Jump to content

Incorporated

Members
  • Δημοσιεύσεις

    94
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Incorporated

  1. Το 'χωρίς κόστος' είναι αμφίσημο, γιατί μόλις έδωσα 10 ευρώ, καταρχήν. Κατά δεύτερον, αυτό από το δελτίο τύπου τί θα πει; Ότι από τα πακέτα της Κιού ισχύουν μόνον αυτά που δίνουν λεπτά προς όλους; Δηλαδή αν πληρώνω το Εκόνομυ από το αππ (3,50 ευρώ, 150 λεπτά για όλους κι 150 για Γουίντ/Κιού), στην πραγματικότητα έχω μόλις 150 λεπτά προς όλους κι όχι 150+150; Ή το πιάνω λάθος; Απελπιστικά ασαφές. Και είμαι χρήστης, για να μην πω οπαδός σχεδόν, της Κιού εδώ και χρόνια.
  2. Διάολε. Απογοητευτικά αμφίσημο. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τί ισχύει. Το 1 με το 3 δεν κολλάνε. Έτσι απλά, είναι αντίθετα το ένα με το άλλο. Δεν έχω ιδέα τί είναι 'προωθητική ενέργεια'. Τα 1000 ΜΒ όταν ανανεώνω στην Κιού είναι 'προωθητική ενέργεια' (ημιμόνιμου τύπου); Τί θα πεί στο 1 'δεν ισχύουν σε μόνιμη περιαγωγή'; Τί θα πει κατά Γουίντ 'μόνιμη περιαγωγή'; Είμαι κάτοικος εξωτερικού, διάολε, τί σκατά ισχύει για εμένα; Το μόνο που έχω σίγουρο, και τίποτα άλλο, είναι ότι οι κλήσεις και τα μηνύματα προς τα εμένα είναι πράγματι δωρεάν. Για όλα τα άλλα, άβυσσος. Έτσι όμως εταιρεία σοβαρή δεν μπορείς να λέγεσαι...
  3. 'Έτσι είναι', και συμφωνώ μαζί σου/σας (και σε ευχαρίστησα και νωρίτερα στο νήμα για την πληροφορία), ως προς την ρυθμιστική υποχρέωση που επιβάλλει η ΕΕ. Τουτέστιν, οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα μπόνους βάσει της νομοθεσίας περί περιαγωγής. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη εταιρείες στο εξωτερικό που δίνουν τέτοια μπόνους κι εκτός της χώρας τους, παρότι δεν υποχρεούνται. Η Γουίντ σαφώς δεν υποχρεούται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν θέλει την εμποδίζει κανείς από το να το κάνει. 99% δεν την συμφέρει παρότι η ίδια θα ήταν ο αποδέκτης των τελών τερματισμού ούτως ή άλλως. Εν ολίγοις: Δεν υποχρεούμαι αλλά αν θέλω το κάνω παρότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν =/= υποχρεούμαι να μην το κάνω.
  4. :lol: Έλα, σοβαρά τώρα. (1) To ότι δεν πωλείται σήμερα εμπορικά ένα πακέτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που δεν το έχει. Όταν η Γουίντ κατήργησε την τρίτη καρτοκινητή της, δεν θυμάμαι αν υποχρέωσε τους υπάρχοντες πελάτες να αλλάξουν σε μια από τις άλλες δύο. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν το έκανε, κάτι που είναι συνήθης πρακτική των ελληνικών εταιριών. Άρα υπάρχει κόσμος που λειτουργεί ακόμη με αυτούς τους όρους. Παρότι δεν χρειάζεται να το σκεφτείς εσύ, η Γουίντ έχει να το σκεφτεί για το τί περιαγωγή θα δώσει, εκτός κι αν καταργήσει (ή κατήργησε ήδη συνολικά) το πακέτο. (2) Έτσι απλά, δεν είναι έτσι όπως τα λες. Στη χώρα που μένω συγκεκριμένες εταιρείες τα μπόνους στον ίδιο πάροχο τα αφήσαν ενεργά και εκτός χώρας, άλλες είπαν εξαρχής ότι δεν ισχύουν όταν είσαι εκτός χώρας στην υπόλοιπη ΕΕ. Η Γουίντ αποφασίζει, όχι εσύ (που αποφάσισες ήδη ότι δεν ισχύουν για κανέναν). (3) 'Ελάχιστοι' στην Κιού, έ; Αν έχεις αριθμούς και γνωρίζεις πράγματα που δεν ανακοινώνει η Γουίντ εδώ και χρόνια, πες τους για να μάθουμε και οι υπόλοιποι. Αλλιώς, γελάει ο κόσμος!
