Jump to content

keysmith

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.867
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Δημοσιέυσεις posted by keysmith

 1. 16 ώρες πριν, likor said:

  έχετε υπόψη σας το "Τέλος διατήρησης προνομιακού σχήματος" της Q;

  Παλιά ιστορία. Μολις βάλεις πάνω από 10Ε σου "τσιμπάει" 2€ κάθε εξάμηνο (στην πρώτη ανανέωση κάθε 6μηνου ανω των 10€).

  ή βαζεις πάντα 8€ με τις προσφορές count down ή παιρνει τηλέφωνο στο αριθμό υποστήριξης q (ή μιλάς στο chat στο facebook group) και ζητάς να στο απενεργοποιήσουν αλλά μετά χάνεις τα προνόμια με την ανανέωση να λαμβάνεις 3000' προς Q και το GB νομίζω. 

  Αν το απενεργοποιήσεις δεν μπορείς να το ξανα-ενεργοποιήσεις. 

 2. όπως έγραψα μερικές σελίδες πριν τα πακέτα που φαίνεται να δουλεύουν στο roaming  και είναι και φτηνά είναι τα count down. Λειτουργούν κανονικά mb και λεπτά ομιλίας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα

  Δοκιμάστηκαν από μένα σε τρεις χώρες Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και δεν αφαίρεσαν ούτε cent. Οπότε φροντίζω να έχω ένα από αυτά σε ισχύ.

  Ως επαλήθευση τι (και αν) έχουμε για roamming στέλνουμε sms τη λέξη "ΥΠ" στο 1285 και μας απαντά με αναλυτικό sms τι έχουμε και πόσα ισχύουν για roaming στην EU. Αν σου λέει στο μήνυμα ισχύουν για roaming θεωρώ ότι ισχύουν (σε μένα ίσχυαν).

  • Like 2
  • Thanks 2
 3. Το άρθρο αν και εχει ενδιαφέροντα στατιστικά δεν μας λύνει πολλές απορίες 

  και τι τα κάνουν αυτοί τα τηλέφωνα τα παλια που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς; Τα πουλάνε σε άλλες αγορές (αφρική) ως μεταχειρισμένα;

  Τα εκπτωτικά κουπόνια σε πια τιμή λιανικής αναφέρονται; Αν αυτοί δίνουν κουπόνι 100Ε για ένα κινητό 300Ε αλλά στο σκρουτζ το βρίσκω 220Ε τότε στα αλήθεια δίνουν 20Ε κουπόνι και όχι 100.. Είναι ο κύριος λόγος που δεν ασχολούνται να τα δώσουν σε τετοιες υπηρεσίες αν και κάποια deals για καινούρια αποσυρόμενα κινητά ίσως ειναι συζητήσιμα.

 4. Σιγά το τηλέφωνο.. 

  θα πρέπει να είναι σημαντικά φτηνότερο για να αξίζει ο κόπος (και να είναι flagship killer) αλλά και πάλι.. Με τέτοια ασχήμια θα δεχόμουν να πληρώσω κάτι παραπάνω και να πάρω πιο συμβατικό. 🙃

  • Thanks 1
 5. Μέχρι το επόμενο πρότυπο γιατί μη πιστέψει κανείς ότι κάτι είναι "για πάντα"; Το είδαμε με το micro USB που ήταν το προηγούμενο "κοινό" στάνταρ των φορτιστών αλλά.. δεν κράτησε για πάντα. 

  Σίγουρα καλύτερο (αφού νεότερο) το usb-c αλλά θα βρει και αυτό το "δάσκαλό" του στο μέλλον από άλλο μη βύσμα (πχ πιθανόν να είναι μονο ασύρματη η φόρτιση). 

 6. 12 ώρες πριν, Pedro_G said:

  Δεν ισχύει σε Όλα τα πακέτα η περιαγωγή...το επαναλαμβάνω και το τονιζω ότι ισχύει σε πολύ λίγα count down και σε κανένα πακέτο προσωπικης προσφοράς

  Ξεπέραστα τα 500 mb (κοντά στο giga είμαι) και ακόμα λειτουργεί.

