Jump to content

lpc

Members
  • Δημοσιεύσεις

    17
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by lpc

  1. lpc

    Lenovo A8 (A806)

    Καλησπέρα, είδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και για την τιμή του φαίνονται εκπληκτικά. Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα πριν το αγοράσω: 1) Έψαξα στο Google για "lenovo mobile" κλπ και δεν βρήκα κάποιο "επίσημο" site που να έχει αυτό το τηλέφωνο. Τι παίζει με τα "lenovo"; 2) Αν καταλαβαίνω καλά δεν υπάρχει επίσημη εκδοση android 5 και χρειάζεται κάποια manual δουλειά για τα updates. Ισχύει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να βγει κάτι επίσημο; Ευχαριστώ!
  2. 3 χρόνια μετά κανείς δεν έχει ασχοληθεί (εμείς, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, πολιτικοί, οτιδήποτε) αλλά και τίποτα δεν έχει αλλάξει: Vodafone Unlimited 45 à 45€ --------------------------------- απεριόριστη ομιλία προς Vodafone & σταθερά 130' προς άλλα κινητά απεριόριστα SMS προς Vodafone 75 SMS προς άλλα κινητά 350 MB mobile internet COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ 45 à 45€ ------------------------------------- 1500 Δωρεάν λεπτά προς COSMOTE & Σταθερά 130 Δωρεάν λεπτά προς υπόλοιπα Εθνικά Δίκτυα 1500 Δωρεάν SMS προς COSMOTE 75 Δωρεάν SMS προς υπόλοιπα Εθνικά Δίκτυα 350 Δωρεάν MB Wind M à 45€ --------------------- 1.500 Λεπτά ομιλίας προς WIND, Q & σταθερά 130 Λεπτά ομιλίας προς λοιπά εθνικά δίκτυα 1.500 SMS προς WIND & Q 75 SMS προς λοιπά εθνικά δίκτυα 350MB Mobile Internet (MB) Καλή χρονια να 'χουμε!
  3. Είναι αναλόγως το κατάστημα... γενικά οι υπάλληλοι είναι εξυπηρετικοί αλλά μερικές φορές τα καταστήματα έχουν πολύ κόσμο και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε.
  4. Προσπαθώ να μαζέψω όλα τα στοιχεία για τα καταστήματα Wind σε μία σελίδα, όταν τα τελειώσω θα σας ενημερώσω!
  5. Φίλε μου έτσι είναι, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να πιάσεις γραμμή και ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν παράπονα με την ταχύτητά τους. Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα και μόνο σε τεχνικό πρόβλημα της Forthnet και έχει επηρεάσει όλους τους χρήστες στην Ελλάδα. Πότε θα διορθωθεί, κανέις δε το ξέρει! Αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να το κοιτάξουμε σοβαρά και θα χαρώ και εγώ να τους δω να τους πάρει ο διάολος!
  6. Λοιπόν, όσες μέρες δεν έγραψα τίποτα, συνέχιζα να παίρνω τηλέφωνο τη forthnet. Σήμερα μόνο καταλήξαμε σε λογικό συμπέρασμα: Η forthnet δεν έχει θύρα για να με συνδέσει. Και αυτό είναι εξαιτίας έλειψης hardware στη περιοχή μου και υπεύθυνο για αυτό το θέμα είναι το τμήμα DSL Lines της forthnet. Καμία σχέση δηλαδή με ΟΤΕ και οποιοδήποτε άλλο ψέμα μου έλεγαν σε κάποια φάση. Η απάντησή τους σήμερα (25 μέρες μετά την αίτησή μου) είναι οτι στη καλύτερη θα χρειαστούν άλλες 20 μέρες μέχρι να με συνδέσουν στο δίκτυο, το πιο πιθανό όμως είναι να τους πάρει άλλες 45 με 60 μέρες, σύνολο δηλαδή 85 μέρες. Ούτε 3 μήνες δηλαδή, τυχερός είμαι. Νομίζω όμως οτι κατάλαβα πως λειτουργούν οπότε θα παίξω ένα λίγο επικίνδυνο παιχνίδι. Θα κάνω αίτηση σε όλους τους παρόχους που με ενδιαφέρουν ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ να με συνδέσει κερδίζει! Ζούμε στη μπανανία ρε γμτ ...
