Jump to content

C0SM0S

Members
  • Δημοσιεύσεις

    79
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About C0SM0S

  • Ημ. Γέννησης 23/06/1966

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

C0SM0S's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Αυτό πάντως, το να προτείνεται σταθερά η χρήση του 2G(!!!) ως """λύση""", σε τόσο "τούμπανο" μοντέλα, μιας τόσο επώνυμης εταιρίας, σε έτος 2017, ε πρέπει να παραδεχτούμε ότι, αν μη τι άλλο, ακούγεται... "κάπως", έτσι;! Δηλαδή εντάξει, ακόμα κι αν αυτό λύνει σε σημαντικό βαθμό το θέμα των προβληματικών κλήσεων, θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί βολική κι ορθόδοξη τακτική για συνεχή χρήση;! Ε δε νομίζω! Έπειτα, για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι αυτός είναι πράγματι ο λόγος του συγκεκριμένου προβλήματος. Δέχομαι ότι μάλλον θα έχει μια πιο απροβλημάτιστη κλήση από άποψη σταθερότερου σήματος και σίγουρα μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας αλλά ως εκεί. Θυμίζω πως το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά την ΜΟΝΟΜΕΡΗ διακοπή (μικρή ή και μεγάλη διακοπή) του ήχου. Μόνο του ήχου (όχι του σήματος) και συγκεκριμένα μάλιστα διακόπτεται ο ήχος που θα έπρεπε να άκουγε ο χρήστης του J7 (κόβεται ο ήχος του συνομιλητή του). Ο συνομιλητής του J7, ακούει πάντα αδιάλειπτα τον χρήστη του J7. Αυτό, εμένα τουλάχιστον, ΔΕΝ με "πείθει" ότι σχετίζεται με την ποιότητα του mobile σήματος. Θα μπορούσε, αν όμως χανόταν τελείως η κλήση ή έπεφτε η ισχύς του σήματος ή, έστω, χανόταν πού και πού και ο ήχος της άλλης πλευράς.
  2. Δυστυχώς το πρόβλημα (αυτό που χάνεται μονομερώς ο ήχος από την άλλη μεριά στις κλήσεις) παραμένει γρίφος! Και το κακό είναι ότι φαίνεται να προκύπτει όλο και σε περισσότερους κατόχους της συσκευής στην Ελλάδα. Ειδικά δε από 10ο με 11ο του 2016 και μετά. Δεν είναι και ακριβώς ίδια η συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση. Εμένα π.χ. χάνει τον ήχο μετά τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα και για μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Σε άλλους μόλις χαθεί δεν επανέρχεται εντός της ίδιας κλήσης και δεν ξεκινά να χάνεται σε συγκεκριμένο χρόνο μετά την έναρξη της κλήσης. Επίσης δεν δείχνει να σχετίζεται με τον τρόπο που ακούει κανείς (ηχειάκι, ανοιχτή ακρόαση, ακουστικά ενσύρματα ή ασύρματα), το κάνει με κάθε τρόπο. Εμένα πάλι, παρατήρησα τελευταία ότι, όταν το κάνει και αμέσως μετά (πριν δηλαδή κλείσει συσκευή ή οθόνη), ξαναπροκύψουν κλήσεις (εισερχόμενες ή εξερχόμενες), σε αυτές τις αμέσως επόμενες της προβληματικής, ΔΕΝ το ξανακάνει! Τι να πω;! Στη ελληνική FB ομάδα της συσκευής πάντως, είναι ήδη καμιά 35αριά μέλη και όλο και πέφτει καμιά ιδέα!
  3. Δυστυχώς όχι άμεσα. Πρέπει να είχα κάνει την αγορά αρχές καλοκαιριού του 2016 και δεν βρήκα ιστορικό από ebay. Ίσως έχω κρατήσει κάποιο email της τότε επικοινωνίας αλλά δεν μου είναι εύκολο τεχνικά να ψάξω τα παλιά μου emails στην παρούσα φάση. Αν ωστόσο βρω κάπως, κάτι, θα επανέλθω εδώ αν και δε ξέρω τι αξία θα έχει από μια τόσο προχρονολογημένη αγορά...
