Jump to content

HLIAS-M

Members
  • Δημοσιεύσεις

    18
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by HLIAS-M

  1. [Κοινοποιώ τα παρακάτω για να βοηθήσω τον οποιοδήποτε φίλο αναγνώστη τύχει να έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου. Μένω Βόλο συνοικία Χρυσοχοΐδη-Αγίου Γεωργίου, κοντά δεν υπάρχει καμπίνα vdsl] ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Εδώ και ένα εξάμηνο έχω τα πάντα δλδ κινητά, Ιντερνετ και TV από την Cosmote. Από την αρχή διαπίστωσα διάφορα προβλήματα με την ταχύτητα της ADSL line: ενώ πριν με την forthnet είχα σταθερά ταχύτητα >11Mbps χωρίς σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της ημέρας, τώρα με Cosmote πέσαμε στα ~9Mbps με τεράστια σκαμπανεβάσματα ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες: απαράδεχτες ταχύτητες ~5,6,7Mbps. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες όπως αυτές της Cosmote TV Replay, & Cosmote TV Plus. Οι κατά τα άλλα πολύ καλοί, ευγενικοί, -αλλά όχι σωστά καταρτισμένοι (φαντάζομαι όχι με δική τους υπαιτιότητα)- τεχνικοί της υπηρεσίας 13888, με πρότειναν (εσφαλμένα όπως αποδεικνύω παρακάτω) ως μόνη λύση του Cosmote Speedbooster (που σήμαινε συν ~ 7 ευρώ κόστος). Μάλιστα σε ερώτησή μου αν η αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου θα ήταν κάποια λύση, η απάντηση του τεχνικού ήταν (λανθασμένα) αρνητική! ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ: Μην εμπιστεύεσαι πάντα τους τεχνικούς (στο 13888), προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν είναι σωστά καταρτισμένοι. Ψάξε πάντα στα διάφορα φόρουμς για φίλους με παρόμοια προβλήματα, προσωπικά σε φόρουμ βρήκα απαντήσεις για το πρόβλημά μου με το Speedbooster και όχι μόνο. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 1)Το Cosmote Speedbooster έχει νόημα μόνο για περιπτώσεις χαμηλής ταχύτητας ADSL Internet. Επιπλέον πρέπει να διερευνηθεί εάν η περιοχή σου έχει καλό σήμα 4g, διαφορετικά είναι δώρο άδωρο. 2)Για περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες Cosmote TV Replay, & Cosmote TV Plus) κλπ. παρόλο που γίνεται bonding(σύζευξη) των ADSL+G4 δικτύων της περιοχής, ο Cosmote αποκωδικοποιητής δεν αναγνωρίζει αυτό το bonding(σύζευξη) παρά πάντα μόνο την ADSL line και επομένως η χρήση Cosmote Speedbooste είναι εντελώς άχρηστη! Προσωπικά το δοκίμασα και τελικά επέστρεψα τον Speedbooster χωρίς ποινή. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α) ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ Cosmote TV Plus: Αγοράζεις (με περίπου 40 ευρώ) ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και το θέμα λύνεται ως εξής: 1)κάνεις λήψη της ταινίας από το Cosmote TV Plus που γουστάρεις, η οποία αποθηκεύεται σιγά-σιγά στον cache εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όταν φορτωθεί πλήρως παίρνεις μήνυμα στην οθόνη! 2)Ματά έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ 48 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ για να δεις το φιλμ (ή τα φιλμ) που κατέβασες! Όταν περάσουν οι 48 ώρες, αυτόματα διαγράφεται η ληφθήσα ταινία! Αν δεν πρόλαβες πρέπει να την ξαναφορτώσεις! Β) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ Για περιπτώσεις Cosmote TV Replay: η υπηρεσία Cosmote TV Replay δεν επιτρέπει οποιαδήποτε λήψη (κασάρισμα) δυστυχώς!
  2. HLIAS-M

    Poco F1

    Τελικά ​οι 30 ημέρες αναμονή για bootloader unlock του Pocophone F1​ ήταν λάθος! Λόγω του ότι χρησιμοποιούσα το ίδιο MI Account όπως με το προηγούμενό μου Redmi 4A, έπρεπε να συνδέσω το νέο μου κινητό με το MIUI πηγαίνοντας στις "Επιλογές προγραμματιστών" -> "Γινεται ξεκλείδωμα ΟΕΜ", όπως και "Κατάσταση Μι ξεκλειδώματος" (!). Έτσι η αναμονή για bootloader unlock του Pocophone F1​, πέφτει στο γνωστό 72 ώρες!
  3. HLIAS-M