  5. Τόνισα και υπογράμμισα το σημείο που κάνεις λάθος. Τρεις μάρκες καρτοκινητής έχει η Γουίντ στην αγορά, όχι μόνο το Φ2Γ που μάλλον σκέφτεσαι. Ανά δευτερόλεπτο είναι η κατανάλωση στην Κιού, και το να καλείς 1000 πραγματικά λεπτά προς Κιού από εξωτερικό γιατί απλά έβαλες λεφτά στον λογαριασμό σου δεν είναι διόλου αμελητέο. Το να λες αφαιρετικά 'πάμε αλλού' είναι ένα πράγμα. Το να μην ξέρεις στις 15 Ιουνίου πώς θα συμπεριφερθεί το τηλέφωνό σου (μπορεί και να κλείσει!) ενώ είσαι κάτοικος εξωτερικού, και με δυσχέρεια στο να αλλάζεις από εταιρία σε άλλη (δεν έχουν όλοι ανθρώπους να τρέχουν πίσω στην Ελλάδα για κάτι τόσο βλακώδες) είναι τελείως άλλο. Δεν την τιμά την Γουίντ καθόλου αυτή η αδράνεια.
  6. Σε ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη διευκρίνιση. Δεν το γνώριζα.
  7. Σημειώνω και υπογραμμίζω αυτό που θεωρώ πρωτεύον. Ως τώρα, τους κάνω ελάχιστη κατανάλωση όσο είμαι έξω. Κυρίως με καλούν, και πληρώνω αυτό το ελάχιστο 1,5 ευρωλεπτό/λεπτό ενώ με έχουν καλέσει άλλοι. Αν κάνουν το (α) και δώσουν πλήρη περιαγωγή για τα πακέτα, εννοείται ότι κάποιος θα πρέπει να είναι χαζός για να μην το ξεσκίσει, και κυρίως στην ομιλία. Άλλο 1000 προς Κιου (παράδειγμα) αν είσαι στην Ελλάδα, κι άλλο αν είσαι στο εξωτερικό. Έχω την αίσθηση ότι οι καταναλώσεις θα αυξηθούν εκθετικά αν δώσουν το (α), και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τους συμφέρει. Μακάρι να τους συμφέρει και να το κάνουν, εννοείται. Οψόμεθα, αλλά λίγο σύντομα, έ;
  8. Βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ, η Γουίντ έχει τρεις επιλογές. α) Να διατηρήσει την περιαγωγή για τα πάντα (και βασικές χρεώσεις και πακέτα). β) Να διατηρήσει την περιαγωγή για τις βασικές χρεώσεις, όχι όμως για τα πακέτα. γ) Να καταργήσει την περιαγωγή. Το (α) θα τους βάλει μέσα με τα μπούνια. Δεν ξέρω πόσο ελλειματικοί είναι τώρα, αλλά το μαγαζί θα κλείσει μέσα σε μία εβδομάδα αν δίνουν 1 ΓΒ και 1000 λεπτά ή ό,τι άλλο δεξιά κι αριστερά με απλές ανανεώσεις ή για αστεία ποσά. Το (β) είναι ίσως το πιο λογικό ότι θα κάνουν, αν και τον χρήστη δεν θα τον συμφέρει να κάνει τίποτα άλλο πέραν από το να τον καλούν άλλοι, που θα είναι δωρεάν. Σε σχέση με την κατάσταση σήμερα, είναι σαφώς χειρότερα. Το (γ) είναι η σαχλαμάρα που λένε ότι θα κάνουν οι άλλοι πάροχοι στα καρτοκινητά τους. Αίσχος. Το ότι δεν ανακοινώνουν 16 μέρες πριν το γεγονός τί θα κάνουν δεν τους τιμά διόλου. Τους έχω πάνω από 10ετία και μένω στο εξωτερικό, οι διατυπώσεις που χρειάζεται αν βρεθεί κανείς με την κάρτα του να μην έχει πλέον σήμα και πρέπει να αλλάξει σε συμβόλαια/καρτοσυμβόλαια ή άλλες μπαρούφες δεν είναι αμελητέες.
