Jump to content

junglist

Members
  • Δημοσιεύσεις

    19.302
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Δημοσιέυσεις posted by junglist

  1. On 22/4/2024 at 7:49 ΠΜ, geoponer said:

    Την ταυτότητα φυσικά και θα την αντικαταστήσω, αλλά θα το κάνω όταν είμαι υποχρεωμένος και φυσικά όταν βρω ραντεβού (σε όσα αστυνομικά τμήματα κι αν έχω ψάξει μέσω της πλατφόρμας δεν έχω βρει ούτε ένα ραντεβού διαθέσιμο για το επόμενο τρίμηνο).

    Μέχρι τότε ισχύει κανονικά η ταυτότητα που έχω, και αφού τη δέχεται το ελληνικό κράτος δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την δέχεται και η revolut. 

    Στην τελική ας μου κλείσουν και το λογαριασμό στη revolut, και όταν με το καλό βγάλω την καινούργια ταυτότητα θα ανοίξω καινούργιο λογαριασμό.

    Μα σου απάντησα και πάλι λες δεν καταλαβαίνεις. 

    Η Ελλάδα δεν βάζει τις προδιαγραφές σε όλο τον κόσμο. Έχει μείνει πίσω στο θέμα ταυτότητας. Οπότε γιατί η Revolut να δεχτεί τα παλιοεγγραφα του Ελληνικού δημοσίου;

    Εδώ τυχαίνει στο εξωτερικό να πας σε κάποιο μέρος που ζητάνε ταυτότητες και να δούνε την Ελληνική χωρίς λήξη και να νομίζουν ότι είναι ψεύτικη.

  2. 13 minutes ago, geoponer said:

    Προφανώς αναφέρεται στις παλιές ταυτότητες που δεν έχουμε ημερομηνία λήξης.

    Με αυτές έχει προκύψει το πρόβλημα στη revolut, που προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να λύσουμε όσοι έχουμε ακούμε παλιές ταυτότητες και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις αντικαταστήσουμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι.

    Όπως δεν έχεις υποχρέωση εσύ να την αντικαταστήσεις, έτσι δεν είναι και υποχρεωμένο το Revolut και η κάθε ξένη αρχή να δεχτεί τις παλιές ταυτότητες.

    Οπότε μην απαιτείτε κάποιοι πράγματα που ίσως δε γίνονται δεκτά πια.

    Μόνο η Ελλαντα έμεινε πίσω σε τέτοιο θέμα.

    • Like 1
  3. On 19/4/2024 at 10:36 ΜΜ, GraveDigger said:

    Update: Μου έβγαλε μια νέα ειδοποίηση και στο τέλος κατέληξα σε chat με εκπρόσωπο. Ανέφερα πως οι ελληνικές ταυτότητες δεν έχουν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως, πως η πολιτεία τις αναγνωρίζει ως μέσο ταυτοποίησης και απλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Μου ανέφερε πως το τακτοποίησε και δεν θα μου ζητηθεί ξανά να ανεβάσω ταυτότητα.

    Αυτό όπως το γράφεις δεν ισχύει πια.

    Πλέον οι ελληνικές ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης.

  4. On 19/4/2024 at 10:15 ΠΜ, spy14 said:

    Ναι για αυτή την χρήση ρωτάω σίγουρα δεν θα είναι κάποιος όλη την μέρα στο ρολοι για να τα κάνει όλα αυτά,αλλά προσωπικά είναι συν αν μπορεί η συσκευή να τα υποστηρίξει.

    Ναι YouTube player υπάρχει για wear os.

    Για παιχνίδια δεν ξέρω, αλλά κάτι απλό λογικά θα υπάρχει. 

    Μπαταρία όμως θα τη τσακίζει και θα ξεμενεις γρηγορότερα.

    • Like 1
  5. On 17/4/2024 at 11:20 ΠΜ, spy14 said:

    Επειδή δεν το έχω ψάξει καθόλου,έχει ίντερνετ,you tube,παιχνίδια  κτλ το ρολόι;να το χαρείς.

