Jump to content

lupusunicus

Members
  • Δημοσιεύσεις

    59
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About lupusunicus

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

lupusunicus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Αυτά δεν έχουν πειραχτεί. Χωρίς αυτό το apn δεν έχεις internet στο κινητό, δεν βλέπει η sim το network. Αφού κάνεις αυτές τις απαραίτητες ρυθμίσεις και αποθηκεύσεις το apn, η sim βλέπει το δίκτυο και έχεις internet στο κινητό. Το hotspot αφορά την σύνδεση και μοίρασμα του internet σε άλλες συσκευές. Eκεί υπάρχει θέμα, οι συσκευές βλέπουν και συνδέονται στο hotspot, με καλώδιο ή WiFi αλλά δεν έχουν internet. H λύση που βρήκα ήταν η αλλαγή των DNS servers στις ρυθμίσεις network adapter στα windows 10 αλλά και στο tablet. Έβαλα τους πολύ γνωστούς της Cloudflare Primary, secondary DNS servers: 1.1.1.1 and 1.0.0.1. Δεν έχω δοκιμάσει άλλους. Να σημειώσω πως η CU με το unlimited data θέλει άλλο APN.
  2. Δοκίμασε την αλλαγή των DNS που γράφω και πες μας αν δούλεψε.
  3. To δοκίμασα και αυτό. Δουλεύει με auto DNS για λίγες ώρες και ξανά το ίδιο μετά, συνδέεται δλδ κανονικά στο wifi hotspot αλλά δεν έχω internet και αναφέρει DNS ως αιτία το troubleshoot στα windows. Θα συμφωνούσα με τo τυχαίο, μιας και όντως δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αν δεν συνέβαινε και με το tablet, που και αυτό συνδέεται κανονικά στο hotspot αλλά δεν έχει internet. Mπορεί βέβαια να ναι και κάτι στο κινητό μιας και η συσκευή μοιράζει το internet στις 2 άλλες. Τώρα έχω μια WIND λόγω των δωρεάν DATA(κ απίστευτης ταχύτητας 60+) και το χω στο αυτόματο χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα δοκιμάσω ξανά μετά τις 3/1 με την GIGA και θα ενημερώσω αν λύθηκε.
  4. Το έκανε και σε μένα, είχα internet στο κινητό αλλά δεν είχα στο pc/win10 και σε ένα Samsung tablet. Αναγκάστηκα να αλλάξω τις ρυθμίσεις DNS και στα δύο και όλα δούλεψαν. Δεν έχω ιδέα γιατί.
  5. Εδώ και λίγες ημέρες η ταχύτητα έχει μειωθεί κατά 50%. Το έχει παρατηρήσει κανείς;
  6. To χω 2 24ωρα. Τιμή 390€ με LTE/4G από Skroutz. Προβλήματα που διαβάζω ΔΕΝ τα συνάντησα. Πάμε στο DEX τώρα. Η Samsung ΔΕΝ υποστηρίζει ακόμα DEX on Windows με USB καλώδιο για tablets. Παρ' όλα αυτά βρήκα μια πρόχειρη λύση. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ: https://github.com/barry-ran/QtScrcpy κ βίντεο εδώ: Δουλεύει κ fullscreen με 1920 χ 1080.
  7. Πήρα την κάρτα από μαγαζί της Vodafone στις 7 το απόγευμα, στις 9 ήρθε sms ότι ενεργοποιήθηκε, ευτυχώς μπήκα εδώ και είδα τις ρυθμίσεις(ευχαριστώ) για το apn. Σήμερα το πρωί μέσω chat σε 10' ενεργοποιήθηκε και το 4G Ταχύτητες, Λάρισα μέτριες, 35+D 30+U. Ωραία μέχρι εκεί. Ερώτηση, προσπαθώ να δω την κατανάλωση από πακέτο 40GB και μου δείχνει συνεχώς το μηδενικό υπόλοιπο από τα 200MB. Αυτό στο myvodafone όπου δημιούργησα acct, τι γίνεται; Στο δε myvmb δεν μπαίνει από το κινητό, με πάει απευθείας στο myvodafone. :confused: UPDATE ΟΚ! Μπήκα από Firefox και όλα ΟΚ! Στο Chrome δεν δείχνει την κατανάλωση.
