Jump to content

Theorendil

Members
  • Δημοσιεύσεις

    20
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Theorendil

  1. Για την ακρίβεια, στο εν λόγω κατάστημα το Redmi Note 4 Global είναι λίγο φθηνότερο, γύρω στο δεκάρικο, από το 4X. Το ξέρω γιατί αγόρασα το 4X και το έκανα αλλαγή με το 4 Global.
  2. Βασικά η 800άρα είναι ένα feature που μπορεί να φανεί χρήσιμο, οπότε γιατί να μην το έχεις; Εγώ εκνευρίστηκα γιατί ρώτησα επ' αυτού και τελικά δεν την είχε. Μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά άποψη μου είναι ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να τα αφήνεις να περνάνε έτσι. Πάντως, οφείλω να πω πως τελικά έγινε η αλλαγή, απλά δεν τα πάνε και πολύ καλά με την επικοινωνία μέσω email, μόνο τηλεφωνική συνεννόηση με το Citismarket, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αν θέλετε Redmi Note 4 και 800άρα, ΔΕΝ παίρνετε το 4X αλλά ζητάτε / ψάχνετε το Note 4 Global Edition με επεξεργαστή Snapdragon, το οποίο και έχουν στο Citismarket. Ρωτάτε οπότε αν το κουτί αναγράφει Global Edition πριν κάνετε την παραγγελία, αν δεν μπορείτε να πάτε να το δείτε και να το πάρετε από κοντά. Το 4X είναι στην ουσία το Note 4 με Snapdragon αφού το κανονικό το 4άρι είναι με Helio. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει.
  3. Προσοχή με αυτούς! Έμπλεξα με φαίνεται... Παρήγγειλα κι εγώ το 4X και μάλιστα τους ρώτησα για 800άρα και μου είπαν ότι την έχει, όταν πήρα τη συσκευή στα χέρια μου και είδα Κινέζικα παντού στο κουτί, κατάλαβα ότι μάλλον δεν ισχύει αυτό και στη συνέχεια το επιβεβαίωσα και με τη βοήθεια των παιδιών από τη Κοινότητα της Xiaomi, χωρίς να ανοιχτεί το κουτί. Τους έστειλα mail να πω ότι θέλω αλλαγή αφού δεν έχει feature για το οποίο ρώτησα κιόλας και μου είπαν αν θέλω να το ανοίξω και να κάνω αναβάθμιση το λογισμικό γιατί η πληροφόρηση τους είναι με τη νέα έκδοση υποστηρίζει την 800άρα (!), πράγμα που φυσικά δεν ισχύει αφού οι μπάντες είναι θέμα hardware. Συμφώνησαν σε αλλαγή και μου είπαν να τους το στείλω και να δούμε αν είναι να γίνει αλλαγή με άλλο ή να γίνει επιστροφή χρημάτων, βασικά έλεγα να πάρω το Redmi Note 4 Global, αλλά αρχίζουν να μου ανάβουν τα λαμπάκια και μάλλον το κόβω για επιστροφή χρημάτων. Έστειλα δύο φορές mail για να μου πουν τη διεύθυνση αποστολής (το ένα μάλιστα στα καπάκια του δικού τους mail) και δεν πήρα απάντηση με αποτέλεσμα να έρθει ο courier και να κάνουμε απλά αποστολή στη διεύθυνση αποστολέα που είχε το δέμα με το οποίο μου ήρθε το κινητό, η οποία τελικά δεν είναι δική τους, αλλά του γραφείου της Courier! Οπότε πρέπει να ειδοποιήσω τη courier να το στείλει σε αυτούς ή το κόβω να μου έρχεται πίσω και να το ξαναστέλνω. Δε λέω, εξυπηρετικοί και πρόθυμοι (από την άλλη από δική τους βλακεία γίνεται αυτό το μπέρδεμα), αλλά παίζει λίγη παραπληροφόρηση με το ρημάδι το Note 4X (βέβαια φταίει και η Xiaomi και η ακαταλαβίστικη πολιτική της με τα ονόματα των συσκευών) και τρία αναπάντητα mail πάει πολύ. Το κόβω να τους ρίχνω το τέλειο 5άρι στο Σκρουτζ...
