Jump to content

dimosab

Members
  • Δημοσιεύσεις

    52
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dimosab

  1. Και σε μενα τα ιδια κανει ειμαι με την τελευταια εκδοση Α13. Το προβλημα δεν ειναι της συσκευης μας αλλα της google μιας και δοκιμασα αποστολη χαρτη και σε ενα Oppo με Α13 και σε αυτο και ενω ερχεται το notification δεν ανοιγει η διαδρομη παρα μονο το google maps. Εχει αναφερθει στην google λογικα θα το φτιαξουν σε καποιο update. https://support.google.com/maps/thread/235598439
  2. Το μονο που ισως να γινεται αλλα δεν ειμαι σιγουρος ειναι να ξανακανουν αδιαβροχοποιηση για το ip το οποιο εδω δεν γινεται και εννοειται η γνησιοτητα της μπαταριας. Αλλα λιγα ποστ πιο πανω ενας φιλος εδωσε ενα site το οποιο ειναι επισημος συνεργατης της OP και πουλαει γνησια ανταλλακτικα της. Ισως τωρα με την διαμαχη που εχει η OP με την Nokia να ετοιμαζεται να βγει εντελως απ την Ευρωπη και να εδωσε ανταλλακτικα σε καποιον συνεργατη για να καλυψει τους υπαρχοντες πελατες της.
  3. Οχι, τελικα δεν ειναι της OnePlus. Ειναι αυτονομο site. Το domain του ειναι το sparepartservice.shop απλα εχει subdomain το oneplus.sparepartservice.shop το οποιο μπερδευει. Εχει επισης το επισημο logo της OnePlus και παραπλανει επισης. Τελος αν πατησεις πανω στο logo σε κανει re-direct στο oneplus.com γι αυτο μαλλον μπερδευτηκε και ο φιλος και νομιζε οτι ειναι επισημο. Μπορει και να ειναι δεν ξερουμε τι deal μπορει να εχει κανει με OnePlus. Το πιθανοτερο παντως ειναι να μην ειναι μιας και οσο και να εχω ψαξει η OnePlus δεν δινει ανταλλακτικα εκτος OnePlus.
  4. Φιλαρακι εισαι πρωτος. Εγω που το κοιταγα δεν βρηκα οτι η OP δεινει ανταλλακτικα γι αυτο και ακολουθησα την ροτα να το στειλω Πολωνια με ολα τα επακολουθα. Δυστυχως σημερα το παραλαμβανω με aftermarket μπαταρια που εβαλα στο παρακατω μαγαζι για οποιον ενδιαφερεται: https://www.cell-phones.gr/mpataria-blp759-oneplus-8-pro-original-bulk Θα το τεσταρω και αν μου κανει νουμερα τοτε θα παραγγειλω απο OP που ποσταρες. Και παλι σε ευχαριστουμε πολυ για το ποστ.
  5. Αξιζει η αναβαθμιση απο Android 11 σε 13? Τοσο καιρο το εχω σε 11 γιατι μολις ειχε βγει το 12 το περασα και ηταν τοσο χαλια που καπακια το γυρισα σε 11 και απο τοτε εχω παραμεινει σε αυτο πολυ ευχαριστημενος.
  6. Δυστυχως μονο με root μπορεις να δεις με ακριβεια το battery health του OP8 Pro. Σαν εναλλακτικη με σχετικα ακριβεις ειναι το accubattery app.
  7. Καλησπερα και παλι. Κανεις εδω σε μη Ευρωπαικο OnePlus 8 pro δεν εχει αλλαξει μπαταρια?
  8. Παιδες καλησπερα. Εχω το IN2020 αγορασμενο απο Κινα. Τα εχει παιξει η μπαταρια. Πηρα μια aftermarket απο ali αλλα δεν επαιξε σωστα. Η ctdi δεν μου αλλαζει μπαταρια επειδη δεν ειναι ευρωπαικη η συσκευη. Ψαχνομαι να δω τι θα κανω. Προφανως πρεπει αναγκαστικα να αγορασω aftermarket γιατι απο Oneplus δεν παιζει να μου την αλλαξουν. Εχει κανεις σας αλλαξει μπαταρια με aftermarket που να του εχει δουλεψει σωστα και αν μπορειτε στειλτε μου link απο που την αγορασατε. Επισης αν καποιος εχει αλλαξει μπαταρια κατευθειαν σε καποιο service καταστημα Αθηνα και εχει καλη εμπειρια ας μου πει να το παω, το προτιμω απ το να αγορασω απ εξω.
