Jump to content

Alpha01

Members
  • Δημοσιεύσεις

    53
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Alpha01's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Alpha01

    LG G5

    Σε συνθήκες δικής μου βαριάς χρήσης , το 2ώρο που αναφέρεις είναι λογικο. Αν βγάζεις συνέχεια φωτογραφίες ( πχ σε μια εκδήλωση - ιδίως υπαίθρια με ηλιοφάνεια , οπότε θες στο maximum την φωτεινότητα ) η μπαταρία φεύγει οντως νεράκι. Εχω δει 2-2.30 ώρες σε αυτές τις συνθήκες.Σε παιχνίδι έχω δεί μέχρι 2 ώρες κατι. Τώρα σε νορμάλ ( μεικτή ) χρήση οτιδήποτε απο 3.20' ώρες εως τις παρυφές των "5 παρά" ωρών ανοικτής οθόνης ( αναλόγως μπαταρίας ) είναι ο,τι πιο ρεαλιστικό μπορεί να περιμένει κανείς.
  2. Alpha01

    LG G5

    Σε εξωτερικές συνθήκες με την φωτεινότητα μόνιμα στο αυτόματο αλλά χωρίς δεδομένα μονίμως ανοικτά , γύρω στις 3 ώρες ίσως και λίγο περισσότερο είναι εφικτές απo ό,τι τουλάχιστον έχω δει εγω με την "καλή" μπαταρία που έχω. Όπως ανέφερα εχω δύο με μόλις λίγες μέρες διαφορά στην ημερομηνία παραγωγής ( 4/ 2016 ) .Η μέγιστη ωστόσο διαφορά στην διάρκεια , μεταξύ τους , μπορεί να φτάσει μέχρι και την μια ώρα!!
  3. Alpha01

    LG G5

    Με την τελευταία αναβάθμιση έχω δει μέχρι και 4h46m ( ανοικτή οθόνη / sot ) με υπόλοιπο 15% οπότε και έκλεισε το κινητο.Με άλλη μπαταρία που έχω βλέπω εως και μια ώρα λιγότερο με την ιδια χρήση ( browsing , κλήσεις ). Αν χρησιμοποιεί κάποιος κατα κύριο λόγο την κάμερα ή το gps , η διάρκεια είναι ακόμη πιο μικρή. Η διάρκεια κατα βάση είναι θέμα μπαταρίας ( και χρήσης ) .
  4. Alpha01

    LG G5

    Να πω την αμαρτία μου και γω σκέφτηκα να το δωσω κάποια στιγμή ( πρόσκαιρη αγανάκτηση μετά από διπλή επίσκεψη στο service - αναγνώστης αποτυπώματος και θεμα με το φλας , σε διάστημα 30 ημερών - ενω για 14 μήνες ήταν εντελώς απροβλημάτιστο ). Σκεφτομουν μονο για xiaomi mi6 , αποκλειστικά λόγω compact μεγέθους και επειδή έχω ακούσει οτι βελτιωσαν αρκετα την κάμερα ( + snap 835 ). Μετά την επαναφορα της καμερας μας στα γνωστα κορυφαια επίπεδα ( με την τελευταια ενημερωση ) , το ξανασκεφτηκα , καθώς με καλύπτει απόλυτα. Με τις τιμες που παιζει τωρα σαν μεταχειρισμενο να το δωσεις για να παρεις τι; Συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά ( που ολοι εδω στο νημα καλως γνωρίζουμε και εχουν πολλάκις αναφερθεί ) απλα δεν υπαρχει.Θα πρεπει να θεωρειται συλλεκτικο.
  5. Alpha01

