Jump to content

apostolispd

Members
 • Δημοσιεύσεις

  107
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by apostolispd

 1. Ναι, έκανα και την αναβάθμιση σε 19.1 και πλέον έχει σταματήσει και να συνδέεται με καλώδιο στον υπολογιστή 😅 Σε fastboot και recovery συνδέεται κανονικά, αλλά στο σύστημα μόνο φορτίζει και οι επιλογές για μεταφορά αρχείων κλπ είναι απενεργοποιημένες. Βαρέθηκα να ασχολούμαι, περιμένω να στρώσει σε κάποιο μελλοντικό update. Όσο για το viber, το πρόβλημά μου δεν είναι ότι δεν μπορώ να ανοίξω αρχεία pdf. Είναι ότι δείχνει να μην έχει πρόσβαση η εφαρμογή στα αρχεία της συσκευής και έτσι δεν μπορεί ούτε να κατεβάσει αρχεία που μου έστειλαν (εκτός φωτογραφιών και βίντεο) ώστε να τα ανοίξω ούτε να ανεβάσω αρχείο από τη συσκευή (εκτός αν το κάνω όπως είπα προηγουμένως). Γενικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την lineage, τόσο σε σχέση με την miui όσο και με διάφορες custom που δοκίμασα ανά καιρούς.
 2. Το κυριότερο που μου έχει απομείνει από τα προβλήματα που συνάντησα είναι να μη μπορώ να κατεβάσω και ανοίξω ένα αρχείο στο Viber (pdf πχ - φωτογραφίες και βίντεο κατεβαίνουν και ανοίγουν κανονικά). Στις άδειες είναι όλες εγκεκριμένες, το μοναδικό που βρήκα ήταν ότι στην άδεια για "Αρχεία και μέσα" έχει επιλογές "μόνο μέσα" και "να μην επιτρέπεται¨. Μάλλον αυτό φταίει. Στην αποστολή αρχείου γίνεται το ίδιο - δεν μπορώ να επιλέξω "Αποστολή αρχείου", αλλά το προσπερνάω κάνοντάς το κοινοποίηση μέσω του Viber από την εφαρμογή διαχείρισης αρχείων. Μπορείς να τσεκάρεις αν σου γίνεται το ίδιο; Ρυθμίσεις - Εφαρμογές - Viber - Άδειες - Αρχεία και μέσα
 3. Εγώ, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Είχε κάποια bug, στην πορεία έστρωσε. Έχουν απομείνει κάποια, πιο ασήμαντα. Γενικά ευχαριστημένος.
 4. Αυτό εδώ και 5 μήνες είναι όπως την 1η μέρα που το έβαλα. Δεν είναι ακριβώς τζαμάκι, πιο πολύ μεμβράνη, αλλά είναι το καλύτερο απ' όσα έχω βάλει ως τώρα.
 5. Να ενημερώσω ότι από τα ανωτέρω 3 θέματα που είχα, το 1 και 2 έχουν εξαλειφθεί με τα εβδομαδιαία update. Το 3 παραμένει.
 6. Έχω δοκιμάσει αρκετές, και όλες κάπου έχαναν (με πιο σημαντικό πρόβλημα την άσκοπη και ανεξέλεγκτη κατανάλωση των δεδομένων κινητής). Εδώ και 4-5 μήνες είμαι με lineage και δεν έχω κανένα θέμα με κλήσεις, επανεκκινήσεις και λοιπά bugs features που είχα με miui. Η μπαταρία επίσης είναι πολύ καλύτερη. 3 προβλήματα με την lineage: 1) Περίπου 1 φορά/εβδομάδα το τηλέφωνο παγώνει και χρειάζεται επανεκκίνηση με συνεχόμενο πάτημα του power button. Ενοχλητικό, αλλά σε καμία περίπτωση όσο τα restart του miui. 2) Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει το μικρόφωνο στην ανοιχτή ακρόαση στις κλήσεις. Δλδ, αν έβαζα ανοιχτή ακρόαση, ο συνομιλητής δεν με άκουγε, ενώ κανονικά ή με bluetooth hands free με άκουγε κανονικά. Κάποια στιγμή (λογικά με κάποιο από τα εβδομαδιαία update) διορθώθηκε. 3) Όταν απαντάω σε κλήσεις, θέλει 1 με 2" από τη στιγμή που πατάω αποδοχή της κλήσης μέχρι να ακούσω το συνομιλητή και να με ακούσει και αυτός. Μετά η κλήση συνεχίζεται χωρίς πρόβλημα.