  8. Σωστό για τα OTA updates. Στην κάμερα δεν διαπίστωσα καμία αλλαγή μετά το root. Mε το Flyme 7.0.1.0G, έχει αλλάξει τελείως η διάταξη των λειτουργιών στην κάμερα. Η "διπλή κάμερα" ενεργοποιείται με την επιλογή "Portrait".
  9. 1. Go to the Play Market 2. In the search, type QuickShortcut 3. Install this application 4. Go to "EASY MODE" in Flyme settings. 5. Go to the downloaded QuickShortcut application and enter in the search Flyme 6. Expand the list and look for a line in which will be written com.meizu.root.OpenSystem 7. Make a shortcut 8. Run this shortcut (My Flyme) and rooting.
  10. Το παλιό μου m2note είχε εξαιρετικό γυαλί, ποτέ δεν χρειάστηκε να ανησυχήσω για γρατσουνιές και πάντα προσέχω έτσι κι αλλιώς. Το m6note, μηνός περίπου, ήδη εμφανίζει μικρογρατσουνιές, χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με κλειδιά , κέρματα κλπ. Ακόμα και ένα Microsoft Lumia(99€ πριν χρόνια) που είχα, χρησιμοποιούσε αχάρακτο γυαλί. Απίστευτα κακή ποιότητα γυαλιού.:mad:
  11. Υ̶π̶ά̶ρ̶χ̶ε̶ι̶ ̶ρ̶ύ̶θ̶μ̶ι̶σ̶η̶ ̶π̶ο̶υ̶ ̶ε̶ν̶ε̶ρ̶γ̶ο̶π̶ο̶ι̶ε̶ί̶/̶α̶π̶ε̶ν̶ε̶ρ̶γ̶ο̶π̶ο̶ι̶ε̶ί̶ ̶τ̶η̶ν̶ ̶χ̶ρ̶ή̶σ̶η̶ ̶τ̶ο̶υ̶ ̶κ̶ε̶ν̶τ̶ρ̶ι̶κ̶ο̶ύ̶ ̶κ̶ο̶υ̶μ̶π̶ι̶ο̶ύ̶ ̶ω̶ς̶ ̶a̶l̶l̶ ̶i̶n̶ ̶o̶n̶e̶;̶ ΑΚΥΡΟ, το βρήκα... :rolleyes:
  12. Ευχαριστώ! Πάντα με το χέρι είναι όλες, ακουμπώντας σε τοίχο, κολώνα, πεζούλι, κάποιο σταθερό σημείο κλπ. κάτι που για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό διότι το κάνω δεκαετίες με βαριές μηχανές. Με σταθερό χέρι και με επιλογή ταχύτητας 1/4 sec k ISO 100-400 το πολύ, μπορείς να βγάλεις καθαρές νυχτερινές. Στο αυτόματο η κάμερα ανεβάζει το ISO(πολύ ψηλά) και έχουμε αρκετό "θόρυβο/κόκκο" και "ξεπλυμένα" χρώματα. "Διάφραγμα" στα κινητά δεν υπάρχει, είναι σταθερό στην m6note στο f/1.9, που είναι αρκετά φωτεινό για νύχτα. Μπορείς βέβαια με τρίποδα αλλά λείπει από το κινητό ο χρονοδιακόπτης για απόλυτη σταθερότητα και για αυτό θα πρέπει πολύ απαλά να ακουμπήσεις στην οθόνη για την λήψη. Βασικές και απλές συμβουλές για καθαρή νυχτερινή λήψη: Χειροκίνητα πάντα(αυτόματα για όσους ικανοποιεί το αποτέλεσμα δεν είναι κακό...), ISO 100-400 το πολύ, με τρίποδα 100 πάντα, ταχύτητα αναλόγως του τι θέλουμε να κάνουμε, αν πχ την "νύχτα σε μέρα", μεγάλη διάρκεια 1" μέχρι όσο θέλουμε. Αν θέλουμε να φαίνονται καθαρά τα φωτισμένα τμήματα και να διατηρείται το σκοτάδι, μικρότερες ταχύτητες(εκθέσεις), από 1/100(άνετα χωρίς τρίποδα για τους περισσότερους) μέχρι 1/2(μισό δλδ δευτερόλεπτο), αν θέλουμε πιο σκοτεινή πάμε σε πιο γρήγορη(σύντομη) ταχύτητα(λιγότερη διάρκεια που βλέπει ο αισθητήρας=λιγότερο φως). Φλας δεν χρησιμοποιούμε την νύχτα με την m6note για αντικείμενα που είναι πιο μακριά από 2μέτρα. Το φλας της κάμερα είναι περισσότερο για "fill in"/συμπλήρωμα σε φωτογραφίες ημέρας σε σκιά ή με οπίσθιο φωτισμό(κόντρα στον ήλιο πχ). Καλή διασκέδαση, η κάμερα είναι πολύ καλή για τις περισσότερες χρήσεις.