    Poco F1

    Καλησπέρα σε όλους /ες, Μετά από 2μιση χρόνια ευχαριστημένος χρήστης του Xiaomi Redmi 4A, είμαι από χθες χαρούμενος pocophone f1 χρήστης!!! Το αγόρασα από σκρουτζομάγαζο έναντι 270 € και εντωμεταξύ το αναβάθμισα χωρίς bootloader unlock 2 φορές, την δεύτερη σε Android 9. Ταχύτητες φανταστικές, επισυνάπτω Antutu screenshot. Έκανα αίτημα για bootloader unlock και πρέπει να περιμένω 30 μέρες... είναι σωστό αυτό? Έκανα αίτημα για bootloader unlock του Pocophone F1 χρησιμοποιώντας το ίδιο ακαουντ που είχα ήδη για το παλιό μου Redmi 4A: είναι σωστό αυτό; (Και μου λέει ότι πρέπει να περιμένω 30 μέρες!)
  4. HLIAS-M

    ZTE Blade S6

    Προσπαθώ να κάνω Rooting στο ZTA Blade s6 που έχω, τα καταφέρνω με το kingoroot μια χαρά, μα μόλις κάνω reboot παπαλα... Σημειωτέον το SuperSU ποτέ δεν κατόρθωσα να το αναβαθμίσω. Τι κάνω λάθος?
  5. HLIAS-M

    ZTE Blade S6

    Το έχω ήδη κάνει πολλές φορές: φτάνει περίπου ως το νο 50, σταματάει, μου βγάζει κάτω ένα νούμερο, τώρα το 15800 (κι από πάνω έχει έναν εμειλ φάκελο τσεκαρισμένο κλπ.) άρα αποτυχία του routing. Όσο για την τηλεφωνική κλίση: -Κανονικά όταν κάνει κλίση σου εμφανίζεται στην αμέσως επόμενη οθόνη το όνομα καθώς και άλλα κουμπιά όπως π.χ. για ανοικτή ακρόαση κλπ. Ε σε μένα, μόλις πατάω για κλίση, αμέσως μετα παίρνω μια μαύρη οθόνη -ενώ η κλίση συνεχίζεται-, κι αν θέλω π.χ. να την τερματίσω κλπ. πρέπει να την εμφανίσω πατώντας το power button!
  6. HLIAS-M

