Jump to content

knight

Members
  • Δημοσιεύσεις

    28
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by knight

  1. Αγαπητέ φίλε babis200sx, Αυτό μάλλον στο κάνει αν ΔΕΝ αλλάξεις τα 3 αρχεία που είχα αναφέρει στο post μου με τις οδηγίες για ξεκλείδωμα του 2100. Αντικατέστησες τα 3 αρχεία? Φιλικά Χρήστος
  2. Σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση φίλε dade. Πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Χρησιμοποιώ το ΜΝ 7.0.13 και το πρόβλημα λύθηκε αφού αλλάχθηκε η τιμή του ExitBehaviour μέσα και σε άλλα δύο αρχεία με το ίδιο όνομα "ApplicationSettings.xml" που υπάρχουν στη Resident Flash. Οπότε συν ένα αυτό της κάρτας, σύνολο 3 αρχεία που ήθελαν αλλαγή.
  3. Ανδρέα, Νίκο, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε στο ΜΝ 7.0.Χ (χωρίς να γίνει χρήση 7.3 ή 7.4). Ευχαριστώ και πάλι. Το μενού δουλεύει ρολόι! ΥΓ: Αλλά και πάλι συνεχίζει να μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς και δεν είχαν δεί μέχρι τώρα το πρόβλημα ούτε οι δημιουργοί των μενού (dade, EleniKo κλπ) αλλά ούτε και κανένας άλλος χρήστης!!!:dizzy:
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ούτε το 4 διορθώνει την κατάσταση, ούτε το 0. Έκανα την αλλαγή που ανέφερeς, μετά reset και ξεκινάω το navigon. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά αν βγώ από το navigon, πάλι το ίδιο πρόβλημα, δεν ξαναμπαίνω. Πρόσεξα ότι συνεχίζει να τρέχει το process "NAVIGON.EXE" ακόμα και αν έχω βγεί από το πρόγραμα!!! Ο μόνος τρόπος να ξαναμπώ, είναι να κάνω terminate το process "NAVIGON.EXE" ή να κάνω soft reset. Δηλ. αν κάνω terminate το NAVIGON.EXE, και μετά κάνω κλικ στο εικονίδιο navigon, τότε ΝΑΙ ξεκινάει KANONIKA το πρόγραμμα navigon. Δηλ. με άλλα λόγια, μόνο αν κάνω terminate το NAVIGON.EXE, δεν χρειάζεται να κάνω soft reset. Ή αν πατήσω βέβαια το πράσινο κουμπάκι στην κάτω μπάρα (δηλ. να κάνει αυτόματα reset). Είναι δύστροπο το 2110? Ή κάτι άλλο συμβαίνει? Δεν έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα μέχρι τώρα??? :blink: Μου φαίνεται πολύ παράξενο γιατί εδώ μέσα έχω δεί πολλά μενου-ξεκλειδώματα και τα περισσότερα που δοκίμασα παρουσιάζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ακόμα και αυτά (vista, iphone κλπ) που είχε ποστάρει η EleniKo. Άραγε δεν τα τεστάρουν πριν τα δημοσιεύσουν??? :worry: Δεν τα δοκιμάζει κανείς μετά? Υπάρχει κανείς που να το έχει δοκιμάσει και να τρέχει κανονικά? Αν ναι, τί ακριβώς έκανε? Αν έχει την ευγενή καλωσύνη και θέλει, ας το αναφέρει. Κατά τα άλλα, το μενού είναι πάρα πολύ καλό και συγχαρητήρια σε εκείνον που το ετοίμασε. Μπράβο! Πολύ καλή δουλειά. :clap: Φιλικά :)
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω το φίλο dade (ή όποιον άλλο γνωρίζει) σχετικά με ένα πρόβλημα που συνάντησα εγκαθιστώντας το παραπάνω μενού σε ένα 2110max. Κατά την εκκίνηση εμφανίζεται κανονικά το κύριο μενού. Επιλέγω το εικονίδιο navigon και το πρόγραμμα navigon τρέχει κανονικά! Όλα ωραία μέχρι στιγμής. Αν ομως βγώ από το navigon πρόγραμμα, μετά δεν ξαναξεκινά με τίποτα! Όσες φορές και αν πατήσω το εικονίδιο, το navigon δεν τρέχει! Πρόσεξα ότι ακόμα και μέσα από τον explorer αν πάω και επιλέξω το navigon.exe, πάλι δεν ξεκινά το navigon πρόγραμμα. Μόνο αν κάνω πρώτα soft reset, μπορώ μετά να τρέξω κανονικά το navigon από το μενού!!! Πρέπει δηλ. κάθε φορά να κάνω soft reset για να ξαναμπώ στο πρόγραμμα navigon! Μήπως λείπει κάποιο αρχείο, το οποίο βρίσκει μόνο μετά το reset? Έχουμε λύση για το πρόβλημα αυτό? Ευχαριστώ
  6. Η ημ/νία που τραβήχτηκε η φωτό εμφανίζεται μέσα στο EXIF Info της φωτό όταν τη βλέπεις από το PC σου.