  4. Για σας και από εδώ! Μέσα στο 2016 έγινα κι εγώ κάτοχος αυτής της υπέροχης συσκευής και, ομολογουμένως ως τώρα, νιώθω πάρα πολύ καλά με τα όσα μου προσφέρει! Έχω συγκεκριμένα το μοντέλο των 8" με 4G-LTE σε λευκό. Μια και είδα ότι αναφέρεστε σχετικά, να συμπληρώσω και το ότι, από νωρίς, του έχω βάλει και τη θήκη του αλλά όχι την αυθεντική. Πολύ φτηνότερο αντίγραφό της από eBay που, ευτυχώς, τα έχει πάει μια χαρά ως τώρα! :) Για όσους έχετε την "πετριά" με το FaceBook και τις ομάδες του, να αναφέρω ότι, μόλις εχτές, έφτιαξα και μια ανοιχτή FaceBook ομάδα (group) σχετικά με αυτά τα μοντέλα ταμπλέτας. Το όνομα της ομάδας είναι χαρακτηριστικά: "Samsung Galaxy Tab S2 group for users (mainly Greek)" Ο απευθείας σύνδεσμός της είναι: https://www.facebook.com/groups/SGTS2g4u/ Τονίζω βέβαια πως (προς το παρόν) ουσιαστικά δεν έχει ακόμα μέλη :O καθώς 1ον είναι τελείως καινούρια και 2ον (κακά τα ψέματα) εστιάζει σε πάρα μα πάρα πολύ μικρή ομάδα ατόμων που είναι οι χρήστες ενός τέτοιου (κάπως ακριβού) μοντέλου. Ευκαιρία λοιπόν είναι να μαζευτούμε ΚΑΙ εκεί και να τα λέμε και με τις όποιες FaceBook ευκολίες! Τι λέτε;!
  5. Τόμπολααα! Υπέροχα! Μα κάτι τέτοιο είχα υποψιαστεί ότι συμβαίνει γιατί, λίγο πριν γράψω εδώ, είχα δει κάποια σχόλια για τη συσκευή (αν θυμάμαι καλά) στο link της στου Skroutz! Και τέλος πάντων όμως, όταν λες για "συντονισμό" πώς ακριβώς το εννοείς να το κάναμε; Αν θες μάλιστα τα λέμε και τηλεφωνικά μη κουράζουμε τους υπόλοιπους που, περιέργως πώς, δεν είδα να το έχει αναφέρει εδώ κι άλλος ένα τόσο "αναγνωρισμένο", κατά τ' άλλα, πρόβλημα!
  6. Γεια σας κι από εμένα και χρόνια πολλά! Πήρα της συζύγου μου τη συσκευή, από ελληνική αγορά, κάπου στον Οκτώβρη του 2016. Είναι μια πάρα πολύ καλή συσκευή και με πολύ τίμια χαρακτηριστικά για τα λεφτά της. Ουσιαστικά δεν υπήρχαν προβλήματα σχεδόν σε κανέναν τομέα της. Εδώ όμως και αρκετό πια καιρό παρουσιάζει μια περίεργη κι ενοχλητική συμπεριφορά στον ήχο της κατά τη φάση των κλήσεων. Συγκεκριμένα, μετά τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα που ανοίγει μια κλήση, χάνεται στο J7 για λίγα δευτερόλεπτα τελείως ο ήχος αυτού που μιλά απ' την άλλη μεριά της γραμμής. Ο J7 ακροατής δεν ακούει τον άλλο καθόλου για λίγα δευτερόλεπτα. Διευκρινίζω πως: Ο άλλος (όχι αυτός που μιλά από το J7) ακούει αδιάλειπτα αυτόν που μιλά από το J7. Συμβαίνει και στις εισερχόμενες και στις εξερχόμενες κλήσεις αλλά μόνο μια φορά και για λίγα δευτερόλεπτα λίγο μετά την αρχή των κλήσεων. Συμβαίνει είτε από το ενσωματωμένο ακουστικό είτε και με ενσύρματα ακουστικά (αυτά που είχε με τη συσκευασία του J7). Κωδικός μοντέλου: SM-J710FN Έκδοση Android: 6.0.1 Δεν έχει συμβεί άραγε ακόμα σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο;! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Βάσει των όσων είχαμε πει με το help-desk τους σχετικά πρόσφατα, περίπου το ίδιο ισχύει και τώρα. Η προτίμηση από κοινού είναι για PSTN αλλά, αν δεν βολεύει (τεχνικά), παρέχεται και το VOIP.
