NewsΤηλεπικοινωνίες

Στο 10% το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας, μηδενικό για τους νέους έως 29 ετών

13
Ένα πάγιο αίτημα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η μείωση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας (σήμερα 12% στην καρτοκινητή και από 12% έως 20% στα συμβόλαια) που επιβλήθηκε για δημοσιονομικούς λόγους, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το σύνολο των κατόχων κινητού, ικανοποιήθηκε «μερικώς» από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το ειδικό τέλος στην κινητή μηδενίζεται για τους νέους, δηλαδή όσους είναι μέχρι 29 ετών και μειώνεται και για όλους τους άλλους καταναλωτές.
Ιδιώτες και επιχειρήσεις, από τις αρχές του 2022, θα πληρώνουν τέλη 10% αντί για 12% έως 20% σήμερα (ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι είναι «πράγματι ακριβές οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και Ίντερνετ στην Ελλάδα»!
Ο πρωθυπουργός επεφύλασσε και ένα «δωράκι» στους εφήβους 15 έως 17 ετών που θα εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί, αφού θα τους δοθούν 50 gigabytes δωρεάν data στο κινητό τους.
Η εξαγγελία αυτή για να υλοποιηθεί έχει μια διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη διαγωνισμού για να διαμορφωθεί η τιμή που οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα παρέχουν στους νέους τα 50 gigabytes, κόστος που θα καλυφθεί από το δημόσιο.
Η δωρεάν αυτή παροχή στους νέους θα έχει ισχύ 3 μήνες, θα πρέπει δηλαδή τα δεδομένα να καταναλωθούν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.
Η ψηφιακή πλατφόρμα που θα μπαίνουν οι γονείς για να δηλώσουν το κινητό του παιδιού τους που είναι δικαιούχος θα υλοποιηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).
Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του και στο σκέλος που αφορούσε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στις ψηφιακές υπηρεσίες: «Όσο για το ψηφιακό κράτος, εδώ μιλούν στην κυριολεξία οι αριθμοί. Από το 112 που σώζει ζωές, μέχρι τις 1.256 υπηρεσίες που μας εξυπηρετούν καθημερινά, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία το gov.gr είναι ο καθρέφτης της Ελλάδας του μέλλοντος που προβάλλει την εικόνα της στο παρόν».
Από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε άλλη εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είπε σχετικά: «Το gov.gr είναι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής μας, 1300 διαδικασίες είναι σήμερα εκεί και ο στόχος μας είναι στο τέλος να φτάσουμε σε ένα μοντέλο που θα μπορεί κάποιος λίγο πολύ να κάνει τα πάντα από το σπίτι του ή από τη δουλειά του».
Στα γενικότερου ενδιαφέροντος ζητήματα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία για το 2021, από το 3,6% στο 5,9%, με δεδομένο ότι κατά το 2ο τρίμηνο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν σημείωσε άλμα 16,2%.
Για τις επιχειρήσεις ανακοινώθηκε η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος από το 24% στο 22% σε μόνιμη βάση. Αυτό θα ισχύσει από το φορολογικό έτος 2021.
Επίσης μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου και καθιερώνονται εκπτώσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like