  7. Και ορίστε τι επιπλέον έμαθα τη τελευταία φορά που μίλησα με το τεχνικό τμήμα της forthnet: Προκειμένου να συνδεθώ με το ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet, η forthnet στέλνει την αίτησή μου στον ΟΤΕ ο οποίος και ψάχνει να βρει πόρτα για να με συνδέσει ο ΟΤΕ στο δίκτυο της Forthnet! Ο ΟΤΕ χρειάζεται 10 μέρες για να ψάξει να βρει πόρτα για να με συνδέσει και μετά από 10 μέρες απαντάει οτι δε μπορεί να με συνδέσει και η Forthnet ξανακάνει αίτηση να με συνδέσει ο ΟΤΕ !!!!!! Αν βγάζετε άκρη από αυτή τη διαδικασία... είστε οι μόνοι που το καταφέρνουν! Προσωπικά πιστεύω οτι η forthnet ακόμα δεν έχει ιδιόκτητο δίκτυο στη περιοχή μου παρόλο που ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ οτι έχει και μετά κατηγορεί τον ΟΤΕ για να μπαλώσει τις δικές τις μλκς!
  8. Ρε φίλε, είσαι τυχερός. Εμένα η ίδια διαδικασία έχει κολήσει στο πρώτο βήμα και η απάντηση της Forthnet, παρόλο που είναι να συνδεθώ στο δίκτυό της, είναι οτι φταίει ο ΟΤΕ (μεγάλο ΨΕΜΑ;).
  9. Τελικά, μετά από μισή ώρα αναμονής συνδέθηκα στη τεχνική υποστήριξη. Μόλις μου απάντησαν μου ζήτησαν να με βάλουν σε αναμονή επειδή το σύστημά τους δε δούλευε. Από πίσω ακουγόταν κάποιος να φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται: "Δε μπορείτε να βγαίνεται έξω!" "Αν βγείτε έξω από το κτήριο θα το κρατάω από το διάλλειμά σας!" "Δε θα το κουνάτε βήμα" και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μπορούσα ήδη να φανταστώ τους εργαζόμενους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν και πραγματικά τους λυπήθηκα :( Και βέβαια μου είπαν οτι θα προσπαθήσουν να μου ξαναδώσουν πόρτα σε 2 εβδομάδες και αν αποτύχουν ξανά σε δύο εβδομάδες... Εργασιακός μεσαίωνας ο οποίος μεταφέρεται και στις προσφερόμενες υπηρεσίες!
  10. Συνέχεια στο ημερολόγιο: Προσπαθώ απο χτες να πιάσω την τεχική εξυπηρέτηση της forthnet. Από σταθερό ΟΤΕ στο σπίτι μου δε μπορώ να συνδεθώ με τίποτα, μου βγάζει επιτόπου τον ήχο του κατειλημένου. Ούτε και με 1789 όταν δοκίμασα δε κατάφερα να συνδεθώ. (Υποθέτω βέβαια ότι όταν καλώ αριθμό της forthnet μέσα από το δίκτυό της δε θα πρέπει να χρεώνομαι αφού το κόστος για την forthnet είναι μηδέν). Για άλλη μια φορά απογοητέυομαι από την εξυπηρέτηση, είναι παράλογο να χρειάζομαι μια ημέρα και να ψάχνω να βρω ποιό τηλέφωνο θα μπορεί να με συνδέσει στο τ/κ της forthnet!
  11. Καλημέρα Θα ήθελα να μη ξεφύγουμε από το θέμα :) Το θέμα είναι οτι οι χρεώσεις των εταιριών κινητής είναι οι ίδιες εδώ και 4 χρόνια αλλά κυρίως, είναι οι ίδιες μεταξύ τους. Αρα ο καταναλωτής δεν έχει επιλογή! Δεν μιλάω τόσο για επίπεδο συσκευής που ίσως για κάποιους να θεωρείται "πολυτέλεια" αλλα μιλάω για τα προγράμματα συμβολαίου, σε αυτά που δίνουμε τουλάχιστον 360 ευρώ το χρόνο (1 χιλιαρικάκι κάθε 3 χρόνια!). Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο και αυτό είναι πολύ παράξενο, δείχνει στημένο και πλασματικό. Και δε νομίζω οτι φταίει ο καταναλωτής. Ζούσα στην Αγγλία και η τελευταία προσφορά που αγόρασα είναι η εξής: Καινούργιο κινητό τηλέφωνο με 30 λίρες το μήνα πάγιο το οποίο μου δίνει 200 λεπτά χρόνου ομιλίας και 300 SMS (σχετικά λίγα λεπτά και SMS για αγγλικά δεδομένα). Η προσφορά που χρησιμοποιήσα μου επιστρέφει μετρητά 300 λίρες το χρόνο, άρα μου κοστίζουν όλα αυτά μαζί μόνο 5 λίρες το μήνα!!! Το θέμα είναι οτι ο ανταγωνισμός στην Αγγλία δουλεύει κανονικά και σου προσφέρουν με την ίδια χρέωση και 1000 λεπτά το μήνα και 2000-3000 SMS και internet traffic και ... και... Στην Ελλάδα όμως το καρτέλ φαίνεται ξεκάθαρα. Ολοι προσφέρουν λεπτά ομιλίας και όλοι χρεώνουν το ίδιο ακριβώς μεταξύ τους!
