Jump to content

teacake

Members
  • Δημοσιεύσεις

    28
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by teacake

  1. Παιδιά, έχω φτιάξει και εγώ ένα παιχνιδάκι. Λέγεται robotic space rock και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://monolithandroid.googlecode.com/files/roboticspacerock1.0.13.apk Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε από το http://slideme.com ή από το http://www.andappstore.com Δυστυχώς δεν είναι πια στο android market γιατί η tetris company ανάγκασε την google να το αποσύρει επειδή υποτίθεται ότι παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του tetris. Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.
  2. Αυτό είναι για το Google Ion. To Google Ion είναι μια έκδοση του Magic (μοιάζει με την 32Β) που έδωσε δωρεάν η Google το Μαΐο στους developers στο Google IO. Αυτή η έκδοση είναι όμως είναι μόνο για το Google ION το οποίο είναι developer phone και έχει άλλο bootloader από το απλό Magic που κυκλοφορεί στην ελλάδα (και είναι η 32Α) Το cm-updater (cyanogenmod- updater) είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να δούμε αν έχει βγεί κάποιο update, να το κατεβάσουμε και να το εγκαταστήσουμε. Προαιρετικά, αν έχουμε Magic 32 A μπορεί να κατεβάσει και το kernel port file και να το εγκαταστήσει και αυτό. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592377 Δείτε το κομμάτι που λέει για το CM-UPDATER --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.
  3. Ένας κύκλος φόρτισης στις μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι μια πλήρης φόρτιση από άδεια μπαταρία. Αν για παράδειγμα ο κατασκευαστής δίνει 300 κύκλους φόρτισης, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φορτίσουμε τη μπαταρία 300 φορές αν είναι τελείως άδεια. Βάζοντας όμως το κινητό π.χ για 10 λεπτά στη μπρίζα, χαλάμε το ποσοστό του κύκλου που αντιστοιχεί στην ενέργεια που πήρε το κινητό κατά το χρονικό αυτό διάστημα και όχι έναν ολόκληρο κύκλο φόρτισης. Όσο για το ότι δεν πρέπει να αδειάζουμε τελείως τις μπαταρίες λιθίου δες πχ στη Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery .Επίσης δεν αναρωτήθηκες γιατί τα κινητά με μπαταρίες λιθίου έρχονται με μισοφορτισμένες τις μπαταρίες;
  4. Οι μπαταρίες λιθίου σαν αυτή που έχει το HTC Magic δεν είναι νικελίου καδμίου. Μπορούμε άνετα να τις φορτίζουμε και ας μην έχει πέσει πολύ το φορτίο τους. Αντίθετα, δεν τους κάνει καλό η πλήρης αποφόρτιση. Αν πάς βέβαια σε κάποιο μαγαζί και πάρεις ένα κινητό θα σου πουν άστο να φορτίσει 15 ώρες, σα να έχει μπαταρία νικελίου καδμίου! Η τεχνολογία στις μπαταρίες έχει αλλάξει παιδιά. Πάρτε το χαμπάρι!
  5. Το ndrive παραμένει ενεργό αν δεν επιλέκεις exit από το κεντρικό του μενού. Γι' αυτό ακούς τη φωνή. πατώντας το πλήκτρο back ή το home, το ndrive εξακολουθεί να τρέχει στο παρασκήνιο.
  6. Μπαίνεις στο android market, πας στο my downloads και σου λέει αν υπάρχουν updates δίπλα στην εφαρμογή.
  7. Ναι είναι πρόβλημα του Greek Input Method, και γι' αυτό έχω την επιλογή της δόνησης απενεργοποιημένη...
  8. Είναι το Magic, απλά κυκλοφορεί στην αμερική από την T-mobile με αυτό το όνομα.
  9. Το μαύρο HTC είναι ξεκλείδωτο. Το πήρα την προηγούμενη βδομάδα από Γερμανό.
  10. Αν εγκαταστήσεις το Android sdk από το android.com , θα δεις ότι έχει οδηγίες για το πως μπορείς να συνδεθείς με το κινητό μέσω adb shell. Η υποστήριξη είναι δηλαδή μαμίσια. Μπορείς να γράψεις πολύ εύκολα εφαρμογή με το sdk, και κάποιοι από εμάς το έχουν κάνει ήδη.
