Jump to content

maranx

Members
  • Δημοσιεύσεις

    78
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About maranx

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

maranx's Achievements

  1. Αναφέρεται στο gsmarena ως region specific σε αντιθεση με το 5 iii που δεν εχει καθολου. Γι'αυτό ρώτησα
  2. Το νέo 10άρι θα έχει fm ράδιο;
  3. Ηρθα και εγω τελικά στο βατραχο. Μου ηρθε η καρτα αλλά περιμενω να απενεργοποιηθεί η q για να δουλεψει. Οπότε προσθετω τη 12άρα κάρτα και το πακετο ομιλιας των 3,05€ που θέλω ή αν εχει κατι απο τα extras που να με ενδιαφερει. Καποια που δεν εχω καταλαβει 100%: Τα 12€ ληγουν στους 2 μηνες, σωστα; Roll over γινεται αν ξανα-αγορασεις πριν ληξει; Θα χρησιμοποιω κυριως το πακετο των 3,02€ ομιλιας. Σε αυτο γινεται roll over των λεπτων; Αν ειναι σε ισχυ οταν λήξουν ευρω, μπορεις να συνεχισεις να χρησιμοποιεις το πακετο οπως λετε. Χάνεις τιποτα αλλο αν προσθεσεις αργοτερα ευρω; Πως ζηταω να απενεργοποιηθουν 5ψηφια κλπ;
  4. Καλησπέρα. Για κινητό που έχω σε ηλικιωμένους και δεν μιλάνε πολύ είναι καλή η frog? Το χρησιμοποιουν αρκετα σπανια ωστε στην q έμενε ποσό ανανέωσης κάβα κάθε δίμηνο απο το κλασικό 10ευρω αλλά 2 φορές μου μηδένισε την κάβα χωρίς να έχει λήξει ουτε να εχει γινει αλλαγή της χρήσης που κάνανε. Εκανα αίτημα στη wind για αναλυτικές χρεωσεις μπας και καταλάβω, αλλά προτιμώ να τους αλλάξω. Τί τροπο ανανέωσης/πακετο προτεινετε για τέτοια χρηση;
  5. Οχι. Θήκη ή skin
  6. Δεν ξέρω. Ένα update για τα δικά μου: Το πρώτο τζαμάκι το είχα πάρει από εδώ: http://mobilecity.gr/el/tempered-glass-sony/7259-tempered-glass-03mm-9h-sony-xperia-x-compact Το συγκεκριμένο είναι flat και έχει πλάτος ακριβώς όσο η οθόνη και στο πάνω μέρος δεν είναι ευθύ αλλά κάνει σαν κυμα γύρω από την κάμερα και το μικρόφωνο. Το άσχημο εμφανισιακά ήταν ότι στα πλαϊνά της οθόνης που το τζάμι του κινητού ξεκινάει να είναι καμπύλο αφήνει δυο λωρίδες, αρκετά διακριτές όταν είναι σβηστό το κινητό. Με την οθόνη να δουλεύει δεν υπάρχει θέμα λειτουργικό. Απο θέμα αντοχης, κράτησε 5 μήνες. Δεν χαράχτηκε από κλειδιά κλπ. Όμως εκεί που είναι οι λωρίδες υποχώρησε πιο εύκολα στα χτυπήματα. Την πρώτη φορά μου έπεσε κάτι πάνω ενώ το κινητό ηταν στο τραπέζι και ράγισε από την δεξιά μεριά. Ήταν ελαφρύ χτύπημα και δεν θεωρώ ότι προστάτευσε κάτι το γυαλί, μάλλον ξαφνιάστηκα που ράγισε. Τη δεύτερη φορά το χτύπημα ήταν πτώση από το ύψος της μέσης και το κινητό έπεσε με την οθόνη προς τα κάτω. Ράγισε από την αριστερή πλευρά αυτή τη φορά. Αφαιρέθηκε εύκολα και ολόκληρο πάντως χάρη στη μεμβράνη που είχε εσωτερικά. Η οθόνη του κινητού από κάτω ήταν απείραχτη, ούτε η ελάχιστη γρατζουνίτσα. Η δεύτερη που έβαλα σήμερα είναι από εδώ: http://www.ebay.com/itm/152554124524 Αν και λέει ότι είναι 3D, μου ήρθε και ήταν τελείως flat, οπότε και μου είπε ότι θα μου ξαναστείλει curved (προφανώς δεν τον πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό, αλλά