Jump to content

sunn

Members
  • Δημοσιεύσεις

    93
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by sunn

  1. Μια ακόμα ερώτηση γιατί με πιέζει ο χρόνος. Ας πούμε πως έχω καταναλώσει 450 kWh και επιλέγω ένα πρόγραμμα με τιμή κιλοβαττώρας 0.650 και η κρατική επιδότηση είναι 0.500 ευρώ/kWh. α) ο λογαριασμός από τον πάροχο έρχεται κατευθείαν με τελική εκκαθαρισμένη τιμή κιλοβαττώρας 0.650-0.500 = 0.150 ευρώ/kWh οπότε πληρώνω 0.150 x 450 kWh = 67.5 € ή β) πληρώνω με αρσική τιμή 0.650 x 450 kWh = 292,5 € και στον εκκαθαριστικό που βγαίνει στο τετράμηνο τότε πιστώνεται η έκπτωση (η μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό σαν κατάθεση από το κράτος)?
  2. Μα μόλις ΧΘΕΣ υπέγραψα συμβόλαιο και μπήκα στο σπίτι! Πώς ακριβώς θα μπορούσα να δηλώσω νωρίτερα ως κύρια κατοικία ένα σπίτι στο οποίο δεν κατοικούσα?? 🙄 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες @korakios!!
  3. Επειδή υπάρχει πίεση ώστε να κάνω αίτηση για νέο πάροχο... πρέπει να κάνω εγώ κάτι συγκεκριμένο για να φαίνεται το σπίτι που νοίκιασα ως κυρια κατοικία στο ταξις?
  4. Όχι είναι δηλωμένο στο ταξις κανονικότατα, έκανα και αποδοχή του μισθώματος, αυτό αρκει ώστε να φαίνεται ως κύρια κατοικία ή θα πρέπει να ζαλίζω τη λογίστρια (πράγμα που δεν θέλω)? Της Protergeia το Οικακό σταθερό 30% δεν αξίζει ώστε κάποιος να μην εξαρτάται από ρήτρες και κυμενόμενες τιμες kWh? Έχω δει και το MVP+ από το excel σου; Αυτό τι λέει, συμφαίρει σε σχέση με τα υπόλοιπα κυμαινόμενα;
  5. Φίλε μου της ΔΕΗ το myHome online έχω στο πατρικό + εξοχικό εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά με τις τωρινές τιμές δεν συμφέρει!! Εξάλλου και η ΔΕΗ πλεον ιδιωτική έγινε δλδ τα ίδια σκατά με τους υπόλοιπους, οπότε δεν έχει και μεγάλη διαφορά...
  6. Ευχαριστώ @korakios για το αναλυτικό ποστ, επειδή όμως δεν έχω καθόλου χρόνο για ψάξιμο (είμαι με τα πόδια στο κεφάλι, οδηγάω 3 ώρες καθημερινά + 8/9ωρο δουλειά + τρέχω και για θέματα υγείας του father) και επειδή με πιέζει ο ιδιοκτήτης (στου οποίου το σπίτι μένω από σήμερα το απόγευμα) να κάνω αίτημα για ρεύμα αύριο, έτσι ώστε να μην χρεώνεται ο ίδιος, αυτή τη στιγμή, αν κάνει αίτηση κάποιος σε 10 ώρες απο τώρα, αύριο το πρωι, ποιά είναι τα 2-3 πιο φτηνά προγράμματα? υγ. το να το περάσω σαν κύρια κατοικία δεν παίζει, οπότε το ξεχνάμε αυτό! Ευχαριστώ!
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!! Επειδή τρέχω και δε φτάνω τους τελευταίους 3 μήνες, και δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο για να ψάξω (κάνω κάθε μέρα 110+110 = 220χλμ για να πάω στη δουλειά και να επιστρέψω και επιπλέον τρέχω και τον πατέρα μου που έχει πολύ σοβαρό θέμα υγέιας) ποιό πρόγραμμα συμφέρει αυτή την εποχή?? Protergeia ειδα είναι σχετικά χαμηλό το Οικιακό Σταθερό 30% και μου είπαν στο τηλ ότι έχει παγώσει η ρήτρα μέχρι 1/7/2023???
