Jump to content

dekerz

Members
  • Δημοσιεύσεις

    21
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dekerz

  1. Πωπω σωστά το είχα ξεχάσει, αν και το είχα χρησιμοποιήσει πρόσφατα...:O
  2. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με το adb όπως ολόσωστα αναφέρθηκε παραπάνω, σύνδεσε την κάρτα με το pc με άλλο τρόπο (άλλο κινητό που υποστηρίζει sd, card reader, sd usb adapter) και πέρασε το bootfix του LeeDrOiD χύμα στην κάρτα. Flashάρισε και λογικά είσαι έτοιμος. Το πρόβλημα στο boot συμβαίνει γιατί προσπαθεί το κινητό να ξεκινήσει με μεγάλο o/c και η συσκευή σου δεν το "αντέχει".
  3. Ένα mini λεξικό όρων για τους πιο αρχάριους. Τι είναι: Root - Μέθοδος ξεκλειδώματος λειτουργικού Android για την απόκτηση SU (Super User) Rights. noob fact: Κάτι σα το run as administrator που έχουν τα windows. Απαιτείται για να περάσουμε custom Rom. (Custom) Rom - noob fact: Είναι στην ουσία το "λειτουργικό" του κινητού μας. Βάζουμε custom Rom γιατί έχουν επιπλέον δυνατότητες του stock (Froyo 2.2) a2sd/a2sd+ - noob fact: To πέρασμα των apps στην sd. Το a2sd το έχει το stock froyo αλλά μόνο αν το έχει ενεργοποιήσει ο δημιουργός της εφαρμογής. Ακόμη κι αν μεταφέρουμε την εφαρμογή στην sd σημαντικό μέρος παραμένει στην internal μνήμη. To a2sd+ υπάρχει μόνο σε custom roms, όχι σε όλα, και μεταφέρει ΟΛΑ τα apps στην sd εφόσον αυτή έχει ext3 partition. S-off - Η HTC έχει προσθέσει extra ασφάλεια κάνοντας read only το /system και /recovery partition. Βάζοντας το κινητό μας σε S-Off αφαιρούμε αυτή την προστασία. Κερδίζουμε κάνοντας S-Off (Security OFF) το ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε stock εφαρμογές. H αφαίρεση πραγματοποιείται μέσω του adb (Android Debug Bridge) ή με την χρήση του app Root Explorer. Root Explorer - App που επιτρέπει την εξερεύνηση του root κομματιού κι εφόσον έχει γίνει S-Off την απόκτηση Write δικαιωμάτων σ'αυτό. Titanium Backup - App που επιτρέπει το backup των εφαρμογών μας αλλά και των δεδομένων τους στην sd. Μπορεί να το κάνει με batch. Rom Manager - App απόλυτης διαχείρισης ROM. Πλήρες recovery/backup. Επιτρέπει επίσης τη δημιουργία ext3 partition στην sd.
  4. 1. Κάνεις πρώτα back up με το titanium (Menu/batch κτλ.) 2. Μεταφέρεις ότι έχει (όλα) η sd σου στο pc. 3. Φτιάχνεις το ext3 partition με το Rom Manager. (512Μb ext3, 0mb swap) 4. Επαναφέρεις αυτά που έσωσες ξανά στην sd. 5. Πριν το flashάρισμα κάνεις ένα backup από το recovery menu. 6. Flashάρεις μια ROM που έχει δυνατότητες a2sd+ 7. Μόλις τα καταφέρεις επαναφέρεις με το titanium τα apps σου. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές αυτά που πρέπει να κάνεις. Για λεπτομέρειες στην πρώτη σελίδα και εδώ: http://www.htcdesireforum.com/htc-desire-how-to/%28guide%29-rootin-flashing-rom/
  5. Υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που υπάρχει μόνο WCDMA κι όχι GSM? To αντίστροφο φυσικά ναι. Επίσης δεν έχω ακούσει για εταιρία κινητής που να έχει κεραίες 3G σε άλλο μέρος από τις gsm.
  6. Επίσης αν κάποιος έχει παλαιότερη ROM αλλά βαριέται το ολικό φλασάρισμα μπορεί να κατεβάσει τον kernel της 2.2e από εδώ: http://dl.dropbox.com/u/13432479/leedroid_kernel/kernel-leedroid_2.2e.zip Περιλαμβάνει το sdfix.
