Jump to content

EX_FED

Members
  • Δημοσιεύσεις

    40
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

EX_FED's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλημέρα και από εμάς. 1. Το "Η" δίπλα στις μπάρες του σήματος εμφανίζεται όταν το κινητό σου έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο internet με την ταχύτητα που προσφέρει το HSPA (7.2 Mbps). 2. Υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό. Ο ένας και πιο εύκολος είναι να πας στις "Ρυθμίσεις" του κινητού σου, στην καρτέλα "Συνδεσιμότητα", στις "Ρυθμίσεις Internet" και να διαγράψεις όλους τους λογαριασμούς δεδομένων που θα σου έχει προεγκαταστήσει η Cosmote. (Σε αυτή την περίπτωση χαλάς τις ρυθμίσεις σύνδεσης στο internet) O δεύτερος τρόπος προκειμένου να μην χαλάσεις τις ρυθμίσεις και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το internet όταν κάποια στιγμή το χρειαστείς είναι να πας όπως και προηγουμένως στις "Ρυθμίσεις Internet" να επιλέξεις το "Σύνδεση με" και στους "Λογαριασμούς δεδομένων" να κάνεις "Επιλογ." στο "Cosmote Internet" και "Επεξεργασία". Στη σελίδα που θα σου εμφανίσει πάνω θα γράφει "APN" κ.λ.π. Δεν πειράζεις το APN, Ονομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης αλλά επιλέγεις εκεί που λέει "Αίτημα Σύνδεσης" και τσεκάρεις την ενεργοποίηση. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που θα προσπαθεί το κινητό να συνδεθεί στο internet θα σου ζητάει "Ονομα χρήστη" και "Κωδικό πρόσβασης" και αν θέλεις να συνδεθείς απλά θα πατά δύο φορές το "ΟΚ" στο κινητό σου. Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα..:)
  2. Έχεις δίκαιο φίλε μου για το manual του κινητού. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για τις δυνατότητες που προσφέρει το κινητό. Πάντως με το GPS δοκίμασε αυτό που σου είπα μέσα από την κατάσταση σύνδεσης των δορυφόρων. Στο λέω αυτό γιατί τυγχαίνει να έχω στο σπίτι συνολικά 4 GPS συσκευές !!! επειδή είμαι Τοπογράφος μηχανικός. Έχω δύο επαγγελματικά, 1 bluetooth GPS για το destinator που έχω στο PPC και ένα τώρα με το W760. Γι' αυτό και σου λέω να ελέγξεις πρώτα την κατάσταση της σύνδεσης με τους δορυφόρους. Πήγαινε σε ένα ανοικτό χώρο, χωρίς ψηλά κτίρια γύρω σου ή δέντρα και τότε θα πρέπει μέσα σε 5 λεπτά περίπου να βλέπεις τουλάχιστον 5 δορυφόρους. Αν και τότε δεν βλέπεις τίποτα σημαίνει ότι έχει πρόβλημα το κινητό σου.
  3. Καλώς ήρθες στη παρέα :) Σχετικά με αυτά που ρωτάς τώρα θα σου πω τα εξής. Στο συγκεκριμένο κινητό δωρεάν είναι μόνο η υπηρεσία Google Maps που είναι προεγκαταστημένοι στην συσκευή. Το wayfinder είναι δωρεάν για 3 μήνες όπως αναφέρεις αλλά κάθε φορά που το χρησιμοποιείς πληρώνεις για τα ΚΒ που κατεβάζεις από το internet (ο όγκος των data που κατεβαίνει είναι μικρός και επομένως αν πραγματικά χρειάζεσαι κάποια στιγμή την φωνητική πλοήγηση μην τρομάξεις από ενδεχόμενη υψηλή χρέωση. Μην το παρακάνεις όμως και βρεθείς προ εκπλήξεων στο λογαριασμό σου). Πλοήγηση μπορείς να έχεις και από το Google maps όχι όμως φωνητική (τουλάχιστον είναι δωρεάν αφού το μόνο που χρησιμοποιεί είναι οι προεγκατεστημένοι χάρτες του Google και το στίγμα της θέσης σου από τους δορυφόρους). Τώρα όσο αφορά τα προβλήματα εντοπισμού της θέσης σου που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα να αφήσεις το GPS του κινητού σου να εντοπίσει τουλάχιστον 5 δορυφόρους και πάνω προκειμένου να είναι δυνατή με καλή προσέγγιση η θέση σου. Αυτό συνήθως απαιτεί αρκετά λεπτά αν το πεδίο γύρω σου δεν είναι καθαρό. Μπορείς να δεις και μόνος σου το πόσοι δορυφόροι είναι ορατοί από το κινητό σου αν πας στις "πληροφορίες κατάστασης" στο μενού των "Υπηρεσιών Εντοπισμού" και ελέγξεις την κατάσταση της σύνδεσής σου. Οπότε η διαδικασία που εφαρμόζεις είναι σωστή απλά θα πρέπει να περιμένεις λίγο παραπάνω. Και ναι αν χρησιμοποιείς το Wayfinder θα χρεώνεσαι κάθε φορά που κατεβάζεις δεδομένα από το internet. Όχι όμως αν χρησιμοποιείς το Google Maps.