    Κάτσε να καταλάβω, ρωτάς αν μπορείς να παίξεις παιχνίδια ή να δεις βίντεο στην οθονούλα του; 

    Μα δεν παίρνεις smartwatch για τέτοια χρήση, ούτε για να κάνεις browsing. Θα στραβωθείς.

  6. Όντως πρώτη χρήση με σκάλισμα κλπ έφτασε τις 4 μέρες.

    Βέβαια το ρολόι δεν το φοράω συνέχεια ή στον ύπνο.

    Λογικά θα στρώσει και άλλο η μπαταρία.

    Υπολογίζω γύρω στο 20% κατανάλωση την ημέρα με ελαφριά χρήση. Εκπληκτικό για Wear Os ρολόι, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο Wear OS μου ήθελε κάθε μέρα φόρτιση, ανεξάρτητα χρήσης.

  7. On 4/4/2024 at 8:22 ΜΜ, asot said:

    Μα στην τιμή του είδους θα φαίνεται η αξια χωρίς ΦΠΑ...

    Το OP Watch 2 εχει 299 ευρω τωρα (329 αρχική μαξ τιμή) στο ΟΡ (τιμή πλήρης)

    Εσυ δείχνεις (screenshot) οτι πλήρωσες 249 ευρω (με αφαίρεση κουπόνι 50 ευρω) τελική - σωστά?

    Που είναι η απαλλαγή ΦΠΑ??

    -----

    Ελπίζω ολη η φασαρια να μην γίνεται για να δείξεις οτι έχεις ένα χαρτί που γράφει "invoice" αλλα έχει κανονικές τιμές και ΔΕΝ φαίνεται ο ΦΠΑ

    Η ιστορία με το Τιμολόγιο (για να έχει αξία) προυποθέτει οτι εκδίδεται σε επαγγελματία με δικαίωμα Ενδοκοινοτικής συναλλαγής, με διακριτό ΦΠΑ (ή ακόμα καλύτερα χωρίς ΦΠΑ) ωστε να μπορεί να μπει στα έξοδα του επαγγελματία.
    Εισαι ( ή σωστότερα, είναι το συγκεκριμένο Τιμολόγιο) έτσι φτιαγμένο?

    Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις.
    Εξήγησα από την αρχή ότι ήθελα να δείξω ότι τελικά γίνεται να κόψεις τιμολόγιο στην ΟΝΕPLUS και ότι δεν ισχύει αυτά που γράφουν άλλοι ότι δεν υπάρχει σαν δυνατότητα.

    Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις, για φτιαγμένα τιμολόγια τι σημαίνει; Έτσι βγαίνει από την Oneplus. Ή δηλαδή υπονοείς ότι εγώ πέιραξα τα στοιχεία του; ΦΠΑ και λοιπά μπαίνουν 15 μέρες μετά, αφού κάνεις EDIT το τιμολόγιο και προσθέσεις τα στοιχεία σου. Τώρα στην αρχή έτσι εμφανίζεται.

  8. 3 ώρες πριν, asot said:

    Εγώ πάντως, δεν καταλαβαίνω (πέρα απ το "INVOICE") αυτά τα screenshot, ως Τιμολόγιο...
    Το Τιμολόγιο αναγράφει ΕΙΔΟΣ και ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ και εδω, βλέπω κάτι ελλιπές...

    Ποιο είναι το Είδος και ποια η αξία που πληρώθηκε χωρίς ΦΠΑ?


     

    To είδος τη σημασία έχει;
    Το smartwatch 2 είναι. Σημασία έχει ότι γίνεται αυτό που άλλος έλεγε ότι δε γίνεται.

    Δηλαδή τι σου λείπει;

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έχω αποκόψει προσωπικά στοιχεία. Και επίσης απλά περιλαμβάνω συγκεκριμένα κομμάτια από τις σελίδες, πχ εκεί που δείχνει "Download invoice", για να δείξω πώς γίνεται να το έχεις.