  9. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Update: Καλησπερα παιδια. Ακομα τζιφος με την Cosmote. Με εχουν κανει μπαλακι. Το θεμα μου ειναι ανοιχτο απο τις 21-12-2022!!! και ακομα δεν εχω καταφερει να μιλησω με τεχνικο. Χτες με τα πολλα ειχα επικοινωνια με καποιον υπευθυνο του τηλεφωνικου και μου ειπε να περιμενω 2 μερες να το δει ο ιδιος προσωπικα με το τεχνικο τμημα. Για να δουμε τι θα γινει. Εγω θα το παω μεχρι τελους, δλδ αν δεν μου ενεργοποιησουν τα Wifi Calling και VoLTE θα ζητησω εγγραφως να μου απαντησουν καταληκτικα και επισημα οτι δεν το κανουν για χ,ψ,ζ λογους και μετα θα απευθυνθω σε ΕΕΤΤ με καταγγελια μηπως και βρω το δικιο μου. Ειναι πραγματικα απαραδεκτο εν ετει 2023 να σου λενε οτι συσκευη Ευρωπαικη 5G ready να μην παιζει υπηρεσιες 4G!!!. Εχει καλεσει καποιος απο εσας στην Cosmote για το ιδιο θεμα. Αν δεν το εχετε κανει, καντε το μπας και ακουστουν οι φωνες μας. Ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη.
  10. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Καλημερα στην παρεα, χρονια πολλα και καλη χρονια. Να ξερετε οτι ακομα δεν εχω βγαλει ακρη με την Cosmote. Το εχω κυνηγησει πολυ το θεμα εχοντας πολλαπλες επικοινωνιες με δαυτους απο το 1st level αλλα με τιποτα δεν κανουν το θεμα escalate. Τους εχω ζητησει παρα πολλες φορες να μιλησω με τεχνικο 3ου επιπεδου και να γινει manual registration της συσκευης μου για τα VoLTE, Wifi Calling στον IMS αλλα τπτ. Θα το παω μεχρι τερμα. Ειναι απαραδεκτο εν ετη 2023 και εφοσον το 4G υπαρχει πανω απο 10ετια με καλυψη στην Cosmote σχεδον 100% τα τελευταια 6 χρονια να σου λενε οτι η οποια πιστοποιημενη σε ευρωπαικα δικτυα 4G και πανω συσκευη οτι υπαρχει θεμα συμβατοτητας και απλα να αφηνουν τους πελατες τους ξεκρεμαστους. Παρακαλω και στα υπολοιπα παιδια που εχουν Oppo Find X3 Neo να ανοιξουν αντιστοιχα tickets στην Cosmote μπας και ιδρωσει το αυτι τους. Εγω παντως θα το παω μεχρι τερμα. Σε περιπτωση που εμμενουν στον πημα οτι υπαρχει θεμα συμβατοτητας και δεν συνεχισουν να μην μου δινουν τις υπηρεσιες, θα τους ζητησω να μου απαντησουν εγγραφως να μου αιτιολογησουν γιατι δεν μου δινουν τις υπηρεσιες το Oppo και θα προχωρησω σε καταγγελια σε ΕΕΤΤ, συνηγορο καταναλωτη κτλ. Μεινετε συντονισμενοι για τα επομενα επισοδεια. Παντως οσοι εχετε Oppo ανοιξτε αιτηματα παιδια μπας και δουμε ασπρη μερα.
  11. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Ξεχασα να γραψω οτι εχω ανοιξει ticket στην Cosmote για τα VoWifi και VoLTE, θα ενημερωσω μολις μου απαντησουν.