 7. Δεν το έγραψα καλά μάλλον, μια χαρά είναι η αυτονομία. Πολύ καλύτερη της miui και στα επίπεδα της AOSP (πριν ξεκινήσουν τα παρατράγουδα). Θα έχω ακριβέστερη εικόνα μετά από λίγες μέρες που θα επανέλθω στη φυσιολογική χρήση. Γιατί; Έβγαλε κάποιο πρόβλημα ή "χομπίστικα"; Από ελλείψεις εμένα το μόνο που μου λείπει από τη miui είναι οι διπλότυπες εφαρμογές, κι αυτό για το viber μόνο.
 8. Πέρασα LOS την Πέμπτη. Δεν ξέρω αν χρειαζόταν αλλά καλού-κακού πέρασα πρώτα miui. Πέρασα LOS recovery στη θέση του TWRP και πριν την 1η εκκίνηση το play store. Έχω κάνει και την χτεσινή αναβάθμιση και όλα δουλεύουν κανονικά*, χωρίς τα θέματα που είχα με τις AOSP (battery drain, κατανάλωση GB στο πουθενά, μη λειτουργία ebanking). Η κατανάλωση της μπαταρίας, που με ενδιαφέρει περισσότερο, ίσως είναι λίγο χειρότερη σε σχέση με τις AOSP. Συνεχίζω να το τσεκάρω, ειδικά το θέμα με την κατανάλωση δεδομένων. * Είχα 2 θέματα αρχικά, 1) δεν το έβλεπε το PC για να μεταφέρω αρχεία, 2) το έκανα hotspot, συνδεόταν κανονικά στην android οθόνη του αυτοκινήτου αλλά δεν είχε ίντερνετ. Και τα 2 λύθηκαν από μόνα τους μετά από κάποια ώρα χωρίς να κάνω τίποτα.
 9. Άμεσος 👍. Ευχαριστώ.
 10. Όποτε ευκαιρήσεις, κάνε μια ενημέρωση για τη LOS. H pixelplus μου βγήκε ακόμα χειρότερη από την κράκεν: πέρα από την κατανάλωση data για "αναβάθμιση συστήματος", έχει και battery drain. Έγινε και discontinued λίγες μέρες αφού την πέρασα 😆. Από Τρίτη βγαίνω σε άδεια και θα ασχοληθώ με την επόμενη.
 11. Παρακολούθησέ το αρκετές μέρες, νομίζω ότι και στις 2 Aosp δεν το ξεκίνησε κατευθείαν.
 12. Κι εγώ με την 1η ευκαιρία θα αλλάξω, αλλά για miui θα αργήσω... Καλόμαθα με τις aosp.
 13. Σου κάνει τα ίδια με μένα. Με την kraken ξεκίνησε ξαφνικά (μετά από 5 μήνες) να κατεβάζει ασταμάτητα δεδομένα το system update, χωρίς να υπάρχει update και χωρίς να σταματάει ποτέ. Την έβγαλα μετά από καμιά 10αριά Gb που μου έφαγε. Με την pixel ξανά τα ίδια, μόνο που πλέον κάποια τα τρώει το tethering (1,3 Gb - δεν παίζει με τη χρήση που του κάνω) αλλά υπάρχει και ένα υπόλοιπο μέχρι τα 5 Gb που δεν φαίνεται πού πήγε. Οπότε πάμε για την επόμενη... Όσο για τις επανεκκινήσεις, ξανάρχισαν κανονικά και με αυτή τη rom μετά από 20 μέρες, χωρίς sd εξαρχής.
