MobilesMWC 2023News

MWC 2023: Η Google συγχαίρει την ομάδα της για όλες τις εξελίξεις στον κόσμο του Android

0
Ποιος άλλος δεν θα μπορούσε να λείψει από το MWC 2023; Μα φυσικά η Google που είναι στην Βαρκελώνη και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός….. θέλει να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του Android, πιο συγκεκριμένα την παρατεταμένη συνεργασία της με το “who’s who” του κόσμου του Android, καθώς και μερικά πρόσφατα highlights που αξίζουν της αναγνώρισης της.
Ξεκινώντας με μια μάλλον θετική νότα, η Google αναγνωρίζει τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα τηλέφωνα Android, συγκεκριμένα τη νέα σειρά Samsung Galaxy S23, καθώς και τις δύο σημαντικές ναυαρχίδες της Xiaomi, το Xiaomi 13 και το Xiaomi 13 Pro, τα οποία διαθέτουν και τα δύο χαρακτηριστικά του Android spic-and-span για την λειτουργία ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου, η οποία ουσιαστικά σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το συμβατό όχημά σας με το τηλέφωνό σας.
Εντάξει μην νομίζετε πως μονάχα η Xiaomi και η Samsung έλαβαν θετικά σχόλια από την Google όσον αφορά τις προηγμένες νέες λειτουργίες του Android, ένα από τα καλύτερα πτυσσόμενα τηλέφωνα αυτή την στιγμή, θεωρείται το Oppo Find N2 Flip, και μαζί με το OnePlus 11, η Google τα κολακεύει με τα σχόλιά της περί υποστήριξης του Nearby Share, δηλ. την εξαιρετικά αξιοπρεπή απάντηση του Android στο AirDrop της Apple. Τέλος, η Google επαινεί τα πρόσφατα OnePlus Buds Pro 2 και Xiaomi Buds 4 Pro για την υιοθέτηση του χωρικού ήχου, παρέχοντας βελτιωμένη εμπειρία ήχου.
Το RCS, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Google που αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα μετά απλά μηνύματα κειμένου SMS, αναφέρθηκε για λίγο κατά την ομιλία της εταιρείας στο MWC’23. Με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και βελτιωμένη ασφάλεια έναντι των κανονικών μηνυμάτων κειμένου, το RCS τοποθετείται πραγματικά ως ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στα μηνύματα. Μια πρόσφατη ανακοίνωση της Vodafone αναφέρει ότι όλα τα κατάλληλα τηλέφωνα Android στο δίκτυο της Vodafone θα μπορούν να “εκμεταλλευτούν το RCS”, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει πολλούς και πολλούς χρήστες με βαθιά θετικό τρόπο.
Ακόμη, αναφέρθηκαν και οι συχνότερες ενημερώσεις λογισμικού Android και εδώ συμπλήρωσε στα λεγόμενά της η Google, ότι κατά το περσινό έτος, περισσότερες από τις μισές νέες λειτουργίες που κυκλοφόρησαν ως μέρος των τριμηνιαίων ενημερώσεων υποστήριξης λειτουργικού συστήματος έχουν φτάσει σε συσκευές που λειτουργούν με το αρχαίο πλέον Android 6, κάτι που ακούγεται σαν ένα εξαιρετικό επίτευγμα για τις υπεύθυνες ομάδες λογισμικού. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε “στο φράχτη” μεταξύ Android 13 και Android 14 , η υποστήριξη τηλεφώνων με Android 6 σημαίνει ότι δισεκατομμύρια συσκευές λαμβάνουν τακτικά υποστήριξη και νέες δυνατότητες, πέρα ​​από τις τακτικές σημαντικές βελτιώσεις ασφάλειας και απορρήτου.
Για άλλη μια φορά, η Samsung, η Xiaomi, η OnePlus και η Oppo, επαινούνται για την πρόσφατη δέσμευσή τους να παρέχουν μεγαλύτερη υποστήριξη για τις πρόσφατες συσκευές τους. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, μας υποδέχτηκαν συνήθως με έως και δύο χρόνια υποστήριξης λογισμικού στις περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ναυαρχίδων, κάτι που ήταν σίγουρα απογοητευτικό. Ωστόσο, το 2023, οι περισσότεροι από τους μεγάλους κατασκευαστές Android προσφέρουν επί του παρόντος σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού για τέσσερα χρόνια και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας έως και πέντε χρόνια, γεγονός που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like