Jump to content

sv2gww

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by sv2gww

  1. Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους του φόρουμ! Τελικά πήγα στο κατάστημα Nokia Care όπου το είχα δώσει αρχικά για την επισκευή. Φυσικά πρώτα τους τηλεφώνησα και μου είπαν ότι μπορεί να γίνει και μάλιστα στην περίπτωσή μου δωρεάν. Πήγα λοιπόν και αφού είδαν την συσκευή με ρώτησαν από πού το αγόρασα... Καλό, ε? Τους εξηγώ οτι το αγόρασα από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων (Ελληνική) και μου λένε πως το τηλέφωνο δεν είναι ελληνικό, και πως η αλυσίδα αυτή τα αγοράζει μαζικά από το εξωτερικό (δηλ Ε.Ε.) αλλά ζητάει από τον προμυθευτή ελληνική γλώσσα (!!!!!!!!!!). Άρα, για να γίνει η αλλαγή σε κωδικό ελληνικής αγοράς θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια της Nokia και να πληρώσω 16 Ευρώ. Που από τηλεφώνου ήταν δωρεάν...:blink::blink: Λοιπόν? Είμαι εγώ ο μ.... ή αυτοί είναι οι έξυπνοι? Αυτά καλοί μου άνθρωποι. Γιάννης-sv2gww.
  2. Χαιρετώ την παρέα μας! Έχω αγοράσει πριν από ενα χρόνο το Ν97 το οποίο λόγω σοβαρού προβλήματος το έστειλα στην αντιπροσωπεία για επισκευή (εντός εγγύησης). Το τηλέφωνο τελικά ταξίδεψε εκτός συνόρων για αλλαγή της κεντρικής του πλακέτας. Με την αλλαγή της ήρθε σαφώς και νέο ΙΜΕΙ αλλά και το πρόβλημα της γλώσσας γραφής. Εχει την Αγγλική, Γερμανική, Ολανδική και Γαλλική αλλά Ελληνική γιόκ!! Η επαναφορά από το τελευταίο back-up δεν έκανε τίποτα και στο sait της Nokia με το γελοίο OVI επίσης δεν υπάρχει τίποτα.... Καμιά ιδέα πριν τους πάρω τηλέφωνο και φανώ ...ανόητος? Γιάννης. χρόνια πολλά σε όλους!
  3. Τελικά διαπίστωσα ότι η μου συσκευή είναι από τις πιο πρόσφατες... Διαβάζοντας κάποια άρθρα στο φόρουμ http://www.nokiausers.net έμαθα ότι το κάλυμα του φακού απέχει μερικά δέκατα του χιλιοστού από τη ζελατίνα του φακού. Παρά το γεγονός αυτό όμως, μια αμιδρή γρατζουνιά έχει ήδη εγκατασταθεί, μεταξύ των leds και του δακτύλιου του φακού. Ίσως από τον μαγνήτη που υπάρχει, σε ρόλο διακόπτη on/off. Για το gps, όπως έγραψα και παραπάνω, δεν ασχολούμαι πλέον. Όσο για την αγανάκτηση του freddara, ναι, τον συμμερίζομαι αλλά κι από την άλλη δεν μπορώ να μην είμαι έστω και λίγο ελαστικός απέναντη σε ένα κινητό που προσπαθεί να τα κάνει όλα. Εύλογα, κάπου θα υπερτερεί και κάπου θα υστερεί. Πχ, η ενσωματωμένη ηλεκ. ξυριστική μηχανή δεν λειτουργεί, αλλά δε με χαλάει...:lol::lol::lol::lol:;) Καλά Χριστούγεννα και πάλι, σε όλους! Γιάννης-sv2gww.
  4. Terrestrial, σχετικά με το μπλέ προστατευτικό του φακού... Έχει όντως καταργηθεί/αλλάξει στα νέα Ν97? Το δικό μου είναι λίγων ημερών και έχω την εντύπωση ότι είναι πρόσφατης παραγωγής αφού έχει "φρέσκο" firmware. Για την προστατευτική ζελατίνα της οθόνης, αν πιάνει απ' άκρη σ' άκρη μήπως δεν θα λειτουργεί σωστά ο αισθ. απόστασης? Η original μεμβράνη που έχει η συσκευή έχει άνοιγμα στο εν λόγω σημείο, όπως επίσης στον εμπρός φακό (εύλογα) και στο πλήκτρο του μενού. Και δε "λεει" να βάλω μόνο σ' ενα τμήμα προστατευτική ζελατίνα αφού όλη η εμπρός επιφάνεια είναι ενιαία και το ίδιο ευαίσθητη σε όλη της την έκταση. Αυτά... Τέλος, καλά Χριστούγεννα σε όλους -και όλες- τους φίλους του φόρουμ! Γιάννης-sv2gww.