  9. On 1/3/2024 at 8:40 ΠΜ, STATYSS said:

    οχι δεν καταλαβα... γιατι λες μπουρδες.. μαζεψου..και δεν σου επιτρεπω απο την στιγμη που δεν με γνωριζεις προσωπικα να με κρινεις και να βγαζεις συμπερασματα για τον χαρακτηρα μου..

    Απο που πηρες αυτο το δικαιωμα.? αν εχεις την μυγα - μυγιαζεσαι...

    Eσυ προσεχε πως μιλας..και τι γραφεις.. και αν εχεις η δεν εχεις χιλιαδες μηνυματα δεν μου λενε κατι...

    και  στο ξαναλεω πως αυτο που εγραψες

    ΔΕΝ ΥΠΡΑΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,.. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ .. ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.. ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ..

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.. ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΑΥΤΑ

     

    On 29/2/2024 at 4:30 ΜΜ, STATYSS said:

    Κανένα ύφος.  Φαντάσματα βλέπεις??

    Ερώτηση απλή έκανα. Εγώ ομως ο ασημαντος επιμένω και λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται.. ουτε επιλογη σου έχει μέσα στην παραγγελία σου

    Kοίτα πράγματα...

    Να που βγήκε και τιμολόγιο.
    Αυτό που έλεγαν κάποιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.. 😗

    Να δούμε τώρα ποιος φοράει παντελόνια, θα βγει να παραδεχτεί το λάθος του;

    Αλλιώς ότι γράφει παιδιά ξέρετε από δω και πέρα πόσο βάση έχουν..

     

    Screenshot 2024-04-04 at 09.59.39.png

    Screenshot 2024-04-04 at 09.59.24.png

    • Like 2
  10. 4 ώρες πριν, Mikepan_1 said:

    Η Oneplus (οπως και η Realme) ειναι subsidiary της Oppo. Η Oppo ήταν ιδιοκτησία της BBK Electronics μαζί με Vivo (και IQOO). Εδώ και κάποια χρόνια η BBK Electronics είχε αλλάξει δραστηριοτητες (και εν τέλει έκλεισε μεσα στο 2023) και οσον αφορά το χαρτοφυλάκιο των κινητών της εδώ και κάποια χρόνια (νομιζω απο το 2021 αλλά δεν είμαι και σιγουρς γι αυτο) είχαν προκύψει 2 spin off. Ενα της Oppo (ξεχωριστή πλεον εταιρεία με τις subsidiaries της) και Vivo (δευτερη ξεχωριστή εταιρεια με τις δικες της θηγατρικες). Προφανώς η BBK ήταν κολοσσός οπότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικα μεγεθη. Επίσης προφανώς η εταιρεία ηταν σε φάση αλλαγών για καιρό, αν το spin off εγινε το 2021. Τετοιες αλλαγές δεν γινονται σε 1 μερα και έχουν και καποια επιδραση (καλή ή κακή) στα προιοντα της εταιρείας. 

    Μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ να κανεις θα τα βρεις ολα.

    Οσον αφορά το σέρβις στην Πολωνία, το βλέπουμε καθημερινά - τι πηγές περιμένεις να δεις για να διαπιστώσεις το χάλι; 😂 Αλλά εσύ δεν μου απάντησες. Η εμπειρία σου ειναι πρόσφατη με το σερβις ή προ αμνημονεύτων;

    Είναι από πριν 2 χρόνια η τελευταία φορά.

    Επειδή εσύ έχεις τον πόνο σου και τα δραματοποιείς, το ότι βρίσκεις πιο πολύ προβλήματα στο ίντερνετ, δεν λέει απλά τίποτα. Γιατί πολύ απλά υπάρχουν εκατονταπλάσιοι ευχαριστημένοι πελάτες που δεν έχουν λόγο να γράψουν κάτι.

