Jump to content

Cyverius

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Cyverius

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 14

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Cyverius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Η κάθε εταιρεία, σε περιβάλλον ανταγωνισμού (και όχι μονοπωλίου κρατικού ή ιδιωτικού) για να πετύχει το στόχο κέρδους που αναφέρεις, πρέπει να κερδίσει τους πελάτες, με συνδυασμό προϊόντος/υπηρεσιών/τιμής. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατακρίνεται, σε σχέση με το βαλτοπέδιο του δημόσιου ωχαδελφισμού. Γιατί η αξιολόγηση και η επιλογή δαιμονοποιούνται? Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά? Και όχι, μπροστά δε σημαίνει συστήματα τύπου Ρωσίας/ΕΣΣΔ. Εκεί σε τελική ανάλυση έκαναν (και κάνουν ακόμα) κουμάντο οι εκλεκτοί.
  2. Δικαίωμα σου να τα πιστεύεις - τόσα ξέρεις τόσα λες. Το αν οι δημόσιες εταιρείες στην Ελλάδα έχουν πρωταρχικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πολιτών, δυστυχώς το ξέρουν πολύ καλά οι πονεμένοι αυτοί πελάτες τους. Το φεουδαρχικό και μονοπωλιακό σύστημα που ισχύει ακόμα σε πολλούς κλάδους στη χώρα μας καταλήγει σε βάρος του καταναλωτή. Από εκεί ξεκινούν τα καρτέλ που αναφέρεις, όχι από μια υγιώς λειτουργούσα ελεύθερη οικονομία, με συνετό κρατικό παρεμβατισμό. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί μια σύγκριση ανάμεσα στο παλιό Ελληνικό (μπάτε σκύλοι αλέστε) και το σύγχρονο Ελ.Βενιζέλος. Αν πάλι θεωρείς ότι η άμεση επαφή που έχω με την Αμερική δεν μου δίνει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα γνώσης σε σχέση με τις αμπελοφιλοσοφικές-τσομτσικές-τροτσκικές μπαρούφες που αραδιάζεις, πάλι δικαίωμα σου είναι. Όσο για το Σκανδιναβικό μοντέλο που αναφέρεις (και μάλλον εννοείς το πρότυπο της Σουηδίας, όπου σημειώνω ότι έχω βρεθεί δύο φορές) βασίστηκε στην υψηλή φορολόγηση των πολιτών. Κοινωνικό κράτος μόνο έτσι γίνεται, όχι φορτώνοντας δάνεια τις επόμενες γενιές. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν (no such thing as a free lunch) Πόσο εφικτό είναι αυτό στη χώρα με τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή στην ΕΕ? Ο Έλληνας το δημόσιο το βλέπει ως πλιάτσικο, όχι ως κοινή περιουσία. Ο Έλληνας δεν είναι Σουηδός. Μα σε διαφορετική χώρα ζούμε? ΥΓ: Και τον ΟΣΕ και την Ολυμπιακή έχω χρησιμοποιήσει και ξέρω από την καλή και την ανάποδη τα χάλια τους και τα δις που έχουν πεταχτεί για να τρέφονται τα προνόμια των κηφήνων τους. Δες τα πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν στη φόρα για τα σκάνδαλα σε αυτά τα δύο καρκινώματα. Άντε και περαστικά...
  3. Mixtri, πάρτο αλλιώς, θα βρείς... Ούτε λίγο, ούτε πολύ, έσυ μας λες πως η κρατικοδίαιτη οικονομία είναι πανάκεια και ο ανταγωνισμός της ελεύθερης οικονομίας είναι σε βάρος του καταναλωτή. Σύνελθε παιδί μου. Ο ΟΣΕ και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ μια ζωή συσσώρευαν ελλείμματα σε βάρος των φορολογουμένων και υπέρ των βολεμένων υπαλλήλων τους, όσο για τους εναλλακτικούς φορείς, αν ο ΟΤΕ δεν έβαζε χίλια δυο κωλύματα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι κομπιναδόροι στους οποίους αναφέρεσαι, αφθονούν στο δημόσιο αλλά εσύ αγρό αγοράζεις. Όσο για την Αμερική, επέτρεψε μου να έχω προσωπική αντίληψη, καθώς πηγαίνω κάθε χρόνο. Όσο άσχημα και να σου λένε το ALTER και το STAR (από όπου μάλλον αντλείς την "ενημέρωσή" σου) ότι πηγαίνει τελευταία, είναι πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Εσύ πάλι, μάλλον την Κούβα και τη Β.Κορέα έχεις σαν πρότυπο οικονομίας, οπότε να τις χαίρεσαι. Τέλος, στην ταμπακιέρα (που έχασες) : Το θετικό είναι ότι πήγε ο ΟΤΕ σε γερμανικά χέρια και μάλιστα της DT. Θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει καλύτερα, όσο και αν κράζουνε οι διάφοροι καθ'επάγγελμα συνδικαλιστές. Και υπογραμμίζω ότι αυτή η οργάνωση, πίσω από το όνομα είναι που μετρά.
  4. Μάλλον έχεις μπερδέψει την π..τσα με τη βούρτσα. Δεν είναι απλά το όνομα, αλλά η οργάνωση που υπάρχει πίσω από το όνομα. Και ασε πια αυτήν την καραμέλα για "την κακή Αμερική". Άλλωστε εδώ μάλλον είμαστε στο άλλο άκρο: σχεδόν όλα είναι στο δημόσιο, αντιπαραγωγικά και δυσκίνητα με τρομερά ελλείμματα (βλέπε ΟΣΕ / ΟΑ) που πληρώνουμε τελικά εμείς οι ίδιοι. Εν ολίγοις μας λες: ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! Οπότε, ας αγοράσει WIND και VODAFONE το δημόσιο να προκόψουμε. Ε, δεν πάμε καλααααααααααα
  5. Αγόρασα το Ε51 πριν λίγες μέρες, με σύνδεση Cosmote. Eίναι φοβερό, αλλά δε μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο, μου βγάζει μήνυμα "πακέτα δεδομένων: μη επιτρεπτή σύνδεση" όταν πάω να ανοίξω το browser και ενώ έχει προεγκατεστημένες ρυθμίσεις δικτύου της cosmote (internet, WAP, GPRS). Πήρα τηλ στο διαβόητο 1212 και ξανακατέβασα τις ρυθμίσεις αλλά πάλι τα ίδια. Καμιά πρόταση τι μπορεί να φταίει? YΓ: Έστω και με τη Wind, τι ρυθμίσεις παίζουν, αν είναι να πάρω καρτοκινητή να βρω την υγειά μου. Help!:worry:
  6. Άντε να μπει επιτέλους μια τάξη και στον ΟΤΕ. Γερμανοί=εγγύηση (συγκρίνετε Ελληνικό-Ελ.Βενιζέλος) Και επιπλέον, είμαστε στην ενωμένη Ευρώπη, ελεύθερη αγορά, ας λειτουργήσει επιτέλους ο ανταγωνισμός. Βαρέθηκα με τις εθνικιστικές - γραφικές κορώνες που πέταξαν κάποιοι συν-φορουμίτες. Μα τόση ξενοφοβία τελοςπάντων? Σα να λέμε ΕΟΚ-ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο! Ξεκολάτε ελληναράδες!
×
×
  • Create New...