  13. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Προσωρινή λύση(αφού δεν μεταφέρονται οι εφαρμογές στην κάρτα) και μιας η προηγούμενη "λύση" με ΑΟΜΕΙ δεν με κάλυψε τελικά επειδή βγάζω πολλές φωτογραφίες/βίντεο και η κάμερα δεν βλέπει την 64GBSD κάρτα(εκτός κι αν δεν γνωρίζω πως), βρήκα με το Link2SD.Μ'αυτό μετέτρεψα user apps σε system μ 'αυτό μεταφέρω(integrate) τις ενημερώσεις των εφαρμογών στο σύστημα, με αυτό καθάρισα και data/cache από πολλαπλές εφαρμογές και κέρδισα πολύ χώρο(μόνο το Download Manager είχε 1GB...) και με αυτό "πάγωσα" εφαρμογές από το σύστημα που δεν τις χρειάζομαι. Επίσης στο καθάρισμα με βοηθάει και η εφαρμογή SD Maid. Συνολικά αποδεσμεύτηκαν περίπου 2GB αλλά σίγουρα θέλει καθημερινή φροντίδα ο χώρος. :worry:
  14. Α για αυτό εξαφανίζεται ο χώρος; Ξεκινάς με 900MB free και ξαφνικά έχεις 0 χωρίς να έχεις κάνει νέα εγκατάσταση εφαρμογής. Πως γίνεται η μεταφορά των ενημερώσεων στο σύστημα; :confused:
  15. Δοκιμές με την κάμερα του m6note. Όλες οι φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία(SOOC). Σε auto, manual(pro) κ HDR. Μερικές με χρήση της διπλής κάμερας για pseudo-bokeh. Δεν ήξερα ότι υπήρχε η δυνατότητα "post focus", ενδιαφέρον μεν αλλά θέλω να το ψάξω λίγο περισσότερο μιας και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα ίδια και μερικές φορές είναι κραυγαλέα "ψεύτικα". Το άλμπουμ θα ανανεώνεται συχνά μέχρι να βγουν τα τελικά συμπεράσματα. Σαν φωτογράφος με 35+ χρόνια εμπειρία, δεν έχω παράπονο από την κάμερα για τα 140€ που έδωσα. Meizu m6note camera testing, shared album on Google Photos, υπάρχουν και όλα τα exif σε κάθε φωτο. επαναλαμβάνω χωρίς επεξεργασία, διότι είναι δοκιμή. [~ https://tinyurl.com/ybz2cg5j ] --- update 02/07 Προστέθηκαν και νέες φωτογραφίες, μερικές macro. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικότατα σε ότι αφορά το HW, dynamic range καλό, ευκρίνεια πάρα πολύ καλή για τα χρήματα, ενδιαφέρον και εύχρηστο το pseudo-bokeh, ειδικά σε φωτογραφίσεις food, portrait, μικρών αντικειμένων. Αρνητικό το WB(ισορροπία λευκού), εδώ έχουμε χοντρό θέμα ειδικά με δυνατό ήλιο. Στο auto mode τα χρώματα βγαίνουν πού "θερμά", δηλαδή προς το κίτρινο. Αυτό θα δείτε σε φωτογραφίες στην παραλία πχ όπου όλα θα φαίνονται πιο κίτρινα. Στην σκιά τα πάει πάρα πολύ καλύτερα. Δεν διορθώνονται πολλά πράγματα στο Pro mode. Έγραψα στο meizu forum για το πρόβλημα και ζήτησα να μπει και μια χειροκίνητη ρύθμιση WB, δεν είναι δύσκολο, και η δυνατότητα "αποθήκευσης" 1-2 προτιμήσεων. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Για τα χρήματα της πάντως η κάμερα(αισθητήρας κ φακός) είναι πάρα πολύ καλή!
×
×
  • Create New...