    Τόσο απλά και ισχύει για όλες τις εταιρείες. Το τι βλέπεις εσύ καθημερινά είναι άλλη μια υπερβολή στα όσα έχουν γραφτεί. Λες και είσαι πίσω από το crm του σερβις και βλέπεις τι μπάινει και τι λύνεται ανά πρόβλημα.

  11. 23 ώρες πριν, Mikepan_1 said:

    Προσφατα ηταν αυτο; Γιατι και το Oxygen καποτε top ηταν αλλα πλεον μιλαμε για μια διαφορετικη Oneplus (και ουσιαστικα εχει αλλαξει το ιδιοκτησιακο καθεστως οποτε μιλαμε για αλλη εταιρεια). Το support παντως ειναι αρκετα χαμηλου επιπεδου. Περισσοτερη βοηθεια θα λαβει κανεις βαζοντας το ερωτημα του στο Oneplus community απο αλλους χρηστες παρα απο το support. 

    Αλλη κουλαμαρα που εντοπισα. Οταν σε καλουν ας πουμε οταν εισαι στην ελλαδα, στις recent κλησεις δεν βλεπει τον αριθμο με το +30. Ως αποτελεσμα αν εχεις δεχθει τελευταια κληση απ τον αριθμο οταν ησουν Ελλαδα και πας εξωτερικο και προσπαθησεις να κανεις κληση απο τις προσφατες κλησεις, βγαινει invalid number. 

    Το κουλο της υποθεσης ειναι πως αυτο συμβαινει και σε επαφες που εχεις αποθηκευσει ηδη με το +30. Ας πουμε εχω μια επαφη αποθηκευμενη με ονομα ΑΒ και αριθμο +3012345678.

    Οταν με καλεσει, ενω ειμαι Ελλαδα, στα recent βλεπω ΑΒ χωρις τιποτα αλλο (δεν φαινεται το νουμερο εκτος αν κανεις περαιτερω κλικς). Αν παω να καλέσω την επαφή την επομενη ημερα που ειμαι εξωτερικο απο τα recent θα βγει invalid νουμερο γιατι αφενος το βλέπει στα recent ως 12345678 και αφετερου οταν πατας απο τις τελευταιες κλησεις δεν καλει με βαση τον αριθμο οπως τον εχεις αποθηκευσει, με το +30, αλλα οπως τον ειδε με την κληση η συσκευη την τελευταια φορα, στην προκειμενη χωρις το +30.

    Μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο setting γι αυτο που μου διαφευγει; Ή μηπως αν αλλαξω app για τα contacts/ κλησεις αυτο να διορθωθει; Πρωτη φορα μου συμβαινει με οποια συσκευη εχω χρησιμοποιησει και γενικα ταξιδευω αρκετα οποτε θα ειχε χτυπησει σιγουρα. Αλλα νομιζω ειναι και η πρωτη φορα που χρησιμοποιω google εφαρμογη για κλησεις προσφατα οποτε ισως να ευθυνεται η εφαρμογη της google γι αυτο.

    ΥΓ: Νοιωθω λες και δουλευω σε beta software με αυτη την μ@@@@ το Oxygen. 

    Ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει αλλάξει; Έχεις κάποιες πηγές;

    Και δεν έχω δει κάποια πηγή να δηλώνει ότι άλλαξε κάτι με το σέρβις στην Πολωνία. Οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να κρίνει κάποιος ότι χειροτερεύει το σέρβις.

  12. 23 ώρες πριν, VIPdriver said:

    Η wind/q, που ξερω απο προσωπικη εμπειρια, αφηνε εισερχόμενες (εντός Ελλάδος) εως και 12 μηνες απο την τελευταία ανανέωση. Νομιζω και η νοβα το αφηνει (από ότι γραφουν καποιοι εδω μεσα).

    Μιλάμε για χρήση στο εξωτερικό και όπως αποδείχτηκε δεν ισχύει. 

    Μολις έβαλα 13€ άνοιξαν οι εισερχόμενες.

    • Like 3
  13. Ωπα χαλαρώστε λίγο με το σέρβις. 

