AppsNews

Σε ιστότοπο της Google αποκαλύπτεται ότι το Fuchsia OS έρχεται σύντομα σε συσκευές Android

0

Ήταν το λίγο μακρινό 2016 τότε που για πρώτη φορά ακούσαμε σχετικά με την ύπαρξη του λειτουργικού συστήματα Fuchsia της Google, αλλά ήρθε για πρώτη φορά σε μια εμπορική συσκευή, στο Nest Hub πρώτης γενιάς, μόλις το 2021. Εξαρχής δόθηκε η μεγάλη εντύπωση πως το Fuchsia επρόκειτο να είναι ένα καθολικό λειτουργικό σύστημα που θα λειτουργούσε σε όλες τις έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων και των ρολογιών, αλλά μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί. Και ενώ το Fuchsia μπορεί να μην αντικαταστήσει το Android σύντομα, μπορεί να λειτουργεί ως εικονική μηχανή σε συσκευές Android, έστω αυτό προτείνει μια νέα αναφορά.

Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως το Fuchsia είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, αλλά σε αντίθεση με το Android και το ChromseOS, δεν βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του πυρήνα του Linux. Αντίθετα, έχει κατασκευαστεί από την αρχή με βάση έναν νέο μικρο-πυρήνα που ονομάζεται Zircon. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό πυρήνα λειτουργικού συστήματος, ένας μικροπυρήνας επιτρέπει καλύτερη απόδοση και ευελιξία. Η αρχιτεκτονική του Zircon επιτρέπει επίσης στη Fuchsia να μειώσει την ποσότητα του αξιόπιστου κώδικα που εκτελείται στο σύστημα, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Σήμερα καταφθάνουν νέα στοιχεία που θέλουν την Google να εργάζεται σε ένα νέο έργο που ονομάζεται “microfuchsia” και θα επιτρέψει στο Fuchsia να τρέχει σε υπάρχουσες συσκευές μέσω εικονικοποίησης. Είναι μια εικονική μηχανή διαχωρισμένη από το υπόλοιπο σύστημα, επομένως τα προγράμματα που εκτελούνται στο κύριο λειτουργικό σύστημα και μέσα στο VM δεν μπορούν να παρεμβαίνουν μεταξύ τους.

Το microfuchsia θα τρέχει σε προγράμματα εικονικοποίησης όπως το QEMU και το pKVM που αναπτύχθηκε από την Google με μια πολυεπίπεδη προσέγγιση ασφάλειας για την ασφαλή εκτέλεση φόρτου εργασίας σε απομονωμένο περιβάλλον. Η εταιρεία ανέπτυξε ακόμη και μια πολύ περιορισμένη έκδοση του Android που ονομάζεται “microdroid” για να εκτελέσει αυτούς τους φόρτους εργασίας.

Κατα κάποιον περίεργο τρόπο, το microfucshia θα λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο με το microdroid. Με απλά λόγια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν με ασφάλεια.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like