  7. Οποιαδήποτε χρήση του Google Maps, είτε από το προεγκατεστημένο πρόγραμμα είτε αν το κατεβάσεις από το site της Google και το εγκαταστήσεις ξεχωριστά (ως application) απαιτεί σύνδεση με Internet. Αλλιώς δεν δουλεύει το Google Maps. Γενικά: Η χρήση GPS στο C905 απαιτεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ σύνδεση με Internet (με την ανάλογη χρέωση). Αλλιώς δεν παίζει. (πχ. η Voda χρεώνει γενικά €12/ΜΒ. Αλλά έχει όμως ένα πακέτο €10/150ΜΒ. Το οποίο συμφέρει πάρα πολύ. Στον 1ο λογαριασμό, με χρέωσαν €25 Internet. Μετά πήρα το πακετάκι!) Σχετικά με το Google Maps, η έκδοση που θα κατεβάσεις από το google και θα την εγκαταστήσεις, είναι μεν νεώτερη και σαφώς καλύτερη (από την προεγκατεστημένη) αλλά δεν μπορείς να τη συνδυάσεις με το GPS!!! Παίζει μόνη της χωρίς GPS (δηλ. σαν χάρτες και μόνο). Και για να λειτουργήσει θέλει σύνδεση Ιντερνετ. Αλλιώς δεν παίζει. Έκανα ερώτηση στην SE, πώς μπορείς να αντικαταστήσεις την προεγκατεστημένη με τη νεώτερη, αλλά από την απάντηση που πήρα αυτό δεν γίνεται! Μάλλον έρχεται embedded με την κάθε αναβάθμιση. Είχα για 1 βδομάδα ένα Ν82 και μπορώ να πώ ότι το GPS του ήταν καλύτερο (τόσο σε εύρεση δορυφόρων όσο και σε στίγμα). Όχι όμως ότι το SE δεν είναι καλό. Από κάμερα, καλύτερο το SE. Ένα πρόβλημα που είχα με το Ν82 ήταν τα μικροσκοπικά γραμματάκια του! Πολύ εκνευριστικά (και δεν αλλάζουν σε μεγαλύτερο μέγεθος)! Σχετικά τώρα με τους φίλους που έχουν το Κ800 και ρωτάνε αν αξίζει να πάρεις το 905. Το προηγούμενο τηλέφωνο μου ήταν ένα Κ800 (για 2 χρόνια). Αν δεν θές πραγματικά τα εξτρα που έχει το 905 (καλύτερη κάμερα, Wi-Fi, GPS, κλπ), το 800 παραμένει ακόμα και σήμερα μια θαυμάσια συσκευή για να κάνεις αξιόπιστα και σωστά τη δουλειά σου καθημερινά.