  Πιστεύω αν με sms το ΥΠ στο 1285 σου λέει έναν αριθμό mb και σου λέει είναι για παράγωγή τότε μπορούμε να το εμπιστευτούμε. Αν όχι τους το "τρίβεις στη μούρη" ζητώντας refund (το οποίο δεν είναι το ζητούμενο όταν είσαι εξωτερικό) 

  Σημείωση: Τα count down είναι διαφορετικά πακέτα από τα "προσωποποιημένα" ("δωράκια") όπου εκεί μπορεί να ισχύουν άλλα (πχ ειναι 3 λεπτη η χρέωση ομιλίας)

  • Like 1
 7. 6 ώρες πριν, nickolasemp said:

  Και σε εμένα το ίδιο έλεγε. Αλλά δεν ίσχυε. Τώρα θα μού πεις, κάνε στο chat ερώτηση. Πίστεψέ το και σού εύχομαι να βγει οκ. Ξαναλέω, εγώ αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο και δεν παίζουν τα data από countdown.

  Edit: 1285 εννοείς; Αδυνατώ να καταλάβω πότε σού τα δίνει τα data για ΕΕ και πότε όχι από countdown. Πήρα τα data απεριόριστα (θα μού χρησιμεύσουν αύριο που επιστρέφω Ελλάδα) και μού ήρθε ένα μήνυμα στο Βέλγιο ότι έχω 500MB για τη διαμονή μου. Αμ δε. Στο 1ο MB έφυγε ένα δίευρω.

  Σημερα όλη την μερα είμαι στα ταξίδια. Σταση Ιταλία και τώρα Ισπανία (Την ίδια μέρα). Εχω καταναλώσει στο δρόμο περί τα 300mb (από τα 3.9gb που είχα όταν ξεκίνησα από αυτό το πακέτο) με δίκτυο 4G+ (τέτοιο είναι το κινητό μου). Προς το παρόν τα mb αφαιρούνται από το πακέτο count down που έχω ενεργό και στις 2 χώρες. Το ίδιο ισχύει και για την ομιλία (δεν χρεώνομαι χρήματα όταν καλώ Ελλάδα, αφαιρούνται λεπτά). 

  Μέχρι αύριο θα έχω ξεπεράσει τα 500mb να δούμε αν ισχύει αυτό που έλεγε το sms ότι έχω 3.9gb για περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση. 

  • Confused 1
 8. 15 ώρες πριν, nickolasemp said:

  Τα ίδια κι εγώ. 1GB από ανανέωση, απεριόριστα από προσωπική προσφορά και 10GB left από q κονέ, όλα πάνε άπατα.

  Δεν ξέρω τα countdown των 300, 400, 500ΜΒ εάν παίζουν. Ο @Pedro_G μπορεί να μάς πει τί έβαλε για να το έχουμε στα υπόψη. Ειδάλλως το πακέτο των 8,5€ έπαιζε και στην περιαγωγή.

  Τώρα είμαι Βέλγιο.

  Τα λεπτά ομιλίας και τα sms από countdown παίζουν κανονικά όμως στο εξωτερικό.

  Με χρέωνε 2 ευρώ κάθε διήμερο μέχρι να μηδενιστεί το υπόλοιπο (στην ουσία φτάσει 0,01€).

  Οπως είπα έχω και count down πακέτο (όχι προσωπικό, όχι ανανέωσης, όχι κονέ) το οποίο είναι "αγορασμένο" πακέτο (έστω και count down) που παλιά έλεγαν ότι ισχύει για ΕΕ. Μολις έστειλα ΥΠ στο 1825 και μου απάντησε πως έχω ταδες λεπτά ομιλίας και τάδε mb (3.9gb) διαθέσιμα για κατανάλωση στην Ελλάδα και την ΕΕ σε περιαγωγή χωρίς επιπλέον χρέωση.

  ετσι ακριβως απάντησε.

  Λέω να το πιστέψω.

