Jump to content

Polter

Members
  • Δημοσιεύσεις

    169
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Polter

  1. Επιβεβαιώνω κι εγώ το γεγονός για τη Smartec. Όταν έστειλα στη Smartec (Αθήνα) το S7 Edge μου για αλλαγή πλακέτας (λόγω συχνών bootloops) εντός εγγύησης, μου άλλαξαν την πλακέτα καθώς και το πίσω κάλυμμα (μάλλον έσπασε κατά τη διαδικασία) αλλά ΟΧΙ την μπαταρία. Πριν από ένα μήνα έσπασε από πτώση σε χαλίκια η οθόνη (εκτός εγγύησης πλέον). Ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα μ'εσένα για να προχωρήσω στην αγορά του Note 10+, αλλά αποφάσισα να επισκευάσω το S7 Edge μέχρι να υπάρξει ικανή διαθεσιμότητα/πτώση τιμής του Note 10+. Το έστειλα στη Smartec και μου άλλαξαν οθόνη ΚΑΙ μπαταρία (συνολικό κόστος 206 ευρώ - η μπαταρία δωρεάν). Πάντως, η Smartec είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που συνεχίζω να αγοράζω Samsung κινητά. Ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου ένα service γρήγορο, ειλικρινές και χωρίς κουτοπόνηρες υπεκφυγές. Πριν δυο εβδομάδες έστειλα ένα S8 που είχα πάρει στην ανιψιά μου λόγω εκτεταμένου burn-in στην οθόνη (το πληκτρολόγιο ήταν εμφανές σχεδόν μόνιμα-πολύ chat αυτή η νεολαία). Η οθόνη είχε σε ένα σημείο της κοντά στο Edge μικρή βλάβη από χτύπημα λόγω πτώσης. Δεν έψαξαν δικαιολογίες. Εφόσον υπήρχε burn-in μου άλλαξαν την οθόνη εντός εγγύησης (+frame) no questions asked και το κινητό είναι πλέον άψογο και πάλι (δεν αλλάχτηκε η μπαταρία).
  2. Καλησπερίζω την παρέα! Μόλις παρέλαβα το καινούργιο μου S8 (Black EU) από το κατάστημα με το οποίο είχα επιλέξει να συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια, καθώς ΠΑΝΤΑ μου έστελνε σφραγισμένα και ανέγγιχτα κινητά. Έχω αγοράσει μέχρι στιγμής από εκεί 4 Samsung Galaxy κινητά, ένα iPhone και ένα Xiaomi χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Σήμερα, λοιπόν, μόλις παρέλαβα το S8 περιεργάστηκα προσεκτικά τη συσκευασία του κινητού (όπως κάνω συνήθως) και διαπίστωσα πως είχε έρθει με κομμένες τις ταινίες ασφαλείας και κολλημένες καινούργιες πάνω από τις παλιές (με λογότυπο πάλι της Samsung). Άνοιξα προσεκτικά τις δεύτερες ταινίες (με heatgun) και ανοίγοντας το κουτί διαπίστωσα πως ναι μεν ήταν σχεδόν άψογα κολλημένα τα αυτοκόλλητα προστασίας μπροστά και πίσω από το κινητό, αλλά στο πίσω μέρος μπορούσες να διακρίνεις αχνά κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που δεν είχαν σκουπιστεί καλά. Δεν άνοιξα τη συσκευή. Απλά την ξαναέβαλα όπως ήταν στη συσκευασία. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Είναι όντως της Samsung οι νέες ταινίες; Είναι ιμιτασιόν που μπορεί να κολλάει ο κάθε μαγαζάτορας σε όποια ανοιγμένη συσκευή θέλει; Υπάρχει περίπτωση να είναι ανακατασκευή; Τα στέλνει η ίδια η Samsung έτσι; Εν τέλει, το κρατάω το τηλέφωνο ή το στέλνω πίσω πακέτο;:O
  3. +1 και από εμένα για τη Smartec. Μετά από αρκετούς μήνες που υπέφερα από bootloops στο S7 Edge μου,το έστειλα Αθήνα για service. Αποστολή την Τρίτη, με πήραν τηλέφωνο ότι το παρέλαβαν την Τετάρτη, αντικατέστησαν M/B και πίσω τζάμι (μάλλον έσπασε κατά το άνοιγμα;) και το είχα στα χέρια μου την Παρασκευή. Όλα δωρεάν εντός εγγύησης (πλην εξόδων αποστολής και παραλαβής). Το κινητό είναι άψογο. Απλά έχω την αίσθηση ότι το home button σαν να σκαλώνει λίγο κατά το πάτημα, σαν να μην μπήκε απόλυτα σωστά, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου..
