Jump to content

gpolydoros

Members
  • Δημοσιεύσεις

    46
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

About gpolydoros

  • Ημ. Γέννησης 25/03/1986

Συσκευή

  • Συσκευή
    Pixel 4 & 7

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Περιοχή

  • Περιοχή
    Αθήνα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

gpolydoros's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Month Later Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

22

Φήμη

  1. Είναι το APN που χρησιμοποιεί η συσκευή αποκλειστικά για υπηρεσίες RCS (ο απόγονος των SMS/MMS). Πιο πιθανό (αν δεν είχες ήδη 5G με root τόσο καιρό) είναι να σου έχει κάτσει άσχημα η επίπτωση που έχει το 5G στη μπαταρία. Δοκίμασε να το γυρίσεις σε LTE. Πάντως θυμάμαι και από την προηγούμενη συσκευή μου ότι μεταξύ 5G και LTE η διαφορά στην κατανάλωση ήταν τεράστια.
  2. Δεν έχω ιδέα τί γίνεται με τα πρώην Forthnet, αυτό που εννούσα ήταν ότι δουλεύει όπως δούλευε και με τη 13... Δε νομίζω να άλλαξε κάτι προς το καλύτερο πάντως όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα.
  3. Shizuku/IMS φαίνεται να δουλεύει κανονικά και στην Cosmote. Επίσης φαίνεται ότι η μπαταρία πήρε τα πάνω της με τη 14 γιατί γράψει 2 μέρες και 2 ώρες μετά από πλήρη φόρτιση χθες βράδυ, που δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί. Το αν αληθεύει θα το δούμε στην πορεία...
  4. Εάν το WiFi calling σου έχει ενεργοποιηθεί σωστά, τότε με λειτουργία πτήσης και εφ' όσον μετά ανοίξεις *μόνο* το WiFi, θα μπορείς να πραγματοποιήσεις κλήσεις. Στο Pixel IMS σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεται το "WiFi Calling" στο όνομα του παρόχου όταν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη (π.χ. αντί για σκέτο "COSMOTE", όταν είσαι σε WiFi δίκτυο, εμφανίζεται "COSMOTE WiFi Calling"). Ενεργοποίησε το για να βλέπεις κατευθείαν αν το WiFi Calling λειτουργεί. Θα πρέπει, ακόμα και σε λειτουργία πτήσης, εφ' όσον συνδεθείς σε κάποιο WiFi φυσικά, να σου εμφανίσει "COSMOTE WiFi Calling" και να μπορείς να πραγματοποιείς κλήσεις. Αλλιώς, κάτι έχει πάει στραβά. Είτε δεν έχει γίνει η ενεργοποίηση του WIFICALL από το 1333, είτε δεν έχει σεταριστεί σωστά το IMS APN, είτε κάτι έχει γίνει λάθος από το Pixel IMS. Όσο για το Edge, μάλλον έχεις αποκλείσει το 4G από τις συχνότητες. Πόσο καλή κάλυψη 4G έχεις στην περιοχή σου; Το 2G/GPRS/EDGE έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια, γι αυτό και ίσως δεν χάνεις το σήμα όπως πριν με το 4G. Δοκίμασε να κατεβάσεις το NetMonster από το Play Store και να δεις στο χάρτη τα σημεία που βρίσκονται οι κεραίες 4G της περιοχής σου και πόσο κοντά είσαι σε αυτές. Επίσης, άλλες συσκευές σου είχαν/έχουν το ίδιο θέμα; Μπορεί εν τέλει να καταλήξεις ότι είναι ένας συνδυασμός κακής ποιότητας σήματος στην περιοχή σου και συσκευής με όχι και τόσο δυνατή κεραία. Σε σύγκριση με POCO F3 που είχα πριν το Pixel, το POCO είχε πιο δυνατή κεραία και δεν είχα χάσει ποτέ κλήση, ενώ με το Pixel χάνω και τώρα (σπάνια όμως), είτε με VoLTE/VoWiFi ενεργό, είτε χωρίς.
  5. Ως προς το σήμα δεν θα αλλάξει κάτι έχοντας ανοιχτά τα data ή το VoWiFi - αν δεν έχεις καλό σήμα εκεί που βρίσκεσαι, θα συνεχίσει να χάνεται όπως πρώτα. Ως προς την πραγματοποίηση/λήψη κλήσεων όμως, θα έπρεπε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Αν βάλεις λειτουργία πτήσης και στη συνέχεια ανοίξεις WiFi, σου δουλεύει το VoWiFi; Μπορείς να κάνεις κλήση; Αν συνεχίζεις να χάνεις κλήσεις συνεχώς παρ' όλο που το VoWiFi είναι ενεργό, κάτι δεν πάει καλά (άλλο να χάσεις μια στο τόσο και άλλο σε καθημερινή βάση).
  6. Δύσκολη περίπτωση. Ο πάροχος χλωμό να βοηθήσει περισσότερο γιατί 99,99% ο υπάλληλος του μαγαζιού θα γνωρίζει πολύ λιγότερα από Pixel σε σύγκριση με το πόσο το έχεις ψάξει εσύ τις τελευταίες μέρες. Το μόνο που έχω να προτείνω είναι να δοκιμάσεις με κανένα NetMonster να δεις τι παίζει με τις 4G κεραίες στην περιοχή σου (απόσταση, εμπόδια κλπ.) εφ' όσον υπάρχουν χαρτογραφημένες στη database του. Κι εγώ χάνω κλήσεις κάποιες φορές, πολύ σπάνια όμως πλέον. Επίσης δοκίμασε να βάλεις για τις κλήσεις προτίμηση μέσω WiFi.