  11. Σχετικά με τα αρνητικά, στο market έψαξες; Για το αρνητικό 2. Προσωπικά βρήκα πολλές notepad εφαρμογες στο market, και έχω βάλει το OI notepad. 3. To andnav2 το κατέβασες; Είναι free, αλλά δεν έχει καλούς χάρτες για την ελλάδα και απαιτεί internet. 4. Φωνητική κλήση ίσως εμφανιστεί με το donut, προς το τέλος της χρονιάς. 5. Ελληνικά έχει, ελληνικό μενού δεν έχει ακόμη, και 99% θα υποστηριχθούν πλήρως σύντομα (ως το τέλος της χρονιάς). Δες το Greek Input Method στο market. 6. Η μπαταρία είναι ένα θέμα, δυστυχώς, αν και δεν πιστεύω ότι είναι χειρότερη από το iPhone, άσε που αλλάζει και εύκολα. 7. Χρειάζεται data plan αν θέλει κανείς να το αξιοποιήσει, αν και κατά τη γνώμη μου αυτό τελικά θα γίνει για όλα τα κινητά σε 2-3 χρόνια, ακόμη και για τα πιο ταπεινά. 8. Λεξικό ελληνικό εννοείς; 9. Υπάρχει το callerid, αλλά ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του αφορά την αμερική. Γενικά πάντως θέλω να πω ότι το κινητό τηλέφωνο ουσιαστικά μεταλλάσεται σε κινητό τερματικό για το internet, το οποίο θα έχει και δυνατότητα να τηλεφωνεί.
  12. Δεν υποστηρίζεται ακόμη στην Ελλάδα διάθεση επί πληρωμής (paid) εφαρμογών. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει σύντομα, μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες. Πάντως υπάρχουν ήδη πάρα πολλές εφαρμογές, όχι τόσες όσες στο iPhone βέβαια. Η ποιότητα των εφαρμογών είναι σε γενικές γραμμές καλή, αλλά αυτό που σε κερδίζει είναι ο τρόπος που οι εφαρμογές μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.
  13. Τα επίσημα updates βγαίνουν κανονικά από την HTC, ή από τον πάροχο μέσω OTA, αν μιλάμε για branded συσκευή. Βέβαια άμα κάνεις μια βόλτα στο xda-developers μπορείς να βρείς πειραγμένα roms τα οποία μπαίνουν με λίγο περισσότερη δυσκολία.
  14. 1. Τελείως ξεκλείδωτο είναι μόνο το developer model της Google, το οποίο είναι σαν το T-Mobile G1. 2. Μπορείς να εγκαταστήσεις και εφαρμογές εκτός του Android Market, αν πας στις ρυθμίσεις (Settings - Application settings - Unknown sources) και τσεκάρεις το αντίστοιχο κουτάκι. 3. GPS είναι ένα υποσύστημα που σου δίνει το στίγμα σου. Η πλοήγηση είναι ένα από τα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό. Υπάρχει και δωρεάν πρόγραμμα, το AndNav 2 το οποίο παρέχει πλοήγηση, απαιτεί όμως χρήση του internet και χρησιμοποιεί χάρτες του openstreetmap, οι οποίοι δεν έχουν λεπτομέρεια στην Ελλάδα. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα τα αντίστοιχα προγράμματα. Στην Αμερική κυκλοφορούν ήδη. 4. Πολλοί από εδώ μέσα έχουν φτιάξει ήδη εφαρμογές για το android. Η δημιουργία εφαρμογών είναι πραγματικά πολύ εύκολη. 5. Οι ενστάσεις μου είναι η εξής μία. Η μπαταρία κρατάει μόνο μιάμιση μέρα. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλό. 6. Μπορείς να προσθέσεις shortcuts, widgets, wallpapers και γενικά είναι πολύ customisable. 7. Υποστηρίζει κανονικά sorting στα ελληνικά. 11. Όπως θελήσουν οι προγραμματιστές. Πάρα πολλά είναι free. 12. Θέλει αντάπτορα το συγκεκριμένο. 13. Δεν έχει κάμερα για βιντεοκλήση.
  15. Πήρα την έκδοση HTC με επιδότηση από COSMOTE στα 332€.
