Jump to content

pan_nl

Members
  • Δημοσιεύσεις

    25
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About pan_nl

  • Ημ. Γέννησης 10/06/1985

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ολλανδία

pan_nl's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Εξ'αρχής, αναλόγως της χρήσης. Μερικές ημέρες του κάνω πιο βαριά χρήση και φυσικά τότε πέφτει πολύ η μπαταρία, οπότε δε νομίζω να είναι θέμα μπαταρίας. Απλώς αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν μπαταρίες για τη συσκευή που διαρκούν περισσότερο.
  2. Θέλω να αγοράσω καινούρια μπαταρία για το Nokia C7 μου. Είναι δυνατόν να αγοράσω μπαταρία μεγαλύτερης ισχύος από 1200 mAh (BL-5K); Με την υπάρχουσα μπαταρία δε βγάζω ούτε μέρα αν κάνω μέτρια χρήση.
  3. Με τα τραγικά πακέτα που διατίθενται στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο συμφέρει να το συνδυάσεις με συνδρομή. Με καρτοκινητό είναι πιο πιθανό, καθώς άνετα βγάζεις μήνα με 60 ΜΒ, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κλήσεις μέσω διαδικτύου. Εδώ στην Ολλανδία έχω συνδρομή οπου με 8€/μήνα έχω 100 λεπτά ή sms προς ολλανδικά νούμερα και 200ΜΒ δεδομένα. Χρησιμοποιώ τον λογαριασμό VoIP στο σπίτι αλλά και από το κινητο για να καλώ ελληνικά σταθερά (και κινητά). Στη δική μου περίπτωση συμφέρει πολύ γιατί με 12,5 € βγάζω 4-6 μήνες χρήσης VoIP. Σε συνδυασμό με τη συνδρομή βγαίνει περίπου 10 € τον μήνα με τα οποία έχω και σταθερό (με νούμερο για εισερχόμενες) και κινητό. Κάνε μια έρευνα αγοράς, ίσως βρείς κάποια καλή προσφορά στην Ελλάδα με έμφαση στα data.
  4. Εδώ και λίγο καιρό δε λειτουργεί ο SIP client (έκδοση 3.1) στο C7 μου (Belle), παρόλο που αρχικά δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δε μπορεί να κάνει register. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον πάροχό μου, καθώς και μέσω Wifi παρατηρώ το ίδιο . Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα πως και άλλοι χρήστες Nokia Belle συσκευών αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Συμβαίνει το ίδιο και σε κάποιον από εσάς; Edit: ξαναπερνώντας ακόμα μια φορά τις ρυθμίσεις το πρόβλημα λύθηκε (αν και την πρώτη φορά που τις είχα ξαναπεράσει δεν είχε αλλάξει κάτι).
  5. Υπάρχει SIP client για το Symbian Belle; Έχει δοκιμάσει κανείς να εγκαταστήσει την έκδοση 3.1 (από εδώ) στο 701; Έχω ήδη εγκαταστήσει το SIP client για το Symbian Anna στην C7 συσκευή μου και αναρωτιέμαι εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί όταν εγκαταστήσω το Symbian Belle...
  6. Προς το παρόν χρησιμοποιώ καρτοκινητό της Vodafone NL οπου με 9,95 € έχω 250 ΜΒ για 30 ημέρες (3600/384 Kbps). Η ποιότητα του ήχου είναι άψογη χωρίς κοψίματα ή καθυστερήσεις. Τον Νοέμβριο θα μεταφερθώ σε άλλη εταιρεία (καρτοκινητό Ben NL) οπου με τα ίδια χρήματα δίνουν απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο (1024/384 Kbps), αν και μειώνουν την ταχύτητα στα 64/64 Kbps μετά το 1GB. Θα δοκιμάσω και από εκεί, αν και δε φαντάζομαι να υπάρξουν προβλήματα. Επίσης, τα Χριστούγεννα που θα βρίσκομαι στην Ελλάδα θα δοκιμάσω και με καρτοκινητό Cosmote - η VoIP τηλεφωνία λειτουργούσε άψογα μέσω Nimbuzz παλαιότερα, οπότε και τώρα δεν αναμένω προβλήματα. Χρησιμοποιώ το Voipdiscount για τις κλήσεις. Οι εξερχόμενες λειτουργούν με όλα τα codecs, όμως έχω επιλέξει το iLBC επειδή απαιτεί λιγότερο bandwidth και συμπεριφέρεται καλύτερα σε συνθήκες υψηλού jitter και packet loss. Οι εισερχόμενες δυστυχώς λειτουργούν μόνο με το G7.29 και G7.11. Γενικά, αν λάβει κανείς υπόψη πως μέσω του Voipdiscount μπορώ να στέλνω και μηνύματα από το κινητό με χρέωση 0,03-0,05 €, τότε με 10-12 € τον μήνα καλύπτω πλήρως τις ανάγκες μου.;)