    LG G5

    Με τις πρώτες εκδόσεις που κυκλοφορούσαν είχα απογοητευτεί καθώς ανέβαζαν υπερβολικά υψηλά το iso ( με αποτέλεσμα υπερβολικό θόρυβο ) , σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το hdr υπήρχε μόνο ως κατ'ιδέαν ως λειτουργία , ενω η αποεστίαση φόντου ήταν επιεικώς μέτρια έως αστεία..και πάει λέγοντας.. Ίσως σε περιπτώσεις μεγάλης ηλιοφάνειας να υπήρχε μια κάποια καλύτερη διαχείριση της έκθεσης , αλλά ως εκεί..Δεν υπήρχε λόγος να αφήσω την πολύ καλή stock εφαρμογή. Με την πλημμυρίδα όμως των νέων εκδόσεων , βρήκα πολύ πρόσφατα 1-2 εκδόσεις της προκοπής που αξίζουν τουλάχιστον μια κάποια χρήση εναλλακτικά προς την stock εφαρμογή , κατά περίπτωση. scrubber_GCam_5.1.018_24.apk αλλά και GCam5.1.014-Arnova8G2-v11.2.apk -- https://drive.google.com/file/d/1fQT9lH7oEJRLESUmunqB-f-9N2Jm1vIQ/view και μαζί και αυτή εδώ που αναφέρθηκε πιο πάνω από τον συνάδελφο cstark27_GCam_5.1.018_24_rMarlin_fAngler_cMarlin_v 1.apk https://drive.google.com/file/d/1yp6Qc3x-baWWeUerNDHxz1USz7JOZBWF/view Σχετικά σταθερές εκδόσεις , με ικανοποιητικό hdr mode , δυνατότητα αποθήκευσης εξαγωγής raw αρχείου για περαιτέρω επεξεργασία , και αρκετά ικανοποιητικό bokeh ( μόνο ως portrait mode - για πρόσωπα , όχι αντικείμενα )...Τόσο καλό , που από μόνο του αρκεί να δικαιολογήσει την αποθήκευση της εφαρμογής στο κινητό.Οκ κάτι σπασίματα - κρασαρίσματα σε βίντεο είναι αναμενόμενα..Δεν περιμένω πολλά σε αυτόν τον τομέα.. 'Ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών και θα επανέλθω.Περιορίζομαι ν'αναφέρω το παρόμοιο iso που διατηρούν και οι δύο εφαρμογές , αν και η εφαρμογή της google επιλέγει ταχύτερους χρόνους κλείστρου , κάνοντας λίγο πιο σκοτεινές τις φωτογραφίες ( αλλά μειώνοντας ταυτόχρονα και πιθανότητες για θολούρα από μικρομετακινήσεις κατά την λήψη ).Οι πρώτες εκδόσεις της google camera που μου άρεσαν , καθώς συνδυάζουν ικανοποιητική ευκρίνεια , μειωμένο θόρυβο , πιο ζωντανά χρώματα στο hdr , καλύτερη διαχείριση της έκθεσης του φωτός σε μεγάλη ηλιοφάνεια και bonus το πολύ καλό ψευδο-bokeh εφέ! Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επανέλθω με χαρακτηριστικότερες φώτο και κυρίως βραδυνές λήψεις για ασφαλέστερα συμπεράσματα. Εδώ μόνο μια γεύση. Stock Camera / Auto - Main Shooter https://www.flickr.com/photos/144736450@N05/39729126102/in/photostream/ https://www.flickr.com/photos/144736450@N05/39760900501/in/photostream/ Stock Camera / Auto - Wide angle https://www.flickr.com/photos/144736450@N05/39729177032/in/photostream/ Google Camera / Auto 1 https://www.flickr.com/photos/144736450@N05/39730709552/in/photostream/ Google Camera / Auto 2 https://www.flickr.com/photos/144736450@N05/39730709552/in/photostream/
  6. Alpha01

    LG G5

    Καλησπέρα! Προσωπικά δεν παρατήρησα διαφορά στην αυτονομία , 3.30 - 4 ώρες ( 4.30 υπο προϋποθέσεις ) sot .Όπως και πρωτύτερα δηλαδή. Σε ο,τι αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών ( και καθώς είχα ηδη παρατηρήσει αυξημένο θόρυβο και μια κάποια θαμπότητα στις φωτο ) είδα και εγω βελτίωση ανεξαρτήτως συνθηκών. Οταν βγαλω 2-3 φωτο της προκοπής θα τις αναρτήσω. Επειδή 1-2 φίλοι , αναφέρθηκαν πιο πριν στο σβήσιμο της συσκευής στο 12-15% , να αναφέρω πως αυτό το bug , επιμένει.Και με τις δύο μπαταρίες που έχω , συμβαίνει το ίδιο.Υπο φυσιολογικές βέβαια συνθήκες η μπαταρία καλό είναι να φορτίζεται απο 20% ( ωστε να μην ξεζουμίζεται ) μέχρι 80 - 85 % , ώστε οι πλήρεις κύκλοι φoρτισης να παρατείνονται και επομένως να αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό και φυσικά το να σου σβήνει το κινητό απαξ και φτάσει στο 15% δεν είναι φυσιολογικό. Τον μήνα που πέρασε το g5 , βρέθηκε δύο φορές στο service ( και μετα απο 16 απροβλημάτιστους μήνες - πλην του ir - για να τα λέμε και αυτα ), μια για τον ελαττωματικό σαρωτή αποτυπώματος , την δεύτερη για το φλας.Οπως μου είπαν , πρωτού παραδώσουν τις συσκευές τις ελέγχουν γενικά. Πρόβλημα hardware σχετικό με την ποιότητα των φώτο δεν διεγνωσαν ( προ της Κ ) αρα αν δεν έχει πρoβλημα το τζαμάκι σας , οποιαδήποτε βελτίωση ή χειροτέρευση είναι θεμα software ( για να δούμε λοιπόν πόσο "ωραίο" για τις κάμερες , θα είναι το...οreo ). Όσο για το σβήσιμο της συσκευής , επίσης δεν βρήκαν τίποτα , ο τεχνικός στο τηλέφωνο το απέδωσε στις μπαταρίες... Προς το παρόν δεν το κανω θέμα , γιατί δεν το θεωρώ τόσο σοβαρό ( σε σχέση με την ποιότητα της κάμερας πχ ) αλλά βάζω στοίχημα πως και τρίτη μπαταρία ν'αγοράσω το ίδιο θέμα θα παρουσιάσει.. Ας τα λέμε καλά λοιπόν..και οψόμεθα για το τι θα φέρει το oreo..
  7. Alpha01