whatever). Καλύπτει σχεδόν όλο το τζάμι πάνω και πλάγια (πλάτος 1mm έξω από το όριο της οθόνης δεξιά και αριστερά). Εμφανισιάκά φαίνεται πολύ καλύτερο και δεν εμφανίζει τις λωρίδες δεξιά και αριστερά, μάλλον σαν οπτική απάτη όμως γιατί έχει το μάυρο πλαίσιο. Προεξέχει στα πλαϊνά φυσικά γιατί δεν έχει κούρμπα, αλλά το χρησιμοποιώ με θήκη σιλικόνης, οπότε παλεύεται. Γενικά μου αρέσει για flat περισσότερο από αυτο που περίμενα. Αντοχή άγνωστη για την ώρα... Πολύ δύσκολη η τοποθέτηση προσπαθώντας να κεντράρεις την οθόνη εντός του μαύρου πλαισίου.
  7. Ήρθε και το update με Android 7.1.1. :-)
  8. Μου ήρθε και ηταν φλατ, αντί για 3d που διαφήμιζε ο κινέζος, οπότε και εχω ανοίξει refund request...
  9. Απο θερμοτητα οχι κάτι το ιδιαιτερο. Δεν παίζω παιχνίδια όμως, δεν ξερω σε τέτοια φάση αν ζεσταίνεται. Λίγο πιο ζεστό το νιώθω στις αναβαθμίσεις και τα updates, αλλά σε λογικά πλαίσια. Tempered glass εχω ενα flat απο Ελλάδα χάλια γιατι εχει κενά λογω καμπυλότητας της οθόνης και περιμένω ένα με καμπύλες απο Κινα για να το αλλάξω.
  10. Μού έχει έρθει απο λάθος ένα τζαμάκι προστασίας του κινητού που μάλλον είναι για το Χ performance. (Εγώ έχω το X compact). Mπορεί κάποιος να μετρήσει την οθόνη απο το κινητό σας για να επιβεβαιώσω αν είναι για αυτό το μοντέλο; Το τζαμάκι κάνει κούρμπα στις άκρες για να πιάνει όλη την οθόνη, οπότε τη μετράτε από ακρη σε άκρη. Ευχαριστώ. ΥΓ. αν το θέλει κανείς μου μπορεί να μου στείλει πμ. Μου κόστισε περίπου όσο κάνουν τα επίπεδα τζαμάκια στην Ελλάδα.
  11. Όσον αφορά την αντοχή στο νερό τί διαβάζω: As far as I can tell, the X Compact is designed to be waterproof, but isn't tested or marketed as waterproof in the UK or anywhere else except Japan. I think that's for two reasons, mostly because Sony got stung for a lot of warranty repairs (or at least the cost of refuting them) on previous models where customers were doing crazy things with them underwater or without checking flaps were closed, seals intact etc. What sounded like a marketing dream (and Sony sold, with videos of Z3s being unboxed underwater) turned into an aftermarket nightmare. In Japan I understand that when a phone is sold as waterproof the customers realise that doesn't mean they can go high diving with them. I've also read that waterproof rating is almost a necessity for phones there, but it doesn't come with the warranty liability that the rest of the globe brings. Or maybe they just price it a bit higher there to compensate. Or take the hit for that market. That's one for the money men to work out. Anyway, as it's waterproof in Japan there's no reason it's not anywhere else, but if you water damage it then Sony aren't liable. Το έχουν δοκιμάσει με 30+ λεπτά βυθισμένο και δεν έπαθε τιποτα. Πχ δείτε το βιντεάκι: Στο βίντεο όπως είπα, το κινητό είναι ικανό για 4k, απλώς θέλει να κατεβάσεις άλλο πρόγραμμα απο το play store. Πχ με opencamera τραβας 4k μια χαρά. Μόλις το δοκίμασα. Αν θέλετε δείγμα πείτε μου.