  12. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Λοιπον παιδες με τα πολλα, καταφερα και παιζει το 5G αλλα δεν παιζει με τιποτα το VoLTE και VoWifi (Wifi Calling). Πηρα τηλ στο 13888 και μου ειπαν οτι μπορουν να ενεργοποιησουν τηλεφωνικα μονο τα VoLTE και VoWifi οπως και εκαναν. Το 5G ενεργοποιειται μονο στελνοντας SMS την λεξη 5G στο 1333. Το λοιπον, παροτι ενεργοποιησαν τα VoLTE και VoWifi, το τηλ δεν εβγαλε ποτε ενδειξη VoLTE. Του εκανα reset network settings, reboot, αλλαξα θεση SIM αλλα δεν. Αλλαξα το δικτυο σε 4G και κατω αλλα και παλι τιποτα. Μια φορα μονο κατα την κληση με το support της Cosmote μου εβγαλε για λιγο το VoLTE εικονιδιο στο status και μετα απο λιγο εσβησε και δεν το ξαναδα ποτε. Επισης να πω οτι στο Android 13 δεν υπαρχουν τα radio buttons να ενεργοποιησεις Wifi Calling και VoLTE. Δεν θυμαμαι αν υπηρχαν στα προηγουμενα A11 και 12 παντως αν υπηρχαν στο 13 εχουν αφερεθει (δειτε την παρακατω φωτο). Εντωμεταξυ, στο το status bar σου εχει buttons για ενεργοποιηση/απενεργοποιηση VoLTE και Wifi Calling αλλα μολις τα ενεργοποιεις και ψαχνεις να τα βρεις στο StatusBar δεν υπαρχουν στα default buttons αλλα ουτε μπορεις να τα προσθεσεις μιας και δεν υπαρχουν ουτε στα υπολοιπα διαθεσιμα. Λεω κατι παιζει να εγινε με το OTA update οποτε κανω reset σε factory αλλα δεν αλλαξε απολυτως τιποτα.Το εψαξα στο Internet και λενε οτι η Oppo εχει βγαλει μεν την δυνατοτητα να ενεργοποιεις/απενεργοποιεις τα VoLTE και Wifi Calling αλλα τα εχουν by default force enabled. Αυτο ομως μαλλον δεν ισχυει γιατι κατεβασα το app "Force LTE Only" και τα VoLTE και Wifi Calling τα δειχνει disabled και δεν μπορεις να τα ενεργοποιησεις (δειτε φωτο παρακατω). επαιξα με το app αλλαζοντας τα Preferred Network Types αλλα δεν αλλαξε κατι. Εψαξα να βρω ολοκληρο το Android 13 Firm (CPH2207_11.F.60_2600_202212081840) να το περασω καθαρο μπας και αλλαξει κατι αλλα δεν υπαρχει στο site της Oppo ουτε κυκλοφορει ακομα στο internet. Εν κατακλειδι, απο οτι φαινεται το firm του Android 13 προς ωρας εχει θεματα και δεν παιζουν τα VoLTE και Wifi Calling. Ελπιζω να τα φτιαξουν σε επομενο update. Παμε στα καλα τωρα. Για να ενεργοποιησω το 5G εβαλα την καρτα sim μου απο το Oppo στο Oneplus 8 Pro που εχω που εκει παιζουν και 5G και VoWifi και VoLTE. Η sim κλειδωσε κατευθειαν 5G στο OnePlus. Παρα το οτι κλειδωσε 5G, εστειλα απο το Oneplus το μηνυμα 5G στο 1333 για ενεργοποιηση του 5G. Αμεσα ελαβα το παρακατω αυτοματοποιημενο SMS Τοτε εβγαλα την καρτα SIM την εβαλα στο Oppo και μπουμ 5G δουλεψε. Αν καποιος βρηκε ακρη με τα VoLTE και VoWifi ας ποσταρει αλλιως ελπιζω η Oppo να το λυσει με update γιατι τα VoWifi και VoLTE για μενα ειναι πιο σημαντικα απ το 5G.
  13. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Θα δοκιμασω να καλεσω το απογευμα το 13888 να δω αν ενεργοποιουν 5G και VoLTE και Wifi calling και θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα. fingers crossed.