    LG G5

    Καλημέρα , μόλις εχθές το βράδυ μου ήρθε ως ενημέρωση η V20q , είναι πολύ μικρό το διάστημα για ασφαλή συμπεράσματα.Θα τσεκαρω πως παει και θα επανέλθω , αν και πιστεύω πως η ενημέρωση αφορά θέματα ασφαλείας της google.
  8. Alpha01

    LG G5

    Φίλε μου ευχαριστώ για τον σύνδεσμο , πιθανότατα από Δευτέρα θα πάω Procordia και θα ενημερώσω σχετικά και εδώ. Οι φωτογραφίες πέρα από αυξημένο , κατάτι , ψηφιακό θόρυβο παρουσιάζουν θαμπάδα ( μέρα - νύχτα ) και αυτό είναι το πιο ενοχλητικό. Μάλλον θα πρέπει να έχει περάσει σκόνη εσωτερικά γιατί και μετά το καθάρισμα των φακών πριν από λήψη ( κάτι που ούτως ή άλλως συνηθίζω ) , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Θα δω τι θα μου απαντήσουν και στο service. Κατα τ'αλλα πρόβλημα με το image retention , το αντιμετωπίζω επαρκώς , χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ ( sFilter - Blue Light Filter ).Σημειώνω δε πως η εφαρμογή πρέπει να "τρέχει" αφ'ης στιγμής εκκινείται η συσκευή. Όσο δε για την αυτονομία , μια που το ανέφεραν κάποιοι άλλοι φίλοι εδώ , με την αρχική μπαταρία ( χρονολογία παραγωγής 20 - 4 - 2016 ) βλέπω SOT 3.30 με 4 ώρες maximum ( κλήσεις , μουσική , browsing ) με την δεύτερη που είχε το battery kit ( χρονολογία παραγωγής 28- 4 - 2016 ) βλέπω στάνταρ 40 λεπτά plus! Μέχρι και 4.30' , 4.40' SOT.Στην πορεία ( αν λυθεί το θέμα με την κάμερα ) ίσως αγοράσω και μια ακόμη φρέσκια. Η συσκευή καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μου και όπως μάλιστα έγραφα κάποτε , πολλές σελίδες πρωτύτερα , σκοπεύω να το κρατήσω όσο πάει το τηλεφωνάκι , αλλά το θέμα με την φωτογραφική πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί.Άλλωστε η εξαιρετική κάμερα και η αποσπώμενη μπαταρία ήταν και οι βασικότεροι λόγοι για να το αγοράσω εξ'αρχής..Α ναι και εκείνο το "ταπεινό" ραδιοφωνάκι..
  9. Alpha01