  8. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει τα νέα MLS Talk & Drive? Λειτουργούν καλά με το φωνητικό interface? Είναι κλειδωμένα? Έχουν καλούς χάρτες? Για τα Mio Moov (πχ. 360)? Αυτά χρησιμοποιούν NAVTEQ χάρτες με MioMap 2008 interface και Win CE. Και πρέπει μάλλον να είναι κλειδωμένα. Ποιο από τα δύο θα συστήνατε για χρήση στην Ελλάδα? Ποιο έχει πιο πλήρεις και ακριβείς ελληνικούς χάρτες?
  9. Να σε ρωτήσω τί μάρκα σύστημα xenon έβαλες στην 147? Ενδιαφέρομαι και εγώ. Κόστος? Αποτέλεσμα?
  10. Σε ένα sony ericsson όταν γράφεις SMS και έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή "Εθνικοί χαρακτήρες" τότε το σύνολο των χαρακτήρων ανά SMS είναι μικρότερο των 160, αλλά σου δίνεται η ευκαιρία να γράφεις και με μικρά γράμματα. Αν απενεργοποιήσεις το "Εθνικοί χαρακτήρες" τότε γράφεις μόνο με κεφαλαία αλλά το σύνολο είναι 160 χαρακτήρες. Όταν γράφοντας φτάσεις τους 140 χαρακτήρες, θα δείς στη δεξιά επάνω γωνία της οθόνης του μηνύματος έναν αριθμό (ξεκινάει από το 20) που θα αρχίσει να ελατώνεται κάθε φορά που γράφεις ένα χαρακτήρα. Δυστυχώς τα SE δεν απαριθμούν από την αρχή του μηνύματος τους υπολείποντες χαρακτήρες (όπως τα ΝΟΚΙΑ), αλλά μόνο μετά τους 140. Στα ΝΟΚΙΑ γράφοντας με μικρούς χαρακτήρες μπορείς να βάλεις 160 σε ένα μήνυμα, αλλά φαίνονται πάλι μικροί όταν ο παραλήπτης έχει πάλι ΝΟΚΙΑ. Αν δεν έχει τότε φαίνονται κεφαλαία. Στα SE δεν ξέρω αν είναι το ίδιο.
  11. Για όσους ενδιαφέρονται, βρήκα καλώδιο τύπου DKU-5 για το ΝΟΚΙΑ 3100 με μόνο 25 Ευρώ! Σημειωτέον ότι το original της ΝΟΚΙΑ κοστίζει 60 ευρώ (και για αυτό δεν το αγόραζα μέχρι τώρα)! Για πληροφορίες στο 210-4118176, Πειραιάς (επίσης στέλνουν ταχυδρομικά και σε όλη την Ελλάδα). Το καλώδιο είναι για USB σύνδεση με το PC. Μαζί με το καλώδιο σου δίνουν και το software driver του να το εγκαταστήσεις στο PC.
  12. Συμφωνώ ότι το 8910i είναι μια πολύ αξιόπιστη, εμφανίσιμη και μικρή τηλεφωνική συσκευή. Και ως έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζει κάποιος. Ως τηλεφωνική συσκευή. Αλλιώς, δεν θα τον ικανοποιήσει! Η τιμή του βέβαια είναι λίγο ... ψηλή!
  13. Παιχνίδια, φωτογραφίες, εφαρμογές, κλπ, φορτώνονται στο 3100 μόνο μέσω καλωδίου (DKU-5) σύνδεσης με Η/Υ (PC Suite 5.17), ή μέσω WAP σύνδεσης (όπου σε χρεώνει η εταιρία κινητής). Αλλος τρόπος (δυστυχώς) δεν υπάρχει! Μακάρι να είχε υπέρυθρες ή USB connector (όπως είναι το trend στα τηλέφωνα τώρα τελευταία).
  14. Μάλλον πρόκειται για μηνύματα που στέλνονται μέσω Internet ?
  15. ...πρόσεχε... σε παρακολουθούν!