  • Like 1
 9. On 20/4/2022 at 9:49 ΠΜ, nickolasemp said:

   Λοιπόν, έχω νέα:

   Εάν έχεις βάλει απεριόριστα ή όποιο άλλο countdown offer με data, για το εξωτερικό σού δίνει 500MB όσο είσαι έξω. Νομίζω είναι τίμιο. Τα δε λεπτά ομιλίας και τα sms, τα παίρνεις αυτούσια μαζί σου. Αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα βέβαια (να το λέμε κι αυτό).

   

  Γράψε άκυρο: Μόλις με χρέωσε 2 ευρώ για daily internet... Δεν καταλαβαίνω τί κάνουν. Εν τέλει, τα έχω ή όχι τα 500MB? Έπρεπε να είχα ενεργοποιήσει το πακέτο των 8.5€ που είναι και για εξωτερικό. Μαθαίνουμε τα συστήματά τους και τις προσοφρές από trial and error...

  Οπότε σε λίγο που ταξιδεύω λες να βάλω πακέτο εκτός countdown offer με δεδομένα? Σε ποια χώρα είσαι και σε χρέωσε; Εγώ πρόκειται να πάω Ιταλία, Ισπανία. Εχω 11gb μέσα, τα μισά από countdown και τα άλλα από q cone και λες κανένα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ευρώπη; 😞 

  Το 2019 πάντως μια χαρά δούλευαν τα mb από countdown σε Ιταλία και Βουλγαρία (και ο χρόνος ομιλίας)..

 10. 9 ώρες πριν, zerokill said:


  Samsung OS (bada)
  BlackberryOS
  kaiOS
  Windows mobile
  Και τίποτα ξεχασμένα symbianOS

  αφού μπορούν και τα μετράνε (άρα κάπως μπαίνουν στο ιντερνετ ακόμα) μπράβο! Μεγάλο ποσοστό το 5% όταν με τίποτα μπορείς να αγοράσεις ένα παλαιότερο (λειτουργικό ως σύστημα ) android. Το KaiOS είναι "σύγχρονο" (υποστηρίζεται) αλλά δεν αναμένω ποσοστά σοβαρά για αυτό. To Samsung OS (bada) υπάρχει ακόμα? Το Harmony OS νομίζω πρέπει να είναι το 3% από το 5%. Ούτε το είχα σκεφτεί ότι "δεν λογίζεται" android. 


 11. Καποιος πρόβλημα υπάρχει με την σύνδεση των σχολίων στην σελίδα του άρθρου. Εδω φαίνονυαι εκεί όχι. Πρέπει να μπεις στο "forum" να λειτουργήσει σωστά. Δεν γίνεται καλή δουλεια ετσι. 

 12. Νομίζω DPGR θέματα και νομοθεσίες στην ΕΕ την ανάγκασαν στην ευρωπαική rom να βάζει τον χειρότερο και λειτουργικά google dialer. Να σου πω την αλήθεια όσο το σκέφτομαι ομως καλά έκανε και απέτρεψε την λειτουργία ηχογράφησης. Περισσότερες φορές θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό παρά για καλό. Είναι κρίμα να μιλάς πάντα με στην σκέψη ότι ηχογραφήσε. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι την γλητώνεις αλλά λέμε τώρα να μην ειναι και ένα κλικ για τον άλλο. Κανένα πρόγραμμα voip (messenger, WA κτλ) δεν επιτρέπει ηχογράφιση για τον ίδιο λόγο. Υ.Γ. όπως αναφέρθηκε μπορεις να βαλεις rom αλλης περιοχής (ινδίας γιατί έχει και google services) και να ξαναβρεις τον xiomi dialer. Αλλά κλαιν.. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν xiomi dialer ας μην έγραφε φωνή αλλά στα άλλα να ήταν ο παλιό καλό και όχι αυτή η αιδία της google (νταξ τώρα λίγο την συνήθισα αλλά δεν ειναι καλή)