  12. Πιστεύω, και δεν είμαι ο μόνος, οτι οι εταιρίες κινητής στην Ελλάδα έχουν στήσει ένα ωραιότατο ΚΑΡΤΕΛ εις βάρος μας. Στο χώρο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών η αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών/προιόντων/αποδόσεων είναι ραγδαία όπως και οι απαιτήσεις του καταναλωτή: - Πριν απο λίγα χρόνια είχαμε pstn, πήγαμε σε ISDN, σιγά σιγά βάλαμε DSL και τώρα πάμε σε 24 mb και σε cable. Αρκετά καλή πρόοδος, εφάμιλη της υπόλοιπης ευρώπης ακόμα και γίνεται λίγο αργά. Το κόστος δεν έχει αλλάξει δραματικά! - Στα pc πάμε επίσης καλά: Εχουμε πλέον 400+ GB σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο, πολύ πιο δυνατούς επεξεργαστές, πιο μεγάλες, ωραίες & πολλές οθόνες, software με πολλές περισσότερες δυνατότητες κλπ. Το κόστος δεν έχει αλλάξει δραματικά! - Ακόμα και στις φωτογραφικές, στα φορητά mp3 player έχουμε διαρκή αύξηση της χωρητικότητας κλπ. Το κόστος πάλι μένει σταθερό ή πέφτει! Τί γίνεται στο χώρο της κινητής; Μήπως όλες οι εταιρίες παρέχουν τα ίδια ακριβώς προιόντα, στις ίδιες ακριβώς τιμές; Προσωπικά, πριν απο 4 χρόνια γράφτηκα σε ένα πρόγραμμα της Vodafone με 30 ευρώ το οποίο μου έδινε 200 λεπτά χρήσης το μήνα. Σήμερα το ίδιο πρόγραμμα κάνει 32,5 ευρώ το μήνα! Είναι δυνατόν, η vodafone 4 χρόνια μετά να μη μπορεί να μου δώσει περισσότερα λεπτά χρήσης με το ίδιο κόστος ή να μειώσει το κόστος για τα ίδια λεπτά χρήσης; Ή μήπως απλά μεγιστοποιεί το κέρδος της εις βάρος μου; Το χειρότερο και αυτό που με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ζούμε σε καθεστώς καρτελ είναι οτι και οι ανταγωνιστές προσφέρουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ προγράμματα. Αρα, οι τιμές είναι στημένες και δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Στις επόμενες ημέρες θα συγκρίνω όλες τα προγράμματα της αγοράς. Προς το παρόν ας δούμε τον ορισμό του καρτέλ: (παράθεση απο wikipedia) A cartel is a formal (explicit) agreement among firms. Cartels usually occur in an oligopolistic industry, where there are a small number of sellers and usually involve homogeneous products. Cartel members may agree on such matters as price fixing, total industry output, [...] or combination of these. The aim of such collusion is to increase individual member's profits by reducing competition.
  13. Για μένα ισχύει το εξής: "Δεν υπάρχει πόρτα" = "Το δίκτυό μας δεν έχει χωρητικότητα" = "Δεν έχουμε δίκτυο να σε συνδέσουμε" και τελικά για μένα, ΔΕΝ υπάρχει δίκτυο. Και προφανώς για όσο καιρό πάρει να συνδεθώ, ΔΕΝ υπάρχει δίκτυο. Επίσης προφανώς, όταν έκανα την αίτηση και έλεγξα τη διαθεσιμότητα, η απάντηση ήταν οτι υπάρχει δίκτυο και η απάντηση των ανθρώπων της forthnet ήταν οτι η σύνδεση θα γίνει σε ένα μήνα.
  14. Σήμερα τους ξαναπήρα τηλέφωνο. Μου είπαν οτι εκρεμούν 2 βήματα: 1) Να μου δώσουν πόρτα (στο dslam υποθέτω, εκτός και αν εννοούσε κάτι εντελώς διαφορετικό :D ) 2) Να πάει η αίτησή μου στον ΟΤΕ. Θα πάρει 1 μήνα αυτή η διαδικασία από σήμερα είπαν. Πάω στοίχημα οτι μέχρι να μου "δώσουν πόρτα" θα φάμε κανά μήνα τουλάχιστον! Αυτό είναι κάτι που ΕΙΝΑΙ στο χέρι της Forthnet και είμαι σίγουρος οτι η καθυστέρηση, όπως λες και εσύ varp οφείλεται στο οτι δεν υπάρχει δίκτυο της forthnet στη περιοχή. Απλά είναι απατεώνες και δε το λένε.