  16. Το πρόβλημα με τα large fonts δεν είναι αυτό βροχοποιέ! Απλώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις large fonts όταν γράφεις ένα μήνυμα! Μονο για να τα διαβάζεις. Αλλο τώρα... όταν παίζετε παιχνίδια και έχετε Lights On, δεν σας σβήνει η οθόνη?
  17. Παρεπιπτόντως, κανένα από τα bugs της 3.01 δεν έχουν διορθώσει οι αθεόφοβοι. Και τα bugs είναι πολλά και εκνευριστικά! Μόνο Τ9 ελληνικό βάλανε! Ντροπή δεν είναι? Εστειλα κάποιες επιστολές στη Νοκια Φιλανδίας για το θέμα αυτό, αλλά .. φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Βρε παιδιά μην επιμένετε, οι άνθρωποι επιθυμούν διακαώς από 1η εταιρία να γίνουν 2η! Τι να κάνουμε!
  18. Δεν θα συμφωνήσω με τον MCDE για το πληκτρολόγιο. Το θεωρώ ως το πιο "αξιόπιστο" και με την καλύτερη αίσθηση από όσα ΝΟΚΙΑ έχω μέχρι τώρα δοκιμάσει. Τα πλήκτρα είναι τουλάχιστον ανάγλυφα και μπορεις να τα ψηλαφήσεις και στο σκοτάδι! Εχεις πατήσει σε γρήγορο ρυθμό πλήκτρα σε 6610???
  19. Εντάξει, παραδέχομαι ότι το 8910i δεν έχει πολυφωνικούς ήχους και δεν έχει μεγάλη οθόνη για wap. Αλλά μήπως το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι σου έχει πολυφωνικούς ήχους? Και αν δεν έχει, σου έχουν πολύ λείψει από τη ζωή σου? Και αν θέλεις Internet brousing, το κινητό σου θα χρησιμοποιήσεις ή το PC σου? Μην τρελαθούμε κιόλας! Μόνοι μας κάνουμε πλούσιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που σπρώχνουν μέσα μας τον "καταναλωτικό πειρασμό". Συσκευές τηλεφώνων συγκρίνουμε για να κάνουμε ευκολότερη, καλύτερη και αποδιτικότερη την καθημερινή μας ζωή και όχι παιχνιδομηχανές, φωτογραφικές μηχανές, ραδιοφωνάκια, κλπ!
  20. Για το φίλο "broxopoios": Στη θέση σου θα έκανα την αλλαγή με ... κλειστά μάτια! Επειδή έχω και ένα 6610 (όχι 6100), συγκρίνοντας το (εγώ προσωπικά) με το 8910i, θεωρώ ότι το δεύτερο είναι σαφώς ποιοτικότερο και καλύτερο από πλευράς απόδοσης και ευχρηστίας (σαν τηλέφωνο πάντα, όχι σαν παιχνιδομηχανή). Εχει μεγαλύτερη μνήμη phonebook και έχει και bluetooth και η οθόνη του μπορεί να είναι μεν μικρή αλλά είναι σαφώς πιο ευκρινής από τη μεγάλη του 6610/6100. Η νέα έκδοση firmware 4.46 έχει και Τ9 ελληνικό και είναι διαθέσιμη, αν όχι από την Alphacopy, από άλλα μαγαζιά κινητών! Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι ότι δεν έχει φωτιζόμενα πλήκτρα και θα πρέπει να ξέρεις "τυφλό" σύστημα χειρισμού των πλήκτρων (με λίγη εξάσκηση, ξεπερνιέται εύκολα). Ο τρόπος που ανοίγει και κλείνει είναι μοναδικός και έχει πολύ όμορφή αίσθηση. Μήπως ο φίλος σου με το 8910i δέχεται να το αλλάξει με το δικό μου 6610?