  9. Ακόμα δεν έβγαλε ανακοίνωση η Γουίντ για το θέμα, ή εγώ δεν το βλέπω πουθενά; Οι τύποι έχουν μια τρομερή ευκαιρία να σαρώσουν την αγορά κατοίκων εξωτερικού. Καρτοκινητά που λειτουργούν θέλουμε, ούτε συμβόλαια ούτε τις αηδίες που για την ώρα προσφέρει ο ανταγωνισμός. Αν κάνουν καμιά βλακεία και πούνε τελευταία στιγμή ότι ακυρώνουν την περιαγωγή στα καρτοκινητά, με όλες τις διατυπώσεις που χρειάζονται για να κάνει κανείς συμβόλαιο και με το ότι θα μείνει μάλλον για καιρό χωρίς τηλέφωνο, δε νομίζω ότι θα μείνει κανείς στη Γ.
  10. Απορία: για να πιάσω τον Άστρα στις 28,2 μοίρες ανατολικά, τί εξοπλισμό χρειάζομαι; Στο εξωτερικό τον έχω πιάσει χωρίς κανένα πρόβλημα (στη Γερμανία για να είμαι ακριβής), στην Ελλάδα ο τεχνικός ωστόσο μου λέει ότι χρειάζομαι τουλάχιστον κάτοπτρο 120 εκ. κι αυτό μπορεί να μην έχει καλή απόδοση, λόγω γεωγραφικού πλάτους. Ισχύει; Υπάρχει κανείς εδώ με δορυφορική και στόχευση στον συγκεκριμένο δορυφόρο; Ποια είναι η εμπειρία του; Ευχαριστώ.
  11. Κανείς δεν πρόσεξε ότι από σήμερα τα 3 ευρώ επισήμως πλέον δεν δίνουν πλέον 60+20 λεπτά προς όλους, αλλά 60+40;! 100 λεπτά το μήνα δηλαδή, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο, με 3 ευρώ, χωρίς να αλλάξει κανένας άλλος όρος (4 ενεργοποιήσεις τον μήνα μέγιστο κλπ). Τα σπάσανε πάλι.
  12. Τα σπάσανε για άλλη μια φορά. Είναι προφανές γιατί κάνανε τις αλλαγές. Για να τη διαφοροποιήσουν περισσότερο από το Φ2Γ (κάποια πακέτα ήταν τρομερά όμοια), και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον ρόλο της ως το εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας προς την Γουίντ, αν κάποιος μιλάει πολύ με Γουίντ (με 2 ευρώ 800 λεπτά προς Γουίντ με χρέωση ανά δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο; Δεν το κάνει κανείς άλλος.). Για την προσωπική μου χρήση είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά. 7 πλήρωνα, 7 πληρώνω, αλλά με πολύ περισσότερο διαδίκτυο, διπλάσιο χρόνο ομιλίας προς Κιού/Γουίντ (που δεν μου χρειάζεται καν!) και χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Ειδικά για τα 80' προς όλους τους άλλους μου γλιτώνει μια φύρα 20%-30%, με έναν πρόχερο υπολογισμό (σύντομες κλήσεις τύπου 'κατέβα είμαι στο αμάξι' κλπ).