  Δυστυχώς η Xiaomi τον εγκατέλειψε τον dialer της από το Note 7 και μετά. Ούτε επανεγκατάσταση δεν μπορείς να κάνεις σε συσκευές που έρχονται με Google dialer!☹️

   

 13. τα countdown με βεβαιότητα ισχύουν στην ΕΕ? Αναφαίνομαι στα mb. Όταν πήγα Ιταλία το 2019 ίσχυαν (και ας τα μασάγαν στις ανακοινώσεις). Τώρα με κοβιντ έχουμε λίγο καιρό να ταξιδέψουμε. Τι παίζει;

   

 14. καλά όλα αυτά τα pro, ultra, extreme, super-duper, incredible κτλ αλλά όταν η τιμή εχει ξεφύγει αφορούν πολύ λιγότερους κάθε φορά.

  Κάποτε, όχι πολύ παλιά, για τις καλύτερες ναυαρχίδες δίναμε 500€-600€ και μας φαίνονταν πολλά για "τηλέφωνο" που σου πέφτει και σπάει ή στο κλεβουν (με μεγαλύτερου μισθούς τότε οι περισσότεροι). Τώρα μιλάμε για 1000+ (1300€ είχε το mi 11 ultra) και δεν είναι το καλύτερο δλδ έχει και πιο ακριβά. και σε αυτά εμφανίζονται ζαβολιές (όχι SD, όχι θύρα για ακουστικά κτλ, όχι ο καλός τηλεφακός) 

  Και οκ δεν είναι μόνο το θέμα πόσο στοιχίζουν οι ναυαρχίδες που δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αυτές. Το θέμα είναι ότι και τα mid range έχουν πάρει την ανηφόρα στις τιμές. Κάποτε λέγαμε 130€ είναι καλά για "αξιοπρεπές" τηλέφωνο, μετα 150, μετά 180 σήμερα 200+ κ.ο.κ.

  Δεν ξέρω.. Τες πα το περιμένουμε να το δούμε και αυτό στο youtube σε review να το ζαχαρώσουμε όπως κάνουμε με τα "καλά" αυτοκίνητα που δεν θα πάρουμε ποτέ. sad

  • Like 1
 15. η apple για το μόνο που ανησυχεί είναι για τα λεφτά που θα χάσει επειδή δεν θα μπορεί να χρεώνει όσα τις λοίπουν (30-27%) στις εγαρμογές μεσω sideloading (αν και εκεί προσπαθεί να επιβάλει κανονιμσούς να τα αρπάζει επίσης χωρίς να ξέρω πως μπορεί να το εφαρμόσει). 

  Υ.Γ. Προσωπική μου άποψη ΘΑΝΑΤΟΣ στα μονοπωλειακά stores. 

  • Like 1
  • Not helpful/Misleading 1
 16. 36 minutes ago, akalos said:

  τίποτα δεν θα χάσουν ,υπάρχει κάποιος κόσμος που δεν θέλει να πληρώνει mobile internet απεριόριστων,είναι ευχαριστημένος με αυτά τα λίγα που δίνουν και θα μείνει,αρκεί να μην πληρώνει πολλά,στα countdown αναφέρομαι βασικά
  έτσι και αλλοιως πάτο είναι στην κινητή
   

  νταξ τα λες αλλά γιατί πάτος; Από θέμα δικτύου στην Β. Ελλάδα που κινούμε από την Voda τουλάχιστον είναι καλύτερη. Βασικά παντού πιάνω 4G και με αξιοπρεπείς (επαρκείς) ταχύτητες. Ασφαλώς θα υπάρχουν περιοχές που δεν ισχύει αυτό αλλά γενικά δεν είναι τόσο κακή η Q. Το 5G δεν το πιάνω καθώς ναι μεν δεν παρέχεται αλλά δεν το βρίσκω και σημαντικό επί του παρόντος. 

  Τώρα για αυξήσεις μας κάνει διαρκώς "ζαβολιές" και όλο και χάνει κάποιους αλλά δυστυχώς αν θέλεις μικρό κόστος/μήνα (χωρίς τρελές παροχές σε χρόνο και Mb) συνεχίζει να είναι φτηνότερη over-all αν και χειρότερη/ακριβότερη από παλαιότερα.