  7. Για όσους ενδιαφέρονται βγήκε η LeeDrOiD 2.2e με τις παρακάτω αλλαγές: * Updated Kernel 2.6.32.15-leedroid_2.2e -snq * O/C Up to 1190mhz * Increased read ahead busser size ("sd R/W speed fix") * interface to query/set cpu supply voltages for every freqency MORE INFO * Updated Youtube V2.0.26 * Removed Market Enabler (Market Access is now an optional add-on) * Moved Google Maps back to /data * Further modified "LeeDrOiD Locales" * Updated Market V2.07 * Updated Titanium Backup * Updated Google Maps * Updated Ad-free Hosts
  8. Έβαλα την Leedroid 2.2d με αρκετές "εκπτώσεις", footprints, teeter, stocks κτλ και πραγματικά το κινητό είναι εξαιρετικό. Ακολούθησα και τις οδηγίες του OculatusAbis για το setcpu αλλά δυστυχώς το δικό μου Desire έγινε αρκετά luggy ειδικά από την μετάβαση αναμονή σε operational. Δεν πειράζει, από μπαταρία πάει καλά έτσι κι αλλιώς με το ήδη υπάρχον kernel της Leedroid. [Edit] τελικά λύθηκε, δεν έφταιγε το setcpu αλλά το widget του. Μόλις το αφαίρεσα όλα μέλι γάλα! Δυστυχώς αν και googlισα βρήκα διφορούμενες απόψεις στα παρακάτω: 1. Ο kernel της Leedroid έχει το sdfix? 2. Ο kerrnel του Richardtrip είναι μόνο για ο/c ή έχει καλύτερη διαχείριση undervoltage?
  9. @David Ευχαριστώ για όλες τις βοήθειες. 1.Για το play247. Από εκέι πήρα το δικό μου desire με SLCD ελληνικό και Froyo. Βέβαια μου είχαν τότε πει ότι έχουν και ελληνικό και άλλο και διάλεξα. Επειδή το παρέλαβα από το μαγαζί μόλις μου το έφερε σφαγισμένο, το άνοιξε μπροστά μου με την δικαιολογία ότι υπάρχουν desire που λείπουν τα ακουστικά ή η sd. Δεν είχε λόγο να το κάνει εφόσον ήταν σφραγισμένο. Επίσης στο μαγαζί Πάτρας επειδή έχω ψωνίσει πολλές φορές δεν υπάρχει βιτρίνα με ανοιχτά κινητά ή άλλα υλικά. 2.Αν μπορεί κάποιος να μας πει πληροφορίες για το S-Off ή να δώσει κάποιο link θα του ήμουν ευγνώμων. EDIT Λύθηκε η απορία μου εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=805811 3.Κυκλοφόρησε η LeeDrOiD V2.2d με τις παρακάτω αλλαγές από την b: * Fixed No-A2SD+ Build * Fixed Boot issue in both builds * Fixed WPA Supplicant (some users having wifi issues) * Some image optimisations * Fixed Rom Manager "fix permissions" 4.To fix permissions του Rom Manager όντως δεν δούλευε στην b και σε μένα. 5.Ερώτηση εγώ που έχω την b φλασάρω στεγνά από την sd την rom ή πρέπει πάλι να πάρω backup όλων των εφαρμογών με Τitanium κτλ?
  10. Εγώ δοκίμασα την Leedroid 2.2b με Α2SD που έχει HTC Sense και προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος. Έχει ενσωματωμένο και το market enabler που σε ενδιαφέρει. Ότι κι αν κάνεις κάντο με απίστευτη προσοχή, χωρίς βιασύνη και ησυχία γιατί η τουβλοποίηση δεν είναι αδύνατη.
  11. Δεν έχω λόγο να τσιτώσω με το Quadrant το κινητάκι μου, ειδικά με το φόβο να ψοφήσει κανά ημιπροβληματικό motherboard. Μου αρκεί που έβαλα 70 ακόμη εφαρμογές, τις άνοιξα όλες, έβγαινα με το πλήκτρο Home για να μένουν ανοικτές, και το κινητό αντιδρούσε καλύτερα από φρέσκο reboot σε Stock Rom. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι με class 6 κάρτα δε θα ήταν ακόμη καλύτερα έτσι. Kernel δείχνει τον 2.6.32.15-leedroid_2.2b snq@drone #1 Δεν ξέρω πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι από την 2.2a αλλά μπορώ να σου πω ότι όλα δουλεύουν ΑΨΟΓΑ! :D Περιμένω να δω τι ψάρια πιάνει και το undervoltage. Απορία έχω για το αν κάπου μπορούμε να δούμε τον υπολειπόμενο χώρο του ext3 partition της κάρτας από το Android. Υποθέτω ότι οι διανομές linux το βλέπουν. Mε το root explorer δεν μπόρεσα προς το παρόν να βγάλω άκρη, αλλά το ψάχνω. Για να αφαιρέσουμε εφαρμογές του system τύπου footprints εξακολουθεί ο root explorer να αποτυγχάνει και μόνο η λύση Recovery και adb shell φαίνεται να κάνει δουλειά. Χρειάζεσαι custom rom. Ψάξε το όμως και λίγο ζητάς έτοιμα πράγματα που 2-3 σελίδες πιο πριν έχουν απαντηθεί. Το παρακάτω link και η πρώτη σελίδα του thread θα σε βοηθήσουν. http://www.htcdesireforum.com/htc-desire-how-to/%28guide%29-rootin-flashing-rom/