    Όλοι βγάλατε συμπέρασμα από μια δύσκολη περίπτωση ότι το σέρβις είναι ανύπαρκτο; Έτσι κρίνετε γενικά στη ζωή σας για τα πάντα;

    Δεν αμφισβητώ το παιδί ότι δεν έχει σωστή αντιμετώπιση, αλλά όχι να παραβλέπουμε και τόσα άλλα μηνύματα χρηστών χωρίς προβλήματα και με άψογη εξυπηρέτηση.

    Προσωπικά είχα χρειαστεί 2 φορές να στείλω 2 διαφορετικά κινητά στην OnePlus στην Πολωνία για φτιάξιμο οθόνης και αλλαγή μπαταρίας και πάντα είχα σωστή συννενόηση, γρήγορη εργασία και νορμάλ κόστος.

  14. Just now, VIPdriver said:

    Κανονικα θα επρεπε να εχει φραγη 1 μήνα μετά την ληξη του υπολοίπου. Πολλοί παντως έχουν γράψει οτι και μετά το 3μηνο εχουν εισερχόμενες κλήσεις. Ισως σε κατάσταση περιαγωγής να μην το τηρούν. 

    Μα οι εισερχόμενες δεν πρέπει να είναι ανοικτές για κανένα εξάμηνο κανονικά;

    • Like 1
  15. 22 ώρες πριν, junglist said:

    Καλό μήνα.

    Κρατάω απλά το νούμερο ως δεύτερο στην Κύπρο που μένω και έληξε το υπόλοιπο πριν ένα μήνα. Ξέρει κανείς αν σταματάει να δουλεύει και το roaming;

    Φίλος από Αθήνα είπε ότι με παίρνει και δε βγαίνει γραμμή.

    Ενημερωτικά, μόλις έβαλα τα 13€ άρχισαν να με παίρνουν κανονικά. 

    Άρα βάζουν φραγή μόλις λήξει το υπόλοιπο...

    Μπασταρδοι.

    • Like 1
  16. 18 ώρες πριν, stefan_city said:

    Χρησιμοποιεί κάποιος Yahoo email μέσω της εφαρμογής του Gmail;

    Ποτέ δεν ήταν άψογη η συνεργασία των δύο, αλλά πλέον έρχεται ειδοποίηση για email, τα ανοίγω και γράφει «φόρτωση περισσότερων», χωρίς να ανοίγει το περιεχόμενο του email.

    Επιπλέον, διαγράφω emails για τα οποία μετά από λίγο έρχεται εκ νέου ειδοποίηση. Μπορεί να συμβεί και δύο τρεις φορές, ώστε να διαγραφούν στην πραγματικότητα.

    Ισχύουν αυτά τα προβλήματα σε όλους;

    Μια χαρά δουλεύει στο tablet  μου.

    • Thanks 1
  17. 12 ώρες πριν, Mikepan_1 said:

    Update: Μετα απο 2 μερες με τη μεμβρανη της irepair και εντονη χρηση σημερα κατω απο ηλιο δεν την προτεινω τη μεμβρανη αυτη για τη συσκευη. Γεμιζει δαχτυλιες υπερβολικα και αν προσπαθησεις να καθαρισεις οτιδηποτε στην οθονη γινεται πολυ θομπο το σημειο, σαν εντονη δαχτυλια που φαινεται εντονα κατω απο τον ηλιο και το φως και δεν φευγει με τιποτα χωρις να το τριψεις με ενα πανακι γυαλιων. Στις δαχτυλιες ειναι νομιζω χειροτερη κι απο την εργοστασιακη τελικα. Τουλαχιστον εχει κατσει καλα και δεν μαζευει ιδιαιτερα σκονη (καμια σχεση με την εργοστασιακη στο σημειο αυτο).

    Παρ ολα αυτα δεν θα την αλλαξω για την ωρα. Ειναι ηδη η 3η μεμβρανη (μαζι με αυτη που αλλαξαν στο irepair και δεν εκατσε καλα) και δεν ειμαι βεβαιος αν αλλαζοντας συχνα screen protectors μπορει να φθειρει το ολεοφοβικο ή καποιο αλλο coating της οθονης. 

