Jump to content

Alexskot

Members
  • Δημοσιεύσεις

    26
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Alexskot

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

Alexskot's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλησπέρα! Τελικά αναγκάστηκα να ανοίξω καινούργιο θέμα αφού δεν μπορώ να βρω λύση πουθενά. Έχω στήσει ένα apache server πίσω από έναν belkin router. Έχω κάνει forward την πόρτα 80 στο ubuntu box που είναι ο server αλλά είναι προσβάσιμος μόνο από το τοπικό δίκτυο. Δηλαδή χρησιμοποιώντας είτε local ip είτε public ip είτε το dydns host που έχω ρυθμίσει μπορώ να κάνω ping και να δω την σελίδα του apache με κάποιο από τα μηχανήματα του τοπικού δικτύου. Γράφοντας όμως την public ip ή το dydns host δεν μπορώ να κάνω ping και γενικά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. Το ίδιο πρόβλημα έχω και με τον ssh server ενώ έχω κάνει forward την πόρτα 22 και γενικά οτιδήποτε έχω στήσει δεν λειτουργεί. Έβαλα σε dmz τον server και ακόμα απενεργοποίησα τελείως το firewall, μάταια όμως. Να υπάρχει κάποιος κανόνας στα iptables αποκλείεται πάντως για πολλούς και ευνόητους λόγους αλλά ούτως η αλλιώς από το τοπικό δίκτυο συνδέομαι ωραιώτατα.
  2. Δεν απαιτώ κάτι απλώς πίστευα ότι τόσο καιρό (από τον Αύγουστο) κάποιος θα γνώριζε κάτι, βέβαια έχω δει και περιπτώσεις θεμάτων που είναι τελείως ξεχασμένα, αναρτημένα πριν από 3 χρόνια χωρίς ούτε μια απάντηση. Άλλωστε μια κοινότητα είναι το myphone που στηρίζεται στους χρήστες της και όπως εγώ απαντάω κάποιες ερωτήσεις έτσι απαντούν και άλλοι. Αν πλήρωνα σε κάποιο site τεχνικών που το τρέχουν επαγγελματικά τότε ναι θα απαιτούσα άμεση και σωστή απάντηση.
  3. omnia hd για βίντεο και c905 για φωτογραφίες. Πάντως το κινητό που τα συνδυάζει καλύτερα είναι το omnia hd.
  4. παιδιά το πρόβλημα με τις μπάρες και την υπερβολική συμπίεση λύθηκε αλλά ακόμη παρατηρώ κάποια συμπίεση στις εικόνες πολύ λιγότερη βέβαια. Πως απενεργοποιήτε τελείως η συμπίεση;
  5. στο intenret μπαίνω πάντως μέσω του htc magic που έχει android, το apn μου έιναι το ακόλουθο Name Vodafone GR APN webonly.vodafone.gr Proxy not set Username user Paswword pass Server not set NMSC null MMS proxy not set MMS protocol WAP 2.0 MCC 202 MNC 05 APN type default φίλοι μου που το είχαν με σύνδεση cosmote δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Μήπως υπάρχει λοιπόν κάποια ρύθμιση για να απενεργοποιηθεί η ρημάδα η bytemobile δηλαδή η συμπίεση και κυρίως οι μπάρες. Πάντως μόλις περάσει ένας χρόνος θα πάω cosmote. Γιατί καλά αυτό που έχω πάει σε 4 διαφορετικά καταστήματα και δεν ήξερε κανένας, πέσε είναι περίπλοκο. Στην τρίτη μέρα χρήσης μου χάλασε ο φορτιστής του κινητού. Στην αρχή δεν ήθελαν καν να μου τον αλλάξουν. Ύστερα μου είπαν να έρθω σε μια βδομάδα γιατί έχουν τελειώσει οι φορτιστές της htc και θα κάνουν καινούργια παραλαβή. Μόλις πήγα πάλι μετά από μια βδομάδα δεν τον είχαν ακόμα έτοιμο και τελικά περίμενα ενάμιση μήνα για έναν φορτιστή. το πρόβλημα το έλυσα τελικά κατά τύχη μετά από μήνες, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αλλάξω το webonly σε internet:):):)
  6. εμένα μου τυχαίνει να έρχονται ετά από τρεις ώρες μερικές φορές
  7. γνωρίζει κάποιος πως γίνεται να μην φαίνεται το μύνημα της vodafone κάθε φορά που ξεκινάει το htc magic. Το έχω κάνει root και του έχω περάσει τη rom του htc hero. Λογικά το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί.
  8. Η vodafone έχει την πολιτική να συμπιέζει τα δεδομένα κατά την πλοήγηση στο internet. Η υπηρεσία της vodafone είναι στην ουσία μια υπηρεσία της bytemobile. Το ενοχλητικό της υπηρείας είναι ότι εκτός την μείωση της ποιότητας εμφανίζοναι μπάρες κάτω και πάνω και η ιστοσελίδα διασπάται σε τμήματα. Υποτίθεται ότι αυτό βγαίνει όταν δεν υπάρχει καλό σήμα αλλά με τέρμα σήμα hsdpa αυτά συνεχίζουν να εμφανίζονται παρά λίγων εξαιρέσεων. Ξέρετε λοιπόν πως απενεργοποιήστε αυτή η υπηρεσία; Αντιμετωπίζεται όλοι αυτό το πρόβλημα;