  8. Βοήθεια SOS!! ΕΠΕΙΓΟΝ!! Επειδή σε 2-3 ώρες θα υπογράψω συμβόλαιο για ενοικίαση σπιτιού, θέλω να ρωτήσω το εξης: Πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει κάνει πρώτα διακοπή του ρεύματος από τον πάροχό του ή τον ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε εγώ αύριο να πάω στον ΧΨ πάροχο με το Συμβόλαιο Μίσθωσης Ακινήτου που θα εκτυπώσω σήμερα το βράδυ από το taxis και να κάνω αίτηση για νέα σύνδεση, ή γίνεται αυτόματα αυτό (δλδ όταν έρθει ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ να πάρει την τελική μέτρηση για τον ιδιοκτήτη και να περάσει το ρολόι σε μένα θα γίνει αυτόματα και η διακοπή του προηγούμενου συμβολαίου ρέυματος)??
  9. Ποιά προγράμματα είναι χωρίς ΟΤΣ αυτή την περίοδο?
  10. Δε μπορώ να μπώ σε διαδικασία αλλαγής του μετρητή καθώς είμαι στο ενοίκιο από τον Σεπτέμβρη του 20, δλδ μόλις 7,5 μήνες, και ο ιδιοκτήτης είναι λίγο (εως πολύ) περίεργος οπότε δεν θέλω ούτε να ανοίξω σχετική κουβέντα. Επιπλέον επειδή τελευταία μας κάνει κάτι εντελώς άκυρες παρατηρήσεις για θόρυβο (ενώ είμαστε μακράν οι πιο ήσυχοι στους 2 ορόφους, ενδέχεται να θέλει να δώσει το σπίτι σε φιλικό ζευγάρι), παιζει να ψάξουμε για άλλο σπίτι σύντομα μέσα στο καλοκαίρι, οπότε δεν έχει νόημα ο νυχτερινός μετρητής. Επιπλέον λόγω των παραπάνω προφανώς δε σκέφτομαι για πρόγραμμα με χρονικό συμβόλαιο που να σε δεσμεύει για πχ 2 χρόνια!
  11. Καλησπέρα κι από μένα! Θα ήθελα μια συμβουλή για τη σωστή επιλογή εναλλακτικού παρόχου. Λόγο δουλειάς διαθέτω ελάχιστο εως μηδαμηνό ελεύθερο χρόνο καθημερινά οπότε δεν είναι δυνατό να κάνω εκτεταμένη έρευνα. Εδώ ακριβώς θα χρειαστώ την εμπειρία και τις συμβουλές σας! Μέχρι πριν τα χριστούγεννα που το χα ψάξει λίγο οι περισσότεροι πρότειναν κάποιο πάροχο χωρίς ΟΤΣ, πχ ΕΛΙΝ. Τελευταία διαπιστώνω πως αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, μιας και πολλοί εναλλακτικοί φεσώνουν 10άρια και 15άρια κάθε μήνα λόγω αναπροσαρμογής ΟΤΣ. Αυτή τη στιγμή έχω (από εκκαθαριστικό της ΔΕΗ) μέση κατανάλωση το 4μηνο γύρω στις 2000 kwh, ποιά συγκεκριμένα προγράμματα προτείνετε? Θα ήθελα να ακούσω 2-3 προτάσεις αν είναι εύκολο, μου κάνουν και περιπτώσεις με λογικό ΟΤΣ αρκεί να έχει πολύ χαμηλή τιμή kwh! Εκτός από την ΕΛΙΝ υπάρχει πρόγραμμα άλλης εταιρείας δίχως ΟΤΣ? Ευχαριστώ!!
