News

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ

0

Σε ιστορικό υψηλό τον Ιανουάριο του 2023 οι μηνιαίες πωλήσεις του μεγαλύτερου προμηθευτή της Apple, Foxconn.

O κατασκευαστής από την Ταιβάν, σε μια ενημέρωση πωλήσεων την Κυριακή, ανέφερε έσοδα 22 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου, 48% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο πριν από ένα χρόνο και το υψηλότερο επίπεδό του για αυτόν τον μήνα, πραγματικό ρεκόρ! Τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο κατασκευαστής απέδωσε την μεγάλη του άνοδο σε μια ισχυρή ανάκαμψη στην τεράστια πανεπιστημιούπολη του στο Zhengzhou της κεντρικής Κίνας.

Η τοποθεσία, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα εκεί γύρω στα τέλη του περασμένου έτους από τους περιορισμούς του Covid-19 και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Τώρα, οι λειτουργίες εκεί “επιστρέφουν στην κανονική τους ροή” και οι αποστολές προϊόντων έχουν αυξηθεί, είπε η Foxconn. Κάτι ακόμη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά την εταιρεία, ήταν η καλύτερη προσφορά εξαρτημάτων.

Δύο από τα πιο δημοφιλή τμήματα της Foxconn: τα έξυπνα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν smartphones και τηλεοράσεις και τα προϊόντα υπολογιστών, τα οποία περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές και tablet,  “έδειξαν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη” όπως τονίζει η Foxconn.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν πώς η πανεπιστημιούπολη Zhengzhou της Foxconn, γνωστή και ως “πόλη του iPhone”, ξαναζωντανεύει μετά τις τεράστιες αποτυχίες.

Από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου 2022, ξεκίνησαν μεγάλα προβλήματα για την εταιρεία, ήταν τότε που οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον χώρο λόγω ανησυχιών για τις συνθήκες εργασίας που σχετίζονται με τον Covid και την έλλειψη τροφίμων. Λόγω έλλειψης προσωπικού, προσφέρθηκαν αργότερα bonus στους εργαζόμενους για να επιστρέψουν.

Όμως το ήρεμο κλίμα ήρθαν να ταράξουν οι βίαιες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν τον Νοέμβριο, όταν το νεοπροσληφθέν προσωπικό είπε ότι η διοίκηση είχε αψηφήσει τις υποσχέσεις της. Οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με αξιωματικούς ασφαλείας, προτού η εταιρεία τελικά τους προσφέρει μετρητά για να παραιτηθούν και να φύγουν από το χώρο.

Οι πονοκέφαλοι λόγω των εξελίξεων, είχαν οδηγήσει τους αναλυτές στο να προβλέψουν ότι η Apple πιθανότατα θα επιχειρούσε να προβεί στη διαφοροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μακριά από την Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple επεσήμανε τις προκλήσεις στην Κίνα ως βασικό παράγοντα για τα χειρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη της.

Με επίσημη τοποθέτησή του, ο Tim Cook είπε ότι τα προβλήματα της εταιρείας στη χώρα είχαν πλήξει την προμήθεια των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max κατά τη διάρκεια της βασικής εορταστικής περιόδου αγορών. Η Foxconn κατάφερε έκτοτε να σταθεροποιήσει τις λειτουργίες στις εγκαταστάσεις της. Τον περασμένο μήνα, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το εργοστάσιο του Zhengzhou επέστρεψε σχεδόν στην κανονική λειτουργία, φτάνοντας το 90% της δυναμικότητας στα τέλη Δεκεμβρίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like