  16. Από χθες είμαι και εγώ κάτοχος του HTC Magic. Είναι πάρα πολύ καλό και το συστήνω ανεπιφίλακτα. Και το android market δουλεύει άψογα.
  17. Ελληνικό firmware (δηλαδή ελληνοποιημένο περιβάλλον) δεν υπάρχει ακόμη. Ίσως προστεθεί στην επόμενη έκδοση του Android, την 2.0 (donut) που μάλλον θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς. Όμως μπορείς να γράψεις ελληνικά κατεβάζοντας ένα ελληνικό πληκτρολόγιο από το android market.
  18. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη στη λίστα των χωρών που μπορεί να αποσταλθεί. Μάλλον θα πάρει μερικούς μήνες μέχρι να μπορούμε να πάρουμε το Developer Phone, ίσως όταν γίνουν διαθέσιμα και τα κανονικά τηλέφωνα με android στην Ελλάδα.
  19. Η έκδοση 1.0.8 beta του Robotic Space Rock (όπως λέγεται τώρα το monolithandroid) είναι διαθέσιμη μέσω του android market, αλλά και του slideme.org, του andappstore.com και του phoload.com, καθώς και από το site του παιχνιδιού http://code.google.com/p/monolithandroid/downloads/list Σχόλια, προτάσεις για βελτίωση και bug reports είναι ευπρόσδεκτα.
  20. Γειά σας παιδιά. Έχω φτιάξει ένα 3D tetris παιχνιδάκι που τρέχει στο G1 και το έχω δημοσιεύσει και στο Android market. Βρίσκεται στην κατηγορία Games / Brain & Puzzle και λέγεται robotic space rock. Είναι free και open source. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Android Market, ή εναλλακτικά από το site του εδώ http://code.google.com/p/monolithandroid/downloads/list. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για τυχόν βελτιώσεις, bug reports κλπ, καθώς δεν έχω ακόμη κάποιο τηλέφωνο με το android και όλη η δουλειά γίνεται στον emulator. Επειδή θέλω να πάρω το Developer model, περιμένω πότε θα αρχίσουν να το κάνουν διαθέσιμο στην ελλάδα για να το τσιμπήσω.
  21. Μια νέα έκδοση του MonolithAndroid είναι διαθέσιμη. Συγκεκριμένα η έκδοση 1.0.4 beta. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο blog μου.http://tkcodesharing.blogspot.com Δείτε και ένα βίντεο του παιχνιδιού από το youtube:
  22. Ο τελευταίος κώδικας του monolithandroid είναι συμβατός με την πρώτη επίσημη έκδοση της Google για το android SDK. Μπορείτε να κατεβάσετε τον κώδικα από το subversion repository που βρίσκεται στη διεύθυνση http://code.google.com/p/monolithandroid επιλέγοντας source από τα tabs. Βέβαια υπάρχουν ακόμα bugs, τα οποία σκοπεύω να διορθώσω. Στα σχέδιά μου είναι και η δημοσίευση της εφαρμογής στο Android Market, την εφαρμογή της Google για κατέβασμα εφαρμογών για το android.
  23. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο της τελευταίας έκδοσης του monolithandroid 1.0.3c alpha. Μέχρι τα τέλη του 2008 μάλλον θα μπορείτε να παίζετε στο καινούριο σας κινητό. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο http://code.google.com/p/monolithandroid
  24. Ίσως διαβάσατε για το Android της Google, το λειτουργικό σύστημα για κινητά που προωθεί το Open Handset Alliance. Η Google έχει ήδει κυκλοφορήσει το SDK για την ανάπτυξη λογισμικού (τ΄ακούς Apple) αν και τα πρώτα τηλέφωνα αναμένεται να εμφανιστούν μετα τα μέσα του 2008. Κατέβασα και εγώ το SDK και αναπτύσσω ένα παιχνίδι, το monolithandroid, που είναι μια εξέλιξη του tetris, με κάποια έξτρα χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι, αν και είναι ακόμα σε πρώϊμο στάδιο ανάπτυξης μπορεί να παιχθεί με τη βοήθεια του emulator του τηλεφώνου που έχει κυκλοφορήσει. Είναι open source και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κώδικά του. Μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο στο youtube Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του παιχνιδιού στη διεύθυνση http://code.google.com/p/monolithandroid
×
×
  • Create New...