  8. Μια και απασχόλησα το εδώ κοινό με τις συνθήκες τις δικής μου, νέας, Vodafone VDSL 50/5 Triple Play σύνδεσης, υπερθεματίσω λέγοντας πως, τελικά, η σύνδεσή μου (μετρημένη πια στην είσοδο του εξωτερικού καλωδίου προς το σπίτι μου), γράφει 41/5 (αντί βέβαια για την ονομαστική 50/5). Το 22/2 που ανέφερα νωρίτερα, οφείλονταν δυστυχώς σε δικής μου προέλευσης ζητήματα, σα να λέμε της εσωτερικής του σπιτιού μου καλωδίωσης. Κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τις διάφορες διακλαδώσεις που εξελίσσονται στην ομολογουμένως παλιά εγκατάσταση του τηλεφωνικού μου δικτύου. Ήδη, με ορισμένες μικρές βελτιώσεις που έκανα αφαιρώντας κάποιες σχεδόν περιττές απολήξεις από τον κεντρικό μου τηλεφωνικό κόμβο (στο πατάρι μου), έφτασα στα 29/4! Σκοπεύω δε να επέμβω ακόμα δραστικότερα, παρακάμπτοντας πια τελείως την παλιά μου τηλεφωνική εγκατάσταση, περνώντας εξωτερικά μια απλούστερη και με πιο σύγχρονα καλώδια. Μου έχουν βέβαια αλλάξει και το SNR (Signal-to-Noise Ratio) από τη Vodafone ώστε να καταφέρω να σκαρφαλώσω στα 41/5 με κάποιο ρίσκο για περισσότερα "επικοινωνιακά λαθάκια" αλλά, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, η ζυγαριά ευτυχώς είναι υπέρ μου! Τέλος να πω πως, όσο αφορά το Vodafone TV μου, λειτουργούσε και λειτουργεί άψογα και πριν με ADSL 17/1 (24/1) αλλά και τώρα με VDSL 29/4 (50/5) ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχει αρκετά μεγάλη χρήση (διαδικτυακό bandwidth) και από διάφορα άλλα τερματικά και applications (με downloads, HD live streaming κ.ο.κ.).
  9. Καλό Πάσχα να έχουμε φίλε μου! :) Περίεργο αυτό με τα "5,5" καθώς, αν δεις στις πληροφορίες που αποδίδει σε πραγματικό χρόνο περί της διαδικτυακής σύνδεσής της, η ίδια η Vodafone TV συσκευή μου (και συγκεκριμένα δηλαδή αυτή που είχα από παλιότερα επί HOL), αναφέρει ξακάθαρα για ένα σταθερό bandwidth ελαφρώς μεγαλύτερο από 3! Δε λέω ότι και αυτό το νούμερο είναι λίγο αλλά, ειδικά σε χαμηλής ταχύτητας γραμμή όπως η δική σου, είναι σημαντική η διαφορά με το 5,5. Αυτό που λες εδώ ειλικρινά με βάζει σε μεγάλους προβληματισμούς ακριβώς επειδή κι εγώ ταλαιπωρούμαι επί 5 συνεχόμενες ημέρες τώρα, με τη μετάβασή μου αυτή (από ADSL 24 σε VDSL 50) κι ενώ είμαι σε Triple Play δηλαδή με Vodafone TV ( και θέλω και να παραμείνω με Vodafone TV κυρίως λόγω και της δικιάς μου κόρης :lol: ). Για να καταλάβεις, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η κατάσταση που ισχύει στη σύνδεσή μου είναι VDSL Vodafone Triple Play. Και οι τρεις (εκ του Triple) υπηρεσίες δουλεύουν μεν αλλά όσο αφορά ειδικά το VDSL μου, δεν έχει καταφέρει ν' ανέβει πάνω από τα 22/2! Απαράδεκτη δηλαδή ταχύτητα για 50άρι VDSLκαι σε τόσο κοντινή απόσταση με τον κόμβο που κανονικά θα έπρεπε να συνδέομαι. Φαντάσου ότι, μέχρι πριν με το ADSL, είχα φτάσει να συνδέομαι (παλιότερα με OnTelecoms) στα 20 ενώ είχα καταλήξει στα 17 εδώ και καιρό πια (με την HOL).