  5. Φίλε terrestrial μην είσαι τόόόόσο βέβαιος για το θέμα του γρατζουνίσματος του κυρίως φακού από την καλύπτρα του. ΜΙΑΣ ημέρας κινητό και η μοναδική γρατζουνιά είναι εκεί! Παρά το μπλε soft-pad μεταξύ της καλύπτρας και του φακού. Τελικά η μόνη λύση είναι το ......μανικιούρ-πεντικιούρ.... Για να ανοίγει το κάλυμμα από την ελάχιστη σχισμή μεταξύ αυτού και του πλαισίου του, χωρίς να ασκείται πίεση σ' αυτό. Για το gps ισχύουν τα γνωστά. Έχοντας bluetooth gps από προηγούμενη συσκευή δεν καταστρέφω πλέον άλλες συμαντικές συνάψεις του εγκεφάλου μου. Φιλε xatou μην μπεις στον κόπο να λύσεις οτιδήποτε στο κινητό σου! Ο θόρυβος προέρχεται από τις συρταρωτές βάσεις ανάκλησης/αναδίπλωσης της οθόνης επάνω στο πληκτρολόγιο. Δεν είναι πρόβλημα. Γιάννης-sv2gww ΥΓ Ούτε μια νάϋλον κάλτσα για θήκη κινητού στο βασικό εξοπλισμό? Για το κορυφαίο Ν της σειράς αυτής? Οι γείτονες (ericsson) πίνουν άλλο νερό?
  6. Άρα, βάσει των παραπάνω, θα πρέπει να κάνουμε λίίίίγη υπομονή ακόμα και να αγοράσουμε το ...Χ2 το οποίο μάλλον θα εμφανιστεί νωρήτερα απ' το Χ1. Γιατί όταν θα έχει κυκλοφορήσει η ελληνική έκδοση θα 'ναι τόσο αρχαίο όσο το Ρ800 σήμερα. Τελικά θα πρέπει να αλλάξει η SE το logo "Xperia" σε "Xperiment". sv2gww.
  7. Δυστυχώς ναι, φίλε μου. Μπορεί να αρθεί ο κωδικός προστασίας εισόδου χωρίς να σβήσουν τα αποθηκευμένα αρχεία. Αν αυτό επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης... sv2gww.
  8. Καλημέρα στους φίλους (και μη) του φόρουμ... Τα τελευταία νέα μου από το ριμάδι το τηλέφωνο αλλά και από τους καραγκιόζιδες που κρατούν το service της εταιρείας. Εννοώ της αντιπροσωπείας. Πήρα λοιπόν πίσω τη συσκευή μου ως ανεπισκεύστη δια μέσω καταστήματος "Γερμανού" και αυτό γιατί βρήκαν υγρασία στην πλακέτα!!!! Ναι βρε παιδιά... Υγρασία στην πλακέτα μέσα σε τηλέφωνο που αγοράστικε για αυτό τον σκοπό (περιβάλον εργοταξίου)!! Την οποία φυσικά δεν την αλλάζουν μέσα στα πλαίσια της εγγύησης γιατί η υγρασία είναι εκτώς, άσχετα με το αν η συσκευή το προβλέπει! 2 μα#$$ μέχρη στιγμής. Αυτά τα έμαθα δια στόματος υπαλλήλου του "Γερμανού". Φυσικά και δεν έφαγα για μια ακόμα φορά το φρούτο (μετά από αγωγή κατά Sony Ericsson, Vodafone service και Κωτσόβολου για ίδια περίπτωση) γιατί τη συσκευή δεν την έβρεξα ποτέ, έσβυσε οριστικά ενώ την είχα επάνω μου, δούλεψε μόλης λίγες ημέρες. Και αποφάσισα να την ανοίξω για να δω την υγρασία στην πλακέτα της αφού αυτοί θεωρούν το τηλέφωνο άχρηστο και εκτώς εγγύησης. Και βέβαια δεν υπάρχει υγρασία. Προχώρησα σε ηθελημένο βραχυκύκλωμα των pins του κεντρικού επεξεργαστή ώστε να κάνω hard reset σ' αυτόν (εννοήται ότι μπαταρία ήταν βγαλμένη) οπότε και μηδενιστήκανε τα όποια πηθανά στατικά φορτία ρεύματος σ' αυτόν. Και το ξανάκλεισα. Και, oh yes, το τηλέφωνο λειτουργεί και πάλι κανονικά! Σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Τελικά υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος έστω και σε μια εταιρεία? Που να μην θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι εκτός απ' αυτόν ΔΕΝ είναι μοσχάρια? Και μετά απ' αυτό τι θα πρέπει να πω εγώ γι' αυτή την εταιρεία? Εάν ήμουν κάποιος που δεν γνωρίζει από ηλεκτρονικά ή τις ανεύθυνες διαδικασίες που ακολουθούν οι αντιπροσωπείες δεν θα "έκλεγα" τα φράγκα που έδωσα? Άκου εκεί, υγρασία μέσα σε τηλέφωνο που φτιάχτηκε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο!!! 73 de SV2GWW. ΥΓ Αν τύχει και διαβάσει κάποιος το μήνυμά μου και θεωρεί ότι θύγεται από τα γραφώμενά μου τότε ανοίκει στην "άλλη" πλευρά, οπότε αδιαφορώ. Για τα παραπάνω υπάρχουν αποδείξεις. Λόγω του περιστατικού αυτού θεωρώ πλέον την SAMSUNG ως να μην υπάρχει και θα την δυσφημώ με κάθε ευκαιρεία. Πολύ θα το χαρώ να μου κάνουν μήνυση...
  9. Φίλε mol, το θέμα δεν είναι τόσο το χρηματικό όσο η αξιοπιστία του τηλεφώνου. Εργάζομαι σε εργοτάξια (μηχανικός) και το ρημάδι χτυπάει κάθε λίγο. Είναι "εργαλείο" για 'μένα. Αν είναι να 'χω μαζί μου εφεδρική συσκευή ή να κοιτάω την οθόνη κάθε 10 λεπτά μήπως κι έσβυσε και δεν το πήρα χαμπάρι, τι να το κάνω? Όσο για τα 35, εξήγησα στο τηλεφώνημά μου στην Αθήνα πως έχει η κατάσταση και μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Άρα η ταρίφα, ή το πρόσχημα της απόδειξης, είναι εύρημα του Γερμανού. Φαξ, όχι φίλε μου. Δεν έχω τη δυνατότητα να λάβω (ή σωστότερα "να μου στειλούν"). Γιάννης-sv2gww.
  10. mol, είμαι στο ξενοδοχείο LASIA της Μυτιλήνης, δωμάτιο 207! Σε 5 λεπτά θα το εξφενδονίσω! Προλαβαίνεις? Γιάννης-sv2gww.
  11. Γειά, σε όλους τους φίλους του φόρουμ. Έχω αγοράσει προσφάτως ένα m-110 γιατί λόγω περιβάλοντος εργασίας έχω αλλάξει αρκετές συσκευές έως τώρα. Πάνε λοιπόν 2 εβδομάδες από την αγορά του όπου εχθές το απόγευμα και χωρίς άλλο πρόβλημα το τηλέφωνο έκελισε από μόνο του! Φαντάστικα ότι άδειασε η μπαταρία του κι έτσι το βράδυ το έβαλα για φόρτηση. Κατά τη διάρκεια αυτής δεν εμφανίστηκε η γνωστή οθόνη φόρτησης κι έτσι μπήκα στην υποψία ότι κάτι συμβαίνει... Και όντως, κάτι συμβαίνει. Δεν επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας με τίποτα! Σήμερα που πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά Αθηνών, με παρέπεμψαν στο σέρβις του Γερμανού, αφού αυτές τις ημέρες βρήσκομαι στη Μυτιλήνη. Απευθηνόμενος τηλεφωνικά στο κατάστημα έμαθα ότι πολύ πιθανόν να θέλει εγκατάσταση νέου firmware κι αν δεν "κάτσει" να το στείλουν στην Αθήνα. Κι επειδή δεν έχω την απόδηξη αγοράς μαζί μου θα μου χρεώσουν 35€!!! (μήπως πρέπει να κουβαλάω μαζί μου και το εκκαθαρηστικό εφορίας? λέω...) Έτυχε κάτι όμοιο σε 'σας? Ή να κάνω το τηλέφωνο "φελό" για την πετονιά ψαρέματος, αφου είναι και αδιάβροχο? Γιάννης-sv2gww. Sony και πάλι Sony! Το P910i ακόμα ροκάρει!!
×
×
  • Create New...