  12. Αν θυμάμαι καλά, σε ένα βιντεάκι που το δοκιμάζανε έδειξε να είναι αδιαβροχο, αν και δεν έχει την πιστοποίηση (νομίζω στην Ιαπωνία​ το διαφημίζουν κιόλας). Ψάξε το στο youtube. Ήδη τα 1080 60fps πιάνουν πολύ χώρο. 4k νομιζω μπορεί να τραβηξει με άλλη εφαρμογή κάμερας. Πόση διάρκεια δεν ξέρω γιατί θα πετάει μηνυμα υπερθέρμανσης οπως και άλλα sony.
  13. Εγώ βρίσκω την κάμερά του άκρως ικανοποιητική. Καλύτερη από άλλα midranger σε κάποια σημεία (εμφανίζει λίγο κόκκο, αλλά διακρίνεις περισσότερες λεπτομέρειες σε δύσκολες συνθήκες). Αυτά στις φωτογραφίες. Σε βίντεο το έχω χρησιμοποιήσει κυρίως στο setting fullHD 60 fps και μου δίνει πολύ καλή κίνηση με γρήγορο focus, χωρίς glare από τον ήλιο κλπ. Γενικά με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα για κινητό. Κατά τα άλλα όπως τα γράψανε. Επειδή εγώ δεν είμαι με το ιντερνετ της κινητης συνέχεια ανοιχτό, με βγάζει και 2 μέρες χωρίς φόρτιση. Αλλιώς η 1 ημέρα βγαίνει σχετικά άνετα ακόμα και σε απαιτητική χρήση.
  14. Tο έχω απο χτες. Σε πρώτη φάση το βρίσκω ταχύτατο και βολικότατο. Ως οπαδός pure android / CM, το software μου αρέσει πολύ. Προβλέπει πολλά πράγματα που θες να κάνεις (πχ προσθέτεις microSD και την επόμενη φορά που ανοίγεις την κάμερα σε ρωτάει αν θες να γυρίσει την θεση σωσίματος σε αυτή), ενώ λίγα από τα έξτρα προγράμματα μου φαίνονται εντελώς άχρηστα. Σίγουρα είναι για συνειδητοποιημένους που προτιμάνε ένα συμμαζεμένο κινητό από μια μεγάλη οθόνη. Αν έπαιζα παιχνίδια πχ, θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη. Πάντως στο χέρι το σχήμα του το αισθάνεσαι πολύ βολικό. Τα κουμπιά της έντασης και της κάμερας δεν ενοχλούν καθόλου όταν το κρατάς, ούτε πατιούνται χωρίς να το θες. Η μπαταρία του φαίνεται τρομερή σε αντοχή (έκανα όλα τα update και είμαι σε nougat). Προβλήματα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι για να αλλάξεις microSD πρέπει να το κλείσεις γιατί είναι στο ίδιο tray με την sim. Έχει usb host, αλλά δεν λόγω usb-c δεν μου ταιριάζει ο αντάπτορας που έχω ήδη. Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το γράψω.
  15. Στο θέμα με το battery wear του Batterybar, έτυχε να διαβάζω ότι κάποια μηχανήματα το εμφανίζουν αυτόν τον δείκτη γιατί είναι σχεδιασμένα να σταματάνε την φόρτιση πριν το πραγματικό 100% της μπαταρίας από το firmware τους. Αυτό το κάνουν οι εταιρείες γιατί έτσι μειώνεται η πραγματική φθορά της μπαταρίας από τους κύκλους φόρτισης. Αυτό όμως δεν μπορεί να το ξέρει το πρόγραμμα που απλώς βλέπει ότι διακόπτεται η φόρτιση πριν φτάσει στην ονομαστική χωρητικότητα και μετά από κάποιους κύκλους συμπεραίνει ότι υπάρχει φθορά. Επομένως ο δείκτης αυτός έχει νόημα να τον αξιολογήσετε μόνο αν παρατηρήσετε να αυξάνει συνεχώς και ραγδαία. Και τότε βέβαια μην τα βάψετε μαύρα. Κάντε μια διαδικασία re-calibration πρώτα...
×
×
  • Create New...