S60snr.ttf, S60ssb.ttf, S60tsb.ttf και S60ZDIGI.ttf)
  7. Σε οποιο Servis και να το πας δεν χρειαζεται αποδειξη. Εκει ξερουν απο το ΙΜΕΙ της συσκευης αν εχει εισαχθη στην Ελλαδα. Εκτος αυτου για προβλημα στο Hardware της συκευης εισαι καλυμενος χωρις χρεωση για 2 χρονια.
  8. Παιδες δεν εχετε λαβει υπ'οψιν κατι σημαντικο με το Θεμα Μπαταριας. Wind & Vodafone λειτουργουν (εκπεμπουν) στους 900 Μhz και η Cosmote στους 1800 Μhz. Θα μου πειτε, πια η διαφορα αυτων των 2 συχνοτητων ? Πολυ απλα σας απαντω οτι αν Wind & Vodafone χρειαζονται περιπου 1 Watt ισχυος κατα την εκπομπη τους , ενω η Cosmote σε αντιστοιχεια χρειαζεται μολις 0,5 Watt. Και οταν λεμε εκπομπη εννοουμε ειτε την αναζητηση δυκτιου (StandBay) ειτε την Κληση - ομιλια , ειτε την Χρηση 3G , οτιδηποτε δηλαδη που εχει να κανει με επικοινωνια με τον παραχο μας . Κατι αλλο τωρα . Θα μου πειτε γιατι να υπαρχουν οι 900 Μhz & οι 1800 ? Γιατι σε προηγμενες Χωρες εχουν ανακαλυψει, υστερα απο Ερευνες εδω και χρονια οτι με τους 900 Mhz ο κινδυνος καρκινου (λογω μεγαλης ισχυος εκπομπης) ειναι Διπλασιος, απ' οτι στους 1800 Mhz. Γι αυτο και στις ΗΠΑ εχουν πλεον τους 1900 Mhz. Το ιδιο ακριβως που θα συνεβαινε και με εναν Φακο με λαμπα 20 Watt, εαν του βαλουμε λαμπα 10 Watt, εχουμε κερδος σε μπαταρια πανω απο το 50 % ! Και μια επισημανση για τον φιλο aklaftos και για το Internet μας λενε για ταχυτητες Εως 24 Mbps, αλλα αυτο συμβαινει μονο αν εισαι στα 10 με 500 μετρα αποσταση απο εναν Κομβο του ΟΤΕ. Το ιδιο συμβαινει και εδω. Η διαρκεια που δεινουν οι εταιρεις εναι μονο για ιδανικες συνθηκες. 1ον Σβηστη οθονη κατα την διαρκεια Ομιλιας των 5 συνεχομενων ωρων. 2ον ακινησια του Τηλεφωνου το οποιο Ενοειται οτι βρισκεται κοντα σε κεραια του παροχου , αν οχι απο κατω. 3ον εκπεμπει στους 1900 Mhz Πιστευω να σας Βοηθησα αρκετα !
×
×
  • Create New...