  10. Ξέρει κανείς τι τελικά ισχύει με το θέμα της φυσικής σύνδεσης της γραμμής του πελάτη με "VDSL κόμβο" (ή όπως αλλιώς λέγεται) κατά Vodafone (πρώην HOL);;; Ρωτώ γιατί, απ' όσο έχω καταλάβει ως τώρα, υπάρχουν δύο ειδών VDSL συνδέσεις: Αυτές που προκύπτουν απευθείας σε "αστικό κέντρο" της Vodafone. Αυτές που προκύπτουν μέσω "κέντρου" του OTE. Ποιο απ' αυτά τα δύο είναι συμφερότερο από πλευράς απόδοσης, λιγότερων προβλημάτων κ.ο.κ. για εμάς (τους πελάτες - καταναλωτές) και γιατί ;;;
  11. Μια και ήμουν για χρόνια τώρα στο HOL triple play με ADSL και τώρα είμαι στις διαδικασίες μετάβασής μου στο αντίστοιχο (Vodafone πια) πακέτο αλλά με 50άρι VDSL... 1. Από πού προκύπτει αυτό;;;!!! Είναι σίγουρο;! Εγώ ήδη είμαι (από χτες) σε VDSL και βλέπω κανονικά Vodafone TV! Βέβαια ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα με την ποιότητα (ταχύτητες) του VDSL μου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 2. Πράγματι δεν έχουν όλα. Ωστόσο, απ' όσο γνωρίζω, σε καμία άλλη υπηρεσία παροχής ιδιωτικής τηλεόρασης (IPTV ή και δορυφορική) δεν έχουν υπότιτλους όλα τα ξένα κανάλια τους. 3. Φαντάζομαι πως εννοείς μόνο για κάποιες από τις ενοικιαζόμενες ταινίες τους. Στα κανάλια τους όμως δεν ισχύει αυτό.
  12. Είναι πολύς καιρός που με απασχολεί το θέμα και όλο ανέβαλα το να ρωτήσω και την άποψή σας. Πιθανά δε να έχει αναφερθεί ξανά αλλά δεν μπορώ να το βρω. Πιθανά επίσης να μην είναι ο καταλληλότερος χώρος εδώ που το αναρτώ αφού, λογικά, αφορά γενικότερα και όχι μόνο τα 7άρια αλλά, απ' την άλλη, 7.8 έχω (σε lumia 800). Θέμα: Είναι συχνότατο φαινόμενο να έχουμε επαφές που, μεταξύ τους, έχουν και κοινά τηλέφωνα π.χ. σπιτιού, εξοχικού, δουλειάς κοκ. Αν καταχωρήσουμε τα κοινά τους τηλέφωνα σε κάθε τέτοια επαφή, όταν καλέσει κάποιος τους από τέτοιο τηλέφωνο, η αναγνώριση εμφανίζει μόνο μία από τις επαφές τους, πράμα καθόλου βολικό αφού μπορεί να παραπέμπει σε λάθος, ειδικά αν δεν προλαβαίνεις να παρατηρήσεις το είδος του τηλεφώνου αφού, αυτό, είναι και λιγότερο "φανταχτερό". Υπάρχει άραγε κάποια λύση σε αυτό το ζήτημα;;; Εμμέσως το "αντιμετωπίζω" με το να μην καταχωρώ τα κοινά τηλέφωνα στις επιμέρους τους επαφές και να φτιάχνω ξεχωριστή επαφή μόνο για τα κοινά τους. Όμως, ούτε αυτό το θεωρώ και πολύ "πρακτικό"...