  4. Καλησπέρα στην παρέα! Είχα εδώ και χρόνια το πρόγραμμα Comote προς όλους 35 συνδυασμένο με το Internet Any Way 2GB (μαζί με μια extra sim μόνο για δεδομένα). Τέλη Οκτωβρίου άλλαξα το βασικό πρόγραμμα από Cosmote προς όλους 35 σε Cosmote Mobile M χωρίς να κάνω καμία αλλαγή στο Internet Any Way. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που την περασμένη εβδομάδα, μπήκα τυχαία στην εφαρμογή της Cosmote στο κινητό και διαπίστωσα με έκπληξη ότι μου είχαν τελειώσει όλα τα δεδομένα ΧΩΡΙΣ να μου έχει έρθει ενημέρωση για την κατανάλωση του 80% των 2GB του Internet Any Way (μου ήρθε μόνο ενημέρωση για την κατανάλωση του 80% των 300ΜΒ του Cosmote Mobile M)!!! Ουσιαστικά δεν ξέρω ούτε καν πότε έληξαν ούτε και κατά πόσο έχω υπερβεί τα 300ΜΒ+2GB! Στέλνω, λοιπόν, σχετικό ερώτημα στην Cosmote και μου απαντάει μια υπάλληλος πως ουδέποτε μου ερχότανε ενημέρωση για την κατανάλωση του 80% των 2GB παρά μόνο αν τα εξαντλούσα χρησιμοποιώντας την extra sim των δεδομένων!! Επειδή όμως εγώ σπάνια χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη sim, έχω την εντύπωση πως απλά με δουλεύουν. Παρακολουθώντας τα SMS που μου έχει στείλει η Cosmote διαπίστωσα πως το τελευταίο SMS για ανάλωση του 80% του Internet Any Way το έλαβα τον περασμένο Οκτώβριο. Μήπως έπρεπε να γίνει κάποια κίνηση όταν άλλαξα πρόγραμμα για να "ενοποιηθούν" τα Mobile M + Internet Any Way ώστε να ενημερώνομαι για στο 80% και των 2GB ανεξάρτητα από το ποια sim χρησιμοποιώ; (Η υπάλληλος επέμενε πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν προσέφερε κάτι τέτοιο η Cosmote) Καμιά ιδέα; Υποπτεύομαι, ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν το συγκεκριμένο θέμα (της μη ενημέρωσης για το 80%) για να αποφύγουν πιθανό αίτημα αποχρέωσης από εμένα για τα δεδομένα πέρα του προγράμματός μου που εν αγνοία μου κατανάλωσα.
  5. Το συγκεκριμένο κινητό επεστράφηκε πάραυτα εννοείται! Έστειλα χτες email στο eDeal και η απάντηση που πήρα σήμερα το πρωί ήταν: "Καλημέρα σας, η συσκευή είναι unbranded και σφραγισμένη με τις ταινίες ασφαλείας της samsung. Ευχαριστούμε" Οπότε προχώρησα σε παραγγελία. Αύριο φαντάζομαι ή το πολύ μεθαύριο θα την έχω στα χέρια μου. Για να δούμε.. Update: Παρέλαβα σήμερα (05/10) το πρωί το κινητό από το e-Deal. Όλα πήγαν περίφημα. Η συσκευή ήταν απείραχτη (Πολωνική Unbranded). To G2 πάει πλέον στο γαμπρό μου που το εποφθαλμιούσε χρόνια, κι εγώ ήρθε η ώρα μετά από τρία χρόνια συμβίωσης με το G2 να.. αλλάξω avatar. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
  6. Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Τις τελευταίες δύο συσκευές μου (Xperia) τις είχα αγοράσει από το Kaizer Store. Απλά σε κάποιο thread του forum (νομίζω του Z5 Compact) αναφέρθηκε ότι στα ..ομώνυμα καταστήματα κυκλοφορεί πολύ refurbished. Τώρα θα μου πείτε, διασπείρονται ανυπόστατες φήμες, αλλά.. σε βάζει σε σκέψεις. (Ωστόσο οι συσκευές που πήρα από εκεί ήταν μια χαρά σφραγισμένες και λειτουργούν ακόμα). Το κατάστημα όπου έκανα την πρώτη παραγγελία του S7 Edge και μου ήρθε.. όπως είδατε, ήταν το DR.Electronics. Στα θετικά του, θα πρέπει να αναφέρω πως δεν δυσανασχέτησαν ούτε μου έκαναν "μανούρα" για να προχωρήσουν σε refund. (Βέβαια επειδή η αγορά είχε γίνει με πιστωτική ακόμα δεν έχω δει κάποια επιστροφή, θέλει λίγο χρόνο). Για να δοκιμάσω το E-Deal. Ήδη τους έστειλα ένα email για διευκρινήσεις (Unbranded + σφραγισμένη συσκευή). Θα σας κρατάω ενήμερους.
