AppsNews

Το X, πρώην Twitter, βρίσκεται υπό νέα έρευνα από τις γαλλικές αρχές

1

Τα πράγματα έχουν πάρει μια νέα τροπή προς το χειρότερο για τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, (παλαιότερα γνωστή ως Twitter). Ομάδα Γάλλων εισαγγελέων έχουν πλέον ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσουν επίσημα το X για εγκληματική συμπεριφορά. Η όλη έρευνα ξεκίνησε για πολλαπλούς λόγους, οι οποίοι ουσιαστικά συνοψίζονται στο ζήτημα πως το X έχει προβεί σε οργανωμένη παρέμβαση. Για την ακρίβεια, οι Γάλλοι εισαγγελείς έχουν ισχυριστεί τα ακόλουθα φερόμενα εγκλήματα κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας:

  • Οργανωμένη παρέμβαση στη λειτουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος επεξεργασίας δεδομένων.
  • Οργανωμένη δόλια εξαγωγή δεδομένων από αυτοματοποιημένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων.

Εκείνι που επίμονα ζητούν οι εισαγγελείς από τις γαλλικές αρχές είναι να διερευνήσουν τον Χ “τόσο ως νομική οντότητα όσο και μέσω μεμονωμένων προσώπων” μετά την παραλαβή προκαταρκτικών ευρημάτων. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι ο Musk έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για την προώθηση “δεξιών” ομάδων στη Γαλλία, κάτι που αποτελεί άλλη μια πράξη που το δικαστικό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναντίον του.

Με αυτήν την έρευνα, οι ΗΠΑ θα είναι ακόμη πιο επικριτικές για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διοικούν τις χώρες τους. Η νυν αμερικανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει αυτές τις κυβερνήσεις ότι καταπνίγουν την ελευθερία του λόγου και ότι πραγματοποιούν αδικαιολόγητες επιθέσεις σε αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple.

Έχοντας στο πλευρό την αστυνομία που βοηθά στην έρευνα, οι εισαγγελείς μπορούν να υπολογίζουν στη λήψη πολύ πιο αυστηρών μέτρων εναντίον του Musk και του X. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπορούσε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον των στελεχών του Musk και του X εάν δεν εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία λαμβάνει μέτρα εναντίον μιας διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα. Μόλις πριν από λίγο καιρό, οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον ιδρυτή του Telegram: Pavel Durov. Ο Durov κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε το οργανωμένο έγκλημα στο Telegram, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Η σύλληψή του είχε επίσης επικριθεί από τον Elon Musk.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like