    ZTE Blade S6

    Εδώ και 1 εβδομάδα είμαι ένας ακόμη (βασικά) ευχαριστημένος κάτοχος του τελευταίου κομματιού ZTE BLADE S6 με 129.90 απ'τον Κωτσόβολο Βόλου. Έχω μόνο 2 προβλήματα: 1) Όταν κάνω τηλεφωνική κλίση μου εμφανίζεται μαύρη οθόνη και για να δω τα στοιχεία της κλίσης (προεπισκόπιση) μπορώ να το κάνω πατώντας το power button!!! (Επισυνάπτω φωτο με στοιχεία του μοντέλου) 2) Δεν μπορώ να κάνω rooting το τηλ/νο... Δοκίμασα τα πάντα! Τελικά από το σαιτ κατέβασα το NewKingrootV5.0.2_C167_B381_en_release_2017_01_12_20170112231602_105203.apk, κι ενώ όλα πηγαν επιτέλους καλά στο τέλος ΠΑΛΙ έχω πρόβλημα -επισυνάπτω φωτό ("the model restricts root autorization") Τι κάνω λάθος ως προς το σημείο 2? (σορυ, δεν μπορώ να επισυνάψω αρχεία :) χαχα έχω χρόνια να μπω στο φόρουμ -ντρέπομαι λίγο...:) )
  7. Τι μου παρέχει παραπάνω η έκδοση 5.2 σε σχέση με την 4.1 OC, ιδού το ερώτημα. Χρησιμοποιώ εδώ και μια εβδομάδα την 4.1 OC, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, με πάρα πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές με τις παρακάτω επιδόσεις: 1)SD Tools: Write = 4.8 Read = 13.8 (Με SD Speed = 0 περιέργως έχω τις καλύτερες τιμές!) 2)Quadrant: 511 3)Χρόνος μπαταρίας με φυσιολογική χρήση 3-4 ημέρες 4)κανένα κόλημα έως σήμερα, όλα τέλεια με SETCPU settings min 83375 max 1300000 mhz conservative not set on boot with profile enabled on screen off min=83 max=333 mhz (thanks to Kyrillos advice). Ρωτάω λοιπόν τον (εξαιρετικό) φίλο Κύριλλο, αξίζει τον κόπο να κάνω ξανά τον κόπο ν'αλλάξω κερνελ να πάω στην 5.2 και μάλιστα χωρίς OC?
  8. Μετά από πολλές προσπάθειες μπορώ να πώ ότι το ποιό σταθερό σύστημα είναι αυτό με το kernel 4.1 non OC of Kyrillos: το δουλεύω εδώ και 2 ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα και βασικά είμαι ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό που έχω είναι πως το fugumod mod δεν το χρησιμοποιώ γιατί κάποια στιγμή έχασα τα πάντα απο την κάρτα μου όπως την είχα εγκαταστήσει με το MAD App2sd και πλέον χρησιμοποιώ την κάρτα μου με mov2sd σε fat32. Ερώτηση1: για να κάνω πάλι partition πρέπει πάλι όλα να τα ξαναεγκαταστήσω απο την αρχή? Υπάρχει στο market ενα fugumod πρόγραμμα, μήπως μπορώ να το κάνω με αυτό? Ερώτηση 2: μήπως θα ήταν χρήσιμο εκτός απο τα προγράμματα που έτσι κι αλλιώς έχει βάλει μέσα στην rom του ο Κύριλλος, να αναφέρουμε πιά άλλα προγράμματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τους περισσότερους, ή πιά πρέπει να αποφεύγονται (π.χ. το Android Assistant έχω την εντύπωση ότι είναι προβληματικό)
  9. Προσπαθώ πρώτη φορά να δουλέψω με το ADB και ενώ έχω συνδέσει σωστά το κινητό σαν φλασάκι σε debuging mode κλπ. δεν μπορώ να συνδεθώ.Ιδού το απατέλεσμα: C:\>adb shell mount * daemon not running. starting it now on port 5037 * * daemon started successfully * error: device not found Τί κάνω λάθος?.
  10. Εγώ έχω πρόβλημα με την final: συγκεκριμένα όταν πάω να περιηγηθώ στα maps, κάποια στιγμή κολλαει το σύστημα. Δεν ξέρω τι να πω, την φλασαρα 2 φορές και έκανα κατα γράμμα ότι περιγράφει ο Κύριλλος στις οδηγίες, τίποτα, πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, βαρέθηκα πια, θα ξαναγυρίσω στην RC3, που δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
  11. Αφού έκανα την αναβάθμιση όπως αναφέρεται στο xda-developers.com, εκτέλεσα το βήμα 9.2) δηλαδή με το terminal emulator ετρεξα το mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 αφού προηγουμένως βέβαι εκανα partition με mad_team_app2sd (1000,200) και τώρα μετά το reboot η κάρτα δείχνει ότι έχει μονο 2,5GB απο τα 4GB που είχε, τι συμβαίνει?
  12. Κυριλλε, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την RC2, δεν βρίσκω λόγο προς το παρόν να βάλω την RC3, θα περιμένω την τελική έκδοση. Μόνο με με το Mad App2sd έχω πρόβλημα: μπορείς να εξηγήσεις λίγο πως ξέρω ότι έγινε η partition στην κάρτα, προσπάθησα μια δυο φορές και δεν έβγαλα άκρη.
