Jump to content

dummymarrow59

Members
  • Δημοσιεύσεις

    15
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dummymarrow59

  1. Καλησπέρα στην παρεά και χρόνια πολλά.Εχει κανεις προβλημα με το android auto απο τοτε που περαστηκε η 13;
  2. Παιδιά, βγήκε καινούριο firmware (61.1.Α.11.36) , γνωρίζετε τι αλλαγές/διορθώσεις φέρνει;
  3. Το τηλέφωνο είναι εκπληκτικό,προσωπικά δεν είχα αντιμετώπισει ποτέ κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης η φριζαρισματος η έστω το παραμικρό lag και το κινητό το λιωνω.Από τότε που λύθηκε και το πρόβλημα με τις κλήσεις,τα δεδομένα και το wifi πλέον, δεν έχω κανένα μα κανένα παράπονο και εάν επέλεγα καινούρια συσκευή πάλι αυτήν θα επέλεγα.Ισως το μόνο πλυν στα δικά μου μάτια και για την δική μου χρήση είναι ότι λίγο υστερεί η φωτεινότητα της οθόνης κάτω από φουλ ηλιο.Κατα τα άλλα μιλάμε για κινητάρα.
  4. Σας ευχαριστώ παιδια
  5. Καλημέρα στην παρέα,κάλεσα στην Wind για να μου ενεργοποίησει το 5G αλλά μου ριξαν άκυρο γτ δεν είναι πιστοποιημένη η συσκευή.Τους ζήτησα να το ενεργοποιήσουν ούτως η άλλως και μου είπαν ότι δεν θα πιάνω ούτε 4G τότε γιατί η SIM θα προσπαθεί να βρει 5G και κάτι τέτοια μπερδεμένα. Φάγαμε ήττα παιδιά;
  6. Καλησπέρα στην παρέα,με το χθεσινό update έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα με τις κλήσεις,τα δεδομένα και το wifi, φαίνεται να έχει διορθωθεί!Το λέω και οι οφθαλμοί μου γεμίζουν δάκρυα χαράς! 😝
  7. ουτε με το καινουριο firmware βλεπω φως απο βδομαδα σουμπιτο στο σερβις.
  8. Εγω δεν μπορω να μιλησω στο τηλεφωνο γιατι καθε 15-20 δευτερολεπτα πεφτει η γραμμη. Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι εαν κανω επαννεκινηση στο κινητο το προβλημα διορθωνεται ομως προσωρινα. Για να γινω ποιο συγκεκριμενος. Εστω οτι το κινητο ειναι ανοιχτο σερι καποιες ωρες η και μερες.Εαν παρω τηλεφωνο εχω το προβλημα που ανεφερα.Εαν ομως το επανεκκινησω και στα καπακια ξανατηλεφωνησω,τοτε δεν πεφτει η γραμμη.Ομως εαν χρειαστει να ξανακανω κληση μετα απο καποιες ωρες και αφου εχω χρησιμοποιησω το τηλεφωνο πχ για να σερφαρω η να δω μια ταινια η να ακουσω μουσικη η οτιδηποτε τελοσπαντων,τοτε παλι εχω το προβλημα.Φυσικα,δεν μπορω να καθορισω ανα ποσες ωρες λειτουργιας θελει η συσκευη επανεκκινηση για να μπορεσω να κανω κληση χωρις να πεσει η γραμμη. Αυτο σκεφτηκα και εγω ,μηπως φταει η σιμ αλλα βλεπω οτι ο φιλος εξακουλουθει να εχει το ιδιο προβλημα και με καινουρια. Νομιζω οτι το σερβις ειναι μονοδρομος
  9. Το θέμα του WiFi ειναι αυτό που με έχει προβληματισει περισσότερο.Εχει συμβεί, όχι πάντα και συνέχεια φυσικα όμως συχνά πυκνά,να είμαι δίπλα στο ρούτερ πχ στο σπίτι,στην δουλειά μου ,στο γυμναστήριο και ενώ δείχνει ότι έχει φουλ σήμα,να μην φορτώνουν σελιδες να μην φορτώνουν εφαρμογές κτλ κτλ.Αναγκαζομαι να κάνω restart την συσκευή για να στρώσει. Το τηλέφωνό είναι απίστευτο,δεν μετανιώνω στιγμή που το αγόρασα όμως δυστυχώς η δική μου συσκευή δείχνει να έχει θέμα το οποίο είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να το λύσει.Και όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ,έχω εμπιστοσύνη στην sony γιατί είναι η sony και δεν ανησυχω για τιποτα.
  10. Προσωπικα δεν με ενοχλουν αυτα που αναφερεις,αντιθετα με ενοχλει που δεν μπορω να καλεσω γιατι δεν εχω σημα,που δεν μπορουν να με καλεσουν γιατι δεν εχω σημα,που ενω μιλαω με καποιον πεφτει η γραμμη επειδη χανεται το σημα,που δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ με wifi ειτε ειμαι διπλα στο ρουτερ ,ειτε ειμαι στα 10 μετρα απο το ρουτερ και που για λειτουργησουν τα δεδομενα πρεπει να κανω αιτηση στο Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών.Οποτε εαν δεν λυθει το προβλημα θα το στειλω και 100 φορες και ας κανουν στην συσκευη και εγχειρηση ανοιχτης καρδιας.Η συσκευη εχει 2 χρονια εγγυηση και σκοπευω να την εκμεταλλευτω μεχρι να ληξει η μεχρι να διορθωθει το προβλημα η μεχρι να μου δωσουν καινουρια.Η σονυ ειναι μια εταιρια- κολοσσος και εχω εμπιστοσυνη σε εταιριες τετοιου βεληνεκούς.
  11. Και εγω τα ιδια θεματα αντιμετωπιζω.Η συσκευη εχει προβληματα και στην συνδεση με wifi και με το τηλεφωνικο δικτυο(κλησεις και δεδομενα). Προσωπιικα θα περιμενω να δω εαν θα διορθωθει στις επομενες αναβαθμισεις,αν και πολυ φοβαμαι οτι ειναι θεμα hardware,ισως καμια πλακετα δεν ξερω. Σε διαφορετικη περιπτωση θα επικοινωνησω με το service και θα τους το στειλω πακετο.
  12. Γιατί το λες αυτό;
  13. Παρόμοιος . Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με το σέρβις.
  14. ΄το εχεις κανει και εχεις διαπιστωσει διαφορά;
  15. Καλησπερα,ειμαι κατοχος εδω και περιπου εναν μηνα ομως το τελευταιο διαστημα εχω παρατηρησει οτι το σημα του παροχου μου ειναι πολυ χαμηλο και δεν ξερω εαν φταει ο παροχος( wind ) ή η συσκευη.Εχει αντιμετωπισει κανεις το ιδιο;Ευχαριστω εκ των προτερων.
×
×
  • Create New...