  14. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Παιδες καλημερα, δυστυχως δεν παιζει 5G ουτε VoWIFI, VoLTE. Κατα την ενεργοποιηση 5G και WIFI Calling απο cosmote. Ειμαι με το τελευταιο Android 13 😞 Επειδη το 5G της Cosmote δεν δουλευει οταν εχεις 2 SIM στο τηλ ή εχεις multi-sim να πω οτι ειμαι με μια απλη SIM στο τηλεφωνο και απλα δεν παιζει.
  15. dimosab

    Oppo Find X3 Neo

    Καλησπερα παιδια. Περασα κι εγω χτες με VPN απο Γαλλια το Android 13 αλλα τωρα λιγο που δοκιμασα δεν πιανει 5G με cosmote 😞 Σε σας παιζει 5G?
  16. Παιδια καλησπερα. Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα το οποιο οσο κι αν το εψαξα δεν μπορεσα να φτιαξω. Φοραω την τελευταια stable εκδοση της Pixel Experiens Plue pie ROM. Η ROM δουλευει τελεια αλλα εχει το εξης θεμα. Οταν ειμαι συνδεδεμενος στο Wifi, εχοντας paired και on τα bluetooth handsfree μου οταν καποιος με καλεσει και μιλαω στο τηλεφωνο εκεινη την στιγμη δεν εχω internet μεσω WIFI. Με το που κλεισω την τηλεφωνικη γραμμη εχω Internet μεσω WIFI κανονικα. Μετα απο troubleshooting βρηκα οτι το προβλημα το κανει το Magisk. Και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος. Απο την τελεθυταια official TWRP κανω νεα εγκατασταη της PE Rom, μετα κανω εγκατασταση το Disable DM Verity ForceEncrypt και μετα το Magisk 20.4. Μετα το reboot τελειωνω επιτυχως το initialization και οταν κανω κληση με το bluetooth handsfree εχοντας συνδεδεμενο το WIFI τοτε το Wifi δουλευει οκ παραλληλα με το Bluetooth. Μολις κανω εγκατασταση οποιοδηποτε magisk module τοτε σταματαει να λειτουργει το wifi οταν κανω ή δεχομαι κληση στο bluetooth hands free. Το εψαξα στο Internet αλλα δεν βρηκα κατι συγκεκριμενο για να λυσω το προβλημα. Εσεις το εχετε αντιμετοπισει αυτο ειτε στην συγκεκριμενη cusrom rom ή σε OOS ή αλλη ROM? Στις αλλες Custom Rom δημιουργειται αυτο το προβλημα? Εχει βρει καποιος λυση στο προβλημα?, Αν ναι παρακαλω ας το ποσταρει.
  17. Καλημερα στην παρεα. Τελικα μετα απο παρα πολλα διαφορετικα σεταπ και δοκιμες στο τηλ κατασταλαξα στο ποιος ειναι ο ιδανικος συδιασμος Rom και βασικων Apps για να εχεις την πιο χρηστικη συσκευη, πληρως σταθερη και με φοβερη αυτονομια. Λοιπον το σεταπ ειναι το παρακατω: 1) PixelExperience_Plus_dumpling-9.0-20191220-0439-OFFICIAL 2) FrancoKernel r49 3) TWRP-3.3.1-x_blu_spark_v9.110_treble-op5_op5t 4) Magisk 20.4 5) True Phone Dialer & Contacts v1.7.1 6) CPL (Customized Pixel Launcher) 7) GCAM (Nikita-v1.4_GCam_7.3.018_Urnyx05_mod) 8) Magisk Modules: 8a) Dual Speaker Mod For Snapdragon 835 Devices v2 8b) Global Optimized GPS File Replacer v6 8c) Youtube Vanced - Magisk Repo v.14.21.54(b01.40.20)