  4. Καλησπέρα παιδιά, Είμαι στη φάση να παραγγείλω το συγκεκριμένο τηλέφωνο και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάτι τέτοιο σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε όταν το ανοίξουμε σε σχέση με τις ROMs και τις εφαρμογές, γιατί διαβάζω και ακούω ότι τα Xiaomi είναι λίγο παράξενα ως προς τη διαχείρηση των apps και το ποια επιτρέπουν να τρέχουν στο background κλπ, για να πάρω μια ιδέα του τι σετάρισμα ή optimization χρειάζεται η συσκευή; Επίσης, τι διαφορά έχει από άποψη απόδοσης η Mediatek από τη Snapdragon έκδοση; Ποια είναι καλύτερη για gaming? Τέλος, οι διαφορές ανάμεσα στον Samsung και τον Sony σένσορα (απ' ότι κατάλαβα είναι λοτταρία το τι θα σου τύχει) είναι δραματικές; Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
  5. Φίλε μου συγγνώμη, έχεις δίκιο αλλά έχω πελαγώσει τελείως... Τη τελευταία φορά που πήρα κινητό βλέπεις υπήρχαν καμιά δεκαριά μάρκες και τώρα έχουν πενταπλασιαστεί. Ας ξεκινήσουμε από το μηδέν και ειλικρινά είναι η τελευταία φορά που σε πρήζω! Ίντσες: Δεν με ενδιαφέρει αρκεί να είναι τουλάχιστον 5 800άρα: Δεν με ενδιαφέρει Gaming: Ναι Camera: Με ενδιαφέρει μια καλή κάμερα, αξιοπρεπής τουλάχιστον Budget: Μέχρι 270 Επειδή βλέπω ότι ξέρεις, μπορείς να μου προτείνεις 3-4? Ευχαριστώ πολύ και πάλι συγγνώμη.
  6. Να ρωτήσω και κάτι άλλο λίγο, τα Coolpad υπάρχουν ακόμα? Υπάρχει κανένα που να αξίζει? Ο αδερφός μου πήρε το F1 45 ευρώ από Κίνα πριν από τρία χρόνια και μολονότι τότε τον κορόιδευα, βγήκε σκυλί. Με καθημερινή σκληρή χρήση δουλεύει ακόμα τέλεια και η μπαταρία του πάει δυο μέρες φουλ χαλαρά. Και οι φωτογραφίες καλές μου φαίνονται. Η Coolpad είναι τώρα η Leeco?
  7. Καλησπέρα και πάλι! Μετά από νέο γύρο ψαξίματος, κατέληξα σε αυτή τη τριάδα. Με ενδιαφέρει camera και gaming. Το Mi5 η αλήθεια είναι τεντώνει λίγο το budget μου, αλλά τα specs του και μόνο με κάνουν να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Αρνητικό του μέχρι στιγμής για μένα και αυτό που με κρατάει πίσω είναι το glass on glass design από το οποίο είχα ΠΟΛΥ άσχημες εμπειρίες όταν είχα το Nexus 4. Στα ίδια λεφτά είναι και το G5 Plus απ' ότι βλέπω, αλλά θεωρώ ότι αν είναι να δώσω τόσα, ας τα δώσω στο Mi5 που έχει σαφώς καλύτερα specs (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα). Βασικά το Redmi Pro έχει καλύτερη camera από το Note 4? Η έλλειψη 800άρας δεν με πολυχαλάει καθώς νομίζω ότι ούτε το Lumia 640 μου την έχει και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο με ΑΝΩΤΑΤΟ ταβάνι τα 265 του Mi5 και του G5 Plus, πάντα από Σκρουτζομάγαζο; Ειλικρινά ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις απαντήσεις, ειδικά τον Antretng που μάλλον με έχει μισήσει. Ειλικρινά μιλάω πάντως, αύριο το αργότερο θα παραγγείλω επιτέλους!