  12. Μόλις τέλειωσα την εγκατάσταση Leedroid 2.2b με A2SD. Δε σας λέω τίποτα, άλλο πυραυλο-κινητό...:w00t: Ακόμη και με την γελοία κάρτα sd της HTC βγάζει φλόγες σε ταχύτητα...:dance:
  13. Ένα καλό link με απλές οδηγίες και απαντήσεις είναι αυτό: http://www.htcdesireforum.com/htc-desire-how-to/%28guide%29-rootin-flashing-rom/
  14. 1. Χωρίς root στην SD πηγαίνουν μόνο εφαρμογές που έχει επιτρέψει ο δημιουργός και ΟΧΙ ολόκληρες, σημαντικό κομμάτι μένει στο κινητό. Αν δεν κάνω λάθος μόνο το .apk πηγαίνει στην SD. 2. Με root και Stock ROM και setInstallLocation ή άλλο utility πηγαίνουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές στην SD αλλά πάλι όχι ολόκληρες. 3. Με Custom ROM με υποστήριξη ext3 πηγαίνουν ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ οι εφαρμογές στο ext3 partition. Στην ουσία το ext3 λογίζεται σαν έξτρα μνήμη του κινητού κι όχι SD. 4. Γιατί το Android δεν επιτρέπει εξ'αρχής τη μετατροπή sd σε ext3, πιθανολογώ για να καλύπτει του χρήστες windows στα οποία το ext3 δεν αναγνωρίζεται. Το fat32 είναι πιο αργό και από την καθυστέρηση και δεν τολμάει το Android να του δώσει δικαίωμα πλήρης εγκατάστασης app. Όποιος ξέρει κάτι διαφορετικό διορθώνει.
  15. Thanx! Nice! Αν και είναι κυρίως για root users είναι χρήσιμο.
  16. Για όποιον non-root θέλει να στείλει apps στην sd ενδιαφέρον έχει το δωρεάν Apps2sd Pro. Και για να μη ρωτάτε όχι δε στέλνει όλες τις εφαρμογές αλλά αυτές που έχουν αυτή την επιλογή. Απλά κερδίζεις ότι δεν ψάχνεις ποιές εφαρμογές έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έχει κανείς υπόψη του app που να καθαρίζει caches εφαρμογών αυτόματα?
  17. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δεν θέλει-φοβάται το root θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ακόμη κι αν βάλει όσες εφαρμογές του επιτρέπεται στην sd θα δει το χώρο του κινητού να μειώνεται δραματικά. Φανταστείτε ότι μετά από επαναφορά υπάρχουν free περίπου 140ΜΒ. Μετά την αναβάθμιση του facebook και του flash που γίνεται αυτόματα (σχεδόν) στο market φτάνουμε στα 110ΜΒ. 10-15 apps και 3-4 παιχνιδάκια και ο χώρος μας αποχαιρετά! Το να βάλει κάποιος δε εφαρμογή gps είναι θράσος! Είναι μεγάλη μλκια της HTC ο τόσο μικρός χώρος, για τόσο παντοδύναμο κινητό με τόσο μεγάλο αριθμό apps. Συμπέρασμα: "Νο root, no party..."
  18. Βγάλε καινούρια ROM ρε HTC ! Ακόμα και το καινούριο Google buzz θέλει minimum Android 2.0+
  19. Με την x.66 τουλάχιστον που δοκίμασα και σε μένα το Υ το στέλνει δυστυχώς σαν U. Με τα υπόλοιπα γράμματα δεν υπάρχει πρόβλημα τα δοκίμασα όλα. Επίσης για τα .jar υπάρχει η εφαρμογή Java/J2ME Runner διαθέσιμη και στο market αλλά οι μισοί χρήστες λένε ότι δεν τα κατάφεραν να την κάνουν να παίξει.
  20. Γειά σας παιδιά και από μένα. Το έχω 1 εβδομάδα το εργαλείο και είναι κορυφαίο. Να προσθέσω 2-3 αξιόλογα. Σε μένα τουλάχιστον με την x.66 δεν λειτουργεί η Ενημέρωση Κλήσεων (το μνμα που έρχεται όταν σε καλούν και εσύ μιλάς ή είσαι εκτός δικτύου) με τις ρυθμίσεις σωστές. Παρά την ομιλία με την Wind φαίνεται ότι υπάρχει μια προώθηση που παρακάμπτει την λειτουργία. Αν το παρατήρησε κι άλλος ας ενημερώσει. Η λύση η οποία δεν δούλεψε και πρότινε η Wind ήταν να καλέσω το ##002# να στείλω μνμα ΟΧΙ στο 1265 και μετα πάλι στο 1265 ΝΑΙ Όσον αφορά τις επαφές και το back up εγώ έχω βολευτεί με την εφαρμογή Export Contacts η οποία δημιουργεί ένα αρχειάκι το οποίο το ανέβασα στο http://www.google.com/contacts και μετά με συγχρονισμό έχει ενημέρωση. Βέβαια το γνωστό με τα διπλά ονόματα υπάρχει κι εδώ το οποίο όμως λύνεται με την καταχώρηση ως google όταν περνάτε ένα νέο τηλέφωνο.
×
×
  • Create New...