  13. Δεν έχεις κανέναν τέτοιο λόγο να σταματήσεις τη θέαση της συγκεκριμένης τουλάχιστον σειράς, του "True detective" εννοώ. Προφανώς δεν το έχεις "ψάξει" ακόμα όσο θα χρειαζόταν αλλά, να ξέρεις ότι σα σειρά, ΔΕΝ έχει τα ατελείωτα σερί συνεχόμενης πλοκής επεισοδίων στους όσους κύκλους - seasons της. Συγκεκριμένα, ο 1ος (και μόνος προς το παρόν) κύκλος της, έχει ήδη λήξει και αποτελούνταν από 8 όλα κι όλα ωριαία επεισόδια. Αυτό τελείωσε όμως. Δεν θα συνεχιστεί σα θέμα σε άλλο κύκλο της σειράς. Ο κάθε επόμενος κύκλος της θα εξακολουθεί περίπου έτσι δηλαδή με σχετικά λίγα επεισόδια, με τελείως άλλη υπόθεση, με τελείως άλλους ηθοποιούς, ακόμα και με άλλο σκηνοθέτη! Ουσιαστικά δηλαδή, κάθε κύκλος της, θα μπορούσε να θεωρηθεί έως και σαν άλλη σειρά!:) Γι αυτό άλλωστε, ως σειρά, έχει χαρακτηριστεί "ανθολογία". Κατά συνέπεια, δεν έχεις τέτοιους λόγους να σταματήσεις να την βλέπεις, ειδικά αν όπως λες σου άρεσε κιόλας που δύσκολα μπορώ να φανταστώ φυσιολογικό άνθρωπο που να την είδε και να μην του άρεσε τουλάχιστον πολύ! ;) Θα σου πρότεινα μάλιστα να κάνεις έναν μικρό κόπο παραπάνω και να ρίξεις μια ματιά σε κάποιους χώρους μου, κάποιους που ήδη ανέφερα σε λίγο προηγούμενα post μου εδώ (μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω) που, εκεί, θα μπορούσες να βρεις συγκεντρωμένες και στα ελληνικά, διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για την σειρά. :rolleyes:
  14. Να αναφέρω πρόσθετα στο προηγούμενο που έθιξα πως πήρα το "θάρρος" να κοινοποιήσω το παρόν thread μας, στην σχετική facebook ιστοσελίδα μου! ;) (Αν βέβαια υπάρχει "πρόβλημα" από τυχόν εδώ διαχειριστές με αυτό, "διορθώνεται" εύκολα...)
  15. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!:rolleyes: Η αλήθεια είναι ότι, καλώς - κακώς, το έχω πάρει πολύ "ζεστά" το θέμα! Και η σχετική facebook ιστοσελίδα μας πάντως αξίζει με την δική της προσέγγιση. Η κύρια διαφορά (προς το παρόν τουλάχιστον) μεταξύ του blogger ιστολογίου και της facebook ιστοσελίδα μας έγκειται στο ότι, το blogger ιστολόγιο μας, τείνει να εστιάζει αναλυτικότερα στα τεκταινόμενα της ίδιας της σειράς ενώ, η facebook ιστοσελίδα μας, έχει περισσότερο "συλλεκτικό" χαρακτήρα αφού ανακοινώνει μεν αρκετά απ' τα του blogger ιστολογίου μας αλλά και όσες άλλες ελληνόφωνες αναφορές γύρω απ' την σειρά μας βρίσκονται στο διαδίκτυο και χρήζουν βέβαια και μιας ιδιαίτερης προσοχής - προβολής - συζήτησης. Μια πάντως και "δευτερολογώ" εδώ σχετικά, να θίξω - θυμίσω - τονίσω, το πόσο σημαντικό είναι για όλους μας σε τέτοιες προσπάθειες, η ενεργή συμμετοχή όλων είτε με likes είτε, ακόμα καλύτερα, με σχόλια και τοποθετήσεις. ;)
×
×
  • Create New...