Jump to content

lorenzo18

Members
  • Δημοσιεύσεις

    54
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About lorenzo18

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

lorenzo18's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. ποιο παιχνιδι σου τρωει πανω απο 4 πυρηνες?Το modern combat 5 πχ για να τρεξει θελει δυο πυρηνες 1ghz σαν recommended system requirements .Εγω μιλησα για 8πυρηνους οταν καλα καλα οι 4πυρηνοι ειναι υπεραρκετoi.Οπως ειπα πιο πανω ειναι για λογους μαρκετινγκ. Καταρχας αν δεν φτανει ο πυρηνας στο 100% δεν εχει νοημα να ανοιξεις καινουργιο thread περα του main σε αλλο core.
  2. Lag ή crash εφαρμογης εχεις οταν φτανει ενας πυρηνας στο 100% , 2-3 apps η ακομα και περισσοτερα μαζι με εργασιες παρασκηνιου και ενας μονοπυρηνος μπορει να τις τρεξει ταυτοχρονα ουτε σημαινει οτι δεν θα συμβαινει και σε εναν 8πυρηνο. Απο τι στιγμη που δεν υπαρχουν εφαρμογες να εχουν scaling πανω απο 1 ή 2 πυρηνες και απο τι στιγμη που και να υπηρχαν το primary core που θα εδινε τις αντιστοιχες εντολες στους υπολοιπους φτανει στο 100% πριν καλα καλα θα αρχισει η εφαρμογη δεν εχει νοημα να μιλαμε για 8πυρηνους.Επισης ενας 8πυρηνος θελει πολυ μεγαλυτερη cache memory και bandwith απο εναν με λιγοτερους πυρηνες και εκει παρουζιαζονται παλι bottlenecks και τον καθιστουν λανθασμενη επιλογη cpu αρχιτεκτονικης(και ο qualcomm και ο mtk παιζει να ειναι τραγικοι σε αυτο το κομματι). Για παραδειγμα η apple με δυο πυρηνες και custom arm εχει το καλυτερο επεξεργαστη σε κινητα, ενω και η qualcomm εχει δηλωσει οτι δεν εχουν νοημα επεξεργαστες με πανω απο 4 πυρηνες , ενδεικτικο της βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=qdauwqhmsas. Γενικα υπαρχει η ψευδαισθηση σε πολυ κοσμο οτι οσο πιο πολλους πυρηνες εχεις τοσο το καλυτερο αλλα αυτο δεν ισχυει, ειτε στα κινητα ειστε στα desktop που η intel διαλυσε την amd οταν η δευτερη εβγαλε 8πυρηνους και πυροβολησε τον εαυτο της στο ποδι.
  3. Καταρχην ωραιος που βρηκες μια συγκριση μεταξυ τους για να δουμε περιπου τι λενε οι νεοι επεξεργαστες. Εγω απο τα bench βλεπω μια ξεκαθαρη υπεροχη του 615 οχι μονο στο κομματι gpu που υπαρχει μεγαλη διαφορα . Οι επεξεργαστες δεν ειναι καποιο custom σχεδιο και βασιζονται στην ιδια αρχιτεκτονικη του arm a53 αρα εχουν το ιδιο Ipc. Οποτε η ουσιαστικη διαφορα τους ειναι στην ταχυτητα που τρεχουν.Ακομα απο τι στιγμη που δεν υπαρχει λογος να εχουμε 8πυρηνα cpu και ειναι θεμα μαρκετινγκ αφου κανενα app δεν χρειαζεται πανω απο ενα αντε δυο threads 8 ειναι υπερβολη.Επομενος αυτο που μας νοιαζει ειναι η αποδοση καθε πυρηνα ξεχωριστα και βλεπουμε ο mtk να ειναι οριακα πιο γρηγορος απο τον 615.Ομως επειδη συνολικα τρεχουν και οι 8 πυρηνες σε πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα απο τον qualcomm θα υπαρχει θεμα πολυ μεγαλυτερης καταναλωσης ενεργειας χωρις ουσιαστικο οφελος.Δηλαδη απο αποψη επεξεργαστικης ισχυς θα ειναι το ιδιο δυνατοι με τον 615 να τρωει λιγοτερη μπαταρια και να εχει μια πολυ πιο δυνατη gpu χωρις να υπολογιζουμε drivers και ποσα mp camera,video κλπ υποστηριζει ο καθενας ως soc. Για το meizu μεχρι 130 ευρω θα ειναι καλο vfm με βαση οτι δεν εχει εγγυηση δεν εχει κατι ιδιαιτερο ακομα και σε αυτες τις τιμες για το 2015-2016 και ειναι fork android.
  4. συμφωνώ απόλυτα και το θέμα είναι να είναι καλύτερο από Moto g.