 14. Με την ελπίδα να σε προλάβω: Στα καλά καθούμενα ξεκίνησε να κατεβάζει αναβαθμίσεις συστήματος στο παρασκήνιο (τι αναβάθμιζε δεν κατάλαβα ποτέ). Απενεργοποίησα ότι σχετικό βρήκα με αυτόματες αναβαθμίσεις - τζίφος. Την Κυριακή ασχολήθηκα και την έκανα clean install. Απενεργοποίησα κατευθείαν τις αναβαθμίσεις, αλλά και πάλι μέχρι Τρίτη απόγευμα μου είχε φάει 1,5 Gb δεδομένων. Οπότε πήρε πόδι. Κρίμα γιατί μέχρι τώρα με είχε βολέψει.(και είχε φοβερό boot animation 😆). Χτες έβαλα την PixelplusUI. Όλα καλά ως τώρα με την εξαίρεση του app της Eurobank - δεν ανοίγει. Ακόμα το ψάχνω. Όσον αφορά τις επανεκκινήσεις, συνεχίστηκαν και μετά την αφαίρεση της sd. Μετά το clean install της kraken δεν μου έκανε(αλλά την κράτησα μόνο 2 μέρες). Στην pixel δεν την έχω βάλει και το παρακολουθώ.
 15. Αφαίρεσα κι εγώ τη δική μου. Επειδή τα reboot είναι αρκετά σπάνια, θα χρειαστώ κάποιες εβδομάδες για να επιβεβαιώσω αν τελικά τα προκαλεί η κάρτα μνήμης.
 16. Αν εξαιρέσεις τα reboot, που κι αυτά είναι σπανιότερα από το miui, όλα τα άλλα είναι μια χαρά. Πιο smooth λειτουργία και αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία. Μη ρωτήσεις πόσο, δεν θυμάμαι καν τι έβγαζε το miui. Ενδεικτικά, ξεκινώντας από 100% το πρωί και περνώντας όλη μέρα με wifi και χωρίς ιδιαίτερη ενασχόληση, το βράδυ ήταν στο 80%. Πρόβλημα δεν έχω, πέρα από αυτά που έχω ήδη πει (έλλειψη διπλότυπων εφαρμογών και ελάχιστα παραμετροποιήσιμος launcher). Έχε γούστο. Από τα ελάχιστα που δεν δοκίμασα. Και δεν τη χρειάζομαι κιόλας, μου αρκεί ο χώρος του κινητού. Την έχω μόνο για την ευκολία και ασφάλεια. Θα το δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο.
 17. Στα έχω ξαναπεί. 😁. Πέραν των (σπανιότερων σε σχέση με το miui) reboot, δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο από τότε. Α, έβγαλα κάποια στιγμή τον nova μπας και φτιάξουν τα reboot. Ο στοκ (Quickstep) καλά τα πάει, αλλά δεν έχει την παραμετροποίηση του nova.
 18. Έχω περάσει την Kraken εδώ και 4 μήνες. Αρχικά είχε φτιάξει, αλλά στην πορεία ξανάρχισαν τα reboot σε άκυρες στιγμές - πολύ σπανιότερες όμως. Τελευταία φορά την περασμένη Τετάρτη: Οδηγούσα με το κινητό στην κονσόλα. Κάποια στιγμή το κοιτάω και βλέπω να ζητάει κωδικό (μετά την επανεκκίνηση). Τον βάζω, το ξαναφήνω χωρίς να κάνω τίποτα άλλο και μετά από 2-3' ξανακάνει επανεκκίνηση... Έκτοτε ούτε μια ... μέχρι την επόμενη φορά.