  9. το rapidhare το έχω απορήψει, γιατί ακόμα και σε premium account μπορώ να κατεβάσω μέχρι 5GB την ημέρα. 5GB κατεβαίνουν με την 2mbps συνδεσή μου σε 6 με 7 ώρες ενώ εγώ θέλω να την εκμεταυλεύομαι όλο το 24ωρο. H μηνιαία χρέωση είναι πολύ φθηνή 4,5€ σε σχέση με του seedbox που έχω βρει το οποίο κοστίζει 27€ τον μήνα. Βέβαια έχω βρει και φθηνότερα seedbox αλλά η χωριτικότητά τους δεν ξεπερνούσε τα 20GB. Στο rapidshare επίσης γνωρίζω ότι με ένα premium account και έναν download manager δεν χρειάζεται να ασχολούμαι κατά σιαστήματα για να κατέβουν τα κομάτια αρχείων αλλά υπάρχουν άλλα προβλήματα. Για παράδσειγμα στα torrent πάντα διάβαζα τα σχόλεια των χρηστών για το αν το αρχείο είναι καθαρό και τότε το κατέβαζα. Στο rapishare δεν υπάρχει κάτι τέτοιο επίσης τα site που βρίσκεις τους συνδέσμους σε παραπέμπουν σε άλλα τις περισσότερς φορές και γενικά όλα είναι σκόρπια σε αντίθεση με τα torrents. Να επανέλθουμε στο θέμα, έχω ακούσει από πολλούς να έχουν συνδέσιες με μεγάλο upload από κάποιες τοπικές εταιρίες. Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό. Δεν είμαι σίγουρος αν τα λέω σωστά γιατί δεν έχω ακριβώς καταλάβει τι παίζει. Ας μου εξηγήσει κάποιος.
  10. πληρώνεις το πάγιο του ote που είναι 5€ νομίζω και κάποια άλλα μικροποσά για την αναγνώριση κλήσεων ή αν έχεις ενεργοποιήσει τη φραγή.
  11. νόμιμα από που, για τραγούδια μόνο το itunes store με βολεύει εμφανησιακά αλλά ταινείες το itunes store δεν έχει, τουλάχιστον το ελληνικό. Για παιχνίδια και προγράμματα είναι πολλά τα λευτά. Όλα αυτά που έχω κατεβάσει κοστίζουν 2000 :X:X:X αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, προσπαθώ όσο μπορώ να χρησιμοποιώ δωρεάν εφαρμογές. Το σίγουρο είναι ότι δεν έιναι επαγγελματικής ποiότητας. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ για τη δουλειά της μητέρας μου(τη βοηθάω όσο μπορώ, η ίδια δεν τα πάει και πολύ καλά με το photoshop) το photoshop αλλά κάνει 900€ το άτιμο. Στη δουλειά της το χρειάζεται σπάνια και δεν είναι διατεθημένη να πληρώσει τόσα χρήματα. Το gimp από την άλλη δεν είναι λύση επαγγελματικού επιπέδου και για αυτό της έχω φορτώσει τον υπολγιστής της με hacked photoshop. Η αρχή βέβαια γίνεται με τις SAAS. Πρόκειται για το νέο επιχειρισιακό μοντέλο πλοοών εταιριών (microsoft) να νοικιάζουν προγράμματα που δουλεύουν online σαν υπηρεσίες, Στην περιπτωσή μου θα ήταν πολύ βολικό η ενοιίαση της υπηρεσίας για μια μέρα ή καλύτερα ακόμα και ώρες. Για μένα οι εταιρίες έχουν αρχίσει και κοινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη έγω σαν έφηβος δεν μπορώ να πληρώνω παιχνίδια των 70€ κάθε 2 μήνες αλλά και τα φτηνότερα είναι όπος και να το κάνεις πολλά τα λεφτά. Δεν φτάνει που χάλασα 1500 πριν δυο χρόνια για gaming pc και ύστερα αλλα για αναβαθμίσεις. Πάρε καινούργια κάρτα, ύστερα επεξεργαστή, έλλα όμως που ο επεξεργαστής δεν ήταν συμβατός με το socket και έπρεπε να αγοράσω και καινούργιο mainboard. Πραγματικά είναι κοροϊδία γιατί με το ρυθμό που αυξάνονται οι επδόσεις στους υπολογιστές σε ένα, δυο χρόνια ο υπολογιστής καταλείγει παρωχημένος αν θες να παίζεις τα καινούργια παιχνίδια σε καλές αναλύεις, με καλά γραφικά και πάντα να ρέουν άφθονα τα fps. Υπάρχει βέβαι και η κονσόλα αλλά τα γραφικά δεν έιναι και ότι καλύερο, ειδικά τώρα που έχω καλομάθει και τα παιχνίδια έιναι ακόμα ποιο υπερτιμημένα. Ξέρω ότι βγάινω off-topic σε θέμα ου εγώ άνοιξα αλλά για μένα όλα αυτά έχουν σχέση με την πηρατία. Κταλαβαίνω τους ανρώπους που δουλεύουν πίσω από όλα αυτά αλλά δεν μπορεί βρε αδερφέ ο Bill και ο κάθε Bill να κάθετε στην βιλλάρα του επειδή πληρώνω 300€ τα windows. Τόσοι άνθρωποι που γράφουν κώδικα για τα linux (βλέπε ubuntu) δεν νομίζω να βγάζουν και πολλά, ίσα ίσα την ώρα τους χάνουν.Sorry, για τα ορθογραφικά αλλά έγραφα γρήγορα.
  12. η λήση του seedbox είναι καλή; εμένα μου φαίνεται ακριβή
×
×
  • Create New...