  12. Όντως φαίνεται λιγάκι πιο στιβαρό! Μάλλον αυτό θα χτυπήσω κι εγώ. Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις προτάσεις! ;)
  13. post #1281, σελίδα 86
  14. 1) αξιοπρεπής για κινητό 2) με λιώσιμο κρατάει μια μέρα γεμάτη, με χαλαρή χρήση κρατάει 3-4 μέρες 3) ναι 4) όχι επίσημα τουλάχιστον 5) είναι μεγάλο και βαρύ, το μόνο μειονέκτημά του ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- thanks, αυτή βεντουζώνει στο τζάμι? Κρατάει ή πέφτει μετά από 2-3 ελληνικές λακούβες? :rolleyes:
  15. Παίδες κανα car holder της προκοπής για το αμάξι έχει βρεί κανείς?? Κατα προτίμηση απο ebay. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από universal car holders, αξίζει σαν αγορά ή σπάνε/δεν στέκονται σωστά, δε βολεύουν κτλ? Για αυτά που βεντουζώνουν στο τζάμι ενδιαφέρομαι. Εχει πάρει κανεις στο παρελθόν κάτι παρόμοιο?
  16. όχι, μόνο η μια sim έχει 3g
  17. 1 & 2) H original αγγλοκινέζικη, και η ελληνική (αν και δεν την έχω δοκιμάσει αρκετά ώστε να χρειαστεί να κάνω κάποιο OTA update οπότε δεν μπορώ να πω από πρώτο χέρι αν δουλεύει όντως) 3) Ειναι εγκατεστημένο στην multi και την ελληνική. Στην original δεν είναι αλλά μπαίνει πανεύκολα (δες εδώ: ) 4) Όχι 5) Όχι κάτι το ιδιαίτερο, πλεον έχει γίνει αυτοματοποιημένη διαδικασία και για τους κινέζους και δεν ειναι απαραίτητο να τους πεις πχ μάρκαρέ το ως gift, κτλ, τα κάνουν μόνοι τους.
  18. +1000 H hard case (η φτηνότερη από τις δύο, αυτή που καλύπτει μονο το πίσω μέρος) τα σπάει!!! Πολύ καλή ποιότητα πλαστικού, φοβερή αίσθηση στην αφή, βελτιώνει αισθητά το grip, και φαίνεται αρκετά ακριβότερη απ 'οτι κοστίζει. Ακόμα και 15 ευρώ να την είχαν θα άξιζε τα λεφτά της. Και είναι και σχετικά λεπτή.
  19. 10 σελίδες (περιπου) πριν έγραψα τι πρέπει να κάνεις για να περάσεις από multi στην original σαν απάντηση σε δίκη σου παρόμοια ερώτηση. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο διαφορετικό ή επιπλεον πέραν αυτών που είχα γράψει και τότε. Edit: To post ειναι το #1277
  20. Ναι κανονικά έχω play store. Πώς αλλιώς εγκαθιστάς εφαρμογές χωρίς play store??
  21. Κι εδώ με την original αγγλοκινέζικη rom και GPS κλειστό & WiFi ανοιχτό βρίσκει κανονικά την θέση μου (με απόκλιση καμια 30αριά μέτρα, αλλά τη βρίσκει). Δεν νομίζω να είναι θέμα rom.
  22. Το bold. Το κινητό είναι υπερ-άριστο όπως έρχεται με την multi rom και δε χρειάζεται κανένα πείραγμα, όποιος το κάνει το κάνει για την φάση του και γιατί γουστάρει το πείραγμα. Μια χαρά ρολάρει και χωρίς να το πειράξεις καθόλου χωρίς κανένα θέμα ή πρόβλημα. +1000 στο bold, όλοι στην αρχή υπήρξαμε άσχετοι και νουμπάδες, οπότε μην τρελάινεσαι! Αν θες να ασχοληθείς παραπάνω ασχολείσαι, αλλά και να μην ασχοληθείς δεν χάνεις και τπτ, το κινητό θα εξακολουθεί να τα σπάει :)
  23. 27000-27500 με την original MIUI 25.0.1
  24. Τι πρόβλημα υπάρχει με τα 8,1 και τους drivers? Τα 8,1 έχω κι εγώ και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο θέμα. Aναγνωρίζουν το κινητό μια χαρά όταν το συνδέω μέσω καλωδίου usb, και μπορώ να μεταφέρω/σβήσω/γράψω οτιδήποτε στην κάρτα sd.
×
×
  • Create New...