 19. Απάνθισμα από τις τελευταίες σελίδες: 1) "Εγώ δεν έχω τα προβλήματα που αναφέρετε, άρα αφού δεν τα έχω εγώ δεν υφίσταται πρόβλημα, έχετε ρουτάρει ή αλλάξει rom ή launcher ή ringtone ή ταπετσαρία και μη μας πρήζετε." 2) "Η μπαταρία βγάζει τη μέρα, εμένα μου αρκεί, μην ξανασυζητήσετε για τη μπαταρία." Οκ, εμένα λοιπόν μου είναι αδιάφορη η κάμερα, οπότε κομμένες και οι συζητήσεις για gcam, xml κλπ που εμπίπτουν και στις 2 ανωτέρω κατηγορίες (παρέμβαση στο κινητό και δε με ενδιαφέρει) γιατί εκεί κι αν πιάνει σελίδες επί σελίδων. Άσε που αν τα δει κάποιος που δεν έχει το τηλέφωνο θα νομίζει ότι η φωτογραφική του βγάζει μόνο 6 πίξελ. Σοβαρά τώρα, το φόρουμ έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν τους θέτω εγώ, δεν τους θέτετε εσείς. Τους θέτει ο διαχειριστής, τους εφαρμόζουν οι mods. Εμείς όλοι τους αποδεχτήκαμε κατά την εγγραφή μας. Από κει και πέρα έχετε τις επιλογές: α) Κάντε report το μήνυμα που θεωρείτε ότι παραβιάζει τους κανόνες. β) Κάντε πρόταση στο διαχειριστή να αλλάξει τους κανόνες αν το μήνυμα δεν παραβιάζει κανόνες αλλά θεωρείτε ότι εξυπηρετείται καλύτερα η λειτουργία του φόρουμ. γ) Αν οι κανόνες δεν αλλάζουν και σας κάνουν το βίο αβίωτο, οκ, η απάντηση είναι απλή... Όπως και να έχει, το αφ' υψηλού υφάκι του αυτόκλητου χωροφύλακα εγώ τουλάχιστον δεν αποδέχτηκα ποτέ να το ανέχομαι. Μπορεί να μην το βλέπετε και να θεωρείτε ότι κάνετε καλόβουλες παρεμβάσεις, και όντως να το εννοείτε ως τέτοιο, αλλά δεν είναι.
 20. Για να μην παιδεύεσαι: Όταν έκανα την εγκατάσταση, έκανα καθάρισμα dalvik-cache αλλά έπεφτε σε bootloop στην εκκίνηση. Το προσπάθησα μερικές φορές με το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά. Τελικά το κατάφερα με καθάρισμα dalvik-cache και επαναφορά στις εργοστασιακές πριν ξεκινήσει η 1η εκκίνηση.
 21. Την έχω βάλει εγώ, έχω σχολιάσει και στο θέμα του kraken στο xda. Έχω αναφέρει μερικές σελίδες πίσω τα προβλήματα που μου δημιούργησε η τελευταία αναβάθμιση και με έκαναν να ξανασχοληθώ με αλλαγές rom μετά από πολλά (πάρα πολλά) χρόνια. Στα της ουσίας τώρα, δεν έχω κανένα από τα θέματα που είχα στο miui. Στην αρχή μου έκανε κάτι περίεργα με τον nova launcher που απλά σταμάτησαν ξαφνικά. Η μπαταρία μου έχει βγάλει 11 ώρες sot χωρίς να κυνηγάω το ρεκόρ αυτονομίας (υποθέτω ότι μετράει κανονικά). Αυτή τη στιγμή είμαι με 4 ώρες sot και 65% μπαταρία. Σε σχέση με miui έχει κάποιες ελλείψεις - μου λείπουν οι διπλότυπες εφαρμογές κυρίως, αλλά γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τονίζω ότι μπορώ να συγκρίνω μόνο με στοκ ρομ, δεν έχω δοκιμάσει τίποτα άλλο.
 22. Την έχω βάλει εγώ, έχω σχολιάσει και στο θέμα του kraken στο xda. Έχω αναφέρει μερικές σελίδες πίσω τα προβλήματα που μου δημιούργησε η τελευταία αναβάθμιση και με έκαναν να ξανασχοληθώ με αλλαγές rom μετά από πολλά (πάρα πολλά) χρόνια. Σ
 23. Το έκανα κι αυτό όταν ξεκίνησαν να μαζεύονται τα προβλήματα. Και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Και τονίζω ότι, μέχρι να κάνω το update, το κινητό ήταν απροβλημάτιστο.
 24. Μία από τα ίδια κι εδώ. Μέχρι το update, και ρουταρισμένο κιόλας, κανένα πρόβλημα. Έκτοτε, χωρίς ρουτ, μόνο προβλήματα: επανεκκινήσεις, ανεβασμένη θερμοκρασία, το wifi παίζει στα 20-30 kbps για αρκετή ώρα μέχρι να πάρει μπρος (σε 100άρα γραμμή που όλες οι άλλες συσκευές πάνε τάπα) και, τέλος, το αποτύπωμα δουλεύει μόνο με τον Κρόνο ανάδρομο.
×
×
 • Create New...