  18. Καλησπερα στην παρεα. Τελικα ξενερωσα με την τελευταια Q MSM rom και ο λογος ειναι οτι δεν δουλευει σωστα το Bluetooth handsfree. Συγκεκριμενα οταν δεχεσαι εισερχομενη κληση το τηλεφωνο δεν χτυπαει αλλα ουτε ακους και τον ηχο της εισερχομενης του handsfree. Αυτο ειναι μεγαλο μειον γιατι ετσι πολλες φορες χανεις κλησεις. Για το συγκεκριμενο θεμα δεν υπαρχει ακομα ουτε workaround ουτε fix. Επισης απο οτι ειδα το προβλημα αυτο ειναι γενικο στις q customs roms γιατι δοκιμασα και την Q PixelExperience και εκανε το ιδιο. Εβαλα την τελευταια MSM για το Pie η οποια δεν ειχε θεμα με το bluetooth αλλα εκανε "νερα" το FP sensor. Τυχαια οταν ηταν κλειστη η οθονη δεν ξεκλειδωνε με το FP και επρεπε να πατησεις το power να αναψει και μετα ξεκλειδωνε με το FP κανονικα. Επαιξα με τα Power settings αλλα το προβλημα παρεμεινε οποτε και την πεταξα και εβαλα την τελευταια PixelExperience Plus για το pie. Η Rom ειναι πολυ απλη με ευχρηστο UI με τις απαραιτητες καστομιες που χρειαζεται ο μεσος χρηστης χωρις πολλα περιπλοκα καλουδια (εχει ενσωματωμενα τα gapps), χωρις bloatware εχει τον google dialer και την εφαρμογη της google για τα μηνυματα που ειναι πολυ καλες. Βαζεις και τον τελευταιο Lawnchair 2 launcher και gcam και εισαι πενα. Εννοειται δεν υπαρχει το θεμα με το bluetooth οπως στις q roms, δεν εχω κανενα θεμα με το FP και γενικα η Rom τις τελευταιες 4 μερες που την δουλευω ειναι σταθεροτατη χωρις κολληματα, restarts. Επισης σημερα εβαλα και το τελευταιο Weeb-Kernel-Stable-v3.00-ricardo το οποιο μεχρι στιγμης ειναι stable δεν εχω προβληματα οποτε τωρα ειμαι σε φαση να τσεκαρω και την μπαταρια.
  19. edit: Δεν κρασαρει αν εκανες εγκατασταση το gcam και φορτωσες το xml πριν κανεις εγκατασταση το dotfix. Αν εκανες εγκατασταση το gcam μετα το dotfix ομως θα σου κρασαρει και πρεπει να μπεις στα settings του gcam μεσω activity launcher, να αλλαξεις τα settings που λεει το post και μετα να φορτωσεις το xml. Αυτο γινεται γενικα στo android 10 με ολες τις εκδοσεις gcam.
  20. Ναι αυτη λεω. Ακολουθηστε το παρακατω για εγκατασταση γτ αλλιως θα κρασαρει. If GCam 7 is crashing on Android 10, go into the developer settings and change the following values: ➡️ config.format_raw = 32 ➡️ config.format_image = 35 Note: It might be tricky to get into the developer settings if you have DotFix installed as the camera might continuously crash. Try one of the following approaches to reach the settings menu: ➡️ In the app drawer, long press the GCam icon to bring up app shortcuts, select video, open settings and then make the above mentioned changes, or ➡️ Install Activity Launcher (https://play.google.com/store/apps/details?id=de.szalkowski.activitylauncher), open Settings for GCam 7 from the app and make the above mentioned changes, or ➡️ Uninstall DotFix (if installed yourself; this is not applicable for ROMs which have DotFix inbuilt), reboot, open the camera app and make the above mentioned changes, after which you can install DotFix, or ➡️ Continuously keep swiping down until you see the settings and quickly tap on settings icon (this will take a lot of tries!) to make the above mentioned changes NOTE : After you change the settings, force close the camera app!