  21. Επεξηγώ: Εχω περ. 400 ονόματα στο phonebook, όλα ανεξαιρέτως με αγγλικούς χαρακτήρες (κανένα με ελληνικούς). Βάζω το μενού του κινητού στα "Ελληνικά": (1) Τα ονόματα με "Z" μου τα βγάζει μετά το "Ε" (δηλ. όπως είναι το Ζ είναι στο ελληνικό αλφάβητο και όχι στο τέλος του αλφαβήτου όπως είναι στο αγγλικό), (2) Τα ονόματα που αρχιζουν από "F" μου τα βάζει μετά το "Τ" (δηλ. όπως είναι το Φ στο ελληνικό αλφάβητο και όχι μετά το "Ε" όπως είναι στο αγγλικό), (3) Τα ονόματα που αρχίζουν από "C" μου τα βάζει μετά "Χ" (?), (4) Τα ονόματα που αρχίζουν από "D" μου τα βάζει μετά το "C" το οποίο είναι μετά από το Χ, (5) Τα ονόματα που αρχίζουν από "Q" μου τα βάζει μετά το "G" (?), (8) Μετά από τα ονόματα που αρχίζουν από "Β", μου βάζει τα ονόματα που αρχίζουν από "Ε". Δηλ. κάνει το αλφάβητο ... μαντάρα! Και για να βρείς με πλήκτρο ένα όνομα θα πρέπει να πατήσεις πολλές φορές το πλήκτρο μέχρι να περάσει τους ελληνικούς χαρακτήρες και τους αριθμούς που αυτό αντιπροσωπεύει, ώστε να φτάσει στους αγγλικούς χαρακτήρες. Και ερωτώ : Είναι αυτό άνω-κάτω ή όχι??? Δεν διατηρεί τη συνέχεια του αγγλικού αλφαβήτου όπως αυτό πραγματικά είναι, αλλά το μπερδεύει!!!! Ε, αυτό με εκνευρίζει!!!
  22. Επεξηγώ τι σημαίνει "ανω-κάτω του phonebook": Ολα τα ονόματα στο τηλέφωνο μου είναι καταχωρημένα με αγγλικούς χαρακτήρες. Και το μενού είναι και αυτό αγγλικό. Οταν όμως αλλάξω το μενού σε ελληνικό, τότε το phonebook (που έχει μόνο αγγλικά ονόματα) γίνεται άνω-κάτω! Και το σπουδαιότερο: δεν μπορώ να βρώ ένα συγκεκριμένο όνομα (που είναι ήδη με αγγλικούς χαρακτήρες) αφού τα πλήκτρα αντιπροσωπεύουν τώρα πια μόνο ελληνικούς χαρακτήρες! Βρίσκεις μόνο όσα ονόματα αρχίζουν με γράμμα που είναι κοινό και στα 2 αλφάβητα! Και αυτό το πρόβλημα το έχουν όλα τα ΝΟΚΙΑ.
  23. To 3100 τελικά είναι ένα αρκετά αξιόλογο και κομψό τηλεφωνάκι και αποτελεί μια πολύ ωραία πρόταση από τη ΝΟΚΙΑ (αν είχε και infrared θα ήταν άψογη πρόταση). Είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω για μερικές μέρες ένα τέτοιο τηλεφωνάκι. Η τελική λιανική τιμή του είναι 209 Ευρώ και κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα στην Ελλάδα). Εχει και ανοικτή ακρόαση (handsfree speaker)! Πολύ βολικό για να το χρησιμοποιείς όταν οδηγείς και να μην σε βλέπουν ότι χρησιμοποιείς τηλέφωνο (you know what I mean). Λοιπόν, η οθόνη του (παρ'όλο που είναι ίδιων διαστάσεων 128Χ128) είναι κατά πολύ καλύτερη του 6610, 6100, κλπ. Εχει καλύτερη ευκρίνεια και πιο έντονα και ζωηρά χρώματα. Είναι πολύ ξεκούραστη στα μάτια. Μπορείς να κάνεις zoom στις εικόνες και να αλλάξεις τη φωτεινότητά τους (δηλ. ένα απλούστατο image processing). Εχει περ. ίδιες διαστάσεις με το 2100 (δηλ. μικρότερο του 6610). Η χωρητικότητα καταλόγου είναι ίδια με το 6610 (300 ονόματα). Η μπαταρία (850mAh) είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας από το 6610 (720mAH). Κρατάει άνετα περ. 4-5 μέρες. Mπορείς να αλλάξεις/προγραμματίσεις τη λειτουργικότητα του δεξιού soft-key (κατάσταση αναμονής)! Συνδέεται (μέσω καλωδίου DKU-5 από το pop-port) με το handsfree ραδιοφωνάκι της ΝΟΚΙΑ (...