  15. Ναι, το είδα το thread αλλά δε θα ήθελα να ασχοληθώ με το προιόν/υπηρεσία. Θέλω να ασχοληθώ με το επίπεδο της επικοινωνίας και της αντιμετώπισης του πελάτη. Εζησα 3 χρόνια στην Αγγλία και αυτό ήταν ένα σοβαρό θέμα. Πολλές φορές έπαιρνες τηλέφωνο στην αντίστοιχη υπηρεσία και μίλαγες με έναν ανεκπαίδευτο Ινδό και με πολύ δυσκολία καταλάβαινες τα αγγλικά του. Η επικοινωνία ήταν τραγική και η προσφερόμενη υπηρεσία ακόμα χειρότερη αλλά πίστευα οτι αυτό δε θα υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν θα είχα πρόβλημα αν η Forthnet με ενημέρωνε με δικιά της πρωτοβουλία για τη κατάσταση. Αλλά το να προσπαθούν να κρύψουν τη κατάσταση με τέτοιο τρόπο είναι λάθος και ήδη με προδιαθέτουν άσχημα για το τι θα ακολουθήσει (και ας είχα την τέλεια γνώμη νωρίτερα γνωρίζοντας απο μέσα τη λειτουργία της εταιρίας). Κάποια στιγμή θα γράψω ιστορίες από την βρετανική TALK TALK για να πεθάνουμε στα γέλια ... ειναι χαλαρά οι χειρότεροι!
  16. Καλησπέρα σε όλους έλειπα λίγα χρόνια από τη χώρα και τώρα που γύρισα νόμιζα οτι η κατάσταση είχε βελτιωθεί. Πριν από χρόνια είχα δουλέψει στο τεχνικό της forthnet, γνώριζα πολύ καλά το δίκτυο και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και είχα ΠΟΛΥ καλή άποψη συνολικά. Εκανα την αίτηση μου πριν απο λίγες μέρες και μιας και έβλεπα να καθυστερεί η δουλειά είπα να πάρω τηλέφωνο να μάθω τι γίνεται. Ιδου οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις από τον διάλογο. Ερώτηση από μένα: Θα ήθελα να μάθω σε ποια κατάσταση βρίσκεται η εγκατάσταση της γραμμής. Απάντηση (Forthnet): Εχει σταματήσει, δε προχωράει Ε: Γιατί; Α: Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα Ε: Μάλιστα, και πότε θα το φτιάξετε το πρόβλημα; Α: Δε ξέρω Ε: Ποιός ξέρει; Α: Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και θα διορθωθεί. (το είπαμε και νωρίτερα αυτό; ) Ε: Τι τεχνικό πρόβλημα υπάρχει; Α: Τεχνικό πρόβλημα. (κάπου εδώ καταλαβαίνω οτι η συνεννόηση δε γίνεται ακριβώς στα ελληνικά) Ε: Που ξέρετε οτι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα; Α: Μου το είπανε (!!!) Ε: Ποιός σας το είπε; Α: Από εδώ... έχουμε πολύ κόσμο εδώ. Ε: Μπράβο! Το πρόβλημα είναι του ΟΤΕ, της forthnet ή κάτι άλλο; Α: Δε γνωρίζω. (είσαι σίγουρη; ) Ε: Ποιός γνωρίζει; Α: Αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα μετά τη σύνδεση της γραμμής, υπεύθυνο είναι το τεχνικό τμήμα. Ε: Ωραία. Αφού δεν έχει γίνει η σύνδεση ακόμα, ποιός είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα; Α: Εμείς (ΔΕΝ συνεννοούμαστε!) Ε: Αρα το πρόβλημα είναι στη forthnet, όχι στον ΟΤΕ ή κάπου αλλού, σωστά; Α: ναι. Αν κατάλαβα καλά, απλά η forthnet δεν έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται στη περιοχή μου και απλά "ψαρεύει" πελάτες. Βέβαια όταν έκανα την αίτηση ισχυρίστικε οτι έχει άρα αυτό φαίνεται λίγο απατεωνία, ίσως στα όρια του παράνομου; Να δούμε πως θα εξελιχθεί και πόσο καιρό & τηλεφωνήματα θα πάρει!
×
×
  • Create New...