  13. Με το Kyrrilos_Rom 4 RC2 είμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος, έφτασα τα ~ 14.200 MFLOPS και με το Quatrant ~ 540!. Το μόνο που δεν κατάφερα είναι με το MADTeamApp2sd να κάνω partition to sd. Ερώτηση 1: το Kyrrilos_Rom 4 RC3 περιληπτικά τι παραπάνω προσφέρει, π.χ. με το fs.convert μετατρέπει την κάρτα από FAT32 -> EX4/2?, θα έχω περισσότερη ταχύτητα?, περισσότερη μπαταρία?... Ερώτηση 2: με το MADTeamApp2sd θα πρέπει πάλι να κάνω partition / format? Πως θα ξέρω ότι αυτό έγινε με επιτυχία και προπάντων πώς θα μεταφέρω τις εφαρμογές απο την main memory -> sd partition?
  14. Εδώ και 3 μέρες είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Galaxy 3, έχω σχεδόν διαβάσει τα 3/4 αυτού του φόρουμ και θέλω να ευχαριστήσω με την σειρά μου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε (έως τώρα) τον Kyrillos13. Σαν πληροφορικός ο ίδιος, γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι αυτό που έκανε ο Kyrillos13: χρειάσθηκε σίγουρα αμέτρητες ώρες διάβασμα, γράψιμο κώδικα, τεστάρισμα και πολύ κόπο για να μας δώσει (έως τώρα) το Kyrillos' Rom v4.0 RC2 Ultimate Edition. Αν δε ισχύει το ότι είναι μόλις 16 χρονών, τότε εύγε, θαυμάζω το ταλέντο σου. Επειδή ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό μας έχει κυριεύσει μια μόνιμη μελαγχολία και ένας αρνητισμός για την κατάσταση στη χώρα μας και όλα τα κατακρίνουμε και τα βρίσκουμε μαύρα, να ένας λόγος για τον οποίο μπορούμε να χαρούμε όταν βλέπουμε ένα ταλέντο σαν τον Kyrillo. Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά σου έως τώρα!. Εννοείται ότι εγκατέστησα πρώτα τη rom 3.30 μετά την Rom v4.0 RC και τέλος χθές την Kyrillos' Rom v4.0 RC2 Ultimate Edition και όλα πήγαν ρολόι. Kyrille συνέχισε όχι μόνο για μας αλλά και για τον εαυτό σου...! Τελειώνοντας βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσω τις αξιοθαύμαστες υπηρεσίες του Astronayti, τον ευχαριστώ επίσης πολύ.
  15. Κατ' αρχάς ευχαριστώ όλους όσους έκαναν τον κόπο να με απαντήσουν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον petran: 1)Βασικά θέλω να πω άν και Πληροφορικός έχω ελάχιστη εμπειρία με φόρουμς. Έστειλα λοιπόν την ίδια ερώτηση σε 3 διαφορετικά θέματα συζητήσεων γιατι πιστεύω πως ο καθ' ένας του οποίου η γνώμη θα μ'ενδιέφερε δεν παρακαλουθεί κατ' ανάγκη όλες τις συζητήσεις. Άν έκανα λάθος petran δέχομαι ευχαρίστως την συμβουλή σου. 2)Θεωρώ σχεδόν όλους σας πολύ πιο ειδικούς απο μένα στο να με συμβουλέψετε τί να επιλέξω, μιάς και αλλάζω κινητό περίπου ανα 2ετία. 3)Πρίν απο 2 χρόνια περίπου με πολύ ψάξιμο επίσης (τότε δεν γνώριζα την ύπαρξει του myphone) επέλεξα σωστά και αγόρασα το Siemens me 45, το οποίο έχω ακόμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 4)Νομίζω μια Δημοσκόπηση μεταξύ των δύο ισάξιων κινητών δεν θά' ταν ασχημη ιδέα
  16. Περιμένω τις χριστουγεννιάτικες προσφορές για να αγοράσω με συμβόλαιο το 3650 ή το 6600. Επιλέγω αυτά τα κινητά λόγω Symbian λειτουργικού και μόνον. Το 3650 το βρίσκω με 200 & το 6600 ευρώ περίπου με 120 λεπτά συμβόλαιο. Αξίζουν τα 100 ευρώ διαφορά για το 6600 πέρα της διαφοράς στο design? Ειναι απο πλευράς εφαρμογών μεταξύ τους συμβατά? Ευχαριστώ προκαταβολικά Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που πολλοί φίλοι χρησιμοποιούν ακόμη greeklish στα μηνύματά τους.
  17. Περιμένω τις χριστουγεννιάτικες προσφορές για να αγοράσω με συμβόλαιο το 3650 ή το 6600. Επιλέγω αυτά τα κινητά λόγω Symbian λειτουργικού και μόνον. Το 3650 το βρίσκω με 200 & το 6600 ευρώ περίπου με 120 λεπτά συμβόλαιο. Αξίζουν τα 100 ευρώ διαφορά για το 6600 πέρα της διαφοράς στο design? Ειναι απο πλευράς εφαρμογών μεταξύ τους συμβατά? Ευχαριστώ προκαταβολικά Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που πολλοί φίλοι χρησιμοποιούν ακόμη greeklish στα μηνύματά τους.
×
×
  • Create New...