  8. Καλημέρα παιδιά, είμαι σχεδόν έτοιμος για τη παραγγελία αλλά έχω κάποιες ερωτησούλες: Επειδή βλέπω ότι είναι γυαλί από πίσω και είχα άσχημες εμπειρίες με το επίσης γυάλινο Nexus 4, είναι καθόλου ανθεκτικό το συγκεκριμένο? Τι θήκη να πάρω? Μια metallic που βλέπω θα προσφέρει προστασία? Επίσης, αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω να πάρω το 5s? Τέλος, αυτό το eglobalcentral είναι Κινέζικο? Πόσο περίπου κάνει να στείλει? Υπάρχει κίνδυνος τελωνείου? Βλέπω πως φέρνει το Κινέζικο και ακυρώνει την εγγύηση αν αλλάξεις ROM, ισχύει αυτό?
  9. Καλησπέρα παιδιά, Είμαι κι εγώ στο ψάξιμο για κινητό αυτό τον καιρό και πλέον είναι και αυτό στα υπόψιν μου. Με ενδιαφέρει κυρίως καλή κάμερα και δυνατότητα για gaming, αλλά όχι απαραίτητα βαρύ. Για 270 (64 GB version) αξίζει το συγκεκριμένο; Θα το πάρω από Σκρουτζάδικο γιατί δε θέλω να μπλέξω με Κίνα. Η μπαταρία του πως είναι; Ανάμεσα σε αυτό και το Honor 6X ποιο θα επιλέγατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Είμαι κι εγώ στο ψάξιμο και βλέποντας το thread αυτό με φάνηκε κι εμένα ενδιαφέρον το X Style. Ήμουν έτοιμος να πάρω το Honor 6X, το Style είναι 20 ευρώ ακριβότερό, αξίζει? Με απασχολεί κι εμένα το θέμα της μακροβιότητας, Nougat έχει το συγκεκριμένο?
  11. Για το Moto X Style, τι λες φίλε μου?
  12. Καλημέρα και πάλι παιδιά. Να σας εξηγήσω το σκεπτικό μου για να καταλάβετε καλύτερα τι παίζει. Ψάχνω για ένα κινητό γύρω στα 200 με 250 με καλή κάμερα και καλές επιδόσεις. Μετά από πολλή έρευνα, σε λίγο θα μιλάω με Ινδική προφορά, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Η ιδανική επιλογή για μένα θα ήταν το Moto G5 Plus, αλλά η τιμή του εδώ, κατά την άποψη μου, είναι υπερβολικά υψηλή. Αν είναι να δώσω κοντά στα 280, ε να δώσω και κάνα 60άρι παραπάνω και να πάρω το P9 να δείξω κι έμπρακτα την αγάπη μου στη Scarlett. Αν το G5 Plus το έδιναν όσο το δίνουν στην Αμερική θα το είχα αγοράσει χθες, που λένε. * Από κει και μετά, σε συγκριτικά κάμερας ανάμεσα στα Note 4, Honor και G5 Plus το Note 4 (για το Redmi Pro που ανέφερα παραπάνω δεν μπορώ να βρω πολλά γιατί κανονικά δε βγαίνει εκτός Κίνας) βγαίνει σταθερά τελευταίο σε όλους τους τομείς ενώ τα άλλα δύο είναι λίγο πολύ ισόπαλα: Σε κάποιους τομείς υπερτερεί το ένα και σε άλλους το άλλο, αλλά ποτέ δεν είναι θεαματική η διαφορά ανάμεσα τους, σε αντίθεση με το Note που μένει αρκετά πίσω σχεδόν πάντα. * Όσον αφορά την απόδοση, οι συσκευές είναι λίγο πολύ ισόπαλες με το Honor να υστερεί λίγο στο βαρύ Gaming, αλλά κατά την άποψη μου όχι θεαματικά. Στην αυτονομία βασιλιάς είναι το Redmi, αλλά να σας πω την αλήθεια δε με ενδιαφέρει και πολύ αυτός ο τομέας. Άλλωστε το Lumia μου που πριν τα δεκάρια μου κρατούσε πέντε μέρες, με ήπια βέβαια χρήση, δύσκολα νικιέται. * Η κακή κάμερα του Remi είναι deal breaker για μένα, γι’ αυτό και τείνω στο Honor (στα 220 τώρα στο Σκρουτζ) με μια επιφύλαξη για την οθόνη. Τι λέτε κι εσείς? Ισχύουν τα συμπεράσματα μου? Έχετε να μου προτείνετε και κάτι άλλο γύρω στα 220 – 230 βαριά – βαριά 250 από Σκρουτζάδικο? Ευχαριστώ ειλικρινά για τη βοήθεια και το χρόνο σας!