  21. Παιζω μαζι της καμια εβδομαδα. Ειναι σταθεροτατη, δεν εχω βρει bugs περαν του οτι εχει ενσωματομενο το dot-fix για το gcam το οποιο σε πολλους δεν λειτουργει (βγαινουν ροζ οι φωτο πορτρετου) και πρεπει να το εγκαταστησεις απο Magisκ για να δουλεψει. Κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλη με πολλες καστομιες, πολυ καλο kernel και καλο energy management. Ενα μικρο hint αν την βαλεις, βαλε μαζι τα flame gapps ειναι πολυ light (https://forum.xda-developers.com/android/software/gapps-flamegapps-android-t4020917). επισης εχει πολυ καλο support. Οι devs παρακολουθουν συχνα τα reports στο telegram και βγαζουν συνεχεια νεα builds με features και fixes. Αντε βαλτην και πες κι εσυ εντυπωσεις. Για gcam επειδη το εχω ψαξει αρκετα αν σε ενδιαφερει, η πιο σταθερη εκδοση για android 10 ειναι η "CameraX9-Urnyx05-fix" που ειναι βασισμενη στο gcam 7 και λειτουργουν ολα τα modes. Για download xml και gcam μπες στο telegram group του gcam για το OP5T και κατεβασε. Οτι προβλημα εχεις με την εγκατασταση της Rom στειλε.
  22. Καλησπερα στην παρεα. Παραθετω την εμπειρια μου απο την MSN-Xtended-XQ-6.0 custom rom (android 10) οσον αφορα την αποδοση μπαταριας. Με μια λεξη εκπληκτικη! Η δοκιμη εγινε με τα default settings της rom χωρις να ενεργοποιησω κανενα battery saving teak (εχει πληθωρα απο tweaks και σκεφτομαι να τα ενεργοποιησω και να πειραματιστω οσονουπω). Η χρηση στο κινητο ηταν επι το πλειστων βιντεακια στο youtube , τηλεφωνηματα, λιγο browsing και λιγω social media. Τελος να πω οτι εχω εγκατεστημενα τα πολυ lite gapps (Flame Gapps-10.0-Basic). H δοκιμη εγινε με φουλ φορτισμενη την μπαταρια μεχρι να φτασει 5%. Δειτε τα εκπληκτικα αποτελεσματα:
  23. Μολις εκανα 15 λεπτα yt video playback χωρις κανενα προβλημα.
  24. Καλημερα. Τις τελευταιες μερες δοκιμασα μερικες 10ρες Roms. Αυτη που με εντυπωσιασε με την πληροτητα ρυθμισεων και την σταθεροτητα της ειναι η MSM Xtended XQ Release V6.0. Την εχω επανω και παιζω μαζι της 1.5 μερα και ειναι απολυτα σταθερη με απειρες ρυθμισεις για το UI. Το reception της συσκευη ειναι εξαιρετικο, δεν υπαρχει κανενα θεμα σε GPS, Wifi, Data και ποιοτητα κλησης αριστη. Πραγματικα εξαιρετικη Rom η οποια εχει πολυ ενεργο support και βγαζει συνεχως νεα updates με features και bug fixes. Το official link της rom στο XDA ειναι: https://forum.xda-developers.com/oneplus-5t/development/beta-msm-xtended-t3987429 To site της rom ειναι: https://msmxtended.me/ To telegram της rom ειναι: https://t.me/XtendedOfficial Δουλευουν: 1) Immediate Double tap το lock χωρις να χαλαει το finger unlock. 2) Double Tap to Wake 3) NFC Payments 4) Android Auto 5) Arnova-Urnyx05-Gcam7 6) Slider 7) Ambient και Always On Display Σημερα ειμαι στον δευτερο κυκλο φορτισης οποτε θα δω και την καταναλωση.
  25. Γινεται να εγκαταστησεις Custrom Recovery χωρις Fastboot μεσω καποιου App οπως το Flasify αλλα πρεπει να εισαι Root. Χωρις Root δεν μπορεις να φλασαρεις Custom Recovery χωρις Fastboot. Υπαρχει τροπος να γινεις Root χωρις Custom Recovery μεσω app οπως το kingroot το οποιο ομως δεν προτεινεται γιατι εχει malwares και προυποθετει να εχεις ξεκλειδωτο bootloader που για το τηλεφωνο μας δεν γινεται χωρις Fastboot Επισης οπως ειπε και ο φιλος leo06 μπορεις να γινεις root πατσαροντας το boot.img μεσω magisk manager αλλα για να το γραψεις θες fastboot και ξεκλειδωτο bootloader. Οποτε εν συντομια αν εισαι Rooted μπορεις να εγκαταστησεις Custom Recovery χωρις PC αν δεν εισαι Rooted δεν μπορεις.
×
×
  • Create New...