  7. 5G χωρίς root δεν παίζει, τα υπόλοιπα θα τα έχεις και χωρίς root με Shizuku + Pixel IMS αφού προσθέσεις χειροκίνητα και ένα IMS APN (για το WiFi calling).
  8. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά δυστυχώς για τα ελληνικά δεδομένα αν θες να δουλεύουν όλα όπως πρέπει by default χωρίς να σε ενοχλούν, το Pixel δεν είναι η καλύτερη επιλογή... Και αυτό είναι πολιτική απόφαση (της Google), όχι ότι υστερεί η συσκευή πουθενά. Και πάλι καλά να λέμε που υπάρχει το Shizuku πλέον... Από το Pixel 4 περίμενα να παίξει το VoLTE χωρίς root και φτάσαμε στο 7 για να γίνει πράξη!
  9. Αν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος, είτε το κινητό δεν θα φόρτιζε όσο είναι κλειστό για λόγους αυτοπροστασίας, είτε θα έπεφταν οι μηνύσεις βροχή. 😛 Άσε που δεν είναι καν κλειστό, ανοιχτό είναι, απλώς βρίσκεται σε mode φόρτισης (αντίστοιχα με το bootloader mode όταν φλασάρεις ROMs). Εκτός δηλαδή του ότι οι συσκευές έχουν έξυπνα κυκλώματα φόρτισης που διαπραγματεύονται με το φορτιστή (Qualcomm QuickCharge, Power Delivery κλπ.) τις διαφορετικές φάσεις φόρτισης, το κινητό εκείνη τη στιγμή λειτουργεί και ελέγχει τη φόρτιση και μέσω software (γι αυτό άλλωστε και σου δείχνει το επίπεδο στην οθόνη)... Δεν είναι σαν απλά να έχεις συνδέσει τη μπαταρία με καλώδιο και να δίνεις ρεύμα, είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό, παρά μόνο ίσως για να έχεις τη δυνατότητα του adaptive charging.
  10. Το SOT θα φτιάξει με τον καιρό, δώσε στη συσκευή λίγες μέρες προσαρμογής. Ο χρόνος φόρτισης δυστυχώς δεν θα φτιάξει. Είναι όντως πολύ για τα σημερινά δεδομένα, αλλά έχει το θετικό ότι δεν φθείρει τόσο γρήγορα την μπαταρία...
  11. Αν σε φοβίζει το μεγάλο κενό (με φόβιζε κι εμένα), υπάρχουν θήκες που αφήνουν μόνο τις κάμερες και το φλας εκτεθειμένα, καλύπτοντας όλη την υπόλοιπη μπάρα. Νομίζω βγάζει η Ringke, θα τις βρεις σε Amazon κλπ. Εγώ τέτοια έχω και χωρίς προστασία στην κάμερα, μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια γρατζουνιά η σημάδι ένα εξάμηνο τώρα.
  12. Η ΒΕΛΜΑΡ στα Γλυκά Νερά έχει Forthnet σταθερό και μονίμως μου κάνουν παράπονα με mail ότι δεν καλεί καθόλου. Εννοείται δεν μου έχει έρθει ποτέ ούτε ένα μήνυμα. Όταν δε προσπαθώ να τους καλέσω εγώ, χτυπάει ακριβώς μια φορά και μετά κλείνει. Αν κλείσω το VoLTE, όλα καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πού μπορεί να οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία, αλλά πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα και φαίνομαι και βλαμμένος όταν προσπαθώ να το εξηγήσω γιατί δεν με πιστεύει κανένας...
  13. Υπάρχει το θέμα του work profile που για πολλούς είναι showstopper. Για παράδειγμα η πολιτική της εταιρείας στην οποία δουλεύω δεν επιτρέπει access σε work resources (Outlook, Teams κλπ.) σε rooted συσκευές, το κόβει το Intune. Για άλλους μπορεί να είναι και απλώς θέμα όρεξης, δεν έχουν όλοι τη διάθεση ή το χρόνο να κάνουν manual update κάθε μήνα, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί μόνο 5 λεπτά. Δεν θα έπρεπε να είναι requirement το root για να δουλέψει σωστά η συσκευή, αυτό θέλω να πω εν ολίγοις...
  14. Δεν είναι, δουλεύει κανονικά! Και μόλις θυμήθηκα ότι κι εμένα έτσι μου δούλευε με τη Beta, το είχα βρει κάπου σαν workaround και είχα φτιάξει IMS APN πριν ακόμα από το Shizuku (unrooted), φυσικά δεν είχε δουλέψει το VoLTE και απλά το ξέχασα... Στην πορεία βγήκε η μέθοδος του Shizuku, έπαιζε και το VoLTE και το VoWiFi, μέχρι που κάποια στιγμή που βρέθηκα πάλι στα network settings, έσβησα το APN γιατί θεώρησα ότι ήταν απλά ένα απομεινάρι της αποτυχημένης προσπάθειας που είχα κάνει τότε... Και από τότε σταμάτησε να δουλεύει το VoWiFi (χωρίς βέβαια να το προσέξω εκείνη τη στιγμή). Αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι όσο καιρό δούλευε ήταν λόγω του APN!
  15. Το είχα σκεφτεί να το δοκιμάσω, αλλά λυπήθηκα το χρόνο που θα χάσω μετά για να συνδέσω 15-20 συσκευές Bluetooth, γιατί τα σβήνει όλα... Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος, ας μας πει!
×
×
  • Create New...