MobilesNews

Κάποιες λειτουργίες του iPhone 14 Pro Max υπερτερούν του Android

0

Όλος ο κόσμος το περίμενε και δεν ήταν λίγοι οι bloggers που αφιέρωσαν πολλά άρθρα μοιραζόμενοι1 τις επιθυμίες τους δημοσίως σχετικά με το τι προσδοκούσαν να δουν στα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 14. 

Tα νέα iPhone 14, 14 Plus 14 Pro και iPhone 14 Pro Max φέρουν κορυφαίες δυνατότητες και μάλιστα το τελευταίο έφερε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του iPhone. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι λίγο δύσπιστοι σχετικά με τις αλλαγές που ήρθαν με το iPhone 14 Pro Max, αλλά η αλήθεια είναι πως διαθέτει αρκετά καλούδια.

Πριν από την ανακοίνωση, διάφοροι tipsters έκαναν πολλές προβλέψεις για αυτό, κάποιοι είχαν δίκιο, κάποιοι έκαναν λάθος και υπάρχουν μερικά από τα χαρακτηριστικά που κανείς δεν τα είδε καν να έρχονται καθόλου. Απλώς δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα όταν πρόκειται για συσκευές της Apple, πρέπει να περιμένεις μέχρι και την τελευταία στιγμή για να τα μάθεις όλα με κάθε λεπτομέρεια.

Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας, η Apple μίλησε για πολλά χαρακτηριστικά που μας τράβηξαν τα βλέμματα. Ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες θα ενισχύσουν πραγματικά τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στα τηλέφωνα Android όσον αφορά το μερίδιο αγοράς. Θα γίνει λόγος στα καλύτερα χαρακτηριστικά  και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν πρέπει να αναβαθμίσετε ή να μεταβείτε από Android smartphone σε iOS.

  • Κάμερα 48MP

Σε μερικούς η ανάλυση των 48MP προκαλεί γέλιο, αφού υπάρχουν πολλά τηλέφωνα Android εκεί έξω με πολύ υψηλότερο αριθμό σε MP. Επομένως, αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχεί το Android. Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα όλοι γνωρίζουμε ότι τα iPhone διαθέτουν μία από τις καλύτερες κάμερες κινητών τηλεφώνων εκεί έξω. Ανταγωνίζεται με εταιρείες όπως η Huawei, η Samsung, η Xiaomi κ.λπ. που έχουν υψηλότερο αριθμό Megapixels σε σχέση με το iPhone. Η διαφορά εδώ είναι πολύ μεγάλη που δεν θα έπρεπε καν να γίνονται συγκρίσεις.

Για παράδειγμα, ο επί του παρόντος βασιλιάς της κάμερας της Huawei, το Huawei P50 Pro έρχεται με κύρια κάμερα 50MP. Το Galaxy S22 Ultra της Samsung έρχεται με κύρια κάμερα 108MP, το Xiaomi 12S Ultra έχει φακούς Leica 50MP, ενώ το iPhone 13 Pro Max διαχειρίζεται μόνο έναν κύριο φακό 12MP. Ωστόσο, το iPhone είναι σε θέση να έρθει αντιμέτωπο με όλες τις κορυφαίες προτάσεις στον χώρο του Android, γιατί η Apple μπορούσε να προσφέρει εξαιρετικές λήψεις με κάμερες μόλις των 12MP, οπότε μαντέψτε τι μπορεί να κάνει και με μια κάμερα 48MP!

Ανίχνευση σύγκρουσης

Όλοι νοιάζονται για την ασφάλεια των συσκευών τους και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να ανιχνεύσει πότε κινείστε με υψηλή ταχύτητα, όπως κατά την οδήγηση ή την άθλησή σας με το ποδήλατο. Αν κάτι πάει στραβά στη διαδρομή και πέσετε ή εμπλακείτε σε ατύχημα, το τηλέφωνό σας καλεί αυτόματα βοήθεια έκτακτης ανάγκης μετά από 10 δευτερόλεπτα. Αυτή η αποκλειστική δυνατότητα για το iPhone και τη σειρά Apple Watch 8 μπορεί σίγουρα να προκαλέσει πτώση στο μερίδιο αγοράς των τηλεφώνων Android.

Δορυφορική Υπηρεσία

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύει την σειρά iPhone 14 θα ήταν αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Όποιος λατρεύει τις περιπέτειες θα αισθάνεται σίγουρα πιο ασφαλής από ποτέ που έχει μαζί του το iPhone 14 Pro Max. Δεν θα χαθείτε ή δεν θα βγείτε από την περιοχή κάλυψης ποτέ χάρτη σε αυτή την τεχνολογία που έχετε στο iPhone 14. Με τη δορυφορική υπηρεσία, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα έκτακτης ανάγκης και να καλείτε βοήθεια όταν βρεθείτε σε ένα εντελώς ξένο μέρος για εσάς. Επίσης, επειδή πρόκειται για δορυφορική υπηρεσία μηνυμάτων, η ακριβής τοποθεσία σας μπορεί επίσης να εντοπιστεί από την οικογένεια και τους φίλους. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε με άνεση, γνωρίζοντας ότι η δορυφορική υπηρεσία του iPhone έχει στείλει το απαραίτητο σήμα για να σας βρουν.

Dynamic Island

Η Apple αποφάσισε να αφήσει οριστικά την φαρδιά εγκοπή και να την αντικαταστήσει με μια κεντρική οπή σε σχήμα χαπιού. Αλλά έκαναν κάτι πολύ ωραίο αυτή τη φορά, κάτι που ειλικρινά που κανείς δεν περίμενε από την Apple. Υπήρχαν τόσες πολλές φήμες για τα χαρακτηριστικά του πιο πρόσφατου iPhone πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν εκτιμήσουν τι ετοίμασε η εταιρεία. Έτσι, η Apple αποφάσισε να μετακινήσει τις κορυφαίες ειδοποιήσεις σε μια πιο διαδραστική περιοχή. Είτε πρόκειται για ένα νέο μήνυμα που λάβατε, είτε για αναπαραγωγή μουσικής, για σύνδεση στο φορτιστή κ.λπ. όλες οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται τώρα με όμορφα κινούμενα σχέδια γύρω από την εγκοπή.

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσουν πραγματικά οι εγκοπές, όμως αυτό που έκανε η Apple με αυτό το cutout θα είναι τόσο χρήσιμο που μάλλον κάποιοι θα λένε ότι δεν θέλουν να το αποχωριστούν ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like