AppsGadgetsNewsSmarthome

Ο Zuckerberg ανακοινώνει το Meta Quest Pro, αξίας 1.500 δολαρίων

0
Στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VR περιλαμβάνεται και η δυνατότητα να προσφέρει στον χρήστη μια καθηλωτική εμπειρία σε ένα εντελώς κατασκευασμένο περιβάλλον που αν και δεν είναι πραγματικό, φαντάζει ιδιαίτερα ρεαλιστικό. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Meta, Mark Zuckerberg, έστρεψε την προσοχή του σε αυτόν τον τομέα και έτσι προέκυψαν τα νέα headset Quest Pro Virtual Reality (VR) των 1.499 δολαρίων.
Αν και δεν ανέφερε ακριβώς την Apple ονομαστικά, o Zuckerberg έκανε κάποια σχόλια αναφερόμενα στον λεγόμενο “Walled Garden” της Apple. Ο Mark είπε, “Σε κάθε γενιά υπολογιστών, υπήρχε ένα ανοιχτό οικοσύστημα και ένα κλειστό οικοσύστημα, υπήρχαν Windows και Mac, μετά Android και iOS. Τα κλειστά οικοσυστήματα επικεντρώνονται στον αυστηρό έλεγχο και την ενοποίηση για να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες και να κλειδώσουν και αυτή η αξία καταλήγει στο να ρέει στην πλατφόρμα με την πάροδο του χρόνου.”
Το στέλεχος συνεχίζει λέγοντας, “Βλέπω ότι ο ρόλος μας δεν είναι απλώς να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση αυτού του ανοιχτού οικοσυστήματος, αλλά να διασφαλίσουμε ότι το ανοιχτό οικοσύστημα θα κερδίσει σε αυτήν την επόμενη γενιά του διαδικτύου”.
Ο Zuckerberg ήταν θυμωμένος με την Apple από πέρυσι, όταν η εταιρεία έδωσε στους χρήστες iPhone την ευκαιρία να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση από εφαρμογές και ιστότοπους με σκοπό τη λήψη προσαρμοσμένων διαφημίσεων. Aυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τη Meta καθώς η λειτουργία “Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών (ATT)” κόστισε στην εταιρεία περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.
Τον περασμένο μήνα, το CBS News υπολόγισε ότι ο ιδιοκτήτης του Facebook είχε μειωμένα έσοδα/κέρδη κατά 71 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της πτώσης των μετοχών. Το CNBC αναφέρει επίσης ότι μέρος της εχθρότητας του στελέχους προς την Apple πηγάζει από τη μείωση κατά 15% έως 30% που εισπράττει η Apple από συναλλαγές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται από χρήστες εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες από το App Store.
Ο Zuckerberg βλέπει το VR και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) ως τα δομικά στοιχεία μιας νέας πλατφόρμας που θα μπορούσε να βρεθεί σε μια νέα συσκευή που θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλής από το smartphone. Για να γίνουν όλο πιο κατανοητά, αρκεί να πούμε πως η τεχνολογία AR επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν δεδομένα που δημιουργούνται από υπολογιστή πάνω από μια ζωντανή streaming μετάδοση βίντεο. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το “Live View” των χαρτών της Google που μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ περπατάτε.
Οι χρήστες βλέπουν τη θέα μπροστά τους χάρη σε μια πίσω κάμερα. Στην κορυφή αυτής της εικόνας υπάρχουν βέλη που δίνουν στον χρήστη οδηγίες πλοήγησης, ενώ άλλα εικονίδια που δημιουργούνται από υπολογιστή επισημαίνουν ορόσημα και αξιοσημείωτες τοποθεσίες.
Το επερχόμενο headset της Apple, είναι απλώς μια φήμη;
Τίποτα περισσότερο από μια φήμη δεν είναι το headset της Apple αυτή τη στιγμή, θα τροφοδοτείται από ένα chip Apple M2 και θα μπορούσε να διαθέτει 16 GB μνήμης. Φημολογείται ότι η τιμή των headsets της Apple κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια και ίσως φτάνει τα 3.000 δολάρια.
Μετά την κυκλοφορία αυτών των ακουστικών, φαίνεται ότι το επόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι τα γυαλιά AR παρόμοια με το Google Glass. Πολλοί βλέπουν τα γυαλιά AR να αντικαθιστούν τελικά το smartphone καθώς τα γυαλιά μπορούν να προβάλλουν δεδομένα στα μάτια σας ενώ κάνουν ό,τι μπορεί να κάνει ένα smartphone. Η Apple υποτίθεται ότι εργάζεται σε γυαλιά AR αν και πιστεύεται ότι είναι μερικά χρόνια μακριά.
Mε τις περιγραφές του Zuckerberg, μας αφήνει να σκεφτούμε ότι η εταιρεία εργάζεται σε ένα παρόμοιο προϊόν. “Οι θεμελιώδεις τεχνολογίες σε όλη τη στοίβα για την κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας ενώνονται. Έχουμε οθόνες, αισθητήρες, πυρίτιο, τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like