  13. Theorendil

    Honor 6X

    Καλησπέρα παιδιά, ψάχνω για ένα κινητό με καλή κάμερα και καλές επιδόσεις γύρω στα 220 και είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Redmi Pro. Βασικά γιατί σε κάτι video στο YouTube μου φάνηκε λίγο "ξεθωριασμένη" η οθόνη του, εσείς είστε ικανοποιημένοι; Η κάμερα του τι λέει; Την έχει συγκρίνει κανείς με του Pro που είναι επίσης διπλή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Honor 6X καθώς είναι περίπου στην ίδια τιμή στο Σκρουτζ, γύρω στα 220 (με Κίνα δεν μπλάκω γιατί που έχουν σταματήσει πράγματα από Gear Best στο τελωνείο, ευτυχώς χωρίς να πληρώσω). Πριν έγερνα προς το Redmi Note 4, αλλά απ' ότι βλέπω η κάμερα του δεν είναι και πολύ σόι. Αυτή είναι καλύτερη; Βασικά με ενδιαφέρει η κάμερα κυρίως και φυσικά η απόδοση σε games κλπ (αν έχει και καλό headphone jack θα είναι ένα ακόμα συν), το μέγεθος της μπαταρίας δεν με πολυνοιάζει . Απ' ότι καταλαβαίνω και από Σκρουτζομάγαζο να το αγοράσω, θα είναι κατευθείαν από Κίνα και θα θέλει Roms και τέτοια. Είμαι τελείως άσχετος με το θέμα και γενικά, απουσιάζω από το Android για δύο χρόνια γιατί έχω το Lumia 640 (μια χαρά συσκευή είναι, αλλά ως γνωστόν πλέον apps γιοκ). Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, θα είναι πολύ δύσκολο / επικίνδυνο να δοκιμάσω την αλλαγή μόνος μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  15. Καλησπέρα και πάλι. Τελικά μετά από πολλή έρευνα, αποφάσισα να "ανέβω" λίγο και τώρα είμαι ανάμεσα στα Huawei Honor 6X και το Redmi Pro. Και τα δύο είναι γύρω στα 220 στο Σκρουτζ. Ποιο από τα δύο προτείνετε;
  16. Και μια τελευταία γνώμη, για το Honor 6X τι λες; Σόρι για το πρήξιμο
  17. Είμαι Θεσσαλονίκη οπότε η επίσκεψη σε μαγαζί δεν παίζει, αφού όσα βλέπω είναι Αθήνα και κάτι άλλα είναι κλασικά ιντερνετομάγαζα. Αυτό που δεν απαντούν στα mail είναι σπαστικό, αλλά πιθανότατα να μην ξέρουν και οι ίδιοι την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις. Απ' ότι καταλαβαίνω αυτό το μπάχαλο με τα μοντέλα είναι χαρακτηριστικό της Xiaomi και σε συνδυασμό με κάτι Κινεζοαγγλικά που έχω δει σε promos και τέτοια, δεν μπορώ να πω πως μου εμπνέει και μεγάλη εμπιστοσύνη σαν εταιρεία μέχρι στιγμής, γι' αυτό και είμαι κάπως επιφυλακτικός. Ομολογώ ότι αν έλεγε άλλη μάρκα το κινητό ακόμη και μια πιο αξιοπρεπή Κινέζικη (Huawei ή Lenovo ας πούμε) θα το έπαιρνα κατευθείαν. Πιθανότατα να είμαι απλά χαζός... Όπως και να έχει ευχαριστώ για τη βοήθεια, μάλλον θα πάρω το ρίσκο