EventsMWC 2022News

[MWC 22] Το Myphone.gr πάει Βαρκελώνη!

1

Ποτέ δεν ξεχάσαμε πως η περίοδος του Φεβρουαρίου-Μαρτίου ήταν ανέκαθεν αφιερωμένη στην τεχνολογία και από Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 3 Μαρτίου η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στην Βαρκελώνη και ειδικότερα στο Mobile World Congress! Όπως κάθε χρόνο, το Myphone.gr θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη έκθεση mobiles στην Ευρώπη για να σας μεταφέρει τα πάντα με πολλά hands-ons, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και όλο τον “παλμό” του MWC!

Η εστίαση στο ετήσιο συνέδριο – όπου συμμετέχουν τα πιο ηχερά ονόματα του κλάδου- στρέφεται κυρίως γύρω από την μετάβαση στο 5G καθώς και την εμφάνιση των αναδιπλούμενων smartphones, τουλάχιστον αυτό παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει πάντα χώρος για νέες ανακοινώσεις που δεν αφορούν μόνο smartphones, αλλά την άφιξη νέων φορητών υπολογιστών, smartwatches, gadgets, κ.ά.

Αναβολή της διεξαγωγής του συνεδρίου είχαμε το 2020 λόγω της εκτεταμένης καταστάσεως της πανδημίας, ενώ και τον αμέσως επόμενο χρόνο υπήρξε ιδιαίτερα σιωπηλό κλίμα. Το 2022 θα μπορούσε να είναι λίγο διαφορετικό, με σημαντικές ανακοινώσεις να αναμένονται από αρκετούς κατασκευαστές τηλεφώνων. Η Samsung, η οποία παρουσίασε τη νέα της σειρά Galaxy S22 νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει επίσης προγραμματίσει μια εκδήλωση και δεν κρύβει ουδείς την περιέργειά του για το τι αναμένεται να δούμε από μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τεχνολογικό show.

Πρόγραμμα και συμμετέχοντες στο MWC 2022

Κάποτε η Samsung περίμενε το MWC ως ευκαιρία για να ανακοινώσει κορυφαίες wearable συσκευές, αλλά αυτό έχει αλλάξει και μάλιστα η δημοφιλής εταιρείας παρουσίασε και ήδη κυκλοφόρησε την νέα σειρά Galaxy S22. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα δούμε έναν νέο φορητό υπολογιστή Galaxy Book.

Παρών θα δώσει η Acer, Lenovo και Huawei

Ναι, η κατασκευάστρια φορητών υπολογιστών Acer θα βρεθεί αυτές τις  ημέρες στην Βαρκελώνη για να φανερώσει κι άλλα νέα notebook πέρα του πρόσφατου Swift 5. Μερικές ανανεώσεις στο δικό τους line-up ενδεχομένως να κάνουν και η Huawei και η Lenovo.

Θα υπάρξουν μάλλον και μερικά νέα smartphones

Φέτος, κάποιοι κατασκευαστές από την Κίνα, δεν άντεξαν και παρουσίασαν τις νέες τους ναυαρχίδες νωρίτερα, όπως η TCL και η Oppo, αλλά η Huawei είναι επίσης εξαιρετικά πιθανό να επιδείξει μια νέα παρτίδα τηλεφώνων με το λειτουργικό της σύστημα, το HarmonyOS. Τα προηγούμενα χρόνια, χρησιμοποίησε το MWC ως πλατφόρμα εκκίνησης για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνά του, επομένως δεν θα ήταν εκτός πραγματικότητας το να δούμε έναν διάδοχο του Mate X2!

Λέτε να γνωρίσουμε και τον διάδοχο του Google Pixel 6;

Δεν ξέρουμε το κατά πόσο ισχύει η φήμη των τελευταίων ημερών πως ενδέχεται να δούμε ένα Pixel 6A στο MWC, αλλά φυσικά είτε έτσι είτε αλλιώς  περιμένουμε από τον γίγαντα της αναζήτησης να αποκαλύψει κάτι.

Πρώτες αναφορές για την τεχνολογία 6G;

 Η O-RAN Alliance σχεδιάζει μια σειρά από επιδείξεις για να δείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τρέξει αποτελεσματικά σε δίκτυα 5G. Το O-RAN ή το Open Radio Access Network, είναι η ίδια τεχνολογία που εργάζεται το Dish στις ΗΠΑ.

Επίσης, η Nokia έχει σχέδια να αρχίσει να μιλάει για το 6G και ίσως πάρουμε μια πρώτη γεύση την ερχόμενη εβδομάδα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like