ζήλεψε από τη Sony Ericsson), με την fun-κάμερα της Νοκια και με PC! Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία της Νοκια να δίνει στη σημερινή εποχή στην αγορά ένα τηλέφωνο που δέχεται java applications & games και να μην έχει ... infrared port! Μόνο μέσω WAP ή από Η/Υ (με καλωδιο) μπορείς να φορτώσεις java προγράμματα ή εικόνες! (λίγο ταλαιπωρία). Το βράδυ αν ρίξεις πάνω του φως για λίγα δευτερόλεπτα, μετά φωσφορίζει η πρόσοψη στο σκοτάδι για περ. 20 λεπτά! Στο πακέτο πώλησης δεν περιλαμβάνεται το CD με το PC Suite 5.17 (πρέπει να το κατεβάσεις από το site της Nokia). O φορτιστής που δίνουν είναι ο απλός (που είναι και καλύτερος για τις μπαταρίες) ACP-7E (με μετασχηματιστή όχι switching). Η διαφορά λιανικής από το 6610 είναι 100 ευρώ! Δηλαδή το ενσωματωμένο ραδιοφωνάκι και το infrared κάνουν και τα δύο μαζί 100 ευρώ??? Λίγο υπερβολικό δεν είναι??? Και για να μην νομίσει κανείς ότι δεν τα λέμε ΟΛΑ σε αυτό το forum, το καλώδιο σύνδεσης DKU-5, η ΝΟΚΙΑ το πουλάει .... 60 Ευρώ! Δηλ. περ. το 1/3 της τιμής του τηλεφώνου! Θα έχει και ρουμπίνια φαίνεται μέσα! Σημειωτέον ότι με το καλώδιο σου δίνουν και ένα CD με το software driver του καλωδίου (πρέπει να το εγκαταστήσεις πριν το PC Data Suite).
  24. .... Και το πιο καταπληκτικό και απίστευτο (μόνο μια Νοκια θα μπορούσε να το κάνει): Το PC SUITE 5.1 βγάζει μόνιμα "unexpexted error" (κάπου προς το 75% της διαδικασίας) όταν πάς να κάνεις restore backup στο τηλέφωνο μετά το νέο φλασάρισμά του! Τελικά μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες έκανα το restore με το ... Oygen! Μου δίνει την εντύπωση ότι αυτή η εταιρία είναι .. υπό διάλυση! Παιδιά κρατείστε τα παλιά σας Νοκια, σε λίγο θα είναι ... συλλεκτικά κομμάτια (πχ. από κάποια εταιρία που κάποτε υπήρχε και αυτή)!
  25. .... Και κάτι ακόμα για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ανοησίας που τους δέρνει! Ενώ έχει κυκλοφορήσει νέα version (1.9) για το παιχνίδι backgammon, η 4.46 έχει ακόμα μέσα την παλιά (1.1.2)! Και εκείνες οι ανόητες εικόνες στα Templates να μην μπορείς να τις σβήσεις...!!! Βέβαια κάτι καλό που πρόσεξα είναι ότι ο ελεύθερος χώρος μνήμης για παιχνίδια-εφαρμογές έχει αυξηθεί (τώρα 546ΚΒ)! ΄ Πάντως μην περιμένετε και πολλά από την 4.46! Πώς γίνεται να βοηθήσεις ... αβοήθητους? Δεν γίνεται!
×
×
  • Create New...