  7. Η επιλογή ProParameter Value πού βρίσκεται; Kατάφερα να συνδεθώ κανονικά χρησιμοποιώντας τον οδηγό ρυθμίσεων του τηλεφώνου ("New Service" στην ενότητα Internet settings > Advanced VoIP settings > Voip services). Υπήρχε όμως ένα άλλο πρόβλημα: το κινητό έκανε login μόνο μέσω wifi. Όταν βρισκόμουν στο σπίτι αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα, όταν όμως έβγαινα έξω και ήμουν εκτός εμβέλειας του router μου δεν υπήρχε η επιλογή σύνδεσης μέσω 3G. Τη λύση τη βρήκα ακολουθώντας τις οδηγίες στη σελίδα http://vesakoret.wordpress.com/2010/11/26/nokia-e61-e71-e72-c6-00-sip-settings-for-voip-calls/ (Βήμα 5). Με iLBC ή G.729 codec δουλεύει άψογα! Είναι καλύτερο πάντως να επιλέξετε το iLBC codec καθώς ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες φόρτου δικτύου οπου υπάρχει μεγαλύτερο packet loss.
  8. Δικά σας είναι τα χρήματα, δε μου πέφτει λόγος, αλλά 200 € για αντικατάσταση του περιβλήματος του κινητού είναι εξωφρενικά μεγάλο ποσό...απλά και μόνο για μερικές γρατζουνιές.
  9. Υπάρχει εφαρμογή ένδειξης υψομέτρου πέραν της υπάρχουσας εφαρμογής της Offscreen (http://www.symbianzone.co.cc/2010/11/offscreen-altimeter-v120-symbian3-nokia.html);
  10. Την πιέζεις προς τα μέσα με την άκρη του δακτύλου σου, στη συνέχεια βγαίνει μόνη της μέχρι ένα σημείο οπότε πλέον μπορείς να την τραβήξεις προς τα έξω.
  11. Να θέσω κι εγώ ένα λογικό ερώτημα: γιατί δεν περιμένετε να περάσει κάποιο διάστημα προτού αγοράσετε το τελευταίο μοντέλο; Εάν πολλοί εδώ στο forum ήταν λίγο υπομονετικοί δε θα χρειαζόταν ούτε να μπλέκουν με διαδικασίες για να περάσουν την ελληνική γλώσσα ούτε να γκρινιάζουν που έσκασαν 500 € και τώρα η συσκευή έχει 450 €. :shifty:
  12. Εντάξει, δεν τις λες και άψογες τις φωτογραφίες του αλλά είναι απόλυτα ικανοποιητικές για τον μέσο χρήστη.
  13. Mια ερώτηση: ποιό προφίλ θα πρέπει να επιλέξω στη συσκευή για λειτουργία κατά την πτήση; Υποψιάζομαι πως είναι το "Offline", σωστά; Καλές γιορτές!
  14. Δε νομίζω πως το τηλέφωνο έχει κάποιο πεδίο για SIP συνδέσεις. Μπορείς όμως να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα π.χ. Fring ή Nimbuzz (προτεινόμενο) και εκεί να προσθέσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου στο viva (sip server name, username, password).
  15. Έλυσα το πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: http://discussions.europe.nokia.com/t5/Connectivity/Nokia-N8-WLAN-quot-Invalid-Server-Name-quot-Error/td-p/772893/page/2 Συγκεκριμμένα: Open up a telnet connection to your router. Default IP address of the router is probably 192.168.1.154 and login as Administrator (username: Administrator password: blank/none) If username/password is not accepted (you have an ISP branded modem) try googling the default username and password for your specific modem. Issue following commands after getting logged in to router CLI : :wireless qos config mode=disabled :saveall Exit the telnet session and restart your router
×
×
  • Create New...