  7. Χμμ.. από το φθηνότερο μέχρι χθες στο Skroutz. Πλέον δεν του έχει μείνει κανένα κομμάτι απ' ό,τι βλέπω στο Skroutz. Προφανώς πούλησε ακόμα και την δική μου επιστροφή. Να σκεφτείτε ότι τους έστειλα email πρώτα και μου απάντησαν ότι όλα τους τα κινητά είναι σφραγισμένα. Όταν τους πήρα τηλέφωνο δεν έδειξαν καθόλου έκπληκτοι και μάλιστα μου είπαν ότι "όλα τους τα κινητά είναι έτσι" (ξεκολλημένη με σεσουάρ προφανώς η ταινία και ξανακολλημένη). Περιμένω τώρα να πιστωθεί στην κάρτα μου το refund.
  8. Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να σας ρωτήσω: Υπάρχει κάποιος που να αγόρασε πρόσφατα το S7 Edge από Skroutzoμάγαζο και να του ήρθε όπως θα έπρεπε; (Όχι ανοιγμένο, όχι κολλημένες διπλές ταινίες, όχι ανοιγμένο και επιμελώς ξανακλεισμένο; Διαβάζω τόσες πολλές αρνητικές αξιολογήσεις στο Skroutz σχετικά με αυτό το τηλέφωνο που δεν ξέρω τι να κάνω. Ήδη το παρήγγειλα από ένα κατάστημα, μου ήρθε "σφραγισμένο" με επανακολλημένη ταινία, το άνοιξα προσεκτικά, είδα πως μέσα ήταν ήδη ψιλοτραβηγμένη η ζελατίνα και το επέστρεψα πίσω. Έχω την εντύπωση πως ουσιαστικά δεν πρέπει να έχει πέσει η τιμή κάτω από τα 600 ευρώ πουθενά στην Ευρώπη, απλά οι συσκευές που μας πλασσάρουν εδώ ως φθηνότερες είναι είτε open box, είτε refurbished. Δείτε τι παρέλαβα:
  9. Παιδιά περισσότερο το σκέφτομαι για το ελληνικό firmware/IMEI (λόγω της Samsung) και όχι τόσο για το οικονομικό. (Το G2 πχ το είχα πάρει από ebay, δεν με ένοιαζε..)
  10. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Και το G2 το έχω μόνιμα με tempered glass της Nilkin και με θήκη σιλικόνης με σχετικά ανασηκωμένο lip μπροστά για προστασία της οθόνης και παρά τα αρκετά πεσίματα δεν έχει πάθει το παραμικρό. Εδώ θα έχω λίγο θέμα λόγω του edge, αλλά μάλλον θα προχωρήσω άμεσα σε αγορά γυαλιού μπροστά και πίσω και.. βλέπουμε. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω 70 ευρώ παραπάνω για να το πάρω από το You.gr ελληνικό και με άτοκες δόσεις ή να πάω σε κάποιο σκρουτζομάγαζο στα 550 ευρώ..
  11. Καλησπερίζω την παρέα. Μετά από τρία χρόνια με το LG G2, σκέφτομαι να κάνω την μετάβαση σε S7 Edge (αφού τελικά το Note 7 που είχα σκοπό να αποκτήσω, βλέπω να καθυστερεί και να μην είναι πάλι απόλυτα απροβλημάτιστο). Επειδή βλέπω ότι στο Skroutz κυκλοφορούν πολλά branded και υπάρχει το δεδομένο με το rooting και τον knox, θα έχω τελικά κάποιο πρόβλημα αν απλά χρειαστεί να περάσω κάποια unbranded ROM? (Όχι rootάρισμα) Ευχαριστώ.
  12. Sorry για το off topic, αλλά μιλάμε και για τα δύο Kaizer? (γιατί μόλις παρήγγειλα ένα Z5 Compact από το Kaizer store :cry:
×
×
  • Create New...