    LG G5

    2 στα 2 για εμένα λοιπόν! Επιφυλάσσομαι για το θέμα της φόρτισης γιατι το καλώδιο μου πιθανότατα θέλει αλλαγή.Εχει "πρασινίσει" και στραβώσει λίγο στις άκρες. Οσο για το δακτυλικό αποτύπωμα , αφού έκανα επαναφορά εργ.ρυθμίσεων , εμφανιζόταν ως επιλογή , αλλά δεν δεχόταν το αποτύπωμα..Στάλθηκε μέσω lg στην procordia.Χρόνος αναμονής 7 εργάσιμες ημέρες λόγω μη άμεσης διαθεσιμότητας του ανταλλακτικού , όπως μου είπαν. Εχω μια εβδομάδα που έλαβα το κινητό , το οποίο και λειτουργεί κανονικά. .............. Ερώτηση:παρατηρώ αισθητή πτώση στην απόδοση της κάμερας.Πιο παλιά καθάριζα καλά το τζαμάκι και οι καμερούλες έκανα θαύματα.Σκέφτομαι τον καθαρισμό του φακού και αλλαγή τζαμιού που έχει μικρές γρατσουνιές.Επειδή πιθανότατα αυτές τις εργασίες δεν τις καλύπτει το service , μήπως έχει κάποιος φίλος ανάλογη εμπειρία ( κόστος , βελτίωση κτλ ) ;;;
  10. Καλησπέρα! Πιθανότατα έχει απαντηθεί σελίδες πιο πίσω , αλλά για αμεσότερη πληροφορηση , απευθύνομαι σε κάποιον φίλο που τυχόν κατέχει το θέμα . Έχω μία κάρτα 32gb και καθώς είναι ήδη ανεπαρκής για τις ανάγκες μου , είμαι σε αναζήτηση κάρτας μεγαλύτερης χωρητικοτητας. Ερώτηση : Πέραν της δυνητικής - εργοστασιακά - χωρητικότητας των 64 gb , μπορώ να κάνω χρήση micro sd ,128 gb ;;; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Προτάσεις για χαρακτηριστικά ή την μάρκα της κάρτας ; Ευχαριστώ
  11. Καλύτερο smartphone: LG G5 Καλύτερο tablet: Samsung Galaxy Tab A (2016) 10.1" Value for Money device: Huawei P9 Lite Μεγαλύτερη απογοήτευση 2016: Samsung Galaxy Note 7
  12. Alpha01

    LG G5

    Αυτό ακριβώς εννοώ , για 40 - 50 ευρω διαφορά μεταξύ των δυο , η "καλή έκδοση" , στην βάση της σχέσης "τιμής - αξίας" , είναι περίπου μονόδρομος , ακόμη και αν δεν χρειάζεσαι απαραίτητα την αυξημένη επεξεργαστική δύναμη.
  13. Alpha01

    LG G5

    Καλησπέρα φίλε! Με δεδομένη την μικρή διαφορά τιμής αλλά και την αξιοσημείωτη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δυο εκδοχών της συσκευής , δε νομίζω οτί αξίζει να κοιτάζεις το se..Αν ήταν στα..250 ευρω , ίσως.Σε αυτές τις τιμές όμως ( περί το 350αρι ) μονο το "καλό" g5 , αξίζει να δεις! Λογω "εντοπιότητας" αλλά και απο ιδία πείρα , μπορώ να πω πως το κατάστημα είναι αξιόπιστο και έχει καλή φήμη στην περιοχή μας ( προφανώς και οχι μονο ) . Στις αλλες ερωτήσεις σου, δεν μπορώ να απαντήσω με σχετική σιγουριά.Ας δώσει κάποιος φίλος που γνωρίζει , τα "φώτα του".
  14. Alpha01

    LG G5

    Yπάρχει επίσης η δυνατότητα απο το μενού : προσωπικό > δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας και επαναφορά > επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Η αυτονομία μην σε προβληματίζει φίλε μου , ρίξε μια ματιά στο επισυναπτώμενο..τέτοιο sot με την mm δεν είχα δει... ( ανοικτό μόνιμα wifi , πλοήγηση στο διαδίκτυο , περι την μια ωρα παρακολουθηση youtube και αρκετη χρηση του music player )
  15. Alpha01

    LG G5

    Καλησπέρα στους φίλους της παρέας και καλές γιορτές!! Χθες έκανα και εγω την εγκατάσταση της nougat μέσω ota , με κάποιο διασταγμό είναι αλήθεια , καθώς το πρώτο feedback δεν ήταν στο σύνολο του θετικό , με βάση το όσα είχα διαβάσει και εδώ. Πρώτη ημέρα χρήσης με nougat , όλα δείχνουν να κυλούν άψογα ( έκανα και ένα factory reset εξαρχής ). Η ουσιαστικότερη αλλαγή ( πέραν των όποιων ενημερώσεων ασφαλείας ) είναι αισθητικής φύσεως και οπωσδήποτε καλοδεχούμενη.Η πρώτη "επίγευση" απο την νεα αισθητική της διεπαφής , είναι άριστη! Σωστές επιλογές χρωμάτων λιγότερων κουραστικων για τα μάτια ενω και τα πιο μικρά εικονίδια χαρίζουν συνολικά μια πιο premium εικόνα στο ui της lg. Δεν παρατήρησα καποια bugs ή lags.Η δε αυτονομία της μπαταρίας δείχνει στα ίδια επίπεδα , ισως και λίγο βελτιωμένη , επ'αυτού oμως επιφυλάσσομαι για ασφαλέστερα συμπεράσματα εν καιρω.
×
×
  • Create New...