  4. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς??
  5. Χαιρετώ την παρέα:) Από εχθές είμαι και εγώ κάτοχος το W760 και μετά από μόλις μια μέρα ενασχόλησης παραθέτω εν συντομία τις δικές μου εντυπώσεις. Το μοντέλο αυτό καταρχήν το πήρα από το Saturn (249 €) με επιδότηση Vodafone αλλά ΧΩΡΙΣ το ενοχλητικό μενού VLive, με λίγα λόγια είναι unbranded και είχε 1GB ενσωματωμένη μνήμη (σαν ψεύτικη είναι). Λοιπόν πανέμορφο κινητό, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, σωστό βάρος (να μην ψάχνεσαι διαρκώς για το σε ποια τσέπη το έχεις βάλει) γρήγορο στην απόκριση των όσων του ζητάς, GPS που ναι μεν αν θες πλοήγηση με φωνητικές εντολές πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο internet (και να ακούς και μια φωνή να σε κατευθύνει δεξιά αριστερά στα αγγλικά και να σου τα λέει σε γυάρδες !!!!) υπάρχει όμως και η πολύ καλή όπως διαπίστωσα λύση των Google maps που είναι εντελώς δωρεάν και ουσιαστικά αν θέλεις να κάνεις την δουλειά σου την κάνεις και με αυτό (άλλωστε αν είσαι ταρίφας είναι εντελώς παράλογο να ζητήσεις ένα τέτοιο κινητό με πλοήγηση. Για ερασιτεχνική χρήση μια χαρά είναι και είσαι και νόμιμος;) Προβλήματα με το τηλέφωνο κανένα (πέρα από το όχι και τόσο καλά φωτισμένα πλήκτρα 9 και # αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σε ενοχλήσει) αν και είναι νωρίς ακόμα. Πρόβλημα όμως έχω με την εγκατάσταση του Map Suite στον Η/Υ όπου το ψάχνω να βρω μία λύση (αλήθεια έχεις κανείς από εσάς παρόμοιο πρόβλημα?). Αυτά τα ολίγα για αρχή (ααα μην το ξεχάσω, πάρα πολύ καλή και χρήσιμη η προσθήκη του operamini σαν browser). Θα επανέλθω με νέες εμπειρίες :)) Είναι εκπληκτικό στο χέρι, σκέτο κουκλί :))))
  6. To έλησες τελικά το πρόβλημα με το wi-fi ή προσπαθείς ακόμα??
  7. Είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει για το "Ελληνικό" Qtek2020i. Προφανώς αν εσύ δεν το βλέπεις οφείλεται στο ότι δεν το έχεις αγοράσει από εδώ επομένως δεν έχεις και την Ελληνική ROM.
  8. Tasosvel όλο απορίες είσαι:) Καλό είναι αυτό για να κρατάμε και ενεργό το thread. Λοιπόν για την αναφορά κάνεις το εξής. Πατάς Ρυθμίσεις-> Καρτέλα Σύστημα -> Επιλέγεις το Language (Γλώσσα) -> τσεκάρεις την επιλογή που λέει για Αναφορά SMS
  9. Έχει αλλάξει κανείς την πρόσοψη στο 2020i??? Σκέφτομαι να την αλλάξω γιατί λόγω πεσιμάτων (τρία παρακαλώ από μεγάλο ύψος χωρίς να πάθει το παραμικρό το Qtek αν εξαιρέσω τις γρατζουνιές) έχει αρκετά σημάδια. Ρώτησα στην ACE και μου είπαν ότι στοιχίζει περίπου 70€. Ξέρει κανείς περισσότερα για το θέμα πρόσοψης???
