AppsNews

Με αυτές τις 3 βελτιώσεις το iPadOS θα αποκτήσει νέο προφίλ παραγωγικότητας

0

Καμία αναβολή δεν προβλέπεται από την Apple για το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC τον Ιούνιο. Επιπλέον, πληροφορούμαστε πως η εταιρεία θα αναφερθεί σε χαρακτηριστικά που θα ενσωματωθούν στο λειτουργικό της σύστημα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα της Apple, αλλά ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής φέτος; Σύμφωνα με τις τρέχουσες εικασίες, περισσότερες αλλαγές θα ανακοινωθούν για το iPadOS. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα για τα tablet της Apple είναι ίσως το πιο αναμενόμενο στη σειρά της εταιρείας. Γνωρίζουμε ότι η Apple πριν λίγα χρόνια ώθησε το iPad ως ένα ιδανικό “εργαλείο” παραγωγικότητας. Από πλευράς harddware, η Apple έχει ρυθμίσει καταλλήλως το iPad Pro και μάλιστα χρησιμοποιεί ακόμη και τον ισχυρότατο τελευταίας γενιάς επεξεργαστή M1.

Όσον αφορά το λογισμικό, η Apple διαφοροποίησε το iPadOS από το iOS για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας εμπειρίας λογισμικού σε tablet. Για την σωστή εκστρατεία διαφήμισης του iPad, η φράση “γιατί το επόμενο tablet πρέπει να είναι υπολογιστής” για το iPad Pro είναι πολύ πιασάρικη! Ωστόσο, μπορεί πραγματικά το iPad να συγκριθεί με έναν υπολογιστή όσον αφορά την παραγωγικότητα;

Η απάντηση είναι όχι και ο περιορισμός δεν οφείλεται σε ελλείψεις hardware, αλλά σε αδυναμίες του iPadOS . Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες που μπορεί να επιτύχει δεν διαφέρουν ουσιαστικά από το iOS. Επομένως, σε αυτό το WWDC, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής η βελτίωση του iPadOS. Η παραγωγικότητα του iPad πρέπει να είναι άμεση συγκρίσιμη με εκείνη ενός υπολογιστή.

Οι 3 νέες βελτιώσεις που θα έρθουν στο νέο iPadOS και υπόσχονται να το αλλάξουν!

 

  • Εισάγονται νέες δυνατότητες για την λειτουργία παραθύρων της εφαρμογής

Αυτή μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις στο iPadOS αυτή τη φορά. Η υπάρχουσα και τελευταία έκδοση του iPadOS υποστηρίζει την προβολή αιρούμενων παραθύρων, τα οποία επιτρέπουν σε μια εφαρμογή να εμφανίζεται σε άλλη εφαρμογή. Αυτό εμφανίζεται με τη μορφή αιωρούμενου παραθύρου.  Ωστόσο, συγκρίνοντας αυτή τη δυνατότητα με την απόδοση της αντίστοιχης εργασίας σε ένα desktop PC,  εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην εμπειρία. Το iPadOS μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο δύο εφαρμογές ταυτόχρονα με τη μορφή διαίρεσης οθόνης. Αυτό απέχει πολύ από αυτό που προσφέρει ένας πραγματικός υπολογιστής. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το iPadOS 16 μπορεί να χρειαστεί να κάνει σημαντικές αλλαγές στον μηχανισμό του παραθύρου της εφαρμογής.

Πιο ειδικά, η Apple αναπτύσσει έναν νέο μηχανισμό παραθύρων για το iPadOS. Όταν το iPad είναι συνδεδεμένο στο πληκτρολόγιο, η ανοιχτή εφαρμογή θα μειωθεί αυτόματα και θα ανοίξει το παράθυρο. Αυτή τη στιγμή, το iPad μπορεί να εμφανίζει πολλές εφαρμογές με τη μορφή αιωρούμενων παραθύρων ταυτόχρονα. Από το στιγμιότυπο οθόνης, ο μηχανισμός λειτουργίας της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή και αυτού του συστήματος δεν είναι τόσο διαφορετικοί.

Αυτή η βελτίωση είναι γνωστή εσωτερικά ως Apple Mixer. Εφόσον το άνοιγμα πολλών παραθύρων εφαρμογών απαιτεί επαρκή απόδοση, αυτό μπορεί να είναι αποκλειστικά για το chip M1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με αυτόν τον μηχανισμό όταν το iPad είναι συνδεδεμένο με το πληκτρολόγιο, θα αποκτήσει μια εμπειρία παραθύρου πολύ κοντά στο επιτραπέζιο σύστημα. Επιπλέον, πρόσφατες αναφορές υποστηρίζουν επίσης ότι το iPadOS θα ανανεώσει το UI πολλαπλών εργασιών. Αυτή η ανανέωση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βελτιώσεις στα παράθυρα εφαρμογών.

  • Περισσότερες συνδέσεις λογαριασμών στην νέα έκδοση

Στο λειτουργικό σύστημα της Apple για επιτραπέζιους υπολογιστές, υποστηρίζεται κανονικά η λειτουργία πολλαπλών συνδέσεων λογαριασμών.  Ωστόσο, για πολύ καιρό, το iPad δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, όμως τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν.

Υπάρχουν αναφορές ότι το  iPadOS θα εισαγάγει μια λειτουργία πολλαπλών λογαριασμών. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει σε ένα μόνο iPad να δέχεται πολλούς λογαριασμούς. Μπορεί να  παρέχει διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες αρχείων για πολλά άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το iPadOS μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις χρήσης πολλών ατόμων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δημόσιο εργαλείο παραγωγής παρά ως ιδιωτικό μέσο. Θα λειτουργεί περισσότερο σαν ένα πραγματικό PC.

  • Βελτιώσεις στο οικολογικό λογισμικό iPadOS

Νέες αναφορές λένε ότι το iPadOS θα εισάγει ένα νέο Final Cut, ένα επαγγελματικό λογισμικό για επεξεργασία βίντεο. Η εύκολη επεξεργασία πολυμέσων ήταν πάντα κάτι που χαρακτήριζε τις συσκευές Apple και το iPadOS αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές του μέσω μιας πιο επαγγελματικής οικολογικής κατασκευής από αυτή την άποψη.

[via]

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like