    Πόσο πήγε αυτή η μεμβράνη; 

    Επίσης η μπαταρία μια χαρά κρατάει αφού έχεις το 5g ανοιχτό συνέχεια. Αυτό την τσακίζει την μπαταρία.

  18. Για κάτι γελοίους που όχι μόνο δε γνωρίζουν αλλά κοροϊδεύουν και αυτούς που αναφέρουν μια χρήσιμη πληροφορία, να αναφέρω το πώς βγάζεις τιμολόγιο μετά από παραγγελία.

    Τα παρακάτω είναι από το Customer support.

     

    Thank you for choosing our products and for contacting OnePlus Customer Support.   

    I am Maria from OnePlus Customer Support and I will handle your case.                                       

    I apologize for the inconvenience that might have been caused by this situation.

    I would like to kindly inform you that once you receive the order you will see the Invoice in your OnePlus account and you will be able to download it.

    In order to obtain a VAT Invoice you will need to wait 15 days from the moment you receive the order (return period to pass) and you will see the Edit button in your OnePlus account- click the order that contains the products.

    You can Edit the Invoice from the OnePlus account. 

    I would like to kindly recommend you the follow these steps in order to obtain a VAT Invoice: 

    I would like to kindly advise you to please go to Orders-Follow Order/View Order-Edit Invoice.     

    We inform you to follow the guide that the system mentions to edit or modify your Invoice. After being sent towards our logistic team, and being examined by them, the new Invoice will be issued within 7 working days, and you just need to follow the guide in the email sent by the system to finalize it.     

    Please note that you can only edit this document a maximum of 5 times for the same order.    

    I would like to kindly inform you that at the Receipt Type you have to complete B2B, so a VAT Invoice can be generated. 

    At the Receipt Type if you add B2C a normal Invoice will be generated. 

    Additionally, if you are unable to do it please provide us screenshots with the issue and some information in order to be able to provide you further assistance and to proper document your case:   

    -Full name

    -Phone number

    -Shipping address

    -Email address

    -OnePlus order number

    -The relation that you have with the company

    -the address of the company that you want to appear on the Invoice

    -Proof of payment  

    -VAT number

    Also, the financial department will need the following information so they can can complete the refund:

    1. Bank name :

    2. Beneficiary name:

    3. Swift code:

    4. Account number:

    Thank you for your understanding and patience. 

    Should you have any other questions, please feel free to contact us anytime.  

    • Like 2
  19. 8 ώρες πριν, vassar said:

    Θα κάνω ένα road trip απο Ιταλία προς Γαλλία, με παραμονη 2 μέρες στην Ελβετία μία στο πήγαινε και μία στην επιστροφή, θα χρειαστώ κυρίως δεδομένα και με Roaming με το Vodafone CU μου φαίνεται πως είναι ασύμφορο οικονομικά , τι θα μου προτείνατε να κάνω, να αγοράσω κάποια prepaid Ελβετική SIM;

    Μπορώ με καινουργια Ελληνική Ταυτότητα να κάνω αγορά prepaid Ελβετικής SIM;

    Δεν είναι στην Ευρώπη η Ελβετία; 

    Γιατί να πάρεις ντοπια σιμ αν δουλεύει εκεί το πρόγραμμα που έχεις;

  20. On 22/3/2024 at 1:01 ΜΜ, dante_100 said:

    Σ' εσάς έρχονται ειδοποιήσεις από την εφαρμογή του gmail ? Γιατί εδώ και κανα 2 εβδομάδες δεν λειτουργεί...

    Καλά προφανώς. Δεν θα μπορούσε να υπήρχε γενικό θέμα με τόσο σημαντική εφαρμογή και να μην είχε γίνει χαμός.

    Προφανώς κάποιο θέμα έχει η συσκευή σου αν έγινε μετά που πέρασες στο Android 14.

×
×
  • Create New...