  5. H xiaomi ενας απο τους λογους που θελει να πουλαει φτηνα ειναι οτι εχει το δικο της xiaomi market μαζι με κινεζικες εφαρμογες , δεν υπαρχει εγκατεστημενο google play, και βγαζει κερδος απο τα apps.Σαν λογικη ειναι ιδια με τα freemium παιχνιδια.Γενικα ολες οι κινεζικες κανουν μαιμουδιες για να ριξουν το κοστος και ειναι πολυ σπανιο να βρεις αληθινο value for money κινητο και οχι απλα κατι φτηνο και σε τιμη και σε ποιοτητα.Το θεμα ειναι οι περισσοτεροι χρηστες δεν ειναι καλα ενημερωμενοι και αγοραζουν κινητα λες και πανε στο Public διαβαζουν την καρτελα βλεπουν το σχημα και αποφασιζουν και εκει ειναι που πατανε οι κινεζοι που σου δειχνουν γυαλιστερες καρτελες αλλα το κινητα στο εσωτερικο πασχουν.Για παραδειγμα το εντυπωσιακο meizu mx4 ειναι πιο ακριβο απο το lg g2 ,χωρις εγγυηση και χωρις να πληρωσεις φπα η δασμους και αν τρεξεις ενα 3d app σου δινει λιγοτερα καρε το δευτερολεπτο (σχεδον 40%!!) απο κατι που κυκλοφορει ελλαδα!Τα ιδια ισχυουν για τον επεξεργαστη ο καθε πυρηνας δεν ειναι κατι ιδιαιτερο σε σχεση με τους snapdragon (σχετικα χειροτερος κατα 15% - 20% )και απο τι στιγμη που ολα τα apps τρεχουν σε ενα το πολυ δευτερο πυρηνα για υποβοηθησει δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος για 8 περα απο μαρκετινγκ(οι 4 ειναι υπερπληρης, ενω οι Αpple με δυο και δικο της σχεδιο arm εχει οτι πιο δυνατο και ουσιαστικο υπαρχει στην αγορα)
  6. Αυτα ειναι, πολυ τυχερος οποιος το κερδισει!
  7. Sony xperia z,Alcatel One Touch Idol X+ και λιγο πιο πανω lg g2 απο ελλαδα.Απο κινα δεν εχω αποψη καλυτερα να ρωτησεις αλλον.Αν πας πανω απο 300 ευρω που θα ερθει το 830 υπαρχουν ακομα καλυτερες επιλογες.
  8. Κανενα απο τα δυο.Ιστορικα η τελευταια γενια windows 7 smartphones πηρε ενα μονο ενα update (δλδ ατομα που αγορασαν μερικους μηνες πριν βγουν τα windows 8) ,και που oi περισσοτερες εφαρμογες που σχεδιαστηκαν για windows 8 δεν δουλευαν για τα 7.8.Μετα ολα τα κινητα που εκαναν κατω απο 350 ευρω nokia 520,620,720 htc windows 8s huawei w1 κλπ ειχαν ram 512 mb ram με τις ευλογειες της microsoft(η ιδια τους ειχε ενημερωσει για τα ελαχιστα spec των κινητων της).Ομως οι developers ειχαν αλλη αποψη και οποιαδηποτε απαιτητικη εφαρμογη η game δεν δουλευε απο την πρωτη μερα αγορας σε αυτα.Μαλιστα συνεχισαν να κυκλοφορουν και νεα κινητα με 512 mb ram παρολο που στην ουσια ηταν αποκλεισμενα απο μεγαλο αριθμο ποιοτικων εφαρμογων.Σε ενα windows store που εχει ελαχιστες καλες εφαρμογες σε σχεση με τα αντιστοιχα της apple και της google.Ερχομαστε στο σημερα και τα δυο κινητα που θες εχουν χαλια hardware για τα σημερινα δεδομενα και σε benchmark του phonemark ειναι περιπου ιδια γρηγορα με κινητα χρονου και πισω.Οταν βγουν τα windows 9 με ολα αυτα τα δεδεομενα υπαρχει υψηλο ρισκο να εχεις τα ιδια προβληματα με οτι ανεφερα πιο πανω.Το 830 μαλιστα το βγαζει πιο αργο απο το 820! Υγ στα ιδια λεφτα σε android υπαρχουν κινητα με πολυ καλυτερες οθονες και αντιστοιχες καμερες(αν αυτο ειναι λογος για να επιλεξεις)
  9. συμφωνω αλλα σχεδον ολα τα κινητα που λες ειναι κατω απο το g2 σε επιδοσεις ,sar και ολα υστερουν σε καμερα(κινεζικα) αναβαθμισεις λογισμικου και δεν εχεις την εγγυηση οποτε δεν γλυτωνεις χρηματα στην ουσια. http://www.antutu.com/en/view.shtml?id=7924 για παραδειγμα το meizu mx3 εχει σκορ 26.500 περιπου στο antutu γιατι να μην παει στο g2 που εχει 36000 και το top εχει 38000..
×
×
  • Create New...