  10. Έχει αλλάξει κανείς την πρόσοψη στο 2020i??? Σκέφτομαι να την αλλάξω γιατί λόγω πεσιμάτων (τρία παρακαλώ από μεγάλο ύψος χωρίς να πάθει το παραμικρό το Qtek αν εξαιρέσω τις γρατζουνιές) έχει αρκετά σημάσια. Ρώτησα στην ACE και μου είπαν ότι στοιχίζει περίπου 70€. Ξέρει κανείς περισσότερα για το θέμα πρόσοψης???
  11. Είναι σίγουρο ότι το παραπάνω πρόγραμμα κάνει μετατροπή σε ΕΓΣΑ 87 ή θα το αγοράσουμε τζάμπα, γιατί από ότι είδα στο demo mode δεν αναφέρει πουθενά για Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα 87 ή κάτι παρόμοιο ????
  12. Τι εννοείς συνδέθηκες και δεν μπορείς να κάνει internet browsing? Πως καταλαβαίνεις ότι συνδέθηκες και τις ΙΡ διεύθυνση σου εμφανίζει όταν πλέον είσαι συνδεδεμένος?
  13. Να λείπουν από το PC οι Tahoma και Courier είναι μάλλον απίθανο. Για να το τσεκάρεις πάντως πήγαινε στον κατάλογο των Windows στο PC, άνοιξε τον κατάλογο των fonts και έλεγξε αν εκεί μέσα υπάρχουν αυτές οι γραμματοσειρές.
  14. Πολύ καλό και χρήσιμο ειδικά αν είσαι Μηχανικός. Αντί να κουβαλάς ολόκληρο το Laptop έχεις στο PPC το dwg αρχείο σου και είσαι κυριλέ. Βέβαια όπως θα φαντάζεσαι είναι μια πολύ lite μορφή Autocad αλλά με όλες τις βασικές λειτουργίες. Σχεδιάζει γραμμές, κύκλους, points, έχει snap, properties κ.τ.λ. και γενικά είναι πάρα πολύ καλό και χρήσιμο. Μου έχει φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις στο ύπαιθρο.
  15. WI-FI ME US ROBOTICS 9108 KAI POCKET PC QTEK 2020i Ξεκινώντας πρέπει να σας πω ότι έχοντας κάνει τα παρακάτω εδώ και κανά δυο μήνες περίπου είναι πιθανό να ξεχνάω κάτι στην διαδικασία ή στη σειρά με την οποία αυτά πρέπει να γίνουν. Δείξτε λίγη επιείκεια, πειραματιστείτε και μόνοι σας και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος όλα θα δουλεύουν σωστά.:cool: Πάμε λοιπόν….. Ρυθμίσεις router (για τον US Robotics 9108)… Για ότι αναφέρεται παρακάτω θεωρείτε αυτονόητο ότι ο router δουλεύει κανονικά με κάποιον Internet Explorer στο PC. Επίσης σχεδόν σε όλα τα πεδία ρύθμισης του router έχω αφήσει τις default επιλογές. 1. Ανοίγουμε κάποιον Internet Explorer και βάζουμε την διεύθυνση «192.168.1.1.» Αυτή είναι η διεύθυνση επικοινωνίας με τον router μας. Όταν ανοίξει η σελίδα του US Robotics στην καρτέλα INTERNET και στις επιλογές DEFAULT GATEWAY και DNS SERVER έχω αφήσει τον router να επιλέγει αυτόματα το τι διευθύνσεις θα δίνει σε όποια Wi-Fi συσκευή συνδέεται σε αυτόν. Τσεκάρουμε δηλαδή το «Automatically-assigned default» και το gateway «Automatically-assigned DNS» 2. Στη συνέχεια πάμε στην καρτέλα Security και στην πρώτη επιλογή αυτής wireless. Στην οθόνη Wireless που ανοίγει επιλέγουμε Network authentication: WAP2 AND WAP (PSK) WPA pre-shared key: Εδώ βάζετε το password με το οποίο θα αναγνωρίζεστε ότι έχετε δικαίωμα χρήσης του router από τις ασύρματες κάρτες (Με απλά λόγια τον κωδικό που έχει βάλει ο καθένας πιστεύω ώστε να μην μπορεί να μπει οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιώντας την δικής σας ADSL σύνδεση και router). WPA rotation interval: 0 (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο τι τιμή θα βάλετε, εγώ πάντως το έχω στο 0). WPA encryption: TKIP WEP encryption: DISABLED Με τα παραπάνω έχουμε τελειώσει