με το Note 4 που λες και ότι βγει αν και με το Nexus δεν μου βγήκε σε καλό το ρίσκο γιατί μου ήρθε πρώτης γενιάς συσκευή και μου έβγαλε ΟΛΑ τα known issues (δεν ήξερα να ρωτήσω σχετικά): σπάσιμο οθόνης από πτώση μικρότερη του μισού μέτρου (το 640 έχει φάει πολύ πιο γερές και δεν έχει πάθει τίποτα, εικάζω φταίει που δεν είναι unibody, διαλύεται και μοιράζεται η σύγκρουση) και η μπαταρία τα έφτυσε τελείως πάνω στους 9 μήνες... Με Κίνα δεν θέλω να μπλέξω γιατί μου έχουν σταματήσει πράγματα από Gearbest στο τελωνείο, χωρίς να με χρεώσουν, ευτυχώς.
  18. Ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω στείλει ερωτήσεις παρόμοιες με αυτές που λες σε Σκροπυτζομάγαζα, αλλά δεν απαντάει κανείς... Όσο για το 640, ήταν το μικρό το LTE μοντέλο. Ομολογώ πως η κάμερα του δεν με είχε εντυπωσιάσει καθόλου, ειδικά σε σχέση με το Nexus που είχα πριν, αλλά την έκανε τη δουλειά της. Αν κατάλαβα καλά λες να πάω για το απλό το 4 και όχι το 4Χ; Από ποιο μαγαζί το πήρες αν επιτρέπεις για να κοιτ'αξω κι εγώ σε κείνη τη κατεύθυνση;
  19. Καλησπέρα παιδιά, είναι το πρώτο μου post και ζητώ τη βοήθεια σας γιατί έχω πελαγώσει. Έχω ένα Lumia 640 και αφού με υπηρέτησε πιστά για περίπου δύο χρόνια, πλέον θέλω να το αλλάξω λόγω της σχεδόν παντελούς έλλειψης apps που χαρακτηρίζουν το μισοπεθαμένο Windows OS. Με ενδιαφέρει ένα τηλέφωνο που να μπορεί να τρέξει apps και games και να έχει ικανοποιητική αν όχι και καλή κάμερα για φωτογραφίες τουλάχιστον (selfie και video δεν με πολυενδιαφέρουν). Επειδή τη τελευταία φορά που έδωσα πολλά χρήματα για κινητό ήταν για το Nexus 4 και κάηκε η γούνα μου αφού δεν έβγαλε ούτε τον χρόνο, αποφάσισα να μη ξαναδώσω πάνω από 200 για κινητό. Οπότε αυτό είναι το budget μας (ίσως και ΛΙΓΟ παραπάνω). Αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα στα τρία που βλέπετε στον τίτλο. Στην αρχή έκλινα προς το Xiaomi, αλλά δεν έχω ξαναπάρει "Κινέζο" και ομολογώ πως το όλο μπάχαλο με τα μοντέλα και τα specs τους (απ' ότι κατάλαβα το αν θα είναι ο αισθητήρας της κάμερας Sony ή Samsung είναι λοτταρία) αλλά και το γεγονός ότι πολλά μαγαζιά τα στέλνουν ανοιχτά γιατί περνάνε τα ίδια τις ROMS με κρατάνε πίσω... Το Moto G γνωρίζω ότι είναι καλή επιλογή στα λεφτά μου, αλλά σε specs το απλό μοντέλο υστερεί από το Redmi. Το P8 το βάζω γιατί ήταν flagship και το είδα στο Skroutz στα 200 Ευρώ. Ποιο από τα παραπάνω προτείνετε; Έχετε μήπως και κάνα άλλο υπόψη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...