  Υ.Γ. Μια εταιρία πρέπει να την βλέπεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δυστυχώς δεν είναι πολύ καλός στην Ελλάδα. Εκτός από τα φοιτητικά (που δίνονται και σε μη φοιτητές) δεν έχουμε καλές χρεώσεις ουτε στα καρτοκινητά ούτε στα συμβόλαια. Γ.Τ.Π (πανηγύρια) είναι όλοι δυστυχώς. Πάντως και η Q με διαρκείς μικροαυξήσεις και κρυφές χρεώσεις έχει φτάσει στο όριο να μην συμφέρει αν μπορέσεις και πετύχεις "ειδικό πακέτο" σε ανταγωνιστή (πχ ψευτο-φοιτητικό). θα δίνεις ίσως κάτι λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις και πολύ περισσότερα..

  • Like 2
 17. 4 ώρες πριν, adi32 said:

  Ξέχασα ότι δεν είχα data και με χρέωσε 2€. Αν τους το πω το ακυρώνουν? 

  στο "chat" μπινελίκια (με το γάντι, όχι βρισιές) και απειλές ότι θα φύγεις.

 18. 7 ώρες πριν, evris2013 said:

  Πώς θα γίνει αυτό, αφού κι αυτοί μπλοκαρισμένοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι!

  ακριβώς..

  πλάκα κάνω. Η Huawai έφτασε να μην εχει 5g στα κινητά της, όχι να πουλάει εξοπλισμό 5G.. 

  έτσι είναι αυτά.. 

 19. 10 ώρες πριν, p_k said:

  Πολύ σωστά.

  Δεν υπάρχει λόγος να κρατά το συγκεκριμένο όνομα και να δαπανά χρήματα για τον λόγο αυτό.

  και να το αλλάζεις (ειδικά κάθε τόσο) έχει και αυτό αρνητικά.

  η αλλαγή από telestet σε ΤΙΜ σε wind κτλ μπερδεύει κοσμο άσχετο με το χώρο. Αντε να του ξανα-εξηγείς ότι η NOVA που του λες να κάνει σταθερό είναι η παλιά wind

  καλώς ή κακώς οι περισσότεροι "απλοί" πελάτες (όχι σαν εμας εδώ τους "ψαγμένους" 😄) θα δυσπιστήσουν στο νέο όνομα. Είναι ο λόγος που το wind Κράτησε τόσο καιρό και ενώ χρόνια τώρα η wind ιταλίας έχει φύγει πολλά χρόνια από την ελληνική wind.

  Υ.Γ. και η voda παίζει να εξαγοραστεί ίσως από την united και αυτή.. 

 20. πόσες φορές έχει αλλάξει "όνομα" αυτή η εταιρία; Περισσότερες έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστός. Σήμερα λέγεται  ακόμα Wind ενώ έχει πολλά χρόνια που ΔΕΝ ανοικει στην μαμά (ιταλική?) Wind παρόλο που έχει τα σήματά της. 

  Ελπίζουμε το νέο όνομα να συνοδευτεί με καλύτερες προσφορές και υπηρεσίες σε "ανταγωνιστική" τιμή.

  Καλή αρχή.

 21. αντίπαλο δέος στην xiaomi που έχει "τσιμπήσει" λίγο σε τιμές και αυτή τελευταία (στα καλά μοντέλα της περισσότερο).

  περιμένουμε να δούμε ΑΝ μία κάμερά του θα είναι τηλεφακός τον οποίο αμελούν να βάζουν οι εταιρίες παρα στα πολύ ακριβά μοντέλα τους. Αλλά μαλλον όχι. βλέπουμε κλασσική σύνθεση 3 καμερών τύπου κύρια-ευρυγώνιος, δευτερεύουσα-υπερευρυγώνιος, βοηθητική-depth

×
×
 • Create New...