με τις επιλογές του router. Πάμε τώρα στο PPC. Αρχικά ενεργοποιούμε το Wi-Fi με τον γνωστό τρόπο. Αν πατώντας (κάτι που είναι και το πιο πιθανό) το εικονίδιο του wi-fi αυτό δεν ενεργοποιείται τότε το πατάμε και κάνουμε soft reset στο PPC. Τώρα όταν ανοίξει το PPC και εφόσον έχετε και εσείς ανοιχτό τον router αυτό αυτόματα θα σας ειδοποιήσει ότι βρέθηκε κάποιο ασύρματο δίκτυο και θα σας γράφει και το όνομα του δικτύου. Εκεί επιλέγετε το δίκτυό σας και στην ερώτηση με τι θέλετε να συνδεθείτε από το δίκτυο που βρέθηκε, στο Τhe Internet ή Work ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ WORK για όλα τα home δίκτυα. Αφού επιλέξετε work πολύ πιθανό να σας ζητήσει το κλειδί εισόδου στο δίκτυο, οπότε και γράφεται αυτό που έχετε ορίσει στον router. Αν είστε αρκετά τυχεροί το σήμα του wi-fi θα δείχνει ότι λειτουργεί κανονικά και θα μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Αν όχι τότε πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις οπότε πάμε στο μενού Έναρξη-> Συνδέσεις->Κάρτες δικτύου. Εκεί φαίνεται το δίκτυό μας, και ενδεχομένως και όποιο άλλο δίκτυο έχει εντοπιστεί την περιοχή, και στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο καρτέλες: Ασύρματο (δηλαδή η καρτέλα που είμαστε) και Προσαρμογείς δικτύου που θα αναφερθούμε αργότερα. Σε πρώτη φάση επιλέγουμε το όνομα του δικτύου μας. Μας βγάζει σε μια επόμενη οθόνη όπου στο πάνω μέρος αναγράφεται το όνομα δικτύου, και αμέσως από κάτω "Συνδέεται με: Σε αυτή την δεύτερη επιλογή επιλέγουμε work". Στο κάτω μέρος υπάρχουν τρεις καρτέλες Γενικά, Κλειδί Δικτύου, 802.1x. Επιλέγουμε την δεύτερη καρτέλα «Κλειδί δικτύου» όπου επιλέγουμε αντίστοιχα "Πιστοποίηση: WPA-PSK", "Κρυπτογράφηση: TKIP", "Κλειδί: γράφετε το κλειδί που έχετε ορίσει στον router". Στην τρίτη καρτέλα με τίτλο 802.1x (Ρύθμιση Δικτυακής Πιστοποίησης) επιλέγετε στο "τύπο EAP: Smart Card or Certificate". Τελειώσαμε με το ασύρματο δίκτυο.:wacko: Πάμε τέλος στην αρχική οθόνη (Έναρξη-> Συνδέσεις->Κάρτες δικτύου) και επιλέγουμε τώρα την καρτέλα "Προσαρμογείς δικτύου". Στο πλαίσιο «Η κάρτα δικτύου μου συνδέεται στο: επιλέγουμε The Internet» και από την λίστα με τις κάρτες που εμφανίζονται επιλέγετε την «tiacxwln Compatible Wireless Ethernet» Τσεκάρουμε την επιλογή «Χρήση αυτόματης διεύθυνσης IP» και θεωρητικά έχουμε τελειώσει. Αν όλα έχουν πάει καλά (κάτι σπάνιο με την πρώτη φορά) θα μπορείτε πλέον να ανοίξετε τον explorer του PPC και να σερφάρετε. Αν δεν λειτουργεί σωστά και πριν απογοητευτείτε κάντε ένα ακόμα soft reset και πολύ πιθανό να λειτουργήσει κανονικά.:D Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία εννοείτε ότι ρωτάτε ελεύθερα και βρίσκουμε την λύση ακόμα και με PM αν θέλετε. Όποιος το έχει σετάρει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που εγώ αναφέρω, με χαρά να γράψει την δική του διαδικασία. Τέλος σας καταλαβαίνω απόλυτα για τον εκνευρισμό που έχετε με τις ρυθμίσεις του wi-fi του 2020i, απλά να σας πω ότι μου πήρε δύο μήνες μέχρι να καταφέρω να το σετάρω (η ACE hellas δεν βοήθησε καθόλου), με το σημαντικότερο πρόβλημα να βρίσκεται σε μια από τις επιλογές ασφαλείας που είχα κάνει στο US Robotics 9108 και ΟΧΙ στο PPC.
×
×
  • Create New...