  13. Κιού και τέλος. Μου πήρε χρόνια για να αλλάξω όλους μα όλους τους συγγενείς μου και σχεδόν όλους τους φίλους μου σε Κιού ή Φ2Γ, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Χρειάστηκε μια βαρβάτη οικονομική κρίση για να καταλάβουν κάποιοι ότι ακριβό συμβόλαιο δεν σημαίνει και καλές υπηρεσίες. Κανείς από όσους άλλαξαν δεν σκέφτεται να γυρίσει πίσω σε βόντα, κοτέ ή συμβόλαιο οποιασδήποτε εταιρείας. Ούτε για αστείο.
  14. Το πρόσεξα, σε ευχαριστώ. Με ενδιαφέρει όμως το αν δίνεται μπόνους σε αυτά τα δύο καρτοκινητά και όχι στον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός, εκτός κι αν είδα λάθος, δεν έχει πακέτα προς όλους (τύπου 5 ευρώ=200 λεπτά).
  15. Πρώτη απορία μετά παραδείγματος: η γουίντ δεν το διαφημίζει πουθενά, αλλά σε ανανεώσεις άνω των 10 ευρώ δίνει 300 λεπτά προς γουίντ/κιου. Όταν κάποιος αγοράζει χρόνο ομιλίας, του δίνεται από την βόνταφον μπόνους που δεν πολυδιαφημίζεται: α) στην καρτοκινητή (δεν λέει κάτι τέτοιο), β) στο σίγιου (λέει ότι δίνει επιπλέον 120 λεπτά προς βόνταφον με 10 ευρώ, 240 με 20 ευρώ). Δεύτερη απορία: αν πράγματι δίνεται μπόνους δωρεάν χρόνου στην καρτοκινητή βόνταφον, το Friends & Family (κόστος 0,01 ευρώ το λεπτό προς 2 αριθμούς βόνταφον) χρησιμοποιεί λεφτά από το μπόνους ή καταναλώνει άλλον χρόνο ομιλίας ανεξάρτητο από το μπόνους; Ευχαριστώ.
  16. Εκτός κι αν κάνω λάθος, οι τιμές έχουν ΦΠΑ. Αυτό που δεν έχουν είναι το τέλος κινητής (που δεν το έχει κανείς, συμβόλαιο ή κάρτα). Έτερον εκάτερον.
  17. Φαντασία χρειάζεται. Αυτός που είναι στο Βέλγιο αγοράζει μια τηλεκάρτα της αρεσκείας του (ανάλογα με το σε ποια εταιρεία είναι ο ίδιος κι αν έχει δωρεάν τηλέφωνα στην ίδια εταιρεία ή σε όλες) και σου την στέλνει. Εσύ χρησιμοποιείς την κάρτα αυτή στην Ελλάδα για να μιλάς με το συγκεκριμένο άτομο. Από 1ης Ιουλίου 2013: -αν καλείς εσύ: κόστος 0,30 ευρώ/λεπτό για εσένα, τίποτα για αυτόν. -αν σε καλεί αυτός: κόστος 0,10 ευρώ/λεπτό για εσένα, για αυτόν εξαρτάται (αν έχει έστω και ελάχιστο μυαλό μάλλον θα το έχει παντελώς τζάμπα) 10 λεπτά ανά λεπτό δεν τα λες και πολλά. Ά, και ο Βέλγος δεν χρειάζεται να σε φορτώνει. Οι περισσότερες καρτοκινητές φορτώνουν από το δίκτυο με πιστωτική. Αν θες κάτι καλύτερο από αυτό (τύπου 0,005 [ναι, δεν κάνω πλάκα] ευρώ ανά λεπτό, voipyo. Αυτό προϋποθέτει δίκτυο στο κινητό σου ωστόσο με καλό και δυνατό σήμα, αλλιώς η ομιλία θα είναι για τα μπάζα.
  18. Για μη επαγγελματικές χρήσεις που ξεπερνούν τα 600-700 λεπτά (μιλάμε να είναι κανείς πάνω από 10 ώρες τον μήνα στο κινητό, έτσι; ), το Φ2Γ και η Κιού είναι μακράν οι φθηνότερες. Το ποια από τις δύο θα πάρεις εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσα τηλεφωνήματα κάνεις σε μη Γουίντ/Κιού και τί διάρκεια έχουν. Αν κάνεις πολλά με μικρή διάρκεια, Κιού. Αν είναι σχετικά λιγότερα και με μεγαλύτερη διάρκεια, Φ2Γ. Οι τιμές είναι πρακτικά οι ίδιες. Αυτό ήταν αδύνατον να το συνειδητοποιήσουν οι δικοί μου χρόνια πριν όταν τους άλλαξα, ότι η στρέβλωση τιμών στην Ελλάδα είναι τέτοια που η καρτοκινητή είναι φθηνότερη από τα συμβόλαια. Αυτό δεν παίζει σε καμία άλλη χώρα.
  19. Είμαι στην Ελλάδα λίγους μήνες τον χρόνο, άρα καρτοκινητός. Κιού εδώ και πολλά χρόνια, ενεργοποιώ πακέτα (συνήθως 5 ευρώ για 60λεπτες κλήσεις σε όλους, 400λεπτες σε Κιού και 600ΜΒ διαδίκτυο όταν έρχομαι). Δεν είναι όμως αυτό το ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον είναι ότι, από τις εποχές των παχειών αγελάδων που κάθε συγγενής που μένει διαρκώς στην Ελλάδα είχε ό,τι του κατέβαινε και πλήρωνε τα κέρατά του, σιγά σιγά γίνανε όλοι καρτοκινητοί στην Κιού. Και μιλάμε και για ανθρώπους ηλικίας άνω των 65. Αυτά περί ηλικιωμένων που δεν μπορούν να πάρουν μια κάρτα ανανέωσης ή να ενεργοποιήσουν πακέτα ομιλίας τα ακούω εντελώς βερεσέ. Σήμερα είναι 7 συγγενείς μου στην Κιού, 2 με συμβόλαια γουίντ (το ένα βλακώδες και πανάκριβο αλλά αν ο χρήστης είναι γκάου και δεν αλλάζει τί να κάνεις; ), η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μου σε Φ2Γ (όχι επειδή τους έπεισε κανείς, επειδή είναι το φθηνότερο μαζί με την Κιού), ενώ ακόμη κι αυτοί που είναι σε άλλες εταιρείες μείνανε μόνο αφού χέσανε πατόκορφα τους υπαλλήλους για την κοροϊδία και πήραν αυτό που τους ταίριαζε. Φίλος στη Βόντα πλήρωνε για Α υπηρεσίες 70 ευρώ, τώρα πληρώνει για τις διπλάσιες 29 (!) ευρώ, αφού πρώτα τους σκυλόβρισε και τους είπε ότι θα μεταφέρει και τα 4 εταιρικά συν πόσα άλλα οικογενειακά που είχε (μιλάμε για πολλά τηλέφωνα). Αυτό συνέβη και με δεύτερο φίλο στη βόντα, και με τρίτο συγγενή στη ΧΟΛ καί πάει λέγοντας. Δεν είναι όμως πράγματα αυτά, ούτε υγιής ανταγωνισμός το να μην υπάρχουν ξεκάθαρες φθηνές προσφορές ανοιχτές σε όλους χωρίς να χρειάζονται βρισίδια. Κι εννοείται ότι η επιδότηση είναι κοροϊδία. Κι εννοείται τα απεριόριστα είναι εξίσου κοροϊδία. Τί να τα κάνω τα 1500 λεπτά στην τάδε εταιρία, αν μιλάω 100; Είναι απλά βλακώδες, και συντηρεί τη χαλαρότητα των εταιρειών και τις πανάκριβες τιμές που προτείνουν. Στη Γερμανία το πλήρως απεριόριστο κινητό (ομιλία, διαδίκτυο, μηνύματα) είναι στα 30 ευρώ. Στο Βέλγιο στα 40. Στην Ελλάδα;
  20. Οκ, σε πιάνω. Η ερώτησή μου ως προς το δεύτερο ήταν γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάνουν προσφορές/επιδοτήσεις και στο Κιού συμβόλαιο που δεν αναγράφονται στην ιστοσελίδα (εν αντιθέσει με τα Γουίντ προς όλους που οι επιδοτήσεις αναγράφονται με σαφήνεια). Αν σου έχουν κάνει τέτοιες επιδοτήσεις και τις ξέρεις στο Κιού συμβόλαιο, γράψε λεπτομέρειες! Για αυτό είμαστε εδώ, για να ενημερωνόμαστε.
  21. Μου επιτρέπεις κάποιες ενστάσεις γιατί οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες στο σωστό τους πλαίσιο. Στην κάρτα Κιου, προφανώς μπορείς να δώσεις 3χ4=12 ευρώ και να έχεις 240' προς όλους. Αυτό ωστόσο είναι βλακώδες. Ααν δώσεις τα ίδια 12 ευρώ συν 1 ευρώ για 400' (300'+100' μπόνους διαδικτύου) προς Γουίντ/Κιού, σημαίνει ότι με 13 ευρώ ανά μήνα έχεις 240' προς όλους τους άλλους, πέραν από τα 400΄για Γουίντ/Κιού. Η διαφορά είναι εκθετική, αυτό το 1 ευρώ είναι πολύ σημαντικό. Κι είναι εξίσου σημαντικό αν κάνεις μία και μόνη φόρτωση για τα άλλα δίκτυα (1χ3 ευρώ) ή τέσσερις. Στη σημερινή κατάσταση, 18 ευρώ διαφορά κάθε μήνα είναι σημαντικό ποσό για πολύν κόσμο. Αν το αντέχει το πορτοφόλι σου, ωραίος, να μην ξεγελιόμαστε ωστόσο ότι μιλάμε για ψιλά. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να χαρίζω στην Γουίντ 204 ευρώ τον χρόνο για να παίρνω ακριβώς την ίδια υπηρεσία. Το να φουλάρω με κάρτα (με διπλασιασμούς κλπ που ούτε που υπολόγισα εδώ) και δικτυακά να ανανεώνω το πακέτο την πρώτη κάθε μήνα μου τρώει μισή ώρα κατ'έτος. Αν με αυτή τη μισή ώρα γλιτώνω 204 ευρώ, το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Μακάρι να είχα τόσο απλές λύσεις και για τα άλλα έξοδά μου, να αφιερώνω μισή ώρα κατ' έτος και να κόβω 200άρικα από εδώ κι από εκεί. Αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν έχω συμβόλαιο Κιού και στη σελίδα τους δεν λένε αν και τί είδους εκπτώσεις κάνουνε. Αντιθέτως για το Γουίντ προς όλους λένε. Αν θέλεις δίνεις λεπτομέρειες, αλλά μεταξύ μας, μόλις σου έδειξα ότι με 13 ευρώ για χρόνο ομιλίας συν 3 ευρώ για 240ΜΒ (τελικό σύνολο: 16 ευρώ ανά μήνα) πας πιο μακριά από ότι με τα 31 ευρώ του συμβολαίου Κιού. Εκτός φυσικά κι αν μιλάς σε Γουίντ/Κιου λιγότερο από 60' και με όλους τους άλλους πάνω από 240. Το λαμβάνω κι αυτό υπόψιν, αν και είναι ασύλληπτη εξαίρεση. Ενδεχομένως τότε να χρειάζεται άλλη εταιρεία.
  22. Οι τιμές που βλέπω αυτό μου λένε. Σύγκρινε το Γουίντ 40 (κόστος 30 ευρώ) με το Κιού συμβόλαιο 30 (κόστος 31,01 ευρώ). Στο δεύτερο πληρώνεις κατά τι περισσότερο και παίρνεις τα μισά. Αυτό είναι απάτη, όχι αστεία. Αυτό ισχύει για τα Φ2Γ μόνον. Τα καρτοκινητά Κιού έχουν χρέωση ανά λεπτό. Το Κιού 'συμβόλαιο' έχει ελάχιστη χρέωση 45 δευτερόλεπτα. Με όλον τον σεβασμό, η διαφορά είναι αστεία και σχεδόν μη μετρήσιμη. Για να σε συμφέρει το συμβόλαιο Κιού πρέπει να στέλνεις ένα ή δύο μηνύματα το μήνα και να μιλάς λιγότερο από 12 λεπτά (!), γιατί αυτά θα σου κοστίσουν 3 ευρώ βάσει των τιμών τους. Με 3 ευρώ στην καρτοκινητή Κιού ωστόσο παίρνεις το σχετικό πακέτο και μιλάς 60 λεπτά προς όλους. Αυτό σημαίνει πενταπλάσιος χρόνο ομιλίας. Αν δε έκανε κανείς το λάθος να πληρώσει τα 10,33 ευρώ στο Κιού συμβόλαιο, θα έπαιρνε λιγότερο χρόνο ομιλίας προς όλους από ότι με τα 3 ευρώ. Δεν ξέρω τί νόημα βγάζει, πέραν του ότι εκμεταλλεύονται αυτούς που το έχουν και δεν έχουν μπει στον κόπο να το ψάξουν. Δεν ξέρω καν τί νόημα βγάζει που έχουν τρεις καρτοκινητές. Θα μπορούσαν υπό την ίδια σκεπή να έχουν ακόμη περισσότερες περισσότερες διακριτές προσφορές (τύπου πακέτο) και να εκτοξεύσουν την αξία του ονόματος στο διάστημα, είτε λέγονταν Κιού είτε λέγονταν Φ2Γ. Αυτό που κάνουν τώρα μάλλον μπερδεύει τον κόσμο. Τέλοσπάντων, βγαίνω εκτός θέματος. Εγώ όπως τα βλέπω, όσο συμφέρει η Κιού κάρτα (την οποία έχω εδώ και χρόνια), άλλο τόσο μούφα είναι το Κιού συμβόλαιο το οποίο όταν ξεκίνησε ήταν καλό, με τον καιρό όμως ξέφτισε σε βαθμό που να χαλάει το μπράντινγκ της Κιού.
  23. Προφανώς ξέρεις καλύτερα από εμένα τη χρήση που του κάνεις. :) Απλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να σε εξυπηρετεί αυτό και όχι η καρτοκινητή Κιού που από το χαμηλότερο πακέτο κιόλας σου δίνει περισσότερα (60 λεπτά σε όλους με 3 ευρώ) από ότι το πολύ ακριβότερο συμβόλαιο (50 λεπτά σε όλους με 10,33 ευρώ). Έχεις δίκιο βέβαια αν δεν θέλεις κάθε μήνα να αγοράζεις δικτυακά τα πακέτα που σε ενδιαφέρουν.
  24. Να σε ρωτήσω από περιέργεια γιατί θέλεις να πας στο Κιού συμβόλαιο; Δεν σε συμφέρει με τίποτα. Παρατημένο το έχουν καθότι δεν αναπροσαρμόσαν τις τιμές καθόλου. Οι τιμές των συμβολαίων της Γουίντ (λιγότερο) και οι τιμές των καρτοκινητών της Κιού και του Φ2Γ σε συμφέρουν πολύ περισσότερο. Μιλάμε για λεφτά, όχι για δεκάρες.
  25. Πράγματι, δεν μοιάζει να το υποστηρίζει, αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να αλλάζεις την κάρτα χειροκίνητα πριν την κλήση. Μιλάμε για ένα ντραγκ και ένα πλήκτρο. Μεταξύ του να βλέπω 400 επαφές με λατινικά στοιχεία και να κάνω ένα ντραγκ παραπάνω, χίλιες φορές το δεύτερο.
×
×
  • Create New...