Jump to content

apogee

Members
  • Δημοσιεύσεις

    112
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by apogee

  1. Routines+ Το δοκίμασα στην πράξη και δουλεύει.
  2. Καλημέρα. Επειδή και σε εμένα με ρουτίνα δεν δουλεύει η ενεργοποίηση nfc από το πορτοφόλι, δοκίμασα να φτιάξω ρουτίνα με macro χρησιμοποιώντας το good lock. Δείχνει όταν την ενεργοποιείς να δουλεύει αλλά δεν είμαι έξω για να το διαπιστώσω σε πληρωμή. Όποιος θέλει δοκιμάζει.
  3. Κανε αναζήτηση στα εξουσιοδοτημένα από samsung για να βρεις πιο είναι κοντά σου. Εγώ το είχα πάει στο Γέρακα.
  4. Τελικά μετα από hard reset στο ρολόι, πέρασε. Είχα δοκιμάσει τα πάντα.
  5. Όταν το δώσεις, θα σου αλλάξουν οθόνη, μπαταρία και καλωδιοταινία οθόνης. Τα δεδομένα σου βρίσκονται στη μνήμη της μητρικής. Γιατί να χαθούν αν ανοιχτεί το τηλέφωνό; Υγρά είναι; Αν σου αλλάξουν και τη μητρική (που δεν υπάρχει κανένας λόγος) εσύ θα έχεις κάνει ένα ολοκληρωμένο backup, το οποίο θα φέρει το τηλέφωνό σου στην κατάσταση πριν την επισκευή. Επίσης όπως έγραψα και πιο πάνω, μπορείς να δοκιμάσεις την διαδικασία (η οποία βρίσκεται στο Samsung members -υποστηριξη- λειτουργία συντηρησης) για να καταλάβεις καλύτερα περί τίνος πρόκειται. Δεν χάνεις τίποτα...
  6. Έχει δοκιμάσει κανείς τα διαγνωστικά της Samsung για το ρολόι; Ενώ του τηλεφώνου (Α52S) λειτουργούν, όταν πάω στο ρολόι, μου ζητάει εγκατάσταση στο ρολόι, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ (παρουσιάστηκε πρόβλημα, δοκιμάστε αργότερα). Καμία ιδέα;
  7. Δεν έχεις λόγο να σκέφτεσαι αυτά που γράφεις. Το παραδίδεις σε λειτουργία service και όταν το παραλάβεις το γυρνάς στην κανονική λειτουργία με τα πάντα να ειναι όπως είναι τώρα. Δοκίμασε το τώρα να δεις τι συμβαίνει και θα καταλάβεις.
  8. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι ένα εργαλείο που διέθεσε η Samsung ακριβώς για να μην κάνεις εσύ reset και τα sevice να παραλαμβανουν μια λειτουργική συσκευή χώρος τον κίνδυνο έκθεσης των δεδομένων σου στους τεχνικούς. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να το παρακάμψουν. Θα ήταν τεράστιο αυτογκόλ για την εταιρεία. Αν για κάποιο πολύ ιδιαίτερο λόγο χρειάζεται να αλλαχθεί motherboard η πρέπει να φλασαριστει π.χ., εσύ έχεις το backup σου και μπορείς να το επαναφέρεις. Εννοείται ότι θα έχεις αφαιρέσει την sd με το backup και θα την έχεις στο σπίτι σου.
  9. Η επιλογή είναι στο samsung members. Το επιλέγεις και κανείς επανεκκίνηση. Το κινητό θα είναι σε φάση από reset. Αν θέλεις να επανέλθεις στα δικά σου, από το drop down menu, έχεις επιλογή. Στην ουσία φορτώνει ένα λειτουργικό image χωρις τίποτα δικό σου αλλά το τηλέφωνό μπορεί να ελεγχθεί για καλή λειτουργία. Αν επιλέξεις να επανέλθεις στο δικό σου περιβάλλον χρειάζεται επιβεβαίωση με δακτυλικό.
  10. Αν έχεις κάνει τα τελευταία update, δεν χρειάζεται reset. Έχεις σαν επιλογή και το service mode που δεν χάνεις τίποτα αλλά προστατεύεις τα δεδομένα σου όταν χρειάζεται να το παραδώσεις για επισκευή. Από τη στιγμή που έχεις backup, κάνε αυτό και ΑΝ το παραλάβεις με εργοστασιακές, θα κάνεις επαναφορά. Όλα θα είναι όπως την στιγμή του backup.
  11. Μήπως έχεις ενεργό το διπλό τάπ για σβήσιμο κ ενεργοποίηση οθόνης; Αν ναι αφαίρεσε το.
  12. Καμία απολύτως υποβάθμιση σήματος μετά από την ίδια ακριβώς επισκευή. Όπως λέει και ο φίλος, λογικά είναι πρόβλημα σήματος από κεραία. Προσπάθησε με αλλαγή σε 4g και κάτω να δεις αν είναι από οριακή λήψη.
  13. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  14. Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ξαναπεράσω τη stock rom χωρίς να χάσω δεδομένα. Διάβασα ότι γίνεται με odin και τελευταίο firmware. Η ερώτηση προς τους έμπειρους του αθλήματος είναι: έχω την τελευταία ενημέρωση με W4 στο τέλος. Διαθέσιμο για κατέβασμα είναι το W1. To odin βγάζει general write (fail). Προκαλείται από την διαφορά που πιθανόν τη θεωρεί downgrade η παίζει κάτι άλλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποία βοήθεια.
  15. Αν εννοεις την πτωση, καθετα λεω οχι. Πρωτα απο ολα το δικο μου το εκανε μηνες και σε διαβεβαιω οτι δεν ειχε πεσει ποτε. Ουτε απο το χερι μου στο μαξιλαρι. Δευτερον η αντιπροσωπεια δεν θα δεχοταν επισκευη εντος εγγυησης απο πτωση σε καμια περιπτωση. Για να το πω με παραδειγμα, εχω watch4 και ενω ειναι 5ατμ. αδιαβροχο, αν το πας με βλαβη, θα βρουν υγρασια και θα στο φορτωσουν εσενα. Ευτυχως δεν εχει τυχει κατι σε εμενα αλλα σε αρκετους αλλους και το επιβεβαιωσα με το σερβις, οτι δεν καλυπτουν στεγανοτητα σε αδιαβροχο ρολοι!. Τριτο και σημαντικοτερο, η καλωδιοταινια που ειχε το δικο μου, δεν ειχε θωρακιση. Η νεα εχει. Τελος παντων , απο τη στιγμη που παραδεχονται το προβλημα (οπως και να το δικαιολογουν) και το αποκαθιστουν δωρεαν, ολα καλα.
  16. Εξουσιοδοτημένο σέρβις samsung. Omnitech Λεωφ. Μαραθώνος 98, Γέρακας 153 44 Επίσης ζήτησε συσκευή αν σε εξυπηρετεί για όσο θα είναι σε επισκευή. Θα σου δώσουν αν έχουν διαθέσιμη.
  17. Το πρόβλημα ήταν έντονο όπου δεν υπήρχε καλό σήμα και ήμουν σε κληση lte η σε χρήση data. Αποκαταστάθηκε πλήρως, την μια ημέρα το πήγα και το επόμενο μεσημέρι ήταν έτοιμο. Εγώ το έδωσα με επαναφορά και ο λόγος είναι ότι αν είναι κλειδωμένο, σου ζητάνε το pin ώστε να έχουν πρόσβαση για ελέγχους. Δεν νομίζω να θέλεις να δώσεις πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σου, έτσι;
  18. Επειδή έχω περάσει από το πρόβλημα, όταν το τηλέφωνό πήγε στο εξουσιοδοτημένο σέρβις (Γέρακα), έγινε αλλαγή και της μπαταρίας. Ο λόγος όπως μου είπαν είναι ότι πάει πακέτο με την οθόνη.
  19. Γενικά μιλώντας το 2,4 πάει πιο μακρυά και βλέπει σε ιδανικές συνθήκες 60Mbps max. Όταν έχει εμπόδια η παρεμβολές από άλλα ρούτερ, χαμηλότερα όπως περιγραφεις. To 5 βλέπει πλήρη ταχύτητα αλλά σε μικρότερη εμβέλεια. Αν έχεις εμπόδια, μπορεί το 5 να βλέπει χαμηλότερη ταχύτητα λογω χαμηλής εμβέλειας. Αν πχ έχεις 100, στο ίδιο δωμάτιο θα τα δεις μόνο με 5, αν πας σε άλλο δωμάτιο και όσο απομακρύνεσαι θα χαμηλώνει το μέγιστο. Αν υπάρχουν καθρέπτες και κολώνες, πίσω τους θα είσαι χαμηλά επίσης.
  20. Μια χαρά η τελευταία ενημέρωση. Γρήγορο στην καθημερινή χρήση και βελτιωμένη αυτονομία σε σχέση με τις προηγούμενες. Περιμένουμε την αναβάθμιση να μας καταστρέψουν τη ζωή...
  21. Το πρόβλημα είναι αυτό όπως σωστά περιγράφεις και οφείλεται σε σειρές συσκευών οι οποίες είχαν κακή μόνωση μιας καλωδιοταινίας η οποία αντικαθίσταται, μαζί με την οθόνη και την μπαταρία. Στο επίσημο σέρβις μου είχαν πει, ότι η οθόνη είναι μαζί με την μπαταρία, οπότε αν γνωρίζεις ότι δεν αλλαχθηκε και η μπαταρία, ακόμα χειρότερα. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά εγγύηση μάλλον δεν έχεις όταν η οθονη αλλαχθηκε με άλλη εκτός αντιπροσωπείας. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αλλά να είσαι προετοιμασμένος.
  22. Ενημέρωση ασφαλείας. Μια ώρα χρήση οθόνης με όλα ανοικτά -13%. Δείχνει καλύτερη διαχείριση αλλά είναι νωρίς να πω Στη χρήση δεν βλέπω διαφορά. Δεν νομίζω οτι προσθετει κάτι, πέρα από αυτό που λέει. 2,5 ώρες οθόνη από 100% στα 75%. Νομίζω πάει καλύτερα στην αυτονομία.
